-> King:
haha .. naprosto přesně proč jsou Brothers in Arms na LP u mě na předních místech ..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2312 příspěvků (zobrazeno 1125 až 1174) od 19.02.2007 do 19.04.2025, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> Jakub M.: Taky jsem docela překvapenej, jak to DR koreluje s..........u piva se to mu říká "pitelnost", tak řekněme touha po opakovaném poslechu :)
Tohle je docela síla:
www.picfront.org/d/8XTq
U toho největšího hnoje (co se kvality nahrávky týče) - Metallica, Death Magnetic to už prej dospělo tak daleko, že skalní fandové radši poslouchaj soundtrack z nějaký PC hry, kterej má daleko lepší zvuk (vyšší DR), než originální CD
Tohle je docela síla:
www.picfront.org/d/8XTq
U toho největšího hnoje (co se kvality nahrávky týče) - Metallica, Death Magnetic to už prej dospělo tak daleko, že skalní fandové radši poslouchaj soundtrack z nějaký PC hry, kterej má daleko lepší zvuk (vyšší DR), než originální CD

-> King:
..OT ... bezva fíčura ten DR mítr .. najednou zjišťuju proč mi to či ono zní líp než jiné ..
..OT ... bezva fíčura ten DR mítr .. najednou zjišťuju proč mi to či ono zní líp než jiné ..
-> Boomber: Myslel jsem tenhle zoufalej způsob kopírování hudby, kterej jsme jako děcka v hloubi 80. let používaly jako nouzovku největší už nehrozí....a ejhle! :)
I když na tu zmršenou dnešní "muziku", která dostane za uši konverzí do mp3 to bude bohatě stačit.
OT: Nemám tím na mysli nářky nad tím, že moderní už nestojí za nic a že za našeho mládí to mělo ještě úroveň :) Asi jste na to už na netu taky narazili, že CDčka od poloviny 90. let, ale speciálně v posledním desetiletí stojej zvukově z nějakýho důvodu za hovno. A nedávno jsem nainstaloval do Foobaru plug-in na měření "dynamic range" (DR) skladeb a ejhle - starý alba i toho nejkomerčnějšího tuc-tuc popu mají DR 12-15dB a je radost to poslouchat. Naproti tomu, co dneska vydaný CD, to až na malý výjimky hnůj s DR 4-6dB, takže se dá rozlišit zpěv od "hluku" nástrojů, všechno je to stejně hlasitý a v podstatě hnusně neposlouchatelně plochý.
Prostě vyhrává ten, kdo vyrobí CDčko, který nejvíc řve při stejným volume :(
Prej je to z toho důvodu, aby to dobře znělo na laciných (a tudíž masově rozšířených) přehrávačích a hlavně v autě. O "loudness war" jsem čet i v minulosti, ale netušil jsem kam až to dneska zašlo. Dává to i částečnou odpověď na to, proč spousta lidí preferuje vinyl před digitálem - spousta starších alb je na vinylu vyrytá v původním "audiofilským" DR, ale CDčka na kterejch se hrdě skví nápis "Remastered" jsou obvykle zprasený kompresí dynamiky a ořezáváním špiček.
Čili taková ta nostalgie a tvrzení, že dřív byla čokoláda čokoládovější, kyselo kyselejší a hudba poslouchatelnější není už jenom o selektivní ztrátě paměti :)
I když na tu zmršenou dnešní "muziku", která dostane za uši konverzí do mp3 to bude bohatě stačit.
OT: Nemám tím na mysli nářky nad tím, že moderní už nestojí za nic a že za našeho mládí to mělo ještě úroveň :) Asi jste na to už na netu taky narazili, že CDčka od poloviny 90. let, ale speciálně v posledním desetiletí stojej zvukově z nějakýho důvodu za hovno. A nedávno jsem nainstaloval do Foobaru plug-in na měření "dynamic range" (DR) skladeb a ejhle - starý alba i toho nejkomerčnějšího tuc-tuc popu mají DR 12-15dB a je radost to poslouchat. Naproti tomu, co dneska vydaný CD, to až na malý výjimky hnůj s DR 4-6dB, takže se dá rozlišit zpěv od "hluku" nástrojů, všechno je to stejně hlasitý a v podstatě hnusně neposlouchatelně plochý.
Prostě vyhrává ten, kdo vyrobí CDčko, který nejvíc řve při stejným volume :(
Prej je to z toho důvodu, aby to dobře znělo na laciných (a tudíž masově rozšířených) přehrávačích a hlavně v autě. O "loudness war" jsem čet i v minulosti, ale netušil jsem kam až to dneska zašlo. Dává to i částečnou odpověď na to, proč spousta lidí preferuje vinyl před digitálem - spousta starších alb je na vinylu vyrytá v původním "audiofilským" DR, ale CDčka na kterejch se hrdě skví nápis "Remastered" jsou obvykle zprasený kompresí dynamiky a ořezáváním špiček.
Čili taková ta nostalgie a tvrzení, že dřív byla čokoláda čokoládovější, kyselo kyselejší a hudba poslouchatelnější není už jenom o selektivní ztrátě paměti :)
-> Shadow_: Ano, v podstate jakykoliv reseni bude mit lepsi zvuk, nez ojebany repraky LCD TV. Ovladani hlasitosti ovladacem veze je mozna min komfortni, ale porad lepsi, nez poslouchat ten zoufalej zvuk srovnatelnej s nejsitovejsima plastovyma bedynkama k PC.
Koukám že tu máte dobré vybavení. Tak určitě mi dokážete poradit chtěl bych nějaké lepší repro k televizi. Doporučovali mi domácí kino ale já chci mít i lepší zvuk když mám puštěný třeba jen televizní programy nebo s pc hdmi kabelem. Mám u televize i věž tak myslíte že by byl lepší zvuk kdyby to šlo jen s toho? Nebo co myslíte mám poměrně novou lcd TV takže výstupy tam nějaký budou.
-> Boomber: Tak to musí bejt kvalita opravu monstrózní :D.
-> Hrabosh: Já to zatím nahrával takto:
Což sice není optimální způsob, ale kupodivu, vzhledem k podmínkám, celkem dobrá kvalita. Akorát reprák musí být dost nahlas a to obtěžuje široké okolí. No a teď bych si rád přehrál Morčata na útěku a to by už sousedi ani můj otec nemuseli přežít.
Což sice není optimální způsob, ale kupodivu, vzhledem k podmínkám, celkem dobrá kvalita. Akorát reprák musí být dost nahlas a to obtěžuje široké okolí. No a teď bych si rád přehrál Morčata na útěku a to by už sousedi ani můj otec nemuseli přežít.

Přesunuto z tématu Redukce na audio...
-> Hrabosh: Díky za radu i odkaz. Vypadá to, že to je přesně to, co sháním. Mám tam ten 3.5mm stereo jack.
Takže tohle si někde seženu: www.ame.cz/Kabel-3–5mm-j ack-DIN-5-kolik-1–5 m-_d179188_10699.aspx a bude to OK, že?
-> Hrabosh: Díky za radu i odkaz. Vypadá to, že to je přesně to, co sháním. Mám tam ten 3.5mm stereo jack.
Takže tohle si někde seženu: www.ame.cz/Kabel-3–5mm-j ack-DIN-5-kolik-1–5 m-_d179188_10699.aspx a bude to OK, že?
A jinak gratuluju k nákupu. B 101 mám doma taky, stejně jako B116 a B100. A taky Sonet B3, ale ten bude vyžadovat renovaci ...
Jo a nahrávat takhle audio z repráku přes mikrofon je asi jako fotit webkamerou. FUJ !
A jinak gratuluju k nákupu. B 101 mám doma taky, stejně jako B116 a B100. A taky Sonet B3, ale ten bude vyžadovat renovaci ...
Jo a nahrávat takhle audio z repráku přes mikrofon je asi jako fotit webkamerou. FUJ !
Takže 3.5mm stereo jack ...www.getprice.com.au/blog- hdtv-glossary-3-5mm.htm
Takže 3.5mm stereo jack ...www.getprice.com.au/blog- hdtv-glossary-3-5mm.htm
jj, určitě myslí tohle, protože to je klasický konektor u PC, NB apod. ;)
jj, určitě myslí tohle, protože to je klasický konektor u PC, NB apod. ;)
Myslíš tohle? www.ame.cz/Kabel-3-5mm-ja ck-DIN-5-kolik-1-5m-_d1791 88_10699.aspx
Akorát mě trochu mate ten "inch". Jestli myslíš "Cinch", tak to je tohle: cs.wikipedia.org/wiki/Cin ch A to na laptopu asi nemáš.
Myslíš tohle? www.ame.cz/Kabel-3-5mm-ja ck-DIN-5-kolik-1-5m-_d1791 88_10699.aspx
Akorát mě trochu mate ten "inch". Jestli myslíš "Cinch", tak to je tohle: cs.wikipedia.org/wiki/Cin ch A to na laptopu asi nemáš.
Pořídil jsem si parádní věc - starý dobrý kotoučový magnetofon v úplně špičkovém stavu (Tesla B101). Mám k němu i mikrofon, ale přehrávání písniček např. z noťasu na pásek přes mikrofon je celkem složité, protože hudba musí hrát dost nahlas. Kvalita je celkem dobrá, ale mohla by být ještě o něco lepší.
A teď, o co jde. Sháním nějakého šikovného odborníka či odbornici, co tomu rozumí a co by uměl vyrobit funkční redukci a to pro přehrávání z notebooku či rádia na magnetofonový pásek. Takže na jednom konci klasická "inch" (nebo jak se to jmenuje) a na druhém konci klasický 5-ti kolík pro zasunutí do magnetofonu (místo mikrofonu nebo využít vstup pro nahrávání např. z televize)
Zadarmo to samozřejmě nechci. nabízím nějaký finanční obnos či dobrou domácí slivovici.
Pořídil jsem si parádní věc - starý dobrý kotoučový magnetofon v úplně špičkovém stavu (Tesla B101). Mám k němu i mikrofon, ale přehrávání písniček např. z noťasu na pásek přes mikrofon je celkem složité, protože hudba musí hrát dost nahlas. Kvalita je celkem dobrá, ale mohla by být ještě o něco lepší.
A teď, o co jde. Sháním nějakého šikovného odborníka či odbornici, co tomu rozumí a co by uměl vyrobit funkční redukci a to pro přehrávání z notebooku či rádia na magnetofonový pásek. Takže na jednom konci klasická "inch" (nebo jak se to jmenuje) a na druhém konci klasický 5-ti kolík pro zasunutí do magnetofonu (místo mikrofonu nebo využít vstup pro nahrávání např. z televize)
Zadarmo to samozřejmě nechci. nabízím nějaký finanční obnos či dobrou domácí slivovici.
Tak s kým se uvidíme dneska na výstavě? Zapoměl jsem to sem napsat, ale pavověrní jistě vědí: www.high-end-praha.cz/
-> U-Geen: povrchová úprava a uprage mřížek, stejně tak i nějakej systém na pženášení ( přece jenom to nemá pár dkg ) je v řešení
. Nicméně je to otestovaný na mácháči na dovolený a hned byl zájem o koupi. Bohužel od neadrtálců, co nemaj páru co kolik stojí a jejich nabídka byla silně neadekvátní 

-> MerHanz: peknej boombox, mas i madlo, abys to moh nosit na rameni? :-)
Si ne moc domácí, spíš garážový a cestovní music bedna. Ještě nedokončená, ale makající solidně.
-> cPetan: proměřit samosebou jde, ale lepší bude optická kontrola připojení (připájení) vodičů ke kolíkům. kabely obvykle neodcházejí (pokud je to ten originální šedý lesklý)...
-> King 16.09.13 22:58:10: Kabel i zástrčka vypadá originálně. Dá se to nějak proměřit?
Ještě se pochlubím DIY repro kabelem - při úklidu sklepa jsem narazil na klubko výkonovýho koaxu a ze zvědavosti jsem si k němu stáhnul datasheet. A ejhle - paramentrově se vyrovná legendárnímu 1/2" Andrew Heliaxu - 80pF/m, 200nH/m, cca 5mOhm/m, pěnová izolace, dvojitý stínění. A nelenil jsem, připájel k němu fousy z 2,5ky licny a už je mezi DPA a bednama. A podle základních zákonů psychoakustiky - bomba! :) Na popíku nebo šukacím jazzu žádnej velkej posun, ale u kvalitních náhrávek klasiky neskutečný rozlišení detailů a lepší lokalizace. Zkoušel jsem měřit i útlum v akustickým pásmu a napětí na svorkách repro přesně kopíruje napětí na výst. svorkách ampu, jenom s konstatním útlumem 0,05dB. Nezdá se to, ale je to ekvivalent 2x5mm2 mědi a původní čtyřčata z CYSY už asi v kumbálu zůstanou :)
-> cPetan: Možná by nezaškodilo zkontrolovat zapojení pětikolíku - lidová tvořivost nezná mezí. Ten slabej signál vypadá na kapcitní vazbu a pokud není vstup phono preampu "zkratovanej" impedancí vložky šumí to jaxviň (zvlášť TESLA :) a chytá rušení.
-> FORM: Nebo někde ukostření...
...jo, gramce, to je někdy alchymie...
...jo, gramce, to je někdy alchymie...

-> Bukaj: 223 má právě už vstup pro MM
-> cPetan: Takto těžko říct, může být třeba vadná přenoska
-> cPetan: Ten gramec má magnetodynamickou vložku a ten zesilovač zjevně nemá předzesilovač - vstup Gramo na zesilovači bude určen pro krystalovou přenosku...
...takže sehnat předzesilovač (svého času se prodávaly i samostatně - buď komplet krabička, nebo stavebnice ČS Hi-Fi klubu...
...takže sehnat předzesilovač (svého času se prodávaly i samostatně - buď komplet krabička, nebo stavebnice ČS Hi-Fi klubu...

Ahoj, mam takovej dotaz. Našel jsem vyhozenej gramofon tesla NC470, tak jsem ho vzal domů vyzkoušet, ale po připojení do phono vstupu u opět tesly azs 223 to hraje hrozně potichu a když to zesílím, tak je tam zase hroznej ruch. Nenapadá někoho co by mohlo být špatně?
-> King 21.08.13 22:33:20: Italský mramor zrovna nebyl k dostání :-) Já vím, sklo není v audio módě, nicméně podle mě je stejně nejdůležitější hustota materiálu. Tfuj tfuj nahradím až s novými skřínkami...
-> Vilda: Ale to brzo vyřeší - zkrácením zákonný záruční doby :)
-> King: To ti ještě vydržely dlouho... dnes se dělá na kvantitu, ne kvalitu. Vidím to v práci, kde se reklamují výrobky téměř před koncem záruční lhůty.
-> Stepan FUN: Tak o úbytky napětí na vedení skutečně nejde :) Moderní doba přináší domácímu hifi výzvy v podobě rušení, ať už z luftu (mobily, wifi...) ale hlavně po el. síti (zkreslení sinusovky, rušení od spínanejch zdrojů, DC složky v síti atd.) a část toho to se líp vychytává v rozvodu se separovaným N a PE . Taky není od věci, když audiokomponenty jedou na samostatným obvodu do kterýho zbytečně nepráskaj zdroje TV, DVD, SAT apod.
-> King 21.08.13 22:30:55: Ty woe neříkej mi, že tam máš při puštění zesilovače (a příslušnějch komponent) pokles napětí větší u zásuvky, než v rozvaděči... :-O Tomu skoro nevěřím. Přece jenom zásuvky byly tahaný 2x4, takže 3x2,5 si moc nepomůžeš...
-> FORM: Hele a na čem stojej ty bedny? Není to nedej bože tfuj-tfuj sklo? :)
-> FORM - zlomená ojnice 21.08.13 17:39:34: Tyjo, jsem zvedav jak to vypada v realu

-> FORM: To je taky v plánu, ale nejdřív bude muset proběhnout nějaká PR kampaň ve směru k paní bytné, protože ženský z nějakýho důvodu mívaj divný představy o dekoraci obýváků :) Začnu ale natažením extra elektriky od rozvaděče k hifi bordelu - ten 40 let starej panelákovej dvoudrát v hlíně si Dudek nezaslouží a hlavně to není tolik na očích manželkám :)
-> stika87: V domácích podmínkách to nemá až tak význam, boky budou zakryty těžkým závěsem a strop bych mohl nějak decentně také pořešit teba polystyrenovými hranolky. Přeci jen je to obývák a ne nahrávací studio. Jinak ceny se liší dle výrobce a provedení, tenhle "V profil" vychází na 130 kč kus 50x50 cm, tedy 520 Kč za m2. Takže zase taková láce to není, aby jsi tím obložil celou místnost :-)
-> FORM - zlomená ojnice 21.08.13 21:12:46: nakolik prijde jedna deska ? :) ze by to mozna chtelo oblozit tu stenu celou :)
-> stika87: Nazdar výletníku :-) Hendrix musel ustoupit pokroku, ale asi příjde na chodbu, vzhledem k tomu, že už tam mám výstavku barevných desek.
-> FORM - zlomená ojnice 21.08.13 20:00:53: Hele nekdo ti znicil plakat :))
Testovací deska - Dire Straits, Brothers in Arms -> husí kůže. Přínos velký za relativně málo námahy. Takto čisté všechny prvky bicích a škrábání po strunách kytary jsem zde ještě neslyšel. Vidím, že bych s těmi závěsy přes skleněné plochy neměl otálet.
-> King: Joo, to znám, člověk se do toho zabere a dokud to nedoladí do detailu, není s ním řeč :-)
Já dnes pokračoval s vylepšováním akustiky místnosti, přeci jen tvoří významnou složku poslechového řetězce.
Já dnes pokračoval s vylepšováním akustiky místnosti, přeci jen tvoří významnou složku poslechového řetězce.
-> King: No to je pěkné, kouknu na to, že bych si zase trošku zabastlil .... přeci jenom už je to cca 15let, co jsem nic nedělal.
-> FORM: Dik, to jsme na tom podobne :-) Bastlenim tyhle kraksny jsem si taky slusne rozhodil biorytmy (coz samozrejme telo nenchalo bez odezvy ) a za napr. Vrtani duralovych hranolu v kuchyni v jednu v v noci me sousedi mit radsi nebudou :-)
-> M@rtin: Aldax.cz nabizi stavebnici puvodniho DPA222 (tzn.4 pary trandu v TO220 na konci, Dps + soucastky). Krabice treba z Modushopu a vzhuru do dila. Alternativou jsou treba stavebnice nadejnych hochu z customworks.cz - chystam se na stavebnici jejich preampu.
-> King: Sakra skvělá práce, to se dá sehnat jako stavebnice?
-> King: Jo, tak to vypadá opravdu jako mistrovská práce, šikula. I kdž jsem neměl tu čest, tak věřím, že Dudkova 222 musí hrát skvěle. Škoda jen, že mám spousty jiných aktivit, než se věnovat takovýmto projektům.
-> Tuner#2: Nenaděláme nic. Ještě jsem nedávno pořídil tunerovýho brášku 920, než analog v éteru chcípne.
Ale jako správný DIY prase pořád jedu na míchačkový kabely z CYSY v bi-wire, protože tomu DPA je zátěž šumák a ustojí bez zaváhání i obdélník na plnej ceres s 1uF svitkem na výstupních svorkách.
Ale jako správný DIY prase pořád jedu na míchačkový kabely z CYSY v bi-wire, protože tomu DPA je zátěž šumák a ustojí bez zaváhání i obdélník na plnej ceres s 1uF svitkem na výstupních svorkách.