skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
ostatni modely
-> Hurdis: Ten points for Hurdis
,ani jsem nevěděl,že ho maj v katalogu,takovou raritu.

-> Bobesh: Chrysler s turbínou
Včerejší úlovek do sbírky amerik od New Ray 1:43,kdopak pozná?
Vcera som si nieco dokupil do zbierky, teraz uz len vydrzat do 11teho...
1:

1:
A ještě něco od monti-systému. Některé modely mírně upravené.
Chci Vám ukázat moji sbírku modýlků. Mám jich kolem 300 kusů. Většinou to jsou modely od Abrex, Igra, Ixo, Bburago, De agostini,...
Tak já se taky přidám, ale je to nomrálně koupená karoserie jen doma stříklá...
-> Staf1221: presne neviem, ale pravdepodobne niekedy okolo 1993, mozno to CR este nejaku dobu mala
-> rolls: kedy sa to vyradilo?
-> Staf1221: scud bol u nas len za CSSR bohuzial

-> rolls 19.02.10 19:19:54: az na ten cesky znak... :P
-> rolls:
kráásny

-> rockboy: Jojo, teď jsem si v Praze v Luxoru všiml papírových modelů různých zámků a hradů, který jsem doteď neviděl. Namátkou tam byla Hluboká, Katedrála sv. Víta apod.
Ani nevim měřítko, ale myslim, že to bude to klasický jako to co jsem sem dával fotky...

-> Mr_Kubas: model pražskýho hradu od Betexy je v současný době největší komplex, co se dá jako papírovej model sehnat
Malej detail katedrály... Zaujaly mě propracované detaily a co jsem se ptal, tak používal jen chirurgické nůžky a vůbec nepoužil skalpel. Práce prý trvala po večerech měsíc a dodělávky sem tam po dobu 6 měsíců. No klobouk dolu 

Dnes jsem byl u známých co jsme s přítelkyní od nich pořizovali pejska a pán má velikou zálibu v modelech, jak papírových, modely motorek, letadýlek a vláčků... A papírové jsem zachytil na fotoaparát, páč mě to zaujalo. Jinak to visí na stěně velde televize 

nastriekana ale nedokoncena SR-71, dekaly su bohuzial nepouzitelne

-> rockboy: Já si pamatuju, že jsem se piplal vždycky s těma mrňavejma zahnutejma nůžkama na nehty a ostrý úhly byly docela porod a nervy
Ten skalpel je dobrej nápad a zauvažuju nad nim
Co se týče podložky tak tady mam odřezky lina, tak to by mohlo bejt na to dobrý i když se to bude tupit. Sám píšeš, že na jednu stavbu spotřebuješ jednu čepel, tak uvidim jak mi to vyjde 

-> Mr_Kubas: tak něco vyber a pak dej vědět jak to jde. hlavně to chce fakt nějaký vybavení - já začínal s chirurgickejma nůžkama, pinzetou a skalpelem (máti pracovala v nemocnici, tak kdysi něco domů donesla) řezal jsem na novinách.... po prvnim dnu jsem zjistil, že jsem noviny proříznul až na stůl, což mě dost nasralo, je to víc jak rok a pořád je to vidět.
doporučuju koupit echt modelářskej skalpel a řezací podložku (nechci dělat reklamu, ale Olfa je fakt asi nejlepší) místo značkový podložky je možný použít třeba i kus linolea, ale prej se pak skalpely dost tupěj
já osobně mám skalpel ten nejjednodušší (a taky nejlevnější) a to:
www.naradionline.cz/zbozi /.../rezac---skalpel-delsi -olfa-art-ak-1.html
k tomu náhradní čepelky:
www.naradionline.cz/index .php?fulltext=O...
většinou to mám tak, že na jeden domeček mám jednu čepelku
jak vidíš, neni to žádná sranda, taková kravinka a stojí to pětikilo, ještě si k tomu přičti další 3-500 za podložku a jsi v tom za talíř. ale fakt je ten, že teď už nůžky do ruky prakticky neberu a práce se dost zrychlila. jo a rovný čáry beru podle kovovýho pravítka. podložku jsem sehnal v Myslíkový, sice krapet jiná značka, ale neva (myslim že Tamyia) jen je na ní blbý, že narozdíl od Olfy, která je tmavě zelená a je tudíž je bílej papír dobře vidět, ta moje je je nějak světle okrová. s barvocitem problémy nemám, ale po pár hodinách práce mám ty oči krapet unavený a čumim na podložku jak husa do flašky a nevidim

doporučuju koupit echt modelářskej skalpel a řezací podložku (nechci dělat reklamu, ale Olfa je fakt asi nejlepší) místo značkový podložky je možný použít třeba i kus linolea, ale prej se pak skalpely dost tupěj
já osobně mám skalpel ten nejjednodušší (a taky nejlevnější) a to:
www.naradionline.cz/zbozi /.../rezac---skalpel-delsi -olfa-art-ak-1.html
k tomu náhradní čepelky:
www.naradionline.cz/index .php?fulltext=O...
většinou to mám tak, že na jeden domeček mám jednu čepelku
jak vidíš, neni to žádná sranda, taková kravinka a stojí to pětikilo, ještě si k tomu přičti další 3-500 za podložku a jsi v tom za talíř. ale fakt je ten, že teď už nůžky do ruky prakticky neberu a práce se dost zrychlila. jo a rovný čáry beru podle kovovýho pravítka. podložku jsem sehnal v Myslíkový, sice krapet jiná značka, ale neva (myslim že Tamyia) jen je na ní blbý, že narozdíl od Olfy, která je tmavě zelená a je tudíž je bílej papír dobře vidět, ta moje je je nějak světle okrová. s barvocitem problémy nemám, ale po pár hodinách práce mám ty oči krapet unavený a čumim na podložku jak husa do flašky a nevidim

rockboy 30.09.09 11:07:09 napsal:
→ Mr_Kubas:
…samozřejmě mám taky občas náladu to celý polejt ředidlem a zopakovat
Londýn v roce 1666
Já bych to stavěl samozřejmě taky jen kdyby byla nálada, kdoví třeba to budu stavět 3 roky, třeba půl roku, ale je to jen pro odreagování od práce a školy. Co jsem na to zatím koukal, tak ty stavby jsou většinou v měřítku kolem 1:150. Až bude čas, tak se zajedu mrknout do toho Erkotypu a něco tam vyberu
→ Mr_Kubas:
…samozřejmě mám taky občas náladu to celý polejt ředidlem a zopakovat
Londýn v roce 1666

Já bych to stavěl samozřejmě taky jen kdyby byla nálada, kdoví třeba to budu stavět 3 roky, třeba půl roku, ale je to jen pro odreagování od práce a školy. Co jsem na to zatím koukal, tak ty stavby jsou většinou v měřítku kolem 1:150. Až bude čas, tak se zajedu mrknout do toho Erkotypu a něco tam vyberu

-> Mr_Kubas: jesltli to chceš začít stavět odznova, tak se obrň trpělivostí, mě jeden baráček trvá v průměru 10 - 15 hodin, samo že až se budu peklovat s radnicí nebo třeba kašnou, bude to dýl. Už teď v tom mám minimálně 150 hodin práce, ale baví mě to, nehrnu se k lepení za každou cenu, ale jen když mám náladu, o což si myslim že u koníčků jde
...samozřejmě mám taky občas náladu to celý polejt ředidlem a zopakovat Londýn v roce 1666
ale snad se to nikdy nestane
...samozřejmě mám taky občas náladu to celý polejt ředidlem a zopakovat Londýn v roce 1666

-> Mr_Kubas: 120 LS z ABC, klasika
Jak tak prolejzám ty stránky, tak si asi na půdě oprášim velkou desku z dřevotřísky a postavim si nějakou vesničku, páč na tom erkotypu mají hodně statků a podobných hospodářských zařízení, ale všechno by to muselo bejt ve stejnym měřítku a to nevim jestli se mi povede sehnat toho dost 

-> Mr_Kubas: pak vim o pár modelářskejch krámech, ale byl jsem zatim jen v jednom a tam se zaměřujou jen na plasťáky
, což je shop v Myslíkový ulici, kousek od metra Národní třída. další krám je Pecka modelář v ulicií Karolíny Světlé - po národní třídě k ND a máš ulici po pravý ruce, ale jak řikám, v tomhle krámě jsem byl naposled tak před 10 rokama, dkyž brácha dělal plasťáky (pro neznalé nemyslim pivo/víno v plastový flašce.... nejsem p. Čurda)

-> Mr_Kubas: asi fakt jen ten Erkotyp, je to někde u Žižkovský věže, jinak nakupuju spíš přes net (vystrihovanky.cz, ale tam to taky nemaj) a co si matně vybavuju, nějakej krám je kousek od Jiřáku
přinejhoršim se regni na www.papirovemodelarstvi.c z a vznes dotaz
přinejhoršim se regni na www.papirovemodelarstvi.c z a vznes dotaz
-> rockboy: Praha pro mě neni problém, máš nějakej typ kde tam hledat? 

-> Mr_Kubas: zkus na netu pohledat Zlatou knihu vystřihovánek, tam byla k sehnání. koukám, že z Prahy nejsi, leda napsat do erkotypu (www.erkotyp.cz/papirovy-s
vet/.../) jestli jí nemaj nebo to zkusit jako já, prolejzat aukro a buď to nakupovat po jednom a když budeš mít kliku, možná to někdo prodá v celku (já tu kliku měl a dal za to asi 600)
-> rockboy: Týjo, teď jsem si zavzpomínal jak jsme to kdysi s kámošem taky stavěli a koukám, že bych začal zas, ale to co jsme měli někam zmizelo a teď už to asi nikde neseženu.
Nebo se to dá někde objednat?