Jak a kde parkujete atd... (úvaha)

prohledat
27 příspěvků (zobrazeno 1 až 27) od 18.02.2004 do 25.02.2004, založil/a
řadit dle data
09:58:59
25.02.2004
Kamil_
No já nechávám auto přes noc na sídlišti před barákem, protože se mi nechce chodit 8min pěsky do garážě... :-) Nejklidnější čtvrť ve městě, nikdy tam auta nevykrádali, maximalně si nějací puboši vypustili benzín do fichtla. Dokonce jsem někdy nechával tatranku přes noc na atorádiu! Až loni na podzim jsem v sobotu musel zaparkovat na blbý flek ke křoví páč už nebylo jinde volno... A nějakej zmrd mi prohodil šutrák trojuhelníkovým sklem ve dveřích, prohledal celý auto, ale tatranku z rádia nenašel. Něco mi řikálo ať ji tentokrát vytáhnu. Nepokoušel se ani vytáhnou rádio, asi to neuměl, i když rámeček ležel na rohožce... Takže mimo vysátí auta od střepů a skla za 300,- žádná újma...Ponaučení, že nebudu na noc nechávat tatranku v autě. Čtrnáct dnů na to, opět o víkendu stojím na dobrém místě přímo pod lampou. Ráno na pravých dveřích rýha až na plech... to už bude apoň za 1000,- Jestli to byl ten šmejd co se pokoušel o to radio nebo nějací ožralci či smažky těžko říct, ale pár dalších aut mělo ohnutý stěrače, škrábnutý však jen moje... Od té doby přes víkend schovávám auto. Stejně těď má zmní spánek v garáži, tak uvidím přes léto jak se to bude dál vyvíjet, jsem ale línej ráno pro něj chodit...
Jinak parkovat u supermarketů atd. je dost zážitek když vidím co ti trotli tam konají s vozíkama kolem aut, raději zaparkuju o řadu dál kde nikdo nestojí.
Pak jsem měl ještě jednu story, zaparkuju auto na ulici a vykecávám se s kámošem asi o 50m dál a v tom vidím jak přijede asi 55letej páprda ve Fabii a zaparkuje přede mnou, vytáhne hliníkovej žebřík a opře ho o můj zadní blatník a hrabe se v kufru!!! Kámoš mě jen upozornil že je to jeho soused a měl už jeden infark. Tak jdu klidným krokem k němu počítajíc pomalu do dvaceti. Říkám mu klidně: Pane to je normální opírat takle žebříky o cizí auta? Asi deset vteřin čuměl s otevřenou hubou jak tele a pak mu asi došlo, že to auto je moje a začal tvrdit že to tam dal opatrně, že se nic nestalo atd. Znovu jsem v duchu počítal a pak mu říkam co by jako dělal kdyby ten žebřík spadl a podřel mi auto? Počkal až příjdu? Napsal lístek za stěrač nebo ho sebral a šel do řiti jako by se nic nestalo? Pak jsem vzal ten žebř a jebl s ním o zem a řekl mu ať si to příště opře o ten svůj zkurvenej lavor... prohlížím batník a naštěstí tam nic nebylo, v tom už se ten chuj dekoval pryč ani nezamkl auto.... Prostě většina lidí jsou v tomdle naprosté hovada a nevadí jim nějaký škrábanec na jejich autě natož na cizím, nebo spíš si toho ani nevšimnou nebo si to neuvědomí.... Já už na autě nějaké důlky měl jak jsem ho koupil, ale nemusím tak snad mít kvůli nějakým čurákům další... Tomudle však nejde zabránit pokud auto používáte normálně k běžnému životu a ne jako mazla stojícího v garáži, jet se projet a pak honem zpět do garáže, k tomu je třeba mít další auto, ja to tak nemám, ale stejně by mě to sralo i na tom druhým... Omlouvám se za ty sprosté slova.
09:42:20
25.02.2004
Vojta - zrušená registrace
Ja bydlim na vesnici v rodinnem domecku takze parkuju sice venku ale pod takovym super pristreskem. Jinak se o rapida celkem bojim. Nemam nijak extremne vytunene ale kazda korunka, kterou jsem do auta vrazil (a ze jich nebylo malo) me mi byla lito. I kdybych vydelaval nejakych 20 na mesic tak by mi to stejne jedno nebylo jestli mi to ukradli nebo ne, protoze aspon ja mam k autu takovy nejaky vztah...no proste nevim jak bych to prezil. Jinak ted jsem si koupil radio na CD JVC tak ho asi budu brat sebo bo oni ukradou i radio bez panelu.
Jinak bych rad vyresil nejake zabezpeceni jak se co nejhur do auta dostat. Do rapida jsem vlezl za par sekund!!!

Jinak vyfuk hlucnejsi mam, muziku...pro me potreby staci. Celkem mam nekdy strach s policajtu ze se jim neco na aute libit nebude (kola, cire svetla v zadu, vyfuk atd...) zatim jsem mel stesti.

Kazdopadne zloteje strilet na miste, hovada jedny.
09:17:19
25.02.2004
Fantozzi
-> Luděk: jak pise wekky, ale nahon je myslim furt zadni
08:05:38
25.02.2004
wekky
-> Luděk: No, Boxter má motor vpodstatě taky vzadu (i když v lepším umístění). Ale motory vepředu vyrábí už nejméně celé čtvrtstoletí (kde ho měla taková 924 a její následníci?)
07:28:00
25.02.2004
Jirik - zrušená registrace
a většinou pohoňování všech kol. 9
14:57:12
24.02.2004
Luděk
-> Saky: no pravda je,že už vyrábí i jiný typy vozů (Cayenne,Boxter) ale klasika má pořád motor vzadu4
14:45:26
24.02.2004
Saky
no porovnavat supersporta s motorem z fabky asi nejde tam je minimlane 3-nekolika nasobnej vykonovej rozdil
jinak kde si vzal ze porshe dela dodnes motory vzadu? porshe uz neni co byvala..
14:41:51
24.02.2004
Honza "Bobr"
-> King2: No jasně, ale Shade 130 až 136 s tim motorem z fabie od Sakyho by se už za suprsport daly považovat . . . Jinak třeba Porshe má dodnes motor vzadu a dokonce vodou chlazenej, ale nevaří do každýho kopce2
13:12:30
24.02.2004
Saky
porovnavat supersport s necim na normlani jezdeni nejde.. a ktere auto ma dnes motor vzadu?
13:04:00
24.02.2004
King
2 Honza"Bobr": Cituju: ". . ale chlapi, ruku na srdce, koncepce vozu š120 byla out už v roce 60' to je jediná chyba!...." *******Akorat spousta vyrobcu sportaku se z toho nepoucila a tvrdosijne tu chybnou koncepci oprasuje dodnes :)
00:45:59
24.02.2004
Strnadek
To mě zase někdo prořezal gumy z boku, přímo pod mym oknem... -byli dost jetý, takže jsem je vyměnil za nový zimáky a chtěl jsem s nima jezdit do doby než seženu jiný... -další rok se mi stalo to samý, akorát že to odnesly ty zimáky... -od tý doby neparkuju u baráku vůbec..
...no, a pak pár dalších zážitků...
-ohnutý konec stěrače (v dešti si uděláte sami drápanec na skle)
-díra ve střeše (asi od šroubováku - a já kudy pořád teče)
-vybraný rádio (první asi za 500.- druhý za1000.- pokaždý nová boční stahovačka 1200.-) -od tý doby si ho beru sebou domů...10
20:39:57
23.02.2004
Honza "Bobr"
Hele, teď jsem sem přidal jednu fotku mojí plechovky Žofky, takže jistě pochopíte, kde stojí, jak často ji meju, jak ji asi mám rád, jako co slouží etc. Ale zdání klame. Žofi bydlý dole, na ulici. Já bydlím hore, v bytě a věřte v poslední době začínám ten kus plechu litovat. Stát v mraze -21°C s fridexem do -8.68°C při pomyšlení, že ten vůl co má klíčky s i sedí doma v teple3 No já bych se nasral. No taky se mi pomstila . . . musel jsem do garáží a nechat ji tám roztát, než jsme se tam dostali tak vařila jak kuchyně, chudák. Pak jsem se modlil a omlouval aby se něco nepo . . . a zaplať bůh to byly jen motexky - origo mladá boleslav r.86'. Že mi ji někdo veme se nebojim, proto ji nemiju. Vevnitř je rádio bez panelu a bliká na něm dioda, tak to vypadá jak alarm. Technicky ( kromě motoru ) a kaslticky je vcelku ok, protože JohnnyJ mi dohodil typa na brzdy, tak už i brzdí1 Je to styl životní, tyhle škodovky . . . ale chlapi, ruku na srdce, koncepce vozu š120 byla out už v roce 60'10 to je jediná chyba! Škodě ZDAR
08:15:57
20.02.2004
wekky
No Bublinou jezdím každý den do práce a parkuji jen venku, takže podle toho vypadá. Pár odřenin a ťukanců se najde, dokonce mám rýhu napříč přes střechu (nechápu jak ji tam mohl někdo udělat), ale doceňuji prozíravost lakování, protože nějaký nový důlek se v záplavě nakreslených ztratí 5. Ještě, že je tak nápadné a většinou i dost špinavé (takže na první pohled nevypadá atraktivně) tak doufám nikdo ani nepomyslí na krádež. Uvnitř nic nenechávám.
Zato když jedu někam feldou, klidně nechám sundanou střechu (když by se někdo chtěl dostat dovnitř není to překážka a ještě by ji mohl zničit). Že s ní někdo odjede se nebojím, protože spouštění motoru i řazení je natolik odlišné, že jsem to musel na STK technikovy vysvětlit, protože nebyl schopen s tím na lince ani pohnout.
22:27:29
19.02.2004
Fantozzi
Bydlim na vesnici, kde se kradou a vykradaji jenom skodovky, takze skodovkou parkuju v prujezdu a fabiu nechavam stat venku. Sice ju sem tam nejakej debilek skrabne, ale na te cervene metalize se to celkem ztrati :-)) Jinak - o tu skodovku se nijak extra nebojim, mam tam favicky radio co sem sehnal za 1500 a jinak seriovka jak brno, takze si nikdo nic neodnese, krome skodovky samotne. A je to skodovka, takze tech 8-10 tisic se da pri odcizeni stravit (i kdyz ted mam novej lak a plecharinu, takze by me to mrzelo). Horsi, kdyby mi ukradli fabku, to bych byl fakt nasranej...
21:12:33
19.02.2004
Milošek
-> Komár 1981: no mam ho porad pred barakem pod okny:)sousedka je magor od ty doby co jei dceri vybrali fabku u okna i zere(mysli si ze sem to bal ja nebo nejakej muj kamos hihiih)a i kdyby tak by ti musely koukat nohy ven z okynka jak by jsi¨mi rval meho kenwoodka ven z aticka ptrotoze kdyby jsi si otevrel dvere tak by mi dal vedet muj alarm-dosti vlezlej:)))3 3 3
17:11:51
19.02.2004
Komár 1981
-> Alan 18.02.04 18:16:50:
Lepsi je si s sebou brat palec. Neni to na prvni pohled videt... ucinek stejny, jako ten kabl od civky...
-> Adam Radimovič 18.02.04 18:27:27:
3 3 3
-> Milošek 18.02.04 18:53:32:
Diky, ted vim, kam si pro nej mam opatrne dojit! 4 Tvoji skudku s prehledem poznam!!! 3

To All: Jinak me taky vybrali auto - parkoval jsem o dve ulice dal blizko zastavky busu. Rozbili mi zadni trojuhelnik u rapida a vybrali nefunkcni radio nezname znacky a vsechny plysaky... v 99 mi ukradli celyho rapida 14 po rekonstrukci a laku (moje uplne prvni auto). Zlodeje bych strilel, jako ten malorazkovy cowboy!
18:53:32
18.02.2004
Milošek
no ja ma alarm i imobilizer na starter:)i tajny vypinac (nevim na co pripojenej-auto chytne a po 2s chcipne:))a pak uz nechytne vubec...=auto pochazi ze zizkova proto ta zabezpeceni:)))ale jeste nigdy co ho mam se o nej nikdo nepokousel(tuk,tuk)asi to bude tim ze mam zrc.folie a neni do nej videt a kdyz uz tak to jisti kenwood s otocnym panelem tzv.chameleon4
18:27:27
18.02.2004
aDAm
Tak mě auto sice ještě nejezdí a jen tak hned jezdit nebude ale už teď se děsím českého národa kterého bude lákat ta velice lehká možnost jak se do toho auta dostat a to ani nebude potřebovat kudlu nebo nějaké nářadí:-(
18:16:50
18.02.2004
Alan
A nebo je dobrý mít někde tajnej vypínač třeba na baterku,pak s tim aspon neodjedou ale jenom vykradou1 já naštěstí nikde venku neparkuju mám garáž ale stejně to neni 100% ochrana8 .Pak používam taky páku na volant a ještě sebou beru kabel od civky
16:25:51
18.02.2004
Martin
-> fine_ray: Páka na volant trochu pomůže v tom, že je to alespoň nějaká překážka, sice ne moc ale pár minut to snad zabere (samozřejmě podle kvality AAAčková páka je prý ta na 5vteřin 3). Jinak alarm to chce mít samo i s imobilizérem. Ale v dnešní době pokud ti to auto chtějí ukrást, tak ti ho ukradnou. Stačí taková šikovná odtahovka... Nebo tě prostě někde stopnou, dají ti do držky a pápá lálá...
16:19:45
18.02.2004
fine_ray
Jak na takovej šikovnej alarm, protože koukat se na odjíždějící sice houkající auto je dost na prd*l.. Mam v autě muziku (radio,changer, a zesík) a panel a mag do changeru nosim dom. Ale stejně ty obavy sou..a to dost velký. Bejvalý majitel mý škůdky byl sponzor věnoval třikrát za sebou radio a jednou krásný pioneery, bych brečel. Tak doufam že ta smůla odešla s majitelem:) Pomůže k něčemu třeba páka na volant?
16:03:27
18.02.2004
Martin
-> Bery: Co si to vyváděl ?
-> Jirik: Protože mé auto není žádná nádhera, zatím se o něj moc nebojím. Ale nenechávám nic náhodě a mám alespoň páku na volant a alarm. Také se snažím parkovat přímo před barákem, kde na auto dobře vidím.

Pokud někdo chce mít z auta tvrdý sporťák s nabouchanou muzikou, musí s tím prostě počítat, že to není na normální ježdění a spokojit se s jízdou od garáže ke gazáži nebo přes noc nechávat v autě pitbula 3. Mám skvělý exemplární příklad - mého kamaráda, který měl natuněného Golfíka se super muzikou, kolama, lakem... a nakonec ho musel prodat, protože přišel na to, že to auto není k užitku a jen jsou s tím starosti. Teď má audinku úplně sériovou a pochvaluje si, jak je to pohodové autíčko.
14:37:04
18.02.2004
Bery
Jelikož jsem včera skodovku zrušil v sadu,tak už je to jedno.Kdo ji znal,už ji neuvidí,takže to můžu dát klidně i do novin. před barákem,před prací, po měste a na těch všelijákých popojížďkách auto už skoro rok nezamykám.Konkrétně od dubna 2003 jsou v aute klíčky non-stop.Včera jsem utrhl nárazník,LP blatník,světlo,vylomil PP kolo,prorazil podlahu,takže dej jí bože lehké spaní v kovošrotu.
14:26:04
18.02.2004
Baghira
Hmmm to soused když mu před barákem lezli do auta, tak jelikož tam má bezhlučný alarm na mobilní telefon, jako zasloužilý sportovní střelec vybavený nejednou do velkých dálek střílející malorážkou, milému lupiči lezoucího do jeho Renaultu 19 našrouboval jednu pěknou kuli pěkně přímo mezi půlky a jak ve spěchu ještě ujížděl přistaveným vozem připravil ho o obě přední světla, přední a dvě boční skla a se smíchem dodával, že přes to čelní sklo mířil na lupičovi kulky, ale jejich zásah je nepotvrzen...od té doby se na tom parkovišti nic neztratilo.
14:22:51
18.02.2004
Saky
uprimne receno Skodovka je nejlevnejsi automobil za par korun a se seriovkou se nemusis bat niceho zminovaneho.. a upravena skodovka se stupnuje stupnuje az se z nej stava auto nahovno ktery musis mit zavreny a bat se o nej, pojistit to nejde tak zbyva se jen bat a spat s nim-)
14:17:16
18.02.2004
Luděk
-> Jirik: třeba dneska jsem parkoval 2x na stejný místo,jednou,když jsem přijel do práce a podruhý,když jsem přijel z Liedlu,páč tu bylo podélně mezi dvěma autama místo tak akorát na auto,kdyby ho tam z boku šoupli ještěrkou.I ráno,i v poledne jsem usilovným volantováním a neustálým oťukáváním auta před sebou a za sebou,jsem se zasoukal mezi ně.Cca po hodině jsem šel z auta vyndat nový rádio Medion v krabici pro rOmana (to moje je už skoro týden starý) a zjistil jsem,že jak jsem měl plný ruce potravin (2 flašky šampusu,plechovka piva a tak),tak jsem nechal odemčený dveře u spolujezdce,no neměl jsem z toho dobrý pocit,neb kolem chodí spousta lidí po chodníku a navíc je to tu brikeťácká čtvrť,ale nic se neztratilo,ne druhou stranu bych u nás auto přes noc venku nenechal,páč soused nad náma přišel už o dvě autorádia (u Fábky mu dokonce na férovku vydlažebkovali sklo u okýnka),parkoviště je přímo před okny,ale i tak sem tam občas něco zmizí8
14:03:45
18.02.2004
Jirik - zrušená registrace
Nazdar hoschi. Jak parkujete ? Dáváte si na auto pozor a snažíte se ho mít pokud možno pořád na očích ? Nebojíte se ho nechávat před barákem přes noc. Nebojíte se ho postavit za roh, nebo na jiné než pouličním osvětlením nasvícené místo ? Bojíte se ho nechat před supermarketem (kde se často krade) a jít se na 2,5 hodiny flákat po nákupech ? Vracíte se z nákupu k autu, je kolem hlouček lidí a už zdálky přemýšlíte o tom, co kde bude urvanýho, nebo odřenýho? Necháváte auto bez dohledu na parkovišti pod hradem nebo zámkem (např. na dovolené v Čechách) a pak jdete 3 a víc Km pěšky, protože se tam nesmí jet autem ? Nebojíte se nechat zaparkované auto v cizím městě na neznámém místě (např. Praha) a cestovat např. metrem, páč je to pohodlnější než se prodírat zacpanou Prahou ? Bojíte se, že vás policajti zastaví, daj vám tučnou pokutu a nebo dokonce seberou techničák ? Nebo že vás zastaví 3x a pak přijdete o papíry ? Máte v autě muziku udělanou tak, že je auto pouze čtyř, tří nebo dokonce dvoumístné ? Máte hlučnější výfuk nebo na kost tvrdý podvozek ? Přemejšleli jste o tom někdy ? Je to někdy fakt na palici. Pak si člověk řiká k čemu to auto je ? Že by k hovnu ?
Když pro praktický a běžný život je skoro nepoužitelné.
Přihoďte vaše názory, obavy, nebo zda se s něčím takovým ztotožňujete. Já s plno věcma které jsem jmenoval ano (dost kamarádů taky) 6
Extreme Tyres