-> Luky 12.07.20 19:46:04: Chce si to ujasnit co přesně chceš a kolik na to opravdu bude rozpočet. Za 5tKč rozhodně nejde pořídit kromě plasťáků s mono repákem nic kloudného. Dobré taky vědět, jaké desky na tom budeš poustět? Staré kousky z obyčejné produkce Supraphonu nevyžadují žádný super gramofon.
Pokud si stanovíme rozpočet 10tKč, tak to pojďme rozebrat...
Obecně platí, že cena zesilovače a zdroje signálu (CD a nebo gramo) by v součtu měla dát cenu beden. Jedině tak, ta sestava bude hrát tak nějak vyváženě a slušně, protože vždy platí to, že výsledek bude daný tím nejslabším článkem v řetězci.
Tady doporučená Tesla NC452 není zlá a tu co jsi našel je dokonce vylepšená už s klasickým cinch/cinch výstupem, ale za 4500,- jsi už podle mě mimo rozpočet, protože zesík by to pak chtělo min. za 3 - 4tKč a bedny alespoň 8-10tkč. Pokud to zabiješ zesíkem za litr a bednama ze staré produkce Tesla, tak to nebude hrát dobře. Tesla dělala v licenci slušné gramce, ale zesilovače a hlavně repro jsou dost podprůměrné.
Jak z toho ven a nebo co bych doporučil?
Za mě klidně levný gramec, který se ideálně vejde do 2500tKč
www.hifionline.cz/hifibaz
ar/.../98846-tp-1010um
www.hifionline.cz/hifibaz
ar/.../91211-cp-1200a
Místo zesilovače bych koukal po stereo receiveru, který má více vstupů. Budeš si pak moct přes repro poslechnout i integrované rádio a díky vstupům připojíš třeba TV/CD/DVD atd.
Buď novější:
elektro.bazos.cz/inzerat/
.../yamaha-rx-396rds.php
nebo klidně vintage
.../sansui-r-30-pekny-vint
age-stereo-receiver.php
No a repro... Kde budou? Musíš sedět v ideálně rovnoramenném trojúhelníku a výškové repro mít v úrovnu uší. Takže buď regál na kvalitní stojanu a nebo sloupové repro na zemi. Dát repro nějak do stěny, na poličku či stolek není úplně dobré a zvuk opět zabiješ.
Kvalitní regál co hraje fakt pěkně + počítej nějaký stojan:
.../wharfedale-diamond-102
.php
Pokud sloupovku, je to zase o fous více
.../castle-acoustics-avon-
55-hvezd-dle-what-hi-fi.ph
p
Oboje znám a oboje hraje hodně slušně a stálo nové poměrně hodně. Na repro rozhodně nešetřit, ty dělají výsledný zvuk nejvíc. K čemu bude gramec za 5, když to zabiješ reproduktorem, který prostě nehraje?
Ber to jako příklady co jsem našel teď na první dobrou, kdy jsem tomu věnoval půlhodinu, najít toho jde hodně, klidně házej odkazy a můžeme buď schvalovat a nebo vyvracet.