-> Labros: Že seš to ty. Níže uvedené je jen moje subjektivní hodnocení:
1. spolehlivost - nemohu kvalifikovaně posoudit, ale o poruchách na Fabii jsem už slyšel (kotouče, stabilizátor) 120 byla údajně o něco poruchovější. Když byly 120 nové, močil jsem do plenek
2. pasivní bezpečnost (pevnost karoserie, deformační zóny, ochrana osob) -120 je jednoznačně horší. Ale to je na jinou debatu.
3. prostornost interiéru - Já osobně považuju 120 za lepší.
4. objem a praktičnost zavazadlového prostoru. - Tohle je na dlouhou debatu. Zavazadlový prostor džuniora mě nijak neuchvacuje, ale budiž - vede Fábie
5. motor: Kterej?
a) spotřeba a emise - emise nižší, spotřeba u 120 vyšší. Záleží hodně na stylu jízdy, a speciálně fábii nějak nedokážu držet v nízkých otáčkách.
b) krouticí moment a výkon-viz článek
c) hluk a vibrace-Ano Fabie je tišší
d) kultivovanost chodu-Što éto???
6. řazení:
a) počet rychlostních stupňů - Stejný
b) obtížnost řazení - délka dráhy, ovládací síla - Mám nalítáno hodně moc na Avii. Takové jemnůsty jdou mimo mě. Jak se měří ovládací síla????
c) ovládací síla na spojku, odpružení spojky. Lepší je jednoznačně Fabie, tak o 8 tříd.
7. aktivní bezpečnost:
a) jízdní vlastnosti - držení stopy, stabilita na nerovnostech, rozložení váhy, citlivost na boční vítr. "Losí test" jsem absolvoval pouze z Fobii a dávám jí 100 bodů.
b) řízení - ovládací síla, rejd. 120 z prázným kufrem zcela srovnatelná.
b) brzdný účinek, ovládací síla - Gumoval sem s tím i oním, výrazný rozdíl jsem, maje jiné starosti, nezistil
c) osvětlení - Nenašel jsem 10 rozdílů
d) akcelerace - Zcela srovnatelná
e) výhled z vozu - Jednoznačně vede 120
8. antikorozní ochrana - To je myslím momentálně na křišťálovou kouli
9) Umělecký dojem má podle mě lepší Fábie, jakkoliv její akcelerace a speciálně prodleva mezi zrychlením a přidáním plynu je dost katastrofa. Přechod ze 120 do Fabie není nikterak šokující, přechod z Faka do Fabie méně citlivý šofér jako já ani nepozná.
-> Jirik: Tak v tom ti musím dát za pravdu. Dostal si mě!
PS: 120 a Fabii konstrukčně dělí plus minus 25 let. Schválně někdo zkuste porovnat 120 a Popular

Možná zistíte, že nám ten vývoj jde jaksi podivným směrem.