ikdyz... no vyklad je viceznacny.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
pokuta za ryhlou jízdu
19:53:29
06.07.2007
06.07.2007

Matsoft
-> King: ano, bohuzel i toto je oznacena vozidlo
ikdyz... no vyklad je viceznacny.
ikdyz... no vyklad je viceznacny.19:51:48
06.07.2007
06.07.2007

King
-> Matsoft: No jasně. Například asi před tejdnem jsem na Shellce na Jižní spojce stál u stojanu vedle tuctový bílý fóbije, která ovšem měla bradavici a ten měřící bordel u spolujezdce a měla decentní nápis "POLICIE" řekněme přes třetinu dveří spolujezdce. Pochybuju, že je někdo schopen zaregistrovat takový označení za jízdy. Čili vlk se nažral, koza zůstala celá a zkus to napadnout ve správním řízení

19:38:12
06.07.2007
06.07.2007

Matsoft
-> King: mam pocit ze podle predpisu too oznaceni musi byt citelny a identifikovatelny....... takze malej stitek nestaci.... ale odnimatelny bejt muze
19:29:59
06.07.2007
06.07.2007

King
-> Matsoft: -> Mišell: Já si jenom vybavuju, že ještě za časů ministra vnitra Rumla se tento zasazoval o to, aby se měření provádělo v označených autech a ne někde za bukem. Přičemž to označení může bejt v podobě miniaturního štítku "policie" na dveřích. Možná, že vznik nějakej prováděcí předpis, ale za těch 10let se na to ze strany policie sere, takže klasicky je měřící vozidlo nějaká tmavě modrá či tmavězelená felda číhající někde za bukem. K dokonalosti to dotahujou benga pravděpodobně Pha-Zbraslav, co odnepaměti lapaj na pod Cukrákem v úseku mezi koncem Strakon. dálnice a Zbraslaví. Obvykle favo bodnutý v lese a potažený maskovací vojenskou sítí, který sem tam nějaký drna, co jede do Práglu uloví :)
Jediný, co je možný při správním řízení napadnout jsou podmínky samotnýho měření, hlavně úhel, kterej svíra podélná osa auta s radarem s trajektorií měřenýho auta (doufám, že jsem to nepomotal :). Prostě někdy nemůžou postavit auto, tak aby bylo těsně vedle silnice a paralelně se silnicí, ale musí se silnicí svírat maximálně úhel x. Pokud je ten úhel větší než x, je dobrý si případně zdokumentovat to "měřící stanoviště" a ve správním řízení to zkusit zpochybnit. Ale chce to trošku pohledat na netu detaily a pak machrovat :)
Jediný, co je možný při správním řízení napadnout jsou podmínky samotnýho měření, hlavně úhel, kterej svíra podélná osa auta s radarem s trajektorií měřenýho auta (doufám, že jsem to nepomotal :). Prostě někdy nemůžou postavit auto, tak aby bylo těsně vedle silnice a paralelně se silnicí, ale musí se silnicí svírat maximálně úhel x. Pokud je ten úhel větší než x, je dobrý si případně zdokumentovat to "měřící stanoviště" a ve správním řízení to zkusit zpochybnit. Ale chce to trošku pohledat na netu detaily a pak machrovat :)
14:51:46
06.07.2007
06.07.2007

myl@s
-> Matsoft: ja zas vim,ze pro mestky urcite,takže pro oboje

14:51:44
06.07.2007
06.07.2007

Mišell
-> Matsoft: Nj,to potvrzuje to,že pár zákonů je opravdu k smíchu...
14:34:51
06.07.2007
06.07.2007

Matsoft
-> Mišell: protoze takovej je zakon. na viditelnem miste a v oznacenem vozidle... tedy zadna civilni vozidla s bradavici ani nic podobneho.
14:09:38
06.07.2007
06.07.2007

Mišell
-> Matsoft: A proč by měli měřit na přehlednym místě? Aby si jich každej všimnul a zpomalil dřív,než k nim dojede?
13:13:43
06.07.2007
06.07.2007

Matsoft
-> myl@s: nevim... pro statni urcite.
12:16:11
06.07.2007
06.07.2007

myl@s
-> Matsoft: a to platí pro státní i pro městský?
11:22:36
06.07.2007
06.07.2007

Matsoft
-> Pater: hlavne ze musi dle predpisu merit na viditelnem miste 

10:43:30
06.07.2007
06.07.2007

Pater
no tam by to asi nebylo tak pohodlný. třeba V český třebový jsou zaležlí u nekoho na zahrade naji tam přenosnej radar a na trávníku roždelaný stoličky. je to šechno za živím plotem a asi 10m od značky obce. a hlavne přijezd je z brutálního kopce takže si tak každího vychutnají.
a taky mě docela sere to, že jdou jen po tom co se jim hodí. pojedu s tou nejvetší vraždou která sotva pojede o 10km/h víc než je limit tak mě vezmou jen za rychlost. ale že se to auto muže v další zatáčce rozpadnout to jim je fuk.
a taky mě docela sere to, že jdou jen po tom co se jim hodí. pojedu s tou nejvetší vraždou která sotva pojede o 10km/h víc než je limit tak mě vezmou jen za rychlost. ale že se to auto muže v další zatáčce rozpadnout to jim je fuk.
03:49:01
06.07.2007
06.07.2007

lpepsi
-> llukass: ja resim treba to, ze rovny usek siroka cesta nekacam rovny usek ani baraky nic... a oni zasiti za rohem? to je docela nefer, kdyby byli nekde v nejake zatacce, na sidlisti jak zde jiz nastinil "King"
23:39:52
05.07.2007
05.07.2007

King
-> llukass: Ano, zákony jsou od toho, aby se dodržovaly
Jenže existují i zákony debilní (např. je-li předkladatelem arci-debil a světově uznávaný expert na dopravní problematiku a zaplaťpámbů ex-ministr, ing. Š).
Představ si, že před zákonem č.411 byl zákon č.361, kterej taky definoval přestupky a sazby za ně. Ty sazby byly zhruba srovnatelný se sazbama okolních civilizovaných zemí a úmrtnost na silnicích pozvolna klesala. Vůbec nic bych nenamítal, kdyby si někdo dal tu práci, přeložil německej punksystem a udělal novelu zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tomu mohla už několik let předcházet optimalizace dopravního značení (značek jak hnoje, nesmyslný omezení rychlosti, zákazy....), dopravní policije se mezi tím mohla přeorientovat z monstrakcí typu Kryštof a braní úplatků na organizaci, která monituruje SKUTEČNĚ nebezpečná místa a trestá skutečně nebezpečnou jízdu (jako např. v Říši). Navzdory tomu, že nic z toho se nedělo, situace na silnici se od roku uklidňovala a přibližovala se třebas sousednímu Německu a smrťáků ubejvalo. Pak přišla partička zmrdů s geniálním nápadem, že proces urychlí tím, že zněkolikanásobí pokuty a každou pikačovanu za volantem bez ohledu na jeji nebezpečnost povýší div na trestnej čin. Jediná možnost, jak to změnit, je tlačit na poslance, senátory, vyvolat veřejnou diskusi a poslat ten paskvil na smetiště dějin. Zatím je ovšem v platnosti a zákony jsou od toho aby se dodržovaly
Proto, pokud mě systém bude buzerovat za porušení předpisu, kterým jsem nikoho neomezil ani neohrozil, udělám všechno proto, abych s ním (opět v souladu se zákonem) vyjebal.
"....Už jenom kvůli tomu představte si, že do vás narazí nějaký opilý člověk, či někdo kdo nedodržel stanovenou rychlost."
Když se někdo rozhodne, že si vožralej nasračky sedne za volant, nezabrání v tom sebedrakoničtější zákon. Spíš se bude bát, když bude vědět, že místní policajti si v noci nehoněj šulíny do kříže na služebně, ale hlídkujou a lapaj podezřele jedoucí auta. A taky že ty benga, nestačí podmáznout Emou či TGM. Tady jsme u dalšího šutru úrazu - místo toho, aby se buzerparta PČR pořádně reorganizovala, vyházely se bolševický ksichty, který tam konzervujou manýry VB a těšej se na tučnej důchod, aby se vytvořily důstojnější podmínky pro řadový policajty a dostaly odpovídající výbavu (frustráti ve filckách a fóbijích si respekt asi nezískaj :), tak se ze zákona amputuje kompetence policajta, aby rozhodnul na místě o nebezpečnosti přestupku v kontextu situace! Nebo, že by bylo možno některej přestupek vyřešit domluvou? No way! Každou píčovinu odměníme tučnou pokutou a nejlíp x body a policajta degradujeme na tupýho zapisovače údajů o přestupci a díky tomu není prostor pro krupci.....chachá! Pro pochopení tohodle způsobu myšlení je potřeba nainstalovat "křesťansko-demokrat ickej service pack" a bejt "dopravním expertem" odtrženým od reality. Když se pak po roce fungování zmrdizákona zjistí, že je efekt je skoro opačnej, než se čekalo, svedeme to řidiče a práci plicie, místo abychom uvažovali o novelizaci, budeme dál masově kontrolovat expiraci jodisolu v lékarničce - tak je správne, tak to ma byt. Zákon je třeba dodržovat :)
K rychlostem: pokud vím, tak většina nehod je způsobena nepřizpůsobením rychlosti situaci
Samozřejmě, že budu klidnější, když se po sídlišti, kde bydlím, nebudou pohybovat hovada kilodvacet. Na druhou stranu budu taky klidnější, když mě nikdo nebude kriminalizovat za to, že na rovným přehledným úseku se rozvášním na vražedných 55km/h.
Takže taky patříš mezi tu hrstku bloudů, co si myslej, že je zákon 411 ochrání?
Jenže existují i zákony debilní (např. je-li předkladatelem arci-debil a světově uznávaný expert na dopravní problematiku a zaplaťpámbů ex-ministr, ing. Š).Představ si, že před zákonem č.411 byl zákon č.361, kterej taky definoval přestupky a sazby za ně. Ty sazby byly zhruba srovnatelný se sazbama okolních civilizovaných zemí a úmrtnost na silnicích pozvolna klesala. Vůbec nic bych nenamítal, kdyby si někdo dal tu práci, přeložil německej punksystem a udělal novelu zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tomu mohla už několik let předcházet optimalizace dopravního značení (značek jak hnoje, nesmyslný omezení rychlosti, zákazy....), dopravní policije se mezi tím mohla přeorientovat z monstrakcí typu Kryštof a braní úplatků na organizaci, která monituruje SKUTEČNĚ nebezpečná místa a trestá skutečně nebezpečnou jízdu (jako např. v Říši). Navzdory tomu, že nic z toho se nedělo, situace na silnici se od roku uklidňovala a přibližovala se třebas sousednímu Německu a smrťáků ubejvalo. Pak přišla partička zmrdů s geniálním nápadem, že proces urychlí tím, že zněkolikanásobí pokuty a každou pikačovanu za volantem bez ohledu na jeji nebezpečnost povýší div na trestnej čin. Jediná možnost, jak to změnit, je tlačit na poslance, senátory, vyvolat veřejnou diskusi a poslat ten paskvil na smetiště dějin. Zatím je ovšem v platnosti a zákony jsou od toho aby se dodržovaly

Proto, pokud mě systém bude buzerovat za porušení předpisu, kterým jsem nikoho neomezil ani neohrozil, udělám všechno proto, abych s ním (opět v souladu se zákonem) vyjebal.
"....Už jenom kvůli tomu představte si, že do vás narazí nějaký opilý člověk, či někdo kdo nedodržel stanovenou rychlost."
Když se někdo rozhodne, že si vožralej nasračky sedne za volant, nezabrání v tom sebedrakoničtější zákon. Spíš se bude bát, když bude vědět, že místní policajti si v noci nehoněj šulíny do kříže na služebně, ale hlídkujou a lapaj podezřele jedoucí auta. A taky že ty benga, nestačí podmáznout Emou či TGM. Tady jsme u dalšího šutru úrazu - místo toho, aby se buzerparta PČR pořádně reorganizovala, vyházely se bolševický ksichty, který tam konzervujou manýry VB a těšej se na tučnej důchod, aby se vytvořily důstojnější podmínky pro řadový policajty a dostaly odpovídající výbavu (frustráti ve filckách a fóbijích si respekt asi nezískaj :), tak se ze zákona amputuje kompetence policajta, aby rozhodnul na místě o nebezpečnosti přestupku v kontextu situace! Nebo, že by bylo možno některej přestupek vyřešit domluvou? No way! Každou píčovinu odměníme tučnou pokutou a nejlíp x body a policajta degradujeme na tupýho zapisovače údajů o přestupci a díky tomu není prostor pro krupci.....chachá! Pro pochopení tohodle způsobu myšlení je potřeba nainstalovat "křesťansko-demokrat ickej service pack" a bejt "dopravním expertem" odtrženým od reality. Když se pak po roce fungování zmrdizákona zjistí, že je efekt je skoro opačnej, než se čekalo, svedeme to řidiče a práci plicie, místo abychom uvažovali o novelizaci, budeme dál masově kontrolovat expiraci jodisolu v lékarničce - tak je správne, tak to ma byt. Zákon je třeba dodržovat :)
K rychlostem: pokud vím, tak většina nehod je způsobena nepřizpůsobením rychlosti situaci
Samozřejmě, že budu klidnější, když se po sídlišti, kde bydlím, nebudou pohybovat hovada kilodvacet. Na druhou stranu budu taky klidnější, když mě nikdo nebude kriminalizovat za to, že na rovným přehledným úseku se rozvášním na vražedných 55km/h.Takže taky patříš mezi tu hrstku bloudů, co si myslej, že je zákon 411 ochrání?
23:32:43
05.07.2007
05.07.2007

BoRiS!!!
-> pajavlk: To je sice pekny predvolat si je muze,ale pak jim musi urad nahradit uslou mzdu,cestovne atd,protoze tam nejdou ve svem zajmu...Na me tohle take zkouseli,ale kdyz urednik zjistil co by je to stalo,tak se na to radeji vyprdnul.Ty to mas zadarmiko protoze tam ve sve zajmu musis...
21:54:27
05.07.2007
05.07.2007

llukass
nevím co tu pořád řešite, zákony jsou od toho aby se dodržovaly. Ono když by na to všeci kašlali tak jak by to tu vypadalo? Ještě hůř než teď.
Už jenom kvůli tomu představte si, že do vás narazí nějaký opilý člověk, či někdo kdo nedodržel stanovenou rychlost.
Už jenom kvůli tomu představte si, že do vás narazí nějaký opilý člověk, či někdo kdo nedodržel stanovenou rychlost.

20:20:22
05.07.2007
05.07.2007

King
-> lpepsi: Jak píše Matsoft, většina úřadníků reaguje na "osobu blízkou" smetením ze stolu, ale nedá se vyloučit nějakej kokot, kterej za tím tvrdě půjde a bude dělat pakárnu v rodině.
Tvrďáci prej místo "blízkoosoby" řeknou při podání vysvětlení, že auto v době spáchání přestupku měl půjčený přítel Timofej Džeržinskij, bytem Jubilejnaja 1235/b, Vladivostok, RF, a ať si ho klidně předvolaj :)
Tvrďáci prej místo "blízkoosoby" řeknou při podání vysvětlení, že auto v době spáchání přestupku měl půjčený přítel Timofej Džeržinskij, bytem Jubilejnaja 1235/b, Vladivostok, RF, a ať si ho klidně předvolaj :)
17:17:22
05.07.2007
05.07.2007

Matsoft
-> pajavlk: ja osobu blizkou praktikoval, protoze mi nemohli dokazat, ze jsem to tam zaparkoval ja a jeste byli sprosti a drzi a bouchli mi pesti do zadniho blatniku, tak jsem napsal proti spravnimu rizeni odvolani a vsechno jsem tam pekne popsal.... a vysledek - vse OK
17:15:15
05.07.2007
05.07.2007

pajavlk
-> Matsoft: samozřejmě bych se tvrdě bráníl kdybych věděl že sem to neudělal a je to jejich buzerace ale když vím že sem letěl jak prase tak holt zaplatím takovej je zákon
17:14:33
05.07.2007
05.07.2007

pajavlk
-> Matsoft: ale to ti nepomuze akorat budou jeste vic nasrany, prosel sem si tim a vetšinou sou na osobu blizkou už silně alergicky, kdyz to zkousi kdekdo je fakt lepší to zaplatit a držet hubu a krok než to zkoušet nějak ochcat
17:11:26
05.07.2007
05.07.2007

Matsoft
-> pajavlk: nj, ale vetsina uredniku to radsi smete ze stolu. neb na takovou saskarnu nemaji cas. taky kdyz te predvolaji, tak nemusis prijit, ale muzes zplnomocnit nekoho, aby jednal za tebe 

17:03:10
05.07.2007
05.07.2007

pajavlk
a pak si nechá úředník předvolat celou rodinu a blízké a bude je postupně vyslíchat a to už se usvědčit musíte jinak z toho budou daleko větší problémy..tenhle případ se skutečně stal a měl daleko horší následky než kdyby se prásknul dotyčnej rovnou sám
16:57:44
05.07.2007
05.07.2007

Matsoft
-> lpepsi: ano, bude to OK....
16:55:57
05.07.2007
05.07.2007

lpepsi
-> Matsoft: a bude to ok? i kdyz treba bude videt na te fotce muj ksichtik?
16:54:49
05.07.2007
05.07.2007

Matsoft
-> lpepsi: ano, tatinek rekne ze vi kdo to ridil, ale ze to byla osoba blizka a ze proti ni odmita vypovidat.

16:33:11
05.07.2007
05.07.2007

lpepsi
Zmerili mne asi jel jsem misto 50 cca 75km/h a chtel bych se zeptat, bylo to tatikovo auto, kdyz mu neco prijde, da se to uhrat at se to neplati?
15:25:29
05.07.2007
05.07.2007

U-Geen
-> King: to jo, otazka je jestli se nedostavis ke spravnimu rizeni kde te poinformujou o 2x prestoupeni rychlosti o 30km a 4x o 20km behem poslednich X mesicu ...
15:13:55
05.07.2007
05.07.2007

King
-> U-Geen: Vím, že se objevily nějaký urban legends o tom, že ti může "konto" trestných bodíků tučnět i bez tvýho vědomí. Odbor dopravy, kterej má na starosti vedení tvýho bodovýho "účtu" nesmí na základě nějaký "rychlý fotky" ani bonzu od policie (zákaz vjezdu, jízda na červenou atd.) automaticky strhávat body. To lze až po proběhnutí správního řízení, kde si dojdu na ouřad popovídat s úředníkem. Samozřejmě, že když mě chytěj benga na na místě, když projedu stopku a já souhlasím s pokutou, pak se mi body po bonzu od bengaboyz automaticky odečtou - jenže o tom přece vím, takže se nemůže stát, že zajdu na úřad pro "výpis z účtu" a tam budu čumět jako puk, že mám třeba 10bodů. Jiná věc ovšem je, že se 411 kokots oháněj výchovným účinkem bodovýho systému a na druhou stranu tě buzersystém nemá povinnost informovat, žes něco spáchal a může si to pěkně křečkovat a vybalit to na tebe najednou. Zaplaťpámbu, že řadový benga jsou nasraný za to jak s nima erár vyjebává a nežerou tolik drobný přestupky a nehodlaj se patlat v těžkopádným systému zadávání bodů...
14:31:10
05.07.2007
05.07.2007

RadstaR
Ja sem slysel, ze tu povinost maji, ale na informovani maj 1 rok, takze ...
14:28:09
05.07.2007
05.07.2007

U-Geen
mno, nekde jsem cetl clanek ze mestky urady nemaj povinnost informovat o prestupku, takze se muze stat ze ma clovek ponekud vetsi pocet bodu na svem konte nez se kterejma pocita. jedina moznost je informovat se primo na urade...
23:04:10
04.07.2007
04.07.2007

King
-> petr s: To bezesporu, ale vzhledem k tomu, že vzhledem k povaze svýho jobu musíbej na místě x, co nejrychlejc a na druhou stranu musím prokličkovat matrixem 411 beze ztráty květinky i při cca 80tkm ročně, bych byl asi na hlavu, kdybych v obci a mimo dálnici trvale překračoval limit o víc jak 30
Jinak to kupodivu dle statistiky vidí skupina řidičů od 18 do 22let (snad si to dobře pamatuju), která suveréně vede v kategorii "papíry v čistírně snadno a rychle". Na vyjebání se systémem je potřeba jistá praxe - to je jako chtít vyjebávat s vojnou první měsíc na vojně :)
Jinak to kupodivu dle statistiky vidí skupina řidičů od 18 do 22let (snad si to dobře pamatuju), která suveréně vede v kategorii "papíry v čistírně snadno a rychle". Na vyjebání se systémem je potřeba jistá praxe - to je jako chtít vyjebávat s vojnou první měsíc na vojně :)22:56:10
04.07.2007
04.07.2007

King
-> Rapid135: Jj, ty dva měsíce je pěkná kulišárna - speciálně v okresech, kde maj ve vedení dopravek hajzlíky praktikující nulovou toleranci při překročení rychlosti (KV, Liberec....). Právě z těhlech oblastí se rekrutuje nejvíc obětí punktsystému a přitom to jsou kolikrát lidi, co maj jenom tu smůlu, že měsíčně nalítaj bambilion km a párkrát je někdo blejskne při překročení limitu o 2km/h a můžou se jít registrovat na pracák :/ Viděl jsem zajímavou mapku s údajema, jaký překročení limitu flojdi v daný oblasti ještě tolerujou vs. procento řidičů s 12ti trestnejma bodíkama na kontě a podezřele se ty 2 mapky krejou. Samozřejmě, že se nedá říct, že by řidiči na karlovarsku byli horší, než v Praze - to jenom bezmozci dostali novej lepší bič a někde halt práskaj vostřejc....
22:46:49
04.07.2007
04.07.2007

petr s
-> King: 2pokuta za překročení o 30 km v jednom roce je odebrání řp na půl roku
22:41:18
04.07.2007
04.07.2007

Rapid135
-> King: tak s tema branama uz su klidnejsi ale tech 60 dnu 

22:41:09
04.07.2007
04.07.2007

King
.....teda oprava! Samozřejmě, že třeba na Jižní spojce jsou zmrdibudky na měření rychlosti v daným úseku, stejně tak se měří průměrná rychlost v tunelu na obchvatu Plzně, ale to jsou profláklý pastičky, navíc i s warningem předem v podobě značky, takže tam se chytí jenom vyloženě ignorant :) Mluvíme o dálnici mimo obec a neprocházející skalním masivem :)
22:36:46
04.07.2007
04.07.2007

King
-> Rapid135: Na vysvětlenou - mýtný brány postavil Kapsch pro výběr mýta z LKW
Samozřejmě, že ještě před zprovozněním systému se už zmrdí bratrstvo vytasilo s geniální myšlenkou využít brány pro měření rychlosti, ale zaplaťpámbu tomu bráněj snad záruční podmínky na mýtný brány a doufám, že není ani politická vůle :) Samozřejmě, že čas od času jsem svědkem, jak nějakej zmatlík před těma bránama intenzivně brzdí, čímž zbytečně zvyšuje riziko pro ostatní. Pokud vím, tak na žádný český dálnici není stacionární radar a pokud se pletu, tak mě čeká série desítek předvolání :) Je sice pár míst, kde jsou kamery pro monitorování provozu, ale o radaru s foťákem nevím. Nedávná zaručená informace o radaru na 101. km D1 zhusta kolující na netu, byl pokud vím hoax a jediný nebezpečí představujou jenom benga v audinách či ST220 s bradavicí, popř. starší HW ukrytej někde na exitu či za záhybem protihlukový bariéry.
Co se týče ničím nepodložený fámy o "odevzdávání řidičáku" - moje informace jsou takový, že příslušnej úřad má na "zprocesování" tvýho přestupku ze zákona 60dnů a protože dopravky kvůli zmrdizákonu 411 nestíhaj, maj povoleno tvoje hříchy kumulovat a poslat ti je naráz do těch 60ti dnů od spáchání 1. přestupku. Tzn. že nejdřív musí proběhnou 1 až n správních řízení a teprve pak se dá uvažovat o odevzdávání papírů....
Samozřejmě, že ještě před zprovozněním systému se už zmrdí bratrstvo vytasilo s geniální myšlenkou využít brány pro měření rychlosti, ale zaplaťpámbu tomu bráněj snad záruční podmínky na mýtný brány a doufám, že není ani politická vůle :) Samozřejmě, že čas od času jsem svědkem, jak nějakej zmatlík před těma bránama intenzivně brzdí, čímž zbytečně zvyšuje riziko pro ostatní. Pokud vím, tak na žádný český dálnici není stacionární radar a pokud se pletu, tak mě čeká série desítek předvolání :) Je sice pár míst, kde jsou kamery pro monitorování provozu, ale o radaru s foťákem nevím. Nedávná zaručená informace o radaru na 101. km D1 zhusta kolující na netu, byl pokud vím hoax a jediný nebezpečí představujou jenom benga v audinách či ST220 s bradavicí, popř. starší HW ukrytej někde na exitu či za záhybem protihlukový bariéry.Co se týče ničím nepodložený fámy o "odevzdávání řidičáku" - moje informace jsou takový, že příslušnej úřad má na "zprocesování" tvýho přestupku ze zákona 60dnů a protože dopravky kvůli zmrdizákonu 411 nestíhaj, maj povoleno tvoje hříchy kumulovat a poslat ti je naráz do těch 60ti dnů od spáchání 1. přestupku. Tzn. že nejdřív musí proběhnou 1 až n správních řízení a teprve pak se dá uvažovat o odevzdávání papírů....
22:11:07
04.07.2007
04.07.2007

Rapid135
Pater 04.07.07 22:05:53 napsal: -> Karel.: když se jede ze starý osady do kopce na vinohrady tam merijou co chvila,kdyz sme tam jeli s byvalou tehda tak me rikala at zpomalim,ze tam merijou snad kazdej den,byla z vinohrad takze vedela o co go
22:09:51
04.07.2007
04.07.2007

Rapid135
mno to ja v pondeli proletel 150 asi 2x mytnou branou co vypadala jako ty co merijou rychlost.tak se jen desim ze sefovi dojde fotka.nicmene jel sem bez svetel bo v europarku me technik global assistance sdelil ze mam jet bez svetel a vseho eletrickyho abych bez altiku dojel do Brna. uvidime mno....
jinak taky yste slyseli v radiu ze vas mohli zmerit xkrat a pak vam dojde vyjadreni at odevzdate ridicak?
jinak taky yste slyseli v radiu ze vas mohli zmerit xkrat a pak vam dojde vyjadreni at odevzdate ridicak?
22:05:53
04.07.2007
04.07.2007

Pater
-> Karel.: když se jede ze starý osady do kopce na vinohrady
21:51:17
04.07.2007
04.07.2007

King
-> pajavlk: A to bylo za jakej zločin, jestli se smím optat :)
21:48:15
04.07.2007
04.07.2007

pajavlk
já měl zkušenost opačnou, kdybych si vzal pokutu a body od měšťáků comě nabízeli a nedal to do správního řízení, tak mě to nemuselo stát sedum litrů a půlroku ježdění na kole ...
21:19:33
04.07.2007
04.07.2007

King
-> Staf1221: Problém je v tom, že u vás ještě platí zákon psanej alespoň s troškou logiky a zdravýho rozumu. V ČR slavíme 1. výročí uzákonění stavu, kdy používání mozku a slušnosti za volantem ve spojení s dennodením ježděním tě o papíry připraví dřív, než když jezdíš jako tupec, nevychovanec za to však "bezpečně"
-> Pater: Tak pokud si s výší pokuty nesouhlasil na místě, postupuješ do správního řízení, kde by měli vzít tu toleranci radaru při daný rychlosti (+-3km/h) tzn. 70km/h v tvým případě, čili bude záležet na konkrétním soudruhovi na odboru dopravyx, jak se k tomu postaví.-> Karel.: Pokud vím, tak non-firemním autům se posílaj předvolání k podání vysvětlení a až tam ti ukážou "rychlý foto" a můžeš se k tomu vyjádřit. Jsou i případy, kdy třeba polopolicajti chytaj těsně u cedule začátku obce někde v poli a ve správním řízení můžeš narazit na člověka, kterej uzná, že je to zmrdismus a smete to ze stolu...
-> Pater: Tak pokud si s výší pokuty nesouhlasil na místě, postupuješ do správního řízení, kde by měli vzít tu toleranci radaru při daný rychlosti (+-3km/h) tzn. 70km/h v tvým případě, čili bude záležet na konkrétním soudruhovi na odboru dopravyx, jak se k tomu postaví.-> Karel.: Pokud vím, tak non-firemním autům se posílaj předvolání k podání vysvětlení a až tam ti ukážou "rychlý foto" a můžeš se k tomu vyjádřit. Jsou i případy, kdy třeba polopolicajti chytaj těsně u cedule začátku obce někde v poli a ve správním řízení můžeš narazit na člověka, kterej uzná, že je to zmrdismus a smete to ze stolu...21:04:29
04.07.2007
04.07.2007

Karel.
-> Pater: kde to bylo v Brně??jsem brňák..............vyfoti
li tě nebo jen řekli kolik jsi jel? pkud tak, tak jsi měl požadovat, že to chceš vidět
21:01:55
04.07.2007
04.07.2007

Karel.
-> King: jenže ve správní řízení se už jedná o dost větší pokutu když to nevýjde!!Pokud by došla dom fotka a nebyl by vidět obličej tak jdu taky na to, že to byla osoba blízká, ale promiň pokud tě chytnou takhle zfleku tak to není na dohadování

20:52:26
04.07.2007
04.07.2007

Pater
no já se snazil to ukecat ale prej ze to je nad 20 km a to je pej za 2500. píkala že drív to slo ze to bylo do 2500 ale ted je stanovený 2500. skoda to jsem mohl říct taky že má radal toleranci nejaký to procento
-> Kalibán123: no jsi mel to samí co já
-> Kalibán123: no jsi mel to samí co já
20:34:11
04.07.2007
04.07.2007

Kalibán123 - zrušená registrace
-> Staf1221: Hmm tak takové pokuty bych bral taky já jel v Brně místo 50 72km ale vzali v úvahu toleranci radaru a prý teda 69km takže to bylo za litr a na body jsem se radši neptal ale našel jsem si že je to za dva bodíky, ale byl jsem na ně hodnej přiznal se všechno v klidu
20:24:11
04.07.2007
04.07.2007

Staf1221
-> Pater: 2500 je teda dost. neviem ako u vas ale u nas pokial neprekrocis viac ako o 10km/h tak kaslu na teba. od 10 do 20km/h je to 500 a az o viac su to vyssie palky
20:19:17
04.07.2007
04.07.2007

Pater
no já se jen ptám, jestě jsem nic takovýho neprovedl. chcou za to 2500,- a prej si veznou 3 body.
20:10:21
04.07.2007
04.07.2007

King
-> Karel.: Že tě chytnou na fleku vůbec nic neznamená
Ty nemusíš souhlasit s tím, žes to a to proved či s výší pokuty a můžeš zpochybnit např. podmínky měření ve správním řízení. Speciálně přestupky, kdy tě vyhmátne polopolicie (tj. městská) se občas vyplatí probrat ve správním řízení s člověkem, kterej se na rozdíl od nich v dopravní problematice orientuje. Stejně tak se např. do nedávna vyplácelo nechávat řešení zavinění např. lehký dopravní nehody na území Prahy do správního řízení, protože ty kurvy, co to šetřily napařili za každou kravinu 5000, ale s úředníkem na dopravce se to dalo usmlouvat na polovic (zkušenost několika kolegů :) Paterův případ samozřejmě není ideální platformou pro aplikaci "osoby blízké" :)
Ty nemusíš souhlasit s tím, žes to a to proved či s výší pokuty a můžeš zpochybnit např. podmínky měření ve správním řízení. Speciálně přestupky, kdy tě vyhmátne polopolicie (tj. městská) se občas vyplatí probrat ve správním řízení s člověkem, kterej se na rozdíl od nich v dopravní problematice orientuje. Stejně tak se např. do nedávna vyplácelo nechávat řešení zavinění např. lehký dopravní nehody na území Prahy do správního řízení, protože ty kurvy, co to šetřily napařili za každou kravinu 5000, ale s úředníkem na dopravce se to dalo usmlouvat na polovic (zkušenost několika kolegů :) Paterův případ samozřejmě není ideální platformou pro aplikaci "osoby blízké" :)19:43:28
04.07.2007
04.07.2007

Karel.
-> Pater: kdyby ti poslali dom fotku tak neřeknu.................a
le vole tebe chytijou na fleku a ještě se to znašíš zamaskovat?promiň, ale to je ubophost, buď rád, že nedostaneš doufám body a zacáluj to