skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2312 příspěvků (zobrazeno 575 až 624) od 19.02.2007 do 19.04.2025, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> Jirik_Tuňák1983 08.03.16 12:38:11: To je uplne jedno co tam mame, tady slo o to, zes napsal jak skvele to hraje a ze je to lepsi jak mikrosystemy (nespecifikoval jsi, ale treba ten Pioneer stoji trojku, coz je pakatel) v EW. Ja tvrdim, ze je to blbost a srovnavas nesrovnatelne (uplne jine velikosti prostoru a jeho zatlumeni). Je to jak dat drahe bedny do kostela a cekat jak skvele to bude hrat a pritom bedny za desetinu ve spravnem prostoru zahraji 10x lepe...
-> Tuner#2 - zrušená registrace 08.03.16 12:33:07: Tak dobře no. Ty z toho máš pnutí se svrběním, my jsme spokojení, páč jak jsem říkal, doteď jsme tu měli radiobudík. U toho bych zůstal a dále bych to nerozmatlával.
Jsme v kanceláři, ne na koncertě. Ty meleš o mikrosystémech v cenových relacích, které jsem vůbec nebral v potaz. Co máte v kanclu vy? Polepené stěny akustickým molitanem, bedny až ke stropu a telefonovat chodíte před dům?

Jsme v kanceláři, ne na koncertě. Ty meleš o mikrosystémech v cenových relacích, které jsem vůbec nebral v potaz. Co máte v kanclu vy? Polepené stěny akustickým molitanem, bedny až ke stropu a telefonovat chodíte před dům?

-> Jirik_Tuňák1983 08.03.16 11:49:55: Porovnat zvuk Grundigu v malem kanclu plneho zarizeni a skrinek se zvukem mikrosystemu v EW jsi tady zacal TY - takze pak nekomu pis, ze srovnava nesrovnatelne... Tys s tim zacal prvni, neb ty mikrosystemy budou hrat lepe nez tohle mono chrastitko...
-> Jozka 08.03.16 11:51:12: Ja to taky pouzil jen jestli to funguje, pak jsem si azimut hlavy srovnal dle profi tape decku (mel jsem k dispozici nahravky i z Dragona) a sroubky zakapnul barvou. Od te doby by byl zlocin revers pouzit ;) nicmene tohle dotlaci kazetu na misto a tak je azimut vzdy presne definovan (ne jeko u kvrdlajici se hlavy).
-> Jozka 08.03.16 11:51:12: Ja to taky pouzil jen jestli to funguje, pak jsem si azimut hlavy srovnal dle profi tape decku (mel jsem k dispozici nahravky i z Dragona) a sroubky zakapnul barvou. Od te doby by byl zlocin revers pouzit ;) nicmene tohle dotlaci kazetu na misto a tak je azimut vzdy presne definovan (ne jeko u kvrdlajici se hlavy).
-> Tuner#2: Nikdy jsem to nepotkal a právě mě zajímalo, jestli to je současník anebo předchůdce otočných hlav - ty jsou jasný a už když jsme je zkraje 80. obdivovali u nějakýho nóbl decku ("quickreverse 0,2 s !" měl avizováno i na čelním panelu), dočasnej majitel upozorňoval, že to je jen a jen na to občasný předvádění a ne do běžnýho provozu - logicky. Takže jsem to u svých strojů pak ani nikdy nepoužíval.. ale ta točna mi přijde taky docela "VHS" mechanicky složitá..
-> Tuner#2 - zrušená registrace 08.03.16 10:53:47: Porovnáváš neporovnatelné, jako vždy
. Pro kancelář je to paráda.

-> Jozka 08.03.16 11:07:26: Nakamichi a jeho kazetaky s top modelem Dragon nikdo nikdy neprekonal. Ten mel dokonce automaticke serizovani azimutu hlavy. Tohle otaceni kazety do pevneho drzaku je jedine reseni jak dlouhodobe udrzet azimut u autoreverzu. U klasickeho otaceni hlavy dojde k rychlemu zaklepani aretacnich sroubku a tim se azimut rozhodi a zvuk jde hlavne v hornim pasmu do kytek...
-> bouchy 08.03.16 10:51:42:
Dobrej reverz ! Jak je to starý ? Viděl jsem v 80. kde co, protože na kolejích se překupnictvím s audiem (hlavně vyšších kategorií) pár lidí živilo, ale tohle mi uniklo.. 

-> Jirik_Tuňák1983 08.03.16 10:36:04: Tipuju to nekam kolem 85, ladeni predvoleb kolickem mela tehdy i Tesla, ale po case se to zacne samo odladovat. Co se zvuku tyce, v EW nikdy nic hrat nebude. To je jako chtit ozvucit stadion trandakem... Vysledny zvuk z 80ti procent urcuje dany poslechovy prostor a ver ze v EW prodavaji treba mikrosystemy Pioneer a ten bude zcela nekde jinde nez tenhle Grundig. Jenze zkouset to v EW je jako chtit po bednach za mega hrat v kostele...
Vzal jsem do práce rádio, tatík kdysi přinesl dvě. Doma jsem ho měl puštěné jen párkrát. Do té doby jsme tady měli puštěný jen radiobudík, který odešel do věčných lovišť. Nicméně jsem až překvapený, jak tohle skvěle hraje.
Proti tomu jsou ty mikrosystémy v Erektoworldech apod. chrchlátka. Anténu jsem žádnou neměl, tak je tam jen kousek ustřiženého koaxu, na jedné straně kontektor, druhý konec omotaný izolačkou.
Má to dokonce 6 pamětí, které se naladí kolíčkem a pak se přepínají tlačítky. Zezadu to má cinche na line in a out. Jak to může být staré?
80. léta?

-> King: hned sem klidnější 
Když uz sme u toho audia, lanuju nějaký tape deck. Převážně spis na nahrávání kazet nez na poslouchani hudby. Na co bych si tak mel dat bacha? Popr nejake doporučení?

Když uz sme u toho audia, lanuju nějaký tape deck. Převážně spis na nahrávání kazet nez na poslouchani hudby. Na co bych si tak mel dat bacha? Popr nejake doporučení?

-> zajoch: Tak ale z toho si nic nedělej, protože takovýhle zvěrstva předvádí i spousta ceněných vintage legend a "znalci" z toho uchcávaj blahem, hlavně že je to Made in Japan :-) (ale platí to i o vintage zdejší provenience :-)
-> MerHanz: pak k tomu mam webovou aplikaci no :)
-> King: hmm, každý si tim musí hold projít.
a vzhledem k tomu ze si jako chudý student nemůžu moc vyakakovat a protože momentálně dávám dokopy skodovku tak to bude muset chvíli vydržet... Jinak sou to klasické příznaky zesiku třídy B
radši bych AB
ale co už
uz to mam doma.
třeba se tovnekam posunulo od roku 94... 

Chlapáci, už dloooouho chci udělat podstavce pod repro ( zatím tak sloužej plastový košíky z aska, nebo z kama
). Matroš asik MDF, jestli se toho někdo ujme tak pak olakovat jako celek. A tělo mezi deskama by to chtělo nějak vyplnit. Rezonance a tak. Dal by se použít nějakej sušenej křemičitej písek ? Neřikám, že hned zejtra se do toho vrhnu
, ale informovanost neškodí
. Nejprv musím zjistit, kdo by mi to olakoval někde tady. A nejlíp i s píchnul, nějak nezbejvá času, leda po nocích když nemám noční
.

-> U-Geen: to sice jsou, ale zasírat si fungující systém, droidíma apkama beru jako poslední možnost. Cokoliv jsem měl na droidu se postupně zasíralo. U TV mám rikomagic 902 ( mám ještě hloupou plazmu ). A jako stačí. Nervy mám jen jedny :D :D .
-> M@rtin 02.03.16 20:35:40: Nádherný to je, ale za ty prachy ????? něco přez 12 jsem dával za svůj notes. Asi prostě časem bude dacan ( nebo fio, ale nejprv to chci slyšet..... až se přeformuješ z Turka zase na čecha ). A pojde to buď z velkýho nebo z notesu.
-> M@rtin 02.03.16 20:35:40: Nádherný to je, ale za ty prachy ????? něco přez 12 jsem dával za svůj notes. Asi prostě časem bude dacan ( nebo fio, ale nejprv to chci slyšet..... až se přeformuješ z Turka zase na čecha ). A pojde to buď z velkýho nebo z notesu.
-> StepaNoFUN: Tak "za dekuju" je to porad lepsi nez TDA. Akorat jak ty kurvy japonske vydolujou 2x70W z 5,5kg drobka, je zahadou :-)
-> King: Taky jsem kdysi s TDA laboroval. A nakonec se na to vykaslal. Za moc práce "málo muziky"... Koupil jsem nakonec za " dekuju" TA-FE370 (vim, taky žádná výhra), ale na to domácí žvýkání mi to stačí....
-> MerHanz: na BB ale muzes android aplikace poustet taky :)
-> zajoch: Protoze nekdy 94. jsem resil koncak a prislo mi to jako super reseni. Super parametry, jadnoduchej plosnak...a pak jsem to osadil, ozivil a nechapal jsem :-) Prechodovy zkresleni tak brutalni, ze je to slyset a dokonce i videt na sinusovce na škopku. Mel jsem to nastesti v patici, takze jsem v praci hrabnul do supliku pro jinej, ale chovali se vsechny stejne v obou kanalech. To byl muj posledni pokus s integracema v powerampech, pak jsem dostal rozum a presedlal na diskretni konce.
-> King: No dotykáč je celkem zbytečnej, stačilo by to i bez .....
No DACan by se k tomu ještě hodil, ale víš jak ....
No DACan by se k tomu ještě hodil, ale víš jak ....
-> King: jop
pročpak?

-> M@rtin: Toz vypada to pekne, ale za ty prachy bych cekal aspon dotykac na frontpanelu. Na MB a procesor jsme meli koukam stejnej vkus :-)
Puvodne jsem hral taky pres interni zvukovku, ale externi DACan je externi DACan. Zvukovku uz pouzivam jenom jako spdif transport treba pro videa a na mereni.
-> zajoch: To zesilovaci čudo je s TDA7250?
Puvodne jsem hral taky pres interni zvukovku, ale externi DACan je externi DACan. Zvukovku uz pouzivam jenom jako spdif transport treba pro videa a na mereni.
-> zajoch: To zesilovaci čudo je s TDA7250?
-> MerHanz: Ale uznej .....
samozřejmě že jí mám v černé
A našel jsem i co mám v ní
zdroj: Corsair HX-520, deska: Asus P8H61-M LE/USB3, procesor: Intel Pentium G630T 2x2,3GHz (TDP 35W) chlazen pasivem Noctua NH-C12P, RAM: Patriot 2 x 4GB DDR3 1333MHz
zvukovka: AudioTrackProdigy HD2, HDD: SSD 60GB+3,5" WD GREEN 1,5TB, Slot-in Bluray Teac BD-W26SS-BM3
samozřejmě že jí mám v černé
A našel jsem i co mám v ní
zdroj: Corsair HX-520, deska: Asus P8H61-M LE/USB3, procesor: Intel Pentium G630T 2x2,3GHz (TDP 35W) chlazen pasivem Noctua NH-C12P, RAM: Patriot 2 x 4GB DDR3 1333MHz
zvukovka: AudioTrackProdigy HD2, HDD: SSD 60GB+3,5" WD GREEN 1,5TB, Slot-in Bluray Teac BD-W26SS-BM3
-> M@rtin: no prave, jen ty skrine jsou za rakety jak cyp. Ve vysledku to bude za vic moje pracovni PC.
-> StepaNoFUN: na ty malé výkony to zatím dostačuje. Ale jak sem psal. Budou jiné :D a presne, jeden 470uF no jo, ale simetricke napájení, tkze 5 kondíků na větev. Kapacitu si podle měřáku udržely. Hold jako nouzovka než se to dodela, lepší něco než nic 

-> zajoch: To Ti tam stačí něco kolem 2mF? Jestli si dobře pamatuju, tak jednen je "papírově" 470mikro a dneska bych tipoval že budou mít tak polovičku...
-> StepaNoFUN: Uplně přesně si to odhadl... zrovna ten můstek a elity sou dočasné řešení... každopádně požadovanou kapacitu to má a neteče to.
Vymění se to až na to udělám doma bednu.Kondíky koupím spolu s konektorama, pořádnýma analogovýma VU metrama. 

-> zajoch: Nejlepší je ten "svazek" elitů. Dle barvy obalu předpokládám Tesla někde z 80tejch let. :-D Snad bych radši koupil něco novýho o potřebný kapacitě.
Tak sem se koncne dostal taky k tomu dokončit ozvučení PC koutku
No nevypadá to parádně??

-> MerHanz: no já HTPC postavil z mého starého kompa, i když na tohle použití stále více než dostatečné. Dvoujadro Intel G630T, 8GB RAM, SSD disk ....
Ale jen skříň od OrigenAE stála 11tkč
Ale jen skříň od OrigenAE stála 11tkč
-> M@rtin: htpc by se mi taky libilo. Mam jen jeho derivaci na debilnim androidu. Kvuli tv prez net. Ale investovat ranec jeste do toho uz nemuzu.
-> U-Geen: to je asi android ne? To dekuji, ale ne. Zlate BlackBerry 

-> MerHanz: No na hudbu mám doma hromadu CD, nějaký LP a zbytek přehrávám na HTPC se zvukovkou Audiotrack Prodigy HD2, kde je nainstalován HTPC systém KODI běžící na linuxovým jádru OPENELEC
-> King: Ten AIMP mám na služebním NTB, kde hraje na vlastní "repra" někde při práci. Doma poslouchám z NAS přes mé HTPC, ale nemám tam Foobar, ale HTPC systém KODI.
-> King: Ten AIMP mám na služebním NTB, kde hraje na vlastní "repra" někde při práci. Doma poslouchám z NAS přes mé HTPC, ale nemám tam Foobar, ale HTPC systém KODI.
-> MerHanz: PC az tak monitor nepotrebuje :) Ja pouzivam jako dalkovej ovladac mobil :)
-> King: Však jak píšu, zaujala mě ta cena. A kompaktnost. Jinak u PC mě sere, že potřebuje monitor. Jinak Fobar jen tak nevyměním zvyk jsem si na něj a vyhovuje mi.
-> MerHanz: Oni jsou sice ty ruzny sitovy prehravace urcite pohodlnejsi na obsluhu a vypadaj "audiofilnejc", ale clovek je tam omezenej moznostma firmware. Za dva tri roky se na to vyrobce vysere, zadny update, a pokrok jde dal. Myslim, ze zvyknout se da na vsechno, i na smrt, takze i na W8-10 :-)
-> M@rtin: Ten AIMP vypada na prvni pohled zajimave, ale po namatkovym hledani recenzi a porovnani mam jisty pochybnosti
Napr.: audiophilesoft.ru/publ/.. ./11-1-0-255
(pro mladsi rocniky - AIMP to v porovnani s foobarem "projel" 5:0)
U me je to, co se zdroju zvuku tyce, presne naopak - hlavni zdroj hudby htpc+nas s Foobarem, sem tam z nostalgie CD nebo LP. Ke krabickam all-in-one za 200USD pristupuju s jistou opatrnosti

Napr.: audiophilesoft.ru/publ/.. ./11-1-0-255
(pro mladsi rocniky - AIMP to v porovnani s foobarem "projel" 5:0)
U me je to, co se zdroju zvuku tyce, presne naopak - hlavni zdroj hudby htpc+nas s Foobarem, sem tam z nostalgie CD nebo LP. Ke krabickam all-in-one za 200USD pristupuju s jistou opatrnosti

-> M@rtin: Jasný. já budu pořirovat novou pracvní bestii a notes ostane právě na hudbu, ale když pojede velkej tak přeci nebudu zapínat druhej kvuli hudbě. A zrovna nedávno na mě na bazoši vykouk pioneer N30 za něco pžez 4ku. Tak jsme taky koumal, ale nakonec jsem to nechal bejt.
-> MerHanz: No pod 10 by to mělo makat. Já ale foobar nepoužívám. Mám AIMP
a ten stejně moc nezapínám. Doma hraju z HTPC, CD nebo LP a na jiný mám FIIO X3 2nd

-> King: jelikož bych rád origo wokna. Tak se mi nechce dávat o litr víc za 7mičky. Ale z 10 mám taky obavy. Každopádně s 8 jsem měl čest a málem jsem ten comp poblil :/
-> MerHanz: Na Wokna 8 a vyssi jsem zatim nesebral dost odvahy, ale s W10 problem neni: www.foobar2000.org/downlo
ad
Někdo tu, kdo přehrává hudbu z PC ?? Šlape Foobar2000 na woknech 10 ???
-> MATTESS: No, tak buď rád, že nemáš "Na pijácké rychtě"
Tuhle desku si s dvěma kamarádama tajně přehazujeme jako černého Petra - už spoustu let před ní prvním putovním předmětem byla (a stále je) 8" disketa - momentálně ji mám někde v baráku já, ale netuším, kde...

Tuhle desku si s dvěma kamarádama tajně přehazujeme jako černého Petra - už spoustu let před ní prvním putovním předmětem byla (a stále je) 8" disketa - momentálně ji mám někde v baráku já, ale netuším, kde...

-> Bukaj 28.02.16 14:10:22: Moravanku a Šmouly máme taky
Zůstane doma už jen z té nostalgie

-> King: No vidíš a pak něčemu věř :-)
-> M@rtin: Upsss...zrovna prvni odkaz na nazev stroje káže bludy :-)
www.hifiengine.com/manual _library/.../sv-129.shtml
www.hifiengine.com/manual _library/.../sv-129.shtml
-> King: Čoveče tak to nemá. Má polovinu viz. www.melissa.cz/vincent_v_
testech/test-vincent-sv129
-highend-cz.pdf. Ale tak aby mi tekla krev z uší fakt nepotřebuju. Tak právě je potřeba to vzít do Počernic a vyzkoušet. A kdyby to nestačilo, tak díky PRE-OUT výstupu ze zesíku by stačili dva koncový stupně