skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Svářečka - jakou koupit?
Mám ISKRAVAR 170 a celkem spokojenost... dá se to docela dobře regulovat a vaří pěkně... vyšla na 12tis
Eidy: tu ma bratranec. Na tenky plechy asi moc ne (nezkouseli jsme), ale na silnejsi materialy je vyborna. Svarovali jsme s ni ramena hydrauliky na traktor (4011.zetory.cz/?img=img_7
9... palili jsme jednu elektrodu za druhou a dala to. Neprehrala se, nevypla, jela perfektne. Zbytecny dodavat, ze svary drzi.
Taky se vtírnu se svojí otázkou. Co říkáte na tohle?
www.eva.cz/zbozi/.../svar ecka-omicron-gama-160-inve rtor
Kdo máte zkušenosti s invertory?
www.eva.cz/zbozi/.../svar ecka-omicron-gama-160-inve rtor
Kdo máte zkušenosti s invertory?
-> Fén: pokud pouzivaji kvalitni soucastky,tak v tom nevidim problem.
-> jarda.u1: Firma je z Třebíče, ale co mám informace, tak vnitřnosti by měly být dovozové zboží.
-> Fén: tvrdil mi ze je to cesky vyrobek,myslim ze maji sidlo ve Trebici.
mam dotaz stacila by tato svarecka?? www.rr-naradi.cz/telvin-s
varecka-co2-bimax-4195-mig
-mag
diky za odpoved Arnie
diky za odpoved Arnie

-> jarda.u1: OMICRON moc český není.
-> Jumbo: S tim jsem vařil na škole sice je to těžký jako prase skoro nikam se to nevejde ale to vařeníčko jedna báseň
-> jarda.u1: dá se na tom nastavt cokoli mistr s tim bodoval i 0,5 plech
-> jarda.u1: dá se na tom nastavt cokoli mistr s tim bodoval i 0,5 plech
-> jarda.u1: tak je fakt, ze 275 kg je i docela vaha...

-> Jumbo 07.10.10 21:08:35: myslim ze zbytecne velky a na plecharinu i silny.
ja tez premyslim o koupi CO-cka ale asi az pristi rok 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: co něco takového? aukro.cz/item1263810933_p
rofesionalni_svarecka_co2_
wlsp_315.html
-> jarda.u1: V okolí už sem se ptal a co vím jenom jedna 380V elektrodovka... Nemám okruh známých co by mohli něco takového mít, tak leda nějaký Virťák z okolí Brna...
-> Jumbo: Moznost od nekoho si ho vypujcit by nebyla?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: tak ja bych mu taky poradil ceocko za 25 tis,kc,ale kdyz na nej nema?Ta "mrdka" my taky udelala sluzbu,akorat ze tenkrat stalo 12 tkc. dneska bych ho mel za 7 tkc.Po 5 letech jsem ho prodal za 5 tis a koupil si cesky ceocko OMICRON.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: -> jarda.u1: Díky za rady. Popřemýšlím, ale vzhledem k omezenému rozpočtu každá investice mimo auto zabolí...
Rozpočet mám napnutý už tak a příští léto technická... Chjo. Ale Formana nedám, hold to budu muset nějak vymyslet...

-> jarda.u1: Pro zacatek mrdku no :-D Radsi pockat a nasetrit... Nebo tu ojetou masinu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: to mas pravdu,za ty penize to neni nic moc,ale pro zacatek aspon neco.
-> jarda.u1 07.10.10 20:17:07: Kdyz jsem to videl v OBI, tak teda potes koste.
-> Jumbo: Tak s 5000 se na to vyprdni, to akorat koupis mrdku a budes nadavat zes vyhodil penize. Tak mozna se poohledni po nejaky jety masine... To neni jen svarecka, ale bomba kukla...
-> Jumbo: neco takovydleho,je to teda o neco vic nez 5 tkc
im.aukro.cz/item126116420 1_svarecka_co2_bt_gw_170_e inhell_2rokyzaruka_servis. html
im.aukro.cz/item126116420 1_svarecka_co2_bt_gw_170_e inhell_2rokyzaruka_servis. html
-> jarda.u1: Nějaký odkaz nebo přesnější název by nebyl? 
Edit: Díval sem se po netu a bylo to všude tak kolem 7000,-

Edit: Díval sem se po netu a bylo to všude tak kolem 7000,-

-> Jumbo: tak za 5000,- poridis nejaky CO2 Einhel na 220v,ale budes muset sehnat jeste lahev s plynem,k novemu ceocku se bezne musi dokoupit.Na tu plecharinu na aute to postaci,stejne jsou tam prevazne plechy do 1 mm.Mel jsem Einhel 145 a za tech cca 5 let jsem s nim vyvaril dost aut,takze si myslim,ze pro zacatek postaci.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Díky. Rozpočet je pokud možno co nejmíň (+- 5000), ale zase nechci nějaký šunt, co se rozpadne v půlce auta...

-> Borin - Král tuzerů 29.12.09 00:56:23: Lol tyjo to jsem minule prehledl

-> Jumbo: CO2 je eletrika, argon je eletrika, elektroda je eletrika. Kup MIG/MAG svareci poloautomat a mas vystarano. Nejaky iskravar... Jaky mas rozpocet?
Kdyzbys to lepil MMA(elektrody), tak te z toho klepne

-> Jumbo: CO2 je eletrika, argon je eletrika, elektroda je eletrika. Kup MIG/MAG svareci poloautomat a mas vystarano. Nejaky iskravar... Jaky mas rozpocet?
Kdyzbys to lepil MMA(elektrody), tak te z toho klepne
Tak vytáhnu jednoho kostlivce. Téma sem pročetl, sem o něco chytřejší, ale potřeboval bych poradit. Plánuju na zimu zatáhnout Formana do garáže a udělat generálku kastle (prahy, lemy, plechy dveří a nějaké drobnosti). Obloukem už sem svařoval, ale slyšel sem že na autoplechy je to moc silné. Co byste mi doporučili? COčko je asi jasná volba, ale cenově je to většinou docela dost. Dá se výše popsaná práce udělat i elektrikou? Případně jakou nejlíp sehnat... Díky za rady (jsem amatér, takže klidně do mě
)

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Asi to má do práce, aby po sobě mohl rovnou opravovat

-> Borin - Král tuzerů: Koupit radsi eletriku. Aspon par kWh 

David29 28.12.09 19:51:17 napsal:
Takže koupit lepší CO2, nebo elektriku?To je dotaz jak stehno...

Takže koupit lepší CO2, nebo elektriku?To je dotaz jak stehno...

-> Petrson: ja ji mam uz nejakej patek ... funguje bez problemu, varit se s tim da slusne... (plechy nebo slabsi jekl)
Chlapi neblbněte, nedávejte za šroty 5-10tis, když dobrá svářečka se dá koupit už od nějakých 15tis a odvede mnohem víc a kvalitnější práce.
-> Fén 18.04.09 15:23:58: Tyjo to shori uz pri zapnuti ne, max 90A 

-> David29: Oboje je eletrika
Co chces? MIG, MAG, MMA, TIG?

Takže koupit lepší CO2, nebo elektriku?
-> Petrson: dost drahe na to co to je, za to mozes mat napriklad powermatku (o nieco silnejsiu) aj s CO flaskou redukcnym ventilom a jednoduchou ochrannou kuklou. ALe mozno to ma nejaky super dizajn kvoli ktoremu sa to oplati ale podla mna tam ide len o odhodlanie obchodnikov predat to za taku cenu s tym, ze vyssou cenou oklamu zakaznikov, ktori si budu mysliet ze je to nieco lepsie a pritom nie je.
máte někdo zkušenost s touto svářečkou daco.nakupujeme.cz/13928-
svarecky-co2-migmag/37804-
svarecka-co2-mini-mig-156-
daco-mig-151-(gasno-gas)
Rád se připojím do debaty. V pátek sem kupoval kompresor a známý mi v prodejně nabízel CO2 svářečku proma 90 slevněnou z 6,5tis na 3tis. Poslední kus. Ale je mi k ničemu, když mám einhella 190D. Svařil sem s ní celou dílnu, ale chtěl bych něco lepší. Občas zlobí podávání drátu, krátký kabel, pouze 5kg cívky atd... Jinak použitelný stroj. Co byste řekli nějakému levnějšímu compactu, např compact 208
www.svartop.cz/scripts/po drobnosti.php?IDZ=17&.. .
Máme v práci i tyto stroje, ale nejslabší compact 250 a pak 325 (nevím stopro ty čísla), jsou to starší stroje, ale jedny z nejlepších a nejspolehlivějších. Máme tam víc značek a ty compacty vaří hodně dobře. Jenom nevím co od toho nejlevnějšího typu 208 čekat, jestli to není o moc slabší co se týká podavacího zařízení a celkově použité díly. Nemáte nekdo tento stroj? Případně podrobnější fotky na netu?
www.svartop.cz/scripts/po drobnosti.php?IDZ=17&.. .
Máme v práci i tyto stroje, ale nejslabší compact 250 a pak 325 (nevím stopro ty čísla), jsou to starší stroje, ale jedny z nejlepších a nejspolehlivějších. Máme tam víc značek a ty compacty vaří hodně dobře. Jenom nevím co od toho nejlevnějšího typu 208 čekat, jestli to není o moc slabší co se týká podavacího zařízení a celkově použité díly. Nemáte nekdo tento stroj? Případně podrobnější fotky na netu?
neviem co to na tych 90A spravi ale na tom powermate co mam sa na prvych dvoch stupnoch neda robit nic, len to prska a obluk furt zhasina, na 115A uz to celkom ide a aj tak furt pouzivam 160A. Ale zase este som nezvaral tenke plechy zatial minimalne 2mm.
-> Fén: na nějaký větší svařování ji doma nechtěj...ale zase bych nerad, aby koupili nějakej šmejd...dřív byla doma 183/2 taky od telwinu
-> pyroman: Na takové to domácí lepení plechů by mohla stačit, ale víc od toho nečekej.
-> Fén: tak tak
-> pyroman: Myslíš tuhle? hobby.vltava.cz/Svarovani
/.../kategorie=15495
tak vytáhneme kostlivce.... co říkáte na:
Promig90
svař proud 35-90A
příkon 3kWA
Promig90
svař proud 35-90A
příkon 3kWA
-> lubor: nne doma takovou nemám nemám na to love. Doma máme jenom nějakou trafo sragoru, ale z práce si pujčuju nějakej invertor, jejíž značku neznám. Ale když elektodu , tak je lepší invertor.
kupil som Einhell 170 SG... MIG MAG a som velice spokojny....naucil som sa zvarat horsou a lepsiou to ide samo......
za levno jedině na elektrody.....