kdy by se mělo začít ???????

prohledat
117 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 12.04.2007 do 16.04.2007, založil/a JAKUB
řadit dle data
14:53:02
12.04.2007
Syny
Jako nazory nekterych z vas mi trosku sokujou... 9
14:52:48
12.04.2007
Labros
-> Majkl: takže za 3-4 roky budem slavit Majklátko? 1
14:52:11
12.04.2007
Kuba.K
-> minno: no a proto si člověk nemůže plánovat tolik věcí jako Majkl, přesně proto co říkáš;-)
14:48:50
12.04.2007
Majkl
-> minno 12.04.07 14:44:36: mluvis mi z duse..
14:48:49
12.04.2007
minno
Kuba.K 12.04.07 14:43:45 napsal: -> Majkl: nedokazes rict kde budes profesne v te dobe a chces mit deti...... jo dobra odvaha, kdy se chces vdavat?:-)))ehm teda zenit, nebo to bude taky free vztah? ja se ptam vazne, nehledej v tom srandukde kto bude profesne o x rokov nemoze povedat nikto. Mas dobry flek, pekne vyhlady do buducnosti a zrazu bum, stane sa ti nejaky uraz a zrazu svoju pracu uz vykonavat nemozes...
14:48:36
12.04.2007
Syny
-> Majkl: jenze kdyz ji budes mit 10let, tak uz naky penize mit budes nasetreny treba... Anebude te trapit ze ses treba 4mesice bez prace...
Nevim no, ale podle me dite je dost vazna vec a proto si myslim ze je docela vhodny brat to vazne...
A kdyz uz mluvis o tom jak se zilo pred nekolika lety tak si to vem ale se vsim jak se zilo... Tankrat byl trochu jinej svet... Jen si vem na kolik prijde to devko oblict - a ono roste 4 Jidlo dejmetomu tak drahy nebude, ale ty starosti... A chci te videt jak budes na srazu s Princeznou a doma budes mit s manzelkou dite kterymu bude blbe a bude mit horecku... Az pak zjistis ze to bylo brzo, tak uz to zpatky nedas 4
A jeste jeden malej detail... Nejdriv bych si chtel bejt taky jistej za ta se kterou to dite chci je opravdu ta prava a ne laska treba na 3roky
14:48:18
12.04.2007
haso
-> minno: ehm, ktomu byvaniu, mne sa tak zda, ze kedysi (v minulej dobe) to bolo tak ze ked sa narodilo dieta tak manzelia dostali byt...takze to je doost velka financna inekcia myslim ked uz mas kde byvat...
jo aspon ja ked som sa narodil tak rodicia dostali byt...
14:46:47
12.04.2007
Majkl
-> Kuba.K: no ty vis kde budes za 3-4 roky? ja ne.. jen vim ze chci nekdy v te dobe dite, a aktualni podminky se tomu daji vzdy prizpusobit..

zenit, no az se nekdy bouchnu do hlavy, ale kdyz to pujde a budeme spolu tak za 2 roky? max tri? Celkem uznavam to ze lidi by se meli brat v zamilovanosti, ne z povinnosti..

-> haso: ale jo mas recht, ja nikomu nevnucuju zadnou pravdu nebo standard, jen muj nazor na kterej sem byl dotazan
14:44:36
12.04.2007
minno
Syny 12.04.07 14:32:20 napsal: -> minno: Jo takze nebudu mit kde bydlet (budu u rodicu), ale hlavne ze za kazdou cenu budu mit dite? A co z toho? Radsi budu mit deti az na ne budu pripravenej... nik nevravi za kazdu cenu....vravim, ked sa maju dvaja radi, nech svadbu neodkladaju "do neznama", alebo nech necakaju "kym bude lepsie", nech sa vezmu a maju deti. To ostatne uz pride samo... Bo odkladat to, hm, no neviem, nakoniec budu mat dvaja uz spolocny byt, auto, a rozidu sa pre nejaku blbost. Ty zrazu zistis, ze mas 40, a si sam...
14:44:00
12.04.2007
haso
...podla mna je pravda niekde medzi vasimi nazormi4 kazdy ma kusok pravdy...
14:43:45
12.04.2007
Kuba.K
-> Majkl: nedokazes rict kde budes profesne v te dobe a chces mit deti...... jo dobra odvaha, kdy se chces vdavat?:-)))
ehm teda zenit, nebo to bude taky free vztah? ja se ptam vazne, nehledej v tom srandu
14:39:47
12.04.2007
Majkl
Labros 12.04.07 14:36:45 napsal:
-> Majkl: otázka na tělo, kolik času plánuješ, že budeš dětem věnovat? dejme tomu týdně v hodinách

abych pravdu rekl o tom jsem nepremyslel, ale budu se snazit co nejvic to pujde.. (samo ze neco necham zene :) ) fakt nevim, nevim kde budu profesionalne v te dobe.. nedokazu odhadnout.. rozhodne chci byt dobry tata a nezanedbavat je..
14:37:09
12.04.2007
Majkl
-> minno 12.04.07 14:27:42: krasne si to napsal, naprosto souhlasim!

-> Labros: jako jo, muze to tak byt ale co ty vis co bude za 20 let? jak budeme vypadat? ja na to cekat nechci 1 a s tema pritelkynema? lidi a jejich postoj k zivotu se meni, tak jsem se asi zmenil, koukam na to ted trosku jinak... vejsky nechavat nemusi, bude to dalkove..

14:36:45
12.04.2007
Labros
-> Majkl: otázka na tělo, kolik času plánuješ, že budeš dětem věnovat? dejme tomu týdně v hodinách
14:36:13
12.04.2007
Labros
-> Majkl: otázka je, koho z nich dvou se na to ptáš a kdo z nich se o ty děti stará :))
14:32:53
12.04.2007
Majkl
-> Syny: na lehkou vahu? ale kdepak, to vubec ne to bych spis rekl ze ty to beres moc vazne. vemsi ze driv nebo i ted deti neprichazeji jen do zabezpecenych rodin a maji se dobre. Ptal jsem se na to znamych a deti maji jako zabavu, a vzdy mi rikaji ze mit deti je hracka a ja jim verim, protoze je vidim jak jsou stastny.. a pry dite neni zase tak velka financni zatez jak se rika.. no kazdy to vidi jinak. A neboj ja si plne uvedomuju co to obnasi o co tim prijdu a co naopak ziskam, a klido bych do toho sel a pujdu ;-)

"ted treba mas dobrou praci neznamena ze ji budes mit furt" a kdo ti zaruci ze ji budes mit furt potom? to je prast jako uhod, nikdo ti nezaruci ze te nevyhodi po roce nebo po 10 letech. Muzes mit praci rok a udelat dite a nevyhodi a nebo ji budes mi 10 let a zrovna az se to narodi te muzou vyhodit, dneska si nemuzes byt nikdy jistej.. musis v zivote trochu riskovat, kdyz budes jen cekat tak umres sam a smutnej..

-> aDAm: neziju si vubec na vysoke noze, nejsem nejak bohatej moje vejplata nema 6cifer.. ale co jsem slysel (i od nasich) tak dite neni zase tak zasadni financni pecka..

-> Kuba.K: jasne tak to tutununu obdobi k tomu patri, nechces prijit o zadny okamzik, kdy ti poprve rekne tati, atd.. je to krasny :)
14:32:20
12.04.2007
Syny
-> minno: Jo takze nebudu mit kde bydlet (budu u rodicu), ale hlavne ze za kazdou cenu budu mit dite? A co z toho? Radsi budu mit deti az na ne budu pripravenej...
14:32:18
12.04.2007
Labros
-> Majkl: no ale ještě loni jsi přítelkám tvrdil, že každá přítelkyně je pro tebe až na druhým místě po škodovce, to budeš možná muset přehodit, až budeš chtít mít ty děti :))
a přítelkyně bude muset nechat tý vejšky, ne?
14:31:12
12.04.2007
Kuba.K
-> Syny: víš to nemusíš chápat, to sou jen silácké řeči, ;-)
14:29:06
12.04.2007
Syny
Ja to proste nak nechapu, ale delejte si kazdej co chcete...
14:27:56
12.04.2007
Labros
-> Majkl: "tata uz mi prijde silene starej" 3 3
jako souhlasím, že je lepší nemít od dítěte moc velkej časovej odstup. Ale v padesáti ti přijde člověk starej? Před 30ti lety možná... Já bych padesátníky nepodceňoval ;)
hele znám lidi, kterým je 45 a tipnul bys jim podle vzhledu i chování tak 32... bejvalej kolega (hrajem spolu hokej) je mu 45 a má teprv 10ti letýho synka a bavíš se s nim stejně jako s (rozumným) pětadvacetiletým... kdybych ti dal fotku, tak mu nevěříš.. jinej bejvalej kolega 34 let, sranda je s nim větší než s dnešníma dvacátníkama ;)
jako fandim ti, že chcete mít děti brzo, překvapils mě ;) myslel jsem že škodovka, škodovka, škodovka, .... to bych ti netipnul ;)
14:27:42
12.04.2007
minno
Vravím, je to veľmi individuálne ten vek. Dnes chce mať každý len nejaké životné zabezpečenie, finančné istoty, perspektívnu prácu a tak...Najskôr dom, potom auto, potom ešte nejaký peniaz našporiť, a až v poslednom rade dieťa, ak vôbec...Somarina ako voda v košíku :-)
Do akého prostredia sa narodila väčšina z nás pred 20-30 rokmi? Vtedy nik takto neuvažoval, jasné prácu mal každý istú, nejaké to bývaničko tiež. Ale nikto určite nerozmýšľal najskôr "o svojom blahobyte", "užiť si najskôr život a potom dieťa" a tak....Proste sa to bralo ako normálna vec. Prečo to takto neberiete aj dnes? Keď sú rodičia šikovní ľudia a nie sú to nejakí "deptáci" tak v tom nevidím problém. Bývať sa dá dočasne aj u rodičov, trochu sa uskromniť a keď už obidvaja pár rokov pracujú, cez stavebné sporenia a podobné veci sa dá našetriť aj na nejaký ten byt. Dieťa nemusí vojsť hneď do všetkého hotového. Podstatnejší je prístup k dieťaťu a výchova, na to netreba byť finančne zabezpečený...
Mám kolegu, má 28, je Ing., asi 4 roky je ženatý, má dvojročnú dcérku, teraz sa mu narodil synček...su štastní, závidím mu...
14:26:05
12.04.2007
Kuba.K
-> sep: čau, ty si tak říkajíc od fochu ne? +-
hm kamoška ma malé a říkala, sice že porodné a mateřskou zvedli, ale mohli by ještě 2x tolik:-)
14:25:53
12.04.2007
aDAm
-> Tuxik: -> sep:
hezka shoda ;)
14:19:17
12.04.2007
Tuxik
-> sep: jsi rychlejsi ;)
14:19:03
12.04.2007
Tuxik
-> Majkl: "hele driv meli deti v 19ti a meli hole zadky a taky to slo, kde je rozdil??? dneska je vyskoy porodny velka materska a ceny jsou nizsi.. takze v tomhle nevidim problem" - tohle jsi myslel vazne ? 9
14:17:49
12.04.2007
sep
-> Majkl: :"hele driv meli deti v 19ti a meli hole zadky a taky to slo, kde je rozdil??? dneska je vyskoy porodny velka materska a ceny jsou nizsi.. takze v tomhle nevidim problem,"........... je vidět že Ti je kolik Ti je,nic ve zlém.
14:03:06
12.04.2007
Kuba.K
-> Majkl: nevim no, da se s tebou souhlasit, ale vem si, ze kdyz se to narodi, tak na ty skodovky na cas zapomenes uplne, to sou jen ted silacke reci, uvidis.... postupne to zase zaclenis, ale na zacatku to bude jen tutu nunu:-)
13:57:12
12.04.2007
Syny
-> Majkl: Ale uvedom si ze to neni jako zadna hra kde bys pak zmacknul restart 4 Ja nevi jak me se zda ze to beres dost na lehkou vahu... 30let opravdu pzde neni to mi ver... Na to abys byl opravdu zajistenej je 30i malo... Mej si decko kdy chces... Jen by sis mel uvedomit co to obnasi. A to ze ted treba mas dobrou praci neznamena ze ji budes mit furt... Muze se stat cokoliv a pak budes v haji... Proto bych nejdriv dodelal skolu a nasle dbry zamestnani s dobrym vyhledem do budoucna, pak se postaral o vlastni bydleni a pak resil deti a svatbu... Ale jak rikam kazdej se strujce svyh stesti sam... Takze nikomu noc nerozmlouvam 1 Jen me to prijde jako docela zasadni krok na kterej by mel bejt kazdej hooodne pripravenej...
13:55:33
12.04.2007
DuriQ
at si zacne kazdej jak se mu chce 40
13:55:18
12.04.2007
haso
-> JAKUB: sa mi páči jak stojí to tvoje dieta na tom narazniku, uplne je ta fotka milá6
13:53:12
12.04.2007
aDAm
-> Majkl: no je videt ze si pravdepopdobne zijes na vysoke noze, takze male uskromneni ti vice mene vadit nebude...kdyby si zil v rodine s beznymi malymi prijmy tak to vidis uplne jinak
13:51:33
12.04.2007
aDAm
-> Keksík: naprostej souhlas...proste nafrcat po skole decko umi kde kdo, ale jak ho pak uzivit? atd atd...ted koncim VS, letos me mine 26ka, po statnich sehnat nejaky job a to mas tak minimalne 1-2roky nez se vypracujes na slusnejsi plat ze ktereho se da zit
13:50:03
12.04.2007
Majkl
-> Syny: nechapu proc bych mel zapomenou na skodovky atd.. to je preci o toleranci, holt nepojedu na 10 srazu ale jen na 4 nebo 5. Snad manzelka zvladne pohlidat.. no problemo.. nebo muzu jet jen na otocku na cely den.. proste to tvoje "svazovani" nebo o cem to mluvis je dobrovolne a prinasi ti to taky spousty radosti.. nikomu to nenutim tohle je jen muj uhel pohledu.. ja jednou chci aby moje dite melo mlady rodice.. tricet uz je hoooodne pozde..

-> Keksík: hele driv meli deti v 19ti a meli hole zadky a taky to slo, kde je rozdil??? dneska je vyskoy porodny velka materska a ceny jsou nizsi.. takze v tomhle nevidim problem, je to jen o pohodlnosti a o tom ze si nechces nic upirat, coz do jiste male miry s ditetem musis... Ani dnes se deti nerodi do plne zabezpecenych rodin a maji chytre a hezke deti, ono bohatsvi neni primo umerne blahobytu ditete a kvalite vychovy.. nekdy to je spis naopak..
13:31:33
12.04.2007
Sušenka
-> Majkl: Tak tohle jde, pokud od dvaceti delas. Pokud v 25ti skoncis skolu, tak mas vetsinou akorat holou rit a porizovat si dite, aniz bys mel kde bydlet a s nulovejma usporama a ve zkusebni dobe, prip. v prvnim roce zamestnani je dost nezodpovedny a pripada mi to spis jako adrenalinovej sport
13:29:11
12.04.2007
Syny
-> Kuba.K: pozde jo? A proc prosimte? Budes mit dejme tomu nakou 27mi letou v tvejch 30ti a co je na tom pozde? Az te bude 50 tak jemu 20... To je pozde? Ja nevim, mejte je treba v 15ti 1 Ja do toho driv jak ve 30ti (dobrovolne) nejdu...
13:25:14
12.04.2007
rolls
z toho robite kovbojku..nam bolo 28 ked sa narodil a pohoda5
13:23:53
12.04.2007
Kuba.K
-> Syny: tak ja nechci skakat vedle rocniho prcka a me bude 60sát.... páč kdybych si užíval dokud můžu, tak já můžu furt:-))))
po 30tce to je hodně pozdě
13:22:04
12.04.2007
Syny
-> Majkl: Do 25ti? Hmm, tak to ses hustej... Pred 30ti o tom nechci slyset... Deti urcite budu chtit ale az budu mit skolu a budu financne zajistenej... Kdyz budes mit dite takhle brzo, tak rovnou zapomen na naky akce, skodovky a tak... Je to radost, ale zaroven i velka starost, ktery uz se nezbavis... Myslim ze by si mel kazdej uzivat dokud muze svobodne a az pak se takhle svazat... Ale ja to vec kazdyho - tohle je muj nazor...
13:19:09
12.04.2007
Kuba.K
kdy začít? včera bylo pozdě, dneska to snad vyjde:-))
13:16:29
12.04.2007
Majkl
-> aDAm: ani nemusis byt dite stesteny, jen jsem se vykaslal na vejsku, mam dobrou praci ktera me bavi, momentalne pritelkyni o ktere jsem presvedcen ze s ni do toho chci jit, a jestli nam to ty 2-3 roky spolu vydrzi na co cekat? ona pracuje, pravdepodobne bude delat dalkove vejsku, takze casu mit bude dost, az diteti bude treba 8 muze jit klidne delat karieru s vedomim ze uz ma "vyspele" deti, ktere vychovala.. no problemo :)

-> minno: taky jsem si to nikdy nemyslel - o sobe, ale kdyz se koukam na mlade lidi okolo a na zname co maji deti takhle brzo a jsou stastny a rikaji mi ze kdyby zili znovu tak si udelaji dite jeste driv tak to te musi zarucene ovlivnit.. navic jak jsem rekl, naco cekat?

Podle me mit dite ve triceti je pozde. Stejne do triceti nestihnes udelat zadnou zavratnou karieru, pokud koncis skolu v 26ti.. to radeji dite brzo a karieru az po nem.. hele to dite se ti neztrati a pak tu bude delat jen radost.. (jsou vyjimky) proste mojemu tatovi bylo 28 kdyz jsem se narodil a moji mame 20. A ten rozdil je silenej, mama je porad hrozne mlada, dela karieru, no problemo.. tata uz mi prijde silene starej... az diteti bude 7let a ty s nim budes chtit delat nejaky sport (fotbal,hokej,squash, atd) tak tobe bude 37 budes starej paprda a nebudes si s nim moct ani zahrat protoze to neudejchas.. 4
12:58:39
12.04.2007
minno
-> Majkl 12.04.07 10:33:48: no ale inač si to pekne napísal :-)
12:57:25
12.04.2007
minno
-> aDAm: no už každý ako vie a aké má kto možnosti...zbytočne sa o tom baviť že 25 je ešte zavčasu. Pre niekoho zavčasu, pre niekoho nie. Osobne si tiež neviem predstaviť Majkla o 3 roky ako tatu :-)
No ale čo, sú takí, čo sa ženia už aj v 18tich :-)
11:32:44
12.04.2007
aDAm
-> Majkl: 25 je fakt brzo...mozna ze ty ses dite stesteny a podarilo se ti udelat zazemi uz v 18...coz by odpovidalo i tomu ze do shade nasypes behem nekolik mesicu hafo bankovek a porizujes milion jinych veci co by ti jinak byly k hownu....ale ne kazdy to stiha tak rychle. treba pro me by znamenalo poridit si decko v 25+- jeste za studii a ver mi ze ted pred statnicema by mi byl ten fracek na obtiz, to uz mi fakt staci ten hafan ktery je taky jako decko...skola skonci a pak se bude potreba otacet at je kde bydlet a z ceho zit takze decko pripada v uvahu az po 30
10:44:57
12.04.2007
rolls
-> JAKUB: no moj ma ani nie 10 mesiacov a je to katastrofa ako je vysadeny na auta....keby mohol tak len okolo nich chodi, dotyka sa ich a vravi brrrmbrrrm3 3 sa bojim co to bude doma ked sa vratime a pustim sa do skodofky5
10:41:17
12.04.2007
Majkl
-> VeTëV: ne nalajnovano, ale proste to tak citim,,, nerikam ze to bude presne v 25ti, ale plus minus rok by to bylo pro me idealni.. pritulkyne to citi stejne..
10:36:44
12.04.2007
VeTeV
-> Majkl: pekne to mas nalajnovano - kdy bude dovolena v jugosce?
10:33:48
12.04.2007
Majkl
-> Jirik : no oranzadu bych neprodal to vis ze ne, koupit nejakou felicii muzes vzdycky a pujcku na jine ti da taky kdekdo dneska.. se zazemim se pocita, byt uz mam vicemene v kapse, tak na co cekat? na dovolene budu mit cas potom az bude mimi samostatne, vem si ze v 15ti ho uz muzes nechat klidne doma, a to mi bude 40, a mam spousta let zivota jeste pred sebou. Co na dovolene kdyz se budu nudit? a ze te dite omezi? ano svym zpusobem ano, ale zaroven ti to dava nove rozmery zivota ktere bez nej proste nepoznas.. a pejska chceme taky :)
10:33:33
12.04.2007
Martin-pce
no nevim v 25 to je docela brzy, bych to videl as tak v 30 az bude zazemi. Nedokazu si predstavit ze bych za 2 roky mel uz rodinu8
10:32:01
12.04.2007
FORM - zlomená ojnice
Já taky částečně vidím v dětech smysl života, doufám že si někdy pořídím nějakého špunta, ale 25 mi připadá brzy, to sotva nastoupím do práce, dítě si budu pořizovat až do nějakého zázemí a po vlastní vybouřenosti :-)) I když ono se to hezky mluví, třeba zítra nezafunguje nějaký firewall, USB přenese nějakou zrádnou informaci a za dva roky budu taky se špuntem seřizovat ventily 3 3
-> JAKUB: Jen ať se kouká co táta dělá, to je dobře, časem ti bude třeba podávat šroubky, něco se naučí, bude trénovat motoriku, můžeš tak věnovat čas jemu i škodovce. Neznamená to že z něj bude časem škodovkář, ale minimálně z něj bude šikovný kluk.
Extreme Tyres