Muzikanti, kytaristi elektricky

prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 04.03.2007 do 09.03.2007, založil/a charon
řadit dle data
20:26:41
09.03.2007
MI.hkMDS
zatim sou vyprodaný jen ty nejlepší lístky. Jestli teda nechceš sedět ve vip loži a pak si pokecet s Brucem tak listky sou.
20:02:34
09.03.2007
m8rinek
-> MI.hkMDS: a jsou ještě lístky?
19:27:51
09.03.2007
MI.hkMDS
jj Halforda taky rád slyším, ale v místech bez elektrickejch zásuvek si člověk musí udělat randál sám. Letošní léto ale začne 6.6. v Ostravě, jesli nás tam na ty Maideny moje shade doveze5
19:24:55
09.03.2007
Mišell
Já mám tohle,ale Ibanez je na tom jen ten popruh1 Jinak je to no-name,stála cca 4t(před dvouma rokama). Má menší pražce než španělka a hraje se mi na ní mnohem líp.
zvětšit Muzikanti, kytaristi elektricky - obrázek od Mišell vložen 09.03.2007 19:24:55
19:23:43
09.03.2007
m8rinek
-> charon: hmm hmmm Iron maiden ....tak to si porid Strata tam vsichni hrajou na Stratech a jak jim to jde ....jen neco malicko hraje nekdo z nich na LP4
19:17:14
09.03.2007
charon
-> MI.hkMDS: No tak nase letni posezeni se vetsinou odehravaji u grilu a do toho hraje nejakej hardrock, pripadne neco tvrdsiho a ja ujizdim hlavne na muzice typu Judas Priest, Iron Maiden a takovydle podobny veci
19:02:55
09.03.2007
MI.hkMDS
jj např. u táboráku s kámošema s elektrikou moc neprorazíš 3
18:57:28
09.03.2007
m8rinek
Jestli lepší nevim(já začal na elektrice), levnější určitě, s elektrikou si můžeš víc hrát se zvukem ale španělá má svoje kouzlo4
18:24:48
09.03.2007
MI.hkMDS
španěla má větší pražce tak když naučíš prsty běhat po ní na elektrice to pude samo.
18:19:45
09.03.2007
charon
Takze myslite ze je lepsi zacinat se spanelkou nez robnou s elektrikou? Je pravda, ze casu nemam az tak nazbyt, ale myslim ze tak hodku dve bych si trikrat do tydne dovedl najit
17:06:28
09.03.2007
m8rinek
a vubec nej jsou tyhle týpci
Guitar Hero

4
16:49:33
09.03.2007
m8rinek
-> hans: mno já nevim ale LesPaul mi přijde lepší na takový uvolněnější hraní a Strat na něco agresivnějšího, samozdřejmě že borci zahrajou cokoli na cokoli

mě se LesPaul líbí tak jsem koupil Jolanu což asi nebyla nej volba ale za chvíli přijdou věci, pak nákladná renovace, věci na auto co nepoužiju jdou z domu a asi koupim i nový snímače at se zbavim poněkud ostřejších vejšek (což je cca 2500kč)

11:06:15
09.03.2007
hans
tak ja se taky pripojim, kdyz sem zacinal hrat tak moje prvni kytara byla Jolana ta co vypada jako znak Batmana :)) pak sem mel kopii klasickyho Stratocastera co stala asi 5,500 a spokojenost ale kvuli tvrdsimu stylu co hraju sem nakonec koupil Ibanez serie RG (s dvousnimacema) no a ta uz byla drazsi asi 13,000...
ale myslim si ze bys mel nejdriv oprasit nejakou starou spanelu a brzo zjistis jestli te to bude vubec bavit nez das (vyhodis) penize do elektriky a vsemu co k tomu patri kombo apod... on ani kvalitni kabel neni levna zalezitost, to same struny popr. naky ten efekt
-> m8rinek: no ja nevim jestli "na metlos spis stratocaster" 1
sry za obrazek je z mobilu...
zvětšit Muzikanti, kytaristi elektricky - obrázek od hans vložen 09.03.2007 11:06:15
10:09:17
09.03.2007
Sušenka
Presne, jak rika m8rinek, vyse** se na nejaky drahy kytary, uplne nejlepsi je capnout kamarada, prolizt nejaky bazary a kouknout po nejakym trochu jetym kousku. Pokud jsi na to nikdy nehral, muze ti bejt podle me celkem jedno, po cem sahnes - kdyz budes cvicit temer denne, tak stejne driv jak za rok za dva to k poslouchani nebude a pak uz budes vedet, co chces.
A s klidnym svedomim bych ti doporucil spanelku, nova slusna te vyjde na trojku, nemusis kupovat kombo, zni to dobre, naucis se na to taky a kdyz te to za tri mesice prestane bavit, nebudes nasranej, zes vyhodil tolik penez... Delat prvni krucky rovnou s elektrikou, kdyz chces hrat vlastne jen tak pro zabavu, nevim, no...
12:59:31
06.03.2007
janos
-> charon: Jsem sice jen baskytarista, ale přesto se pokusím pomoct i tak...
Záleží hlavně na tom, kolik chceš do toho vrazit. Jasně, co nejmíň, chápu. Tak bych doporučil stratocaster od Fokuse, poměr cena/výkon je u těchhle nástrojů víc než slušnej. Fokus má dobrý i kopie Les Paulů, ale pokud to máš na domácí pidlikání a na hraní k sudu, radil bych strata. Ten je na hraní obyčejnejch písniček a vybrnkávačky lepší. Les Paul je spíš na hutný rockový hoblování.

Mrkni sem: www.guitars-fokus.com/kyt ary.php

Kombo ti stačí tak kolem 30 W, to seženeš za pár šupů (kamarád si na domácí hraní nedávno pořídil kombo Fender Frontman, má 15 wattů, stálo ho patnáct set a řve jak kráva). Totéž ladička a šňůra - obojí jsou investice za pár stovek. 5
10:13:53
06.03.2007
m8rinek
nevim no ale Explorer podle mě do začátku ideální není, už kvuli tvaru náchylnýmu na zničení, dál nevim proč by si začátečník měl kupovat kejtru za 16 když neví jestli u ní vlastně vydrží, totéž kombo 10-15W na doma naprosto stačí a je jasný že to nebude nikdy stejnýjako lampa protože jde uplně o jinou konstrukci (též to nebude stejně cenově). Takže podlě mě když bych nechtěl Stratocastera kterejch je všude jak nas*ano tak bych si řídil asi Telecastera a kdybych se chtěl lišit od Les Paulky tak SGčko, myslim že to jsou celkem konzervativní tvary. Nic radikálnějšího do začátku ne-e. Fokusem do 6ti tisic zklamanej nebudeš ale pod 4 bych asi nešel. Pak kombíčko nějaký střízlivý 15W za 3kkč je uplně dostačující. A nebo bazarový věci ale to je halt risk a chce to vybírat s někym kdo tomu chňápe víc....4
19:44:08
04.03.2007
MI.hkMDS
ja sehnal pěknou kytaru na www.fender.cz je to bazar, ale když si sebou vemeš někoho kdo na to umí a rozumí tomu tak v poho. Jestli budeš kupovat ojetinu jako já tak zkus jesli fachaj všechny ty kolečka a hejbátka (vyzkousět s kombem) jestli nevazbí a nehučí. Ja koupil za 3000, moooc pěknou. Tak ať to hraje14
19:35:56
04.03.2007
STENLY
Nejlepsi tvar kytary ale velke minus rohy.Uz je mam light omlaceny3
zvětšit Muzikanti, kytaristi elektricky - obrázek od STENLY vložen 04.03.2007 19:35:56
19:32:15
04.03.2007
STENLY
Cau,momentalne vlastnim JACKSON K3 vytecna kytara ale za 16tis6 .Z vlastni skusenosti te radim,jestli to myslis vazne s hranim tak si kup uz poradnou kytaru.Rika se na starym kole se nejvic naucis,ale v mem pripade na starym prknu nezahrajes od ruznejch efektu(flazolety nebo tlumeni)A nakonec ve skreslenym neni zvuk cisty a je to jak,kdyz se haraji kocky.Ale je to tez i kombu.Ja ma 30W Marshall a v zivote by mi tuto neslo uz do domu.Daval jsem za nej 8tis.jen pro tu znacku.Moje rada:kup starsi kytaru a starsi kombo.Kamarad ma skoro 20 let starou lampu a je to uzasny zvuk komba.A nevolil bych klasickyho stratokastra.Ale muzem se nekdy domluvit mam doma uzasnej program na taby.A je tam od po popu po pank,hevy,hard az po death.Ruzny styli a veskery rockovy skupiny i ceskej ALKEHOL3
15:48:29
04.03.2007
m8rinek
tady to je
zvětšit Muzikanti, kytaristi elektricky - obrázek od m8rinek vložen 04.03.2007 15:48:29
15:43:38
04.03.2007
m8rinek
-> charon: něco podobnýho jsem před časem řešil, na blues-rock je lepší Les Paulka, na rock - metloš asi spíš Stratocaster (prostě takovej základ třeba LEs Paul od Epiphonu Gothic je metalová LEs Paulka) a svoji kytaru jsem sehnal náhodou a mam stařičkou Jolanu Diamant II.což je taky kopie Les Paulky, cena 1500Kč jenže to je starej nástroj a má svoje šrámy, takže si připočti 1000kč za přepražcování, 500 za kobylky, 500 za mechaniky, 700 za elektriku bez snímačů a asi 500 na lak což je kolem 5ti KKč, a za to už koupíš novou kejtru (jenže já si tu Jolanu zamiloval) takže ted bych asi kupoval spíš novou Fokusku www.fokuskytary.cz/ a podle toho co bych chtěl hrát bych volil tvar, kombo zatim nepotřebuješ, ale zní to s ním líp na doma stačí cca 10-15W (sám ted mám doma pujčenýho marshalla 10W a už mě nikdo nemá rád3 ) efekt neni špatnej do začátku stačí nějakej distortion(nirvana atd) overdrive (imitace lampovejch zesiku - starej rock) mno a pak maš specialy ..... takže kejtra cca 5-7kkč za slušnej kousek, kombíčko 2-3kkč, futral, popruh atd cca 1kkč takže asi tak4
15:38:31
04.03.2007
charon
-> Mišell: No, ja bych radsi koupil spis neci jeteho, myslim, ze pro me nema cenu nova kytara. Jako vice mene to budu mit na to, abych si mohl drnkat doma, kdyz budu mit naladu. Myslim, ze byvit me to bude, kytaru si planuju koupit uz nejakejch 10 let ale pokazde byli dulezitejsi investice ...
15:23:57
04.03.2007
Mišell
-> charon: Ještě je taky rozdíl jestli doprovodná kytara(hraješ základní melodii),nebo sólová(sóla a různý jiný riffy). Jinak co se týče stratocasterů,telecasterů a různejch jinejch casterů,tak je to povětšinou o tvaru kytary a snímačích. Koukni na www.kytary.cz ,tam maj pěknej výběr jak kytar,tak doplňků(když uý¨ž nic,tak si aspoň uděláš představu o cenách).
15:19:54
04.03.2007
Mišell
-> charon: Co takhle si ji nejdřiv třeba od někoho půjčit,aby jsi věděl,jestli tě to bude bavit(aby jsi se na to za chvíli nevybod a prachy v pi*i,když mohli bejt v autě:) Jinak kombo taky uplně nutně pro začátek nepotřebuješ,dá se hrát i přes normální hifi věž.¨Ono jako naučit se to není žádná sranda a ani třeba po dvouch letech nebudeš bůhvíjakej hráč. Kup si španělku(lepší je jumbo,má užší krk a byl by pak pro tebe snazší přechod na elektriku),a nepotřebuješ k ní nic 4
13:09:58
04.03.2007
Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
kombo je zesik a reprobedna v jednom
kytaru bych doporučil vybírat s někým zkušeným kdo ji osahá a řekne jestli je dobrá
na efekty máš zatím čas.. teprve až se sžiješ s nástrojem a získáš jasnou představu co chceš se můžeš starat o efekty
12:51:54
04.03.2007
charon
No, s trpelivyma sousedama si hlavu nelamu, bydlim v domku, to spis velectene rodicenstvo se bude bourit .... A kdyz mam kombo, tak zesik potrebuju bo ne? Bo jak to vlastne je? A ty efekty jsou dobre k cemu? Rekneme, ze ja tihnu tak spis k rockove az metalove muzice a pribuznejm odnozim. A potom - jakej tyk kytary koupit? JA tak kdyz na to koukam, tak sem nekde vycetl cosi o typu stratocaster a pak este nejakej jinej, ale za boha si nemuzu vzpomenout na jmeno.
11:57:44
04.03.2007
Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
efekt nepotřebuje.. ladičku ne 78 (jsem konzerva)
11:31:50
04.03.2007
Mikis
musíš ke kytaře koupit ještě kombo nebo zesík nějakej kytarovej efekt,ladičku a trpělivý sousedy3 4
11:22:20
04.03.2007
charon
Zdarec. Abysme se furt jen nebavili o autech. Uz dlouho premejslym nad tim, ze bych si poridil eletrickou kytaru dom, jen tak na brnkani pro radost a vobcas na nejakou ru becku, aby se jen nebékalo. Ma se to tak, ze sem kytaru mel v ruce vseho vsudy asi trikrat, hrat na to neumim, ale nejakej ten slkuch prej mam a hbite prsty taky. Jde mi spis o to, co vlastne vsecko potrebuju, abych mohl neco zahrat. Takze co je vlastne potreba koupit krome samotne kytary?
Extreme Tyres