Jste pro obnoveni Zvs???

prohledat
80 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 28.05.2007 do 05.06.2007, založil/a Samantus
řadit dle data
21:14:04
05.06.2007
COL
-> King: Rozhodne v dobe, kdy civilka byla pro mne zajimava ji musel clovek dost zadotovat ze sveho, aby prezil... Utirani zadku jsem nemyslel tak, ze civilkar utiral, ale ze s nim si nekteri utirali zadky - podobne jako v armade - nejspis to ale nebylo pravidlo, lec se to delo. Navic civilka znamenala karierni pauzu jeste delsi.

Nejde o to neco odkejvat a nasledne ojebat. To ojebani se da nejakym feedbackem snadno odhalit - zvlast u cinnosti, ktere maji dobre objektivne zhodnotitelny vysledek. Jde spis o ty casto nekonecne diskuze jak neco udelat jinak nebo zda vubec, pramenici z prebujelych ambici. Cim vetsi blb, tim si vetsinou o sobe vic mysli a ma vic zarucenych "napadu", nekdy to muze byt prospesne, ale vseho moc skodi.

Zpet k ZVS. Proste je potreba, aby se spolecnost rozhodla, jak chce resit obranu a zda vubec - a nasledne se rozhodla jestli ZVS ano a pripadne jak, nebo ne. Pokud ano, tak proste se ten rok ozeli. Jinak muzu take zacit tvrdit, ze ojeb je devitileta skolni dochazka, ze podle mne staci 7 let a ze mi to ubira 2 roky mozne prace. Ostatne treba pravnikum se nektere druhy vojny zapocitavaly do nutne praxe, kterou pak museli mit treba jako justicni cekatele apod. - takze netratili nic, krom penez, pac zold byl nevelky.
13:19:40
05.06.2007
Luděk
Tuxik 05.06.07 12:29:13 napsal: -> Luděk: jo taaak takze zpravce==drbna vlastne :)BINGO156
12:29:13
05.06.2007
Tuxik
-> Luděk: jo taaak

takze zpravce==drbna vlastne :)
12:21:19
05.06.2007
Luděk
-> Tuxik: no Ty nechápeš jeho význam? Ti to vysvětlím:
zprávce ... člověk,který rozšiřuje zprávy ... prostě donašeč informací
správce ... člověk,který něco spravuje ... takže vlastně opravář1
12:18:53
05.06.2007
Tuxik
-> King: 1 zpravce je pekny slovo :)
12:02:19
05.06.2007
King
...kua, že jsem radši nenapsal "admina"....pre j "Zprávce"! :))
12:00:19
05.06.2007
King
-> COL: Eeee....to si nějak nerozumíme :) Nepsal jsem nic o civilce, ale nabídce civilního zaměstnání - prostě, pokud by se mi tenkrát podařilo vyjebat z vojnou, moh jsem místo toho 18 měsíců makat na tehdejší dobu za slušnej peníz. Neoficiální tehdejší taxa za "modrou" byla kolem 20tkč, což byla sice darda, ale v porovnání s tím, co člověk "protek" v zeleným, se to pořád rentovalo. Jiná věc je ovšem mít na to žaludek, odvahu a konexe, abych někde lítal s obálkou......
Lidi, který si za mejch ZVS časů zvolili 27 měsíců civilky, si vůbec nestěžovaly, protože prachy, který po dobu civilky pobíraly snesly srovnání s běžným absolventským platem v civilu. Navíc nebylo neobvyklý, aby absolvent SPŠE dělal zprávce sítě v nemocnici, ale oficiálně jakoby utíral zadky pacientům a asistoval na patolce. Oficiálně neexistovalo, abys na civilce získával profesní náskok proti vrstevníkům na vojně, ale která instituce by si nechala ujít šanci využít schopnýho člověka za pár šupů.
Absolvent ZVS se možná v "prezentační vrstvě" liší od nevojáka, jak popisuješ, ale to, že ti někdo bez řečí něco odkejvá, může taky znamenat, že má v zásobě pestrou paletu fint, jak danej úkol vojebat - to je totiž asi to klíčový, co ti nedobrovolná služba v AČR dá
4
Kdo souhlasí, ať udělá 1
10:17:29
05.06.2007
COL
-> King: Zkusenost blizka (s ohledem na to, ze jsem tam nebyl), nikoliv vsak osobni, pac ma mne nedosla rada.
S tou civilkou bych nebyl takovy optimista, legalne jsi nemohl delat take nic. A pro cloveka bez kontaktu byl problem se dostat k nejake unosne praci, proto jsem az do posledni chvile byl stale ve sparech ACR (preci jen je lepsi, kdyz si s tebou nekdo vytira zadek 12mesicu misto 18ti - bohuzel na nektere civilky jsem mel otresne reference). Dalo mi celkem dost prace si to predzaridit k nam na fakultu, ale nakonec na mne nedoslo.

O odmene za vykon ZVS jsem nepsal nic, somozrejme, ze by mela byt dustojna. Nicmene na civilce to bylo vyrazne horsi, pac za to, co jsi dostal, jsi nemohl ani bydlet ani jist - mozna tak dojizdet na misto vykonu. 5000? Kdy? Na prelomu tisicileti vsude nabizeli asi 3000 - a zij s tim v Praze.

K discpline a poslusnosti - no mam takovou zkusenost z bezneho zivota, ze lidi co byli na ZVS maji mensi tendenci zbytecne polemizovat a mit vlastni hlavu, kdyz se po nich neco chce. Pochopitelne neprichazim do styku s celym spektrem lidi, co proslo ZVS.
00:11:37
05.06.2007
King
-> Antony: Mno, tak nějak :) Ono když chodíš 2 měsíce v kuse obden do stráže jako velitel a s tím, že polovina strážní roty byly paka s IQ tykve, který si ani ve 20ti neuvědomujou, že ostře nabitej Sa 58 není prdel....Jednou jsem přebíral strážnici po předchozí partě a zvědavě jsem se zeptal na tu díru ve zdi strážnice hned vedle plácku na vybíjení sapíků. Chlapci se nejdřív nějak kroutily a pak z nich vylezlo, že jeden z těch mentálních gigantů si byl tak jistej, že má nábojovou komoru prázdnou, že ránu jistoty namířil ze srandy na kebuli veliteli stráže.....No a ten "neexistující" náboje naštěstí jenom pročísnul vel. stráže pěšinku a zavrtal se do strážnice......děkuju, ale za ty prachy ať si to celá czech army strčí do pihele :)
23:58:44
04.06.2007
King
-> COL: Zajímavé....můžu se zeptat na konkrétní zkušenost COL vs. AČR?4
Co se týče "kariérní pauzy" - konkrétně v mým případě fresh středoškoláka "zabásnutýho" na 18 měs. natvrdo s desátnickým platem v terminální fázy sužby 320Kčs/měs. a proti tomu na tehdejší dobu slušná civilní nabídka 5000/měs (čistá ruka) + volný pátky + tichý společenství ve firmě (který mi uteklo, protože díky vojenskýmu kapesnýmu jsem měl hovno a ne prachy).....Vychází mi to minimálně mínus 85tkč v neprospěch ZVS (pro později narozené bych pro vytvoření si představy doporučil tehdejší kačky násobit koeficientem 5)
"....ale minimalne nauceni se discipline a poslusnosti, ktera je naprosto nezbytna.
" .....no comment :)
19:29:05
04.06.2007
Antony - zrušená registrace
->King: Víš já to beru z mého pohledu a takhle to vidím. Ano uznávám že na začátku 90. let to byla asi hrozná pakárna a zažit to bych nechtěl. Máš pravdu že to dokáže nasrat ztratit 18 měsíců a hodně peněz. Já jsem narukoval hned po škole a tudíš jsem neměl šanci to porovnat. Asi jsem měl štěstí že jsem skončil na letišti ale zas takovej veget to nebyl. Stráž, Vostrá, Stojánky - člověk měl za to zodpovědnost a udělat průser, radši ani memyslet. Ale u tebe to nebylo jinak, co? :)
19:05:53
04.06.2007
COL
Nemyslim, ze by na to byla jednoznacna odpoved.
Pokud bude potreba se opravdu branit, profi armada na to nestaci - tedy pokud se pripadna valka dostane treba do faze boje o mesta a nezustane ve fazi mackani cudliku a hazeni bomb na "bezpecnou vzdalenost".

Od ZVS asi nelze asi nic moc velkeho cekat, ale minimalne nauceni se discipline a poslusnosti, ktera je naprosto nezbytna.

Hloupe je, ze uz ted se vzdelavani jedince neumerne protahuje a ubirat dalsi roky uz muze byt problem, ale spis kvuli tomu, ze je treba, aby se lide nejak zajistili a vcas zakladali rodiny atd... Rocni "karierni pauza" je zpravidla zastupny problem, v podstate nikde nejede vlak tak rychle, aby nekomu za rok ujel.

Pokud se ale spokojime s tim, ze budeme stale nekomu delat politicko-mocensko-vojens ky ocasek, zadnou ZVS nepotrebujeme.
12:06:07
04.06.2007
Sušenka
Ne, ne a jeste jednou ne. Pokud to nekoho bavi, ma tu moznost ucastnit se tehle vylomenin dobrovolne, ale nevidim nejmensi prinos v tom ztratit rok z profesni kariery a vypadnout z prislusnych znalosti vymenou za rok hrani na vojaky / flakarny / buzerace - v zavislosti na posadce a velicim.

Myslim si, ze naucit se uznavat autority, plnit si sve povinnosti a podobne, co tu bylo zmineno, lze i v beznem zivote a komu neni shury dano, tomu vojna nepomuze - akorat se v tom za cas nauci chodit metodou nejmensiho odporu, ale jen co vypadne, bude zase stejny, jako driv.

Strelbu ze Sa vz. 58 jsem si vyzkousel i v civilu a uprimne - neprijde mi to zrovna jako dobra hracka a od te doby, co jsem si to zkusil povazuju zbrane za krajne nebezpecne a mne osobne neprijemne.

Sušenka, odveden, odklad z duvodu dokonceni vzdelani do 10/2007 1
09:29:34
04.06.2007
Luděk
-> King: výraz "reverzní onanie" je teda dost dobrej 1
09:16:19
04.06.2007
King
-> Rumman: Možná, že jo :) Ale já jsem naštěstí vyfásnul "jenom" PŠku ve Strašicích, ale nešťastníci, co byli ten samej den se mnou u odvodu právě vesměs fasovali ten Martin,bleeee :) Teda aspoń co jsem slyšel od svejch starejch, který si užily svoje u tankánů v Martině, tak to bylo prej docela maso (šikana a tak :). Každej má sice tendenci všechno přikrášlovat, ale podle těch zkazek, co vyprávěli to asi na začátku 90tejch nebylo žádný sanatorium :) Pak už jsem jenom vymetal přijímače a KŘK ve Znojmě a Jihlavě a k rajčákům jsem ani nečuch.
-> Antony: "Jak už to tu někdo psal- vojna je (byla) taková jak si jí kdo zařídil"...ale asi chápeš, že každej nemoh mít veget v Chotusicích, kterej tě pravděpodobně i bavil. Samozřejmě, že se to äsi změnilo k lepšímu, ale ZVS vždycky je a bude vejmrd s lidma ve stylu nucenejch prací. Nehledě na to, že stát není s to si vynutit, aby se ZVS lidi houfně nevyhejbali, takže pro spoustu doktoru a gum to byl až do konce docela dobraj byznys. Nejsem tvor závistivej, ale když si vzpomenu, jak mi do výcikový základny narukoval synáček olašskýho cikánskýho barona, pěkně v souladu s otcovým přáním absolvolvoval základní výcvik a na přísahu za ním přijela kolona mercedesů s příbuznejma....No a to byla poslední šance ho vidět v "zeleným", protože tatínek rozhodl, že synáček je po měsíci a půl výcviku dostatečně zocelen, takže zašustil bankovkami na HB divizi a kariéra mladého hnědočecha v AČR skončila :) A to je jenom špička ledovce. Navíc člověka docela nasere, když ztratí 18měsíců v kariéře + několik desítek tisíc Kč oproti těm "šťastnějším" a po releasnutí do civilu zjistí, že ta alergi, co měl se najednou octla na seznamu poukázek na "modrou" :) Ovšem zdaleka nezávidím těm nešťastníkům, co je odvedli na poslední termín před zrušením ZVS - to je jako padnout poslední den války :)....z čehož samozřejmě logicky vyplívá, že se na poptávce po odkladech a "modrejch" někdo docela slušně napakoval8
Ale moje generace bude mít navždycky ZVS zafixovanou jako tzv. "reverzní onanii" čili stav, kdy čurák honí člověka :)
07:24:19
04.06.2007
Rumman
-> King: He he,neznáme se?Řidič T-72 v záloze...Taktéž 90 léta,PŠ v Martině,pak VÚ6363 Žatec...
23:15:04
03.06.2007
Staf1221
obnovit zvs? nikdy!!!!!!!!!!!!!
23:06:13
03.06.2007
Antony - zrušená registrace
Pánové, každej máte pravdu v nečem. Podle mě znovuzavadení ZVS je už docela nesmysl. A ohánět se slovy "když neumožníme radar" je holej nesmysl a ůčelové matení lidí. A co se týká ztraceného roku? Já byl na vojně skoro na konci ( PVC 04 ) a můžu s klidnou hlavou říct, že to byl nejlepší rok mého života. Žádná nesnesitelná buzerace nebo něco podobného, prostě klídek a pohoda. Braly nás skoro jako profíky páč nás tam bylo zhruba stejně jako vojáků z povolání. Člověk si splnil povinnosti a měl pokoj. Jak už to tu někdo psal- vojna je (byla) taková jak si jí kdo zařídil. svobodník v.z. 215 LBZ Chotusice --- Antony
23:00:10
02.06.2007
Rapid135
na vojne sem nebyl(stihli to zrusit) a ani me tam nic netahne.zato kamos touzi byt lampasakem takze kdo sce at de 5
20:39:01
02.06.2007
King
-> BoRiS!!!: Klidně se doznám, že mi těch 18 měsíců na začátku 90.let ve světě zelenejch nesmyslů něco dalo. Byl jsem takovej tukánek z průmyslovky, mouchy snězte si mě. Řekněme, že se trošku naučil jednat s lidma (ale za to můžou i knížečky od D. Carnegieho v útvarové knihovně :), naučí se bejt samostatnější, nějaká ta fyzička se na začátku nahoní (v terminální fázi služby pak ale následuje zase úpadek :) Sám jsem jako velitel družstva na přijímačích měl tu možnost pozorovat proměnu těch čerstvejch mátoh z civilu na cosi použitelnějšího :) Jenže tohle všechno bych moh tenkrát s největší pravděpodobností "natrénovat" i v civilním zaměstnání a ne se 1,5roku jebat v prostředí, který jsem stejně jako většina nenáviděl.
Ačkoliv bych moh mazácky prohlašovat, že by ani dneska těm frackům aspoň rok vojny neuškodil, neučiním tak, protože každá podobná státní nedobrovolná zhovadilost je prostě k hovnu a nehodlám ten neefektivní "výcvik" nemotivovanejch nešťastníků cálovat ze svejch daní. Věřím, že AČR už dneska není tou bandou vymaštěnejch línejch tupců, jako do poloviny 90. let, ale pakliže má někdo "military" touhy, ať se realizuje dobrovolně a netahá do toho ty co vystřílí zásobník Sa vz. 58 jenom z krajním odporem :))
Padesátník v záloze, velitel tanku T-72, King
15:03:00
31.05.2007
Luděk
-> BoRiS!!!: no je zajímavý,že ty lidi se tam teda moc neobměnili (mimo těch záklaďáků,kteří odešli) a inteligentních vojáků - profesionálů okolo sebe teda taky mnoho nepotkávám ...
ona je jedna věc chtít jít do armády a druhá věc tam jít kvůli penězům,nebo tomu,že už Tě prostě jinde nechtějí a pro armádu jseš ještě pořád dost dobrej ...
a co je pro armádu úplně nejvíc na škodu,to je to,když ten člověk v uniformě má snahu a chuť přemýšlet,protože zrovna tohle ve složkách MO a MV vůbec není potřeba
14:52:36
31.05.2007
BoRiS!!!
-> Luděk: Nemuzes srovnavat armadu v roce 1990 s armadou treba v roce 2000.Proc si tam vubec lezl?Ziskat vzdelani(ne vzelani ale titul) prakticky zadaco a bez namahy?Jsi skoncil jako velitel cety ne?Pak jsi zjistil ze je ti to uplne volny nemas k tomu vzah a jsi tam z donuceni kvuli zavazku ze skoly?Kdyz je takovyhle velitelsky kadr jakej pak muze mit vojaky?
10:21:44
31.05.2007
VeTeV
-> Luděk: ten posledni nej - ty vole3
10:09:27
31.05.2007
Luděk
-> all: a to si pamatuju ještě velitele roty (něco jako typ majora Terazkého),který mi říkal: jste tu sudruhovia preto,abysme vas naučili priborom jesť,přitom já se teda opravdu jenom lžící nenajím1
10:06:01
31.05.2007
Luděk
-> Kuba.K: no,kvůli penězům bych tam rozhodně nebyl,protože peníze kazí charakter a vůbec ... si myslím,že tady na světě nikdo nemá tak dostatečné množství peněz,aby dokázal to,abych poslouchal naprosto nesmyslný příkazy a rozkazy
10:03:57
31.05.2007
Luděk
BoRiS!!! 31.05.07 00:52:05 napsal: -> Luděk: Jen takovej dotazek co jsi tam delal?Muj odhad je ze jsi v civilu doktor,takze jsi tam sel jako spagat a pak jsi dostal pri odchodu dalsi hvezdu navic ne?
nn, jseš vedle,byl jsem úplně normální voják z povolání,který při první příležitosti dostat se z této nesmyslné instituce v roce 1990 odešel do civilu.To další,co píšeš Ty a co píše Kuba je sice velmi dojemné,ale zapomínáte oba na to,že v armádě bylo obrovské množství lidí a úplně zbytečně,takže zcela logicky vznikala buzerace a naprosto nesmyslné rozkazy atp.
09:29:38
31.05.2007
chooki
-> BoRiS!!!: par krat si spomenul "uznavaji autority...poslusnost&quo t; a pod...to je pravy vyznam podobnych institucii, aby "poddani" sluzili mocnym (kral, knize, zemepan, minister, predseda, strana a pod...dosad si co chces), uz od staroveku....chvala bohu sa uz mentalna uroven ludi zdvihla natolko aby podobne institucie patrili historii...
08:17:25
31.05.2007
VeTeV
-> BoRiS!!!: ne ja to vazne nepochopim - jsem antiarmadni tip - ja vim ty jsi jinde tebe to treba bavi - pro me je armada v jakemkoliv stavu veci naprosto zbytecna instituce - beru maximalne zachranej oddil aebo tka neco - ale aby lidi strileli lidi - nenene...

BTW ses jeden z mala s kym se da mluvit u nas bydlival nejakej silenej magor a ten byl fakt vymazanej silene - a kdyz k nemu zasli jeho kamosi tak diky - stacilo 3
08:03:38
31.05.2007
Luukkyy
bitmap 28.05.07 23:06:15 napsal: Nechci nekoho urazit, ale dva gumaci a jeden co se mu vojna libila by zavedli povinnou ZVS pro vsechny. Neni to zvrhly?A kdyz uz, tak pro vsechny. Kdyz uz mame tu rovnopravnost, tak nevidim nejmensi duvod, proc by slepice mely susit bucky doma. A hezky do spolecnejch kasaren, stejny naroky, jen hajzliky by mely oddeleny, at se ukaze zac je toho loket Ale fuj chlape !!!! To by ti nebyla hanba, aby za tebe bojovaly ženský 9 Samozřejmě, když nějaká baba chce, tak ať do armády jde!
00:52:05
31.05.2007
BoRiS!!!
-> Luděk: Jen takovej dotazek co jsi tam delal?Muj odhad je ze jsi v civilu doktor,takze jsi tam sel jako spagat a pak jsi dostal pri odchodu dalsi hvezdu navic ne?

Nevim co bych k tomu naspal ja snad jen to ze kdyz jsem vzdycky videl ty novy ucha co k nam prisly a uplne ziral co je jeste mozny vzit na vojnu jak po mentalni tak po fyzicke strance a pak v prubehu tech 9-10mesicu po vycvikaci kdyz prisli k nam na bojovku videl jak se menej k lepsimu po vsech moznech strankach.Jak se rozvijej jejich schopnosti,sebevedomi smysl pro povinnost a respektovani nadrizenych(i kdyz to obcas byli volove)tak jsem se opravdu kolikrat nestacil divit.V mnoha pripadech byla ACR ten posledni krok k zachrane kluku co je vychovavaly jen maminky a babicky k tomu aby se znich stali chlapy a ne jen putky v domacnosti co si nechaj vse libit..Jasne ze bylo par lidi co se zkurvilo a neuneslo to psychycky ,ale ty by driv nebo pozdeji stejne v civilu meli problemy.U nas se na to prislu driv a slo s tim neco delat.Co se tyce mazarny tak tu jsem plne podporoval a vzdy podporavat budu.Samozrejme ze v rozumnych mezich.Sve podrizene by velitel mel poradne poznat a pak je smerovat k tomu aby se zlepsovali a zaroven to nebrali jako pakarnu.O tom ponizovani a plneni nesmyslnej rozkazu bylo napsano a receno mnoho,ale ani si nedovedete predstavit jak to cloveka zoceli v jednani s lidma v pokore v sebeovladani a to nemluvim jen o obycejnych vojacich kolikrat jsme dostali kotel naprosto vsichni,kdyz vam prijede nekdo z velitelstvi brigady nebo ministerstva to byl teprve tanec a to pak uz vsichni tahnou za jeden provaz a je uplne jedno jestli je to jen vojin nebo praporcik...Je to vsechno o lidech,ale v armade jsou velmi zvlastni podminky a situace ktere proste nenajdete nikde jinde, a pak teprve poznate jaky kdo je.Je spousta lidi co si mysli ze by to vse zvladla bez problemu,ze se umi ovladat ze uznavaji autority a tisice jinej veci(neni to jen o poslouchani a autoritach...To spis uvadim priklady co me napdnou jako prvni))Chtel bych je videt a myslim ze by svuj nazor menili hodne rychle.
-> chooki: -> bitmap: -> VeTëV: Vy to nemuzete pochopit...protoze nechcete.
22:44:13
30.05.2007
BAMBUS
-> Don Carlos: jo to je vono no a pritom to tam tak spatny nebylo
22:40:51
30.05.2007
Don Carlos
Víte co se mi na této diskuzi líbí? Že tu vojnu kritizují nejvíc ti, kteří tam vůbec nebyli.
22:29:06
30.05.2007
chooki
vojna je blbost...nech si na nu ide kto chce ale robit z toho povinnost je blbost...ja ma nastastie modru...
aj tak v tychto sferach (armada, policia) sa uplatnuju 2 typy ludi:
1. fotrovci su vojaci/policajti
2. nevie sa uplatnit inac, tak tam ho vezmu (poznam x takych pripadov - kamaratov, spoluziakov...).
Kecy o vlasti, pomahani inym a pod. su blbosti
20:21:12
30.05.2007
Samantus
-> Jarda: vozralo
17:33:34
30.05.2007
Jarda - zrušená registrace
kazdopade, pokud nekdo nekam neco musi, tak je to spatne, me to rijde jako fakt trest za nic..... ja bych to psychicky nezvladl, kdyz jsem byl ve tretaku na prumce, tak vojna jeste byla, no navstevoval jsem kvuli tomu psychologa, ktery nakonec skoncil v psychiatricke lecebne3 2 a ja dostal modrou na celkovy zdravotni stav.... hlavne jatra, pro rejpaly znicena od antibiotik a ne od chlastu4
14:37:45
30.05.2007
MI.hkMDS
Majkl- A můj kámoš tam o dva dny dřív seděl do půl čtvrtý jako lívanec.3 Holt se musíš umět narodit no.
22:59:12
29.05.2007
Majkl
MI.hkMDS 28.05.07 11:19:04 napsal:
Já mám s zvs krásnej zážitek. Přišli sme k odvodu a ten oficír povídá: Dnešním dnem ruší ministvo obrany branou povinost. A tak sme v 8:30 už seděli v hospodě3 Krásnej den

me se stalo podobne, prijdu k odvodu a rika mi pan v uniforme: vy asi nekoukate na televizi co?
Ja: proc?
On: dnes vam to zrusili 3
22:55:35
29.05.2007
Don Carlos
-> Reeaper: Já nevím, ale já myslím, že vždycky záleží, jak se s lidma jedná. V roce 2002, kdy jsem sloužil, byla ZVS celkem dobře opatřená zákonem, což nás chránilo před vojáky z povolání. A na nějaké ultratvrdé mazáctví jako z CHlapci a chlapi už se vůbec nehrálo. V běžném životě člověk narazí víckrát na mnohem větší blbce, než v armádě. A jestli bere někdo přínos z vojny jen ten materiální, tak holt to tak bere. Ale pak nevidím důvod, aby se zapojoval do této debaty.
20:46:00
29.05.2007
Kuba.K
-> Reeaper: hm dík, ale víš jak... při první velké povodni jsem neviděl rodičw strašně dlouho, mamka sice byla u nás a vydávala hotovostní materiál, ale domů se nedostala....... táta byl v Troubkách a v Krumlově, jezdil a pomáhal na PTSku, nemohl napsat nic, jsem nevěděl sco s ním je, tohle je určitě pro něco dobré, aspoň to naše, tady to kluci erou fakt v pohodě, nevím asi by to nebylo jako kdysi, ale vymlouvat někomu ZVS, když si myslí, že přijde a bude hajzl čistit kartáčkem na zuby....... to nevymluvím, na to nemám sílu a asi by mě neposlouchal.
-> Luděk: vidíš, kdyby si byl pplk, měl by si plat asi 30tisíc a k tomu bezproblémů dalšícjh 8-9 tisíc jako přízpěvek na bydlení, hm.... seděl by si v kanclu někde na štábu a dělal vedlitele útvaru jednorlivého praporu, jojo........co ti k tomu říct, přitom každý tu dělá hovno
15:47:22
29.05.2007
MI.hkMDS
-Luděk- To s těma prstama je hrubá story.3 3 To se zas nepřestanu dobu tlemit.3
14:37:37
29.05.2007
Pedros
-> Samantus: ne
09:29:58
29.05.2007
Reeaper
-> Don Carlos: nemuselo to bejt jn tak, jak píšeš.. ale sám uznáváš, že někde je na tom něco pravdy.. a proto já jsem rád, že jsem se vojně vyhnul.. než se klepat strachy, ke kterýmu blbečkovi se dostanu..pocit, že tam jsou i pohodoví a správní lidi by mě z toho fakt nevytrhnul..
09:14:54
29.05.2007
Martin
Bral bych to jako nutný zlo. Naštěstí jsem se tomu vyhnul. Jako jedinou pozitivní věc bych bral, že se na vojně dal udělat vlastně zadarmo řidičák, to považuji za jedinou rozumnou věc, co se na vojně dalo dělat.
08:28:06
29.05.2007
bitmap - zrušená registrace
-> Don Carlos: uz bylo pozde a po celym dnu rejpani se v ustavnim pravu uz to cloveku tolik nemysli 3
Mohl by mi Tuxik napsat nejakej skript, ze prispevky ktery na Virtu vyplodim mezi 23:00 a 09:00 se budou automaticky po ty devaty mazat 3
23:16:58
28.05.2007
Don Carlos
-> bitmap: Ty jo a kdo napsal pro všechny? To si jako myslíš, že PVS byla někdy pro všechny?
Každý druhý si myslí, že vojna byla o tom, že ti s větším počtem hvězdiček (nebo nižším číslem) řvali po druhých, při tom se běhalo s kvérem po poli, nebo se polévala chodba vodou. Jenže to tak nebylo. Jasně na každém šprochu pravdy trochu. To ano. Ale odsud podsud.
23:06:15
28.05.2007
bitmap - zrušená registrace
Nechci nekoho urazit, ale dva gumaci a jeden co se mu vojna libila by zavedli povinnou ZVS pro vsechny. Neni to zvrhly?

A kdyz uz, tak pro vsechny. Kdyz uz mame tu rovnopravnost, tak nevidim nejmensi duvod, proc by slepice mely susit bucky doma. A hezky do spolecnejch kasaren, stejny naroky, jen hajzliky by mely oddeleny, at se ukaze zac je toho loket 1
22:54:50
28.05.2007
Don Carlos
Já se sám divím, až jak moc souhlasím s Kubou K.
Osobně si myslím že vojna k něčemu byla. Neříkám, že 100 % lidí z ní něco vytěžilo, to ne. Ale dalo mi to strašně moc věcí. Hlavně sem bral vojnu pod heslem: Vojnu si každý dělá sám. A tak to i bylo. Všechno zlé, je vždy pro něco dobré. Nechci se to rozepisovat o konkrétních případech, to bych nemusel taky brzo skončit. Na to zlé se stejně zapomene, a to výborné utvěje v paměti na dlouho. Takže bych souhlasil s PVS.
15:48:09
28.05.2007
Syny
Pokud na vojnu nebudu muset ja tak je mi to fuk 1
15:03:26
28.05.2007
Luděk
-> Kuba.K: a co Ti k tomu mám napsat já? ... vodu jsem měl jednou v botě a bylo to něco hroznýho ... nesnáším koupání a nic,v čem není alespoň 4% alkoholu mi nesmí vtéct do žaludku ... takže se vlastně divím,proč jsem v roce 1990 z té armády odcházel,dneska jsem mohl být min. pplk. a už bych si s vodou nelámal hlavu5
14:43:28
28.05.2007
Labros
vojenská služba není ztracenej čas pro toho, kdo se tomu chce profesionálně nebo z nějaké podivné záliby věnovat, pro jiného to ztracený čas je (jako třeba pro mého otce by byl ztracený čas hrabat se ve stodvacítce)
Extreme Tyres