skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zas*any cyklisti
prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 03.12.2003 do 18.12.2003, založil/a
10:43:46
18.12.2003
18.12.2003
King
2 Bob: Sice OT, ale nedá mi to, cituji : "....tak si říkám že nějakej blb tam má letňáky a smeká se mu to,....". To si takhle jedu v pondělí do práce, zrovna, jak byla ta kalamitka. V kopečku mezi Šibřinou a Kolodějěma, kde byl na silnici dokonale uklouzanej sníh, jsem sice s menšíma problemama, ale přece projel. Nahoře fronta aut, co se bali jet dolu, pod kopcem fronta aut, co nemohli nahoru. Taxi rikam, kde jsem uděla, já blb, chybu s letňákama OR57 Brilant ? :o)
15:17:32
17.12.2003
17.12.2003

Simi
-> wekky: Vidis, ja to rikal, ze je urcite nakej blbec delat bude :-)))
08:51:05
17.12.2003
17.12.2003

wekky
-> Tommy: No asi se dělají, ale tak na cyklokros a ty budou dooost drahý. Kdo si je koupí na ježdění do práce?
23:40:18
16.12.2003
16.12.2003

Tomáš SK
-> Simi: 

15:48:39
16.12.2003
16.12.2003

Simi
No je fakt, ze predstava, ze jedes na kole, zastavi te policajt a bude ti merit vzorek je dost usmevna 
To by za chvili mohli zacit posilat cyklisty na stk... Pane ridici a co ty loukotovy jednadvacitky v galuskach? V technicaku mate jenom devatenactky dratovy a s dusema...

To by za chvili mohli zacit posilat cyklisty na stk... Pane ridici a co ty loukotovy jednadvacitky v galuskach? V technicaku mate jenom devatenactky dratovy a s dusema...

15:24:10
16.12.2003
16.12.2003

Tommy
Zimní galusky se dělají na 100%. A když jsem ještě jezdil sjezdy, tak jsme si na zimu dělali spešl pneumatiky s hřeby:-) Ale samozřejmě jenom na kopec. Na cestu bych s tím nejel.
13:25:18
16.12.2003
16.12.2003

U-Geen
No ja si tak tipuju ze se urcite delaj treba na zavody
12:41:25
16.12.2003
16.12.2003

Komár 1981
-> Simi:

ZIMNI GALUSKY - TO JE TEDA FOOOOOOOOOR!!!!!!!

ZIMNI GALUSKY - TO JE TEDA FOOOOOOOOOR!!!!!!!
12:18:39
16.12.2003
16.12.2003

Simi
-> wekky: Bud si ale jistej, ze jak by to bylo ve vyhlasce, nasel by se nakej vul, kterej by ti zimni galuzky zacal vyrabet... 

09:39:13
16.12.2003
16.12.2003

Krupa
-> Boss: Jo tak ten návod je dobrej

07:57:24
16.12.2003
16.12.2003

Bob
-> wekky: Přesně
Jedu do práce a proti mě se z kopce šine kolona aut (podotýkám že mezi cca 8 km vzdálenejma městama) tak si říkám že nějakej blb tam má letňáky a smeká se mu to, ale ne jako první si to valí cyklista. Cesta mu skorem nestačí jak to sním klátí. já bejt za ním v tý koloně tak bych asi vylez a ten kretén by skončil ve škarpě.
Jedu do práce a proti mě se z kopce šine kolona aut (podotýkám že mezi cca 8 km vzdálenejma městama) tak si říkám že nějakej blb tam má letňáky a smeká se mu to, ale ne jako první si to valí cyklista. Cesta mu skorem nestačí jak to sním klátí. já bejt za ním v tý koloně tak bych asi vylez a ten kretén by skončil ve škarpě.
07:41:01
16.12.2003
16.12.2003

wekky
Měli by zakázat jízdu na kole po veřejných komunikacích v průběhu zimního času. Dnes jsem potkal v 6 ráno (tma jako v ...) nejméně 10 kousků dárců orgánů bez světel jak se na galuskách proklouzávají mezi auty. A to je na tu všde na cestách sníh.
Měli by se povinně používat zimní pneu pod pohrůžkou tučné pokuty. To by byl pokoj, na bycikly se žádné nedělají...
Měli by se povinně používat zimní pneu pod pohrůžkou tučné pokuty. To by byl pokoj, na bycikly se žádné nedělají...
16:17:33
05.12.2003
05.12.2003

Boss
15:56:33
05.12.2003
05.12.2003

Engi
-> Simi: ty me v HK maximalne vytacej, naserou se dopredu jedou rovne a ze predjeli 2 auta co zatacej to je nijak nebere a nez se vykopou prejet krizovatku, tak kolona stoji kuli nim :( - ja si uz takhle najizdim az ke kraji a stejne to moc nepomaha , ten matlak slezl, obesel me po chodniku a pak trada dopredu , ja myslel ze vylezu...
10:49:11
05.12.2003
05.12.2003

Palic - zrušená registrace
-> wekky: no po zamkovy se jezdi dobre akorat tak na biku....... jinak na silnicce, favoritech atd s nizkoprofilovejma slikama foukynyma do tvrrrda, by sis rychle vyklepal prdel......
jooo endzajneri....... to sou kuci, ty skurvi na co sahnou..... :)))))
jooo endzajneri....... to sou kuci, ty skurvi na co sahnou..... :)))))
07:41:26
05.12.2003
05.12.2003

wekky
Cyklostezky by to chtělo, ale nějaký slušný. Třeba jako mají v Rakousku, tam jezdit je potěšení: široká stazka vedle silnice, s krásným rovným asfaltem.... Ne jako u nás, teď je sice trochu začali stavět, ale jakým způsobem! U nás v Přerově udělali cyklostezku tak, že nakteslili čáru uprostřed chodníku s tím, že chodci chodí po jedné části a kolaři po druhé. Samozřejmě se to nedodržuje a je to o hubu pro obě strany... A pak tedy postavili stezku další, ovšem na straně pro cyklisty dali zámkovou dlažbu. Dotyčný architekt asi v životě neseděl na kole, na tom se nedá jezdit....
10:05:54
04.12.2003
04.12.2003

Michalvb - zrušená registrace
-> Simi: nebo na cyklostezkách vid??
10:03:28
04.12.2003
04.12.2003

Simi
Nejvic me ale fakt fasicnujou ty cyklisti, co se na krizovatkach proplejtaj mezi autama. Klidne si vyrobi pruh sami pro sebe mezi dvema normalnima a dojedou az dopredu a ridici snaz se, at me nezajedes...
A mimo mesto je cyklista taky o nicem... ani nejede, takze se normalne neda za nim dobrzdit, ani nestoji (aby ho clovek v pohode objel), je uz dost rozmerny na to, aby v protismeru nemohlo jet zadne auto, kdyz ho chce clovek predjet, pritom ale je tak maly, ze si spousta lidi mysli, ze se vejde vedle nej... Vravora to, nesviti to...
Je to sice mozna sprosty (taky sem byl kdysi cyklista :-), ale jak byl pred casem ten joke s tema novejma silnicnima pravidlama, byl tam bod: cyklisti at si jezdi v prikopech, tam maji mista dost
A mimo mesto je cyklista taky o nicem... ani nejede, takze se normalne neda za nim dobrzdit, ani nestoji (aby ho clovek v pohode objel), je uz dost rozmerny na to, aby v protismeru nemohlo jet zadne auto, kdyz ho chce clovek predjet, pritom ale je tak maly, ze si spousta lidi mysli, ze se vejde vedle nej... Vravora to, nesviti to...
Je to sice mozna sprosty (taky sem byl kdysi cyklista :-), ale jak byl pred casem ten joke s tema novejma silnicnima pravidlama, byl tam bod: cyklisti at si jezdi v prikopech, tam maji mista dost

08:32:51
04.12.2003
04.12.2003

Michalvb - zrušená registrace
souhlasim,chodci ti klidně vlezou před auťák i když úplnou přednost na přechodu nemají. Mají přednost jen tehdy,pokud stojí již na přechodě. Oni nesmí ani tebe ohrozit,pokud vidí,že jedeš rychle. A ti na kolech?? to je jasný,hazardéři bez světel a odrazek. Já sá jsem tam měl alternátor,baterii,---tak
ová kolní diskotéka rádio a zrcátka taky. to byla jízda 4 světla vepředu,dvě potkávací a dvě dálkové a vzadu 4 blikající včetně blinkrů. --jezdil jsem tak dlouho než mi ho cigoši ukradli. To je hrozná verbeš někteří z nich. To je věčnej problém. Učení žádný,práce žádná. Nic,jen šmejdit a krást.
-Mimochodem,kdyby chtěli,tak jsou slušní a možná i na něco lepší než mi. A ne samyý more a takový keci.
-Mimochodem,kdyby chtěli,tak jsou slušní a možná i na něco lepší než mi. A ne samyý more a takový keci.
06:44:43
04.12.2003
04.12.2003

Palic - zrušená registrace
tak ja se taky pridam, kdyz je ze me ridic serou me cyklisti a serou me chodci... jeden prostej duvod, kazdej jezdi jak se mu libi, cyklisti vjetsioun nemaji svetla ani odrazky a pak je clovjek ma videt, nebo jezdi uprostred silnic, jako normalni auto, to je nemyslitelny, normalne at cyklisti maj ridicak jinak na kolo nesmi..... to je jedna vjec, chodci je vjec druha, nedavno se mi stalo ze jedu v noci jednou ulici z kopce lilo jako krava jedu 40 a blizim se k prechodu, v protismeru akorat jelo auto a oslnilo me, na posledni chvili jsem si fsimnul chodce na prechode, dupnul jsem na to ale marne, auto smirovalo a vesele si jelo, dal kdz uz jsem byl blizko chodce tak jsem pustil brzdu a strhnul volant jen tak tak jsem ho minul, a on se ani neotocil kokot.....
dalsi pohled je z pohledu cyklisty, pred rokem se kamosovi stala sqela vjec, normalne si na biku jede mestem a blizi se k prechodu, kdyz uz byl skoro na prechode tak mu tam vlitnul malej romek a kamos ho nabral, romkovi se nic nestalo ale kamos zniceny kolo, roseklou palici, zlomenou ruku a dalsi..... a me se stalo ze si jedu na svy silnicce po meste a predjelo me auto a hned zacal odbocovat doprava a ja jel pochopitelne rovne.... jen tak tak jsem to stihnul zahamtnout ale bylo to o drzku, jelikoz jsem mel zrovna kratkou chvili boticky co se zacvakavaj do pedalu, tak jsem si na ne zvykal, chybjeloo malo é rozflakal jsem si drzku, a on ten kokot jeste na me zatroubil co delam, debil jeden....
takze dokud se cyklisti a ridici nebudou chovat podle pravidel silnicniho provozu tak se stim nic neudela, jedina vjec kterou kazdej muze udelat je ... zacit u sebe, kazdej akorat kritizuje ostatni a sam dela to samy....

dalsi pohled je z pohledu cyklisty, pred rokem se kamosovi stala sqela vjec, normalne si na biku jede mestem a blizi se k prechodu, kdyz uz byl skoro na prechode tak mu tam vlitnul malej romek a kamos ho nabral, romkovi se nic nestalo ale kamos zniceny kolo, roseklou palici, zlomenou ruku a dalsi..... a me se stalo ze si jedu na svy silnicce po meste a predjelo me auto a hned zacal odbocovat doprava a ja jel pochopitelne rovne.... jen tak tak jsem to stihnul zahamtnout ale bylo to o drzku, jelikoz jsem mel zrovna kratkou chvili boticky co se zacvakavaj do pedalu, tak jsem si na ne zvykal, chybjeloo malo é rozflakal jsem si drzku, a on ten kokot jeste na me zatroubil co delam, debil jeden....
takze dokud se cyklisti a ridici nebudou chovat podle pravidel silnicniho provozu tak se stim nic neudela, jedina vjec kterou kazdej muze udelat je ... zacit u sebe, kazdej akorat kritizuje ostatni a sam dela to samy....

00:27:15
04.12.2003
04.12.2003

Tomáš SK
U nás tento rok pekne beží policajná akcia zameraná na cyklistov, zastavujú dosť často a hlavne tam, kde by to človek nečakal. Za chýbajúce svetlo a blikačku - 500Sk, keď človek pi**je, tak 1000Sk, alkohol u cyklistu - až do 15000Sk, ale obyčajne dajú blokovo do 2000Sk...
Problém cylistov a chodcov je ten, že väčšinou nepoznajú dopravné predpisy a keďže mnoho z nich nikdy nesedelo za volantom, nevedia sa "vcítiť" do vodičovej situácie. Myslia si, že auto bez problemov zastaví zo 60 na nulu na drahe 2m a že nejaké sprosté predpisy pre nich neplatia. Taký príkladík - koľko cyklistov pred odbočením vytrčí tú paprču, aby naznačilo zmenu smeru ???
Jazdím autom, a preto jazdím aj lepšie na biku a ako chodec viem, že na prechod stupím až vtedy, keď vidím záujem vodiča spomaliť. Ak niekto nemá záujem byť ohľaduplný, treba ho strčiť do auta a poslať proti múru !
Problém cylistov a chodcov je ten, že väčšinou nepoznajú dopravné predpisy a keďže mnoho z nich nikdy nesedelo za volantom, nevedia sa "vcítiť" do vodičovej situácie. Myslia si, že auto bez problemov zastaví zo 60 na nulu na drahe 2m a že nejaké sprosté predpisy pre nich neplatia. Taký príkladík - koľko cyklistov pred odbočením vytrčí tú paprču, aby naznačilo zmenu smeru ???
Jazdím autom, a preto jazdím aj lepšie na biku a ako chodec viem, že na prechod stupím až vtedy, keď vidím záujem vodiča spomaliť. Ak niekto nemá záujem byť ohľaduplný, treba ho strčiť do auta a poslať proti múru !
21:35:16
03.12.2003
03.12.2003

Boss
Nejenom cyklisti se chovají jak hovada..I chodci jsou takoví..Od toho co je na přechodech přednost se mi to zdá čím dál horší..Ve městech už si myslí že mají přednost uplně všude,skáčou do cesty..při couvání lezou za auto,obchází to z nemožnejch úhlů jako kdyby řidič měl šanci je vidět..no šílenost..Hlavně že pak je v tv dojemná reportáž jak někdo přejede dva haranty s následným komentářem že řidiči jezdí hrozně,ale že chodci a cyklisti zásadně nerespektujou jakýkoli pravidla silničního provozu,ani se neřídí podle zdravýho rozumu nikde není..Kokotům co nemají na kole světlo bych ho sebral a dostali by přes držku,pokud by na něm jel někdo ožralej tak bych ho šoupl na 14 dní do basy..přecházení na červenou a podobný děsy bych pokutoval že by se z toho ti dotyční dosrali..Jenomže to né..Je lehčí si někde stoupnout,zastavovat starý pekáče a vybírat pokuty za starý obvazy v lékárničce..
18:31:37
03.12.2003
03.12.2003

Lukáš
-> Meap: ve škole jsme řešili teoreticky podobnej příklad a náš právař říkal, že po lidech na silnici (účastníky provozu bez povinnýho ručení) by požadoval náhradu škody v plném rozsahu i soudní cestou (ikdyž by to asi bylo na dlouho) a taky myslím proběhlo něco jako obecné ohrožení ...
prostě bych se poradil, než něco zaplatíš! určitě ti nemusím říkat, že škoda bude v řádech desetitisíců
prostě bych se poradil, než něco zaplatíš! určitě ti nemusím říkat, že škoda bude v řádech desetitisíců

15:43:00
03.12.2003
03.12.2003

Krupa
-> Meap: Ja nevim jak bych se zachoval, asi buch mu dal hooooodne sprostejch nadavek a nebo bych zo as
i No tak v tom s tebou souhlasim, kdybych moh tak to taky udelam, ale nejsou penizky. Pokazdy kdyz nekam jedu tak se bojim hlavne cyklistu, protoze nevis co se mu nahle vyvine v mozku a pak uz jenom koukam co dela za pic****y!!!
Takze bacha na kolistyy.
i No tak v tom s tebou souhlasim, kdybych moh tak to taky udelam, ale nejsou penizky. Pokazdy kdyz nekam jedu tak se bojim hlavne cyklistu, protoze nevis co se mu nahle vyvine v mozku a pak uz jenom koukam co dela za pic****y!!!Takze bacha na kolistyy.
15:28:12
03.12.2003
03.12.2003

Meap
Fakt zacinam uvazovat o vecech, ktere mi rika cim dal vice lidi. Uz to neni auto na bezne jezdeni do prace 
Pres zimu to dam vse do perfektniho stavu a zustane v garazi. Budu s nim jezdit na akce a obcas o weekendu. Chce to normalni auto u ktere ho mi nejaky ten skrabanec nebude vadit ....

Pres zimu to dam vse do perfektniho stavu a zustane v garazi. Budu s nim jezdit na akce a obcas o weekendu. Chce to normalni auto u ktere ho mi nejaky ten skrabanec nebude vadit ....
14:17:08
03.12.2003
03.12.2003

Simi
-> wekky: Rek bych, ze pro zacatek by stacilo, kdyby si cysklista uvedomil, ze neni auto a podle toho se choval. Mam takovej pocit, ze obcas zapominaj, ze jsou trochu krehci i nez trabant. A nejvic je to videt prave ve mestech. Kolikrat se stane, ze clovek dojede na dvouproudovou krizovatku a cyklista se normalne nasere mezi ty dva pruhy, dojede az dopredu k semaforu a pak vesele pokracuje pri zeleny pres krizovatku. Kolikrat se nestiham ani divit...
14:13:03
03.12.2003
03.12.2003

wekky
Jenže soudit se je na dlouhé lokty a co se ti z něj podaří vymlátit...
Jo, kolaři jsou svině... Každé ráno potkávám několik potenconálních dárců orgánů bez světla kličkovat mezi autama. Oni si totiž asi myslí "když vidím já, tak mně musí taky každý vidět".
Ale abych nebyl zase tak jednostranně zaměřený: I řidiči by se měli zklidnit, stalo se mi, že mně na kole vytlačila nákladní Tatra do příkopu...
Prostě tolerance na obou stranách...
Jo, kolaři jsou svině... Každé ráno potkávám několik potenconálních dárců orgánů bez světla kličkovat mezi autama. Oni si totiž asi myslí "když vidím já, tak mně musí taky každý vidět".
Ale abych nebyl zase tak jednostranně zaměřený: I řidiči by se měli zklidnit, stalo se mi, že mně na kole vytlačila nákladní Tatra do příkopu...
Prostě tolerance na obou stranách...
13:58:20
03.12.2003
03.12.2003

Martin
A nebo ať se hojí na tom debilovi ! To člověka dokáže akorát naštvat. Ani nevím, že se dá v takovém případě něco vymámit z kanceláře pojistitelů...
13:53:41
03.12.2003
03.12.2003

Simi
Ne ze bych mel neco proti nim obecne, ale posledni dobou se mne zda, ze tech, ktery se na silnici chovaj fakt jako magori bez mozku rapidne pribejva.
Dneska rano jeden vrazil Meapoj do auta. Dvouprouda silnice, kousek pred krizovatkou. Meap jel v pravym pruhu, vlevo jela dodavka, o pul auta pred Meapem. Dojizdela ke kolone stojici na cervenou. Meapuv pruh byl volny. Ten kreten na kole se snazil prejet pricne celou silnici. Ve chvili, kdy uz ta dodavka skoro stala, chtal projet skulinou mezi tou dodavkou a autem pred ni. O Meapovi, kterej byl v tu chvili "schovanej" za dodavkou a vlastne ji jakoby predjizdel vubec nevedel. Skoncilo to tak, ze vyjel do meapova pruhu zrovna ve chvili, kdy byl Meap cumakem na stejne urovni jako ta dodavka. Nastesti pro toho sulina Meap uz brzdil do krizovatky, takze chlapoj se moc nestalo.
Seznam skod: znicena mlhovka, ulomene zrcatko, promackla a odrena kapota, praskly celni sklo, promackly ridicovy dvere, odreny zadni a pomackanej zadni blatnik. Pokud se to vsechno nepodari vyklepat bez poruseni hlavni (oranzove) barvy, bude to znamenat novej celolak.
No a samozrejme, nebyva zvykem, ze by cyklisti meli pojisteni, takze vsechno pujde z Meapovy kapsy... Snad se podari dostat neco z kancelare pojistitelu, neb kolo spada do kategorie vozidel bez zak. pojisteni...
Bacha na kola...
Dneska rano jeden vrazil Meapoj do auta. Dvouprouda silnice, kousek pred krizovatkou. Meap jel v pravym pruhu, vlevo jela dodavka, o pul auta pred Meapem. Dojizdela ke kolone stojici na cervenou. Meapuv pruh byl volny. Ten kreten na kole se snazil prejet pricne celou silnici. Ve chvili, kdy uz ta dodavka skoro stala, chtal projet skulinou mezi tou dodavkou a autem pred ni. O Meapovi, kterej byl v tu chvili "schovanej" za dodavkou a vlastne ji jakoby predjizdel vubec nevedel. Skoncilo to tak, ze vyjel do meapova pruhu zrovna ve chvili, kdy byl Meap cumakem na stejne urovni jako ta dodavka. Nastesti pro toho sulina Meap uz brzdil do krizovatky, takze chlapoj se moc nestalo.
Seznam skod: znicena mlhovka, ulomene zrcatko, promackla a odrena kapota, praskly celni sklo, promackly ridicovy dvere, odreny zadni a pomackanej zadni blatnik. Pokud se to vsechno nepodari vyklepat bez poruseni hlavni (oranzove) barvy, bude to znamenat novej celolak.
No a samozrejme, nebyva zvykem, ze by cyklisti meli pojisteni, takze vsechno pujde z Meapovy kapsy... Snad se podari dostat neco z kancelare pojistitelu, neb kolo spada do kategorie vozidel bez zak. pojisteni...
Bacha na kola...