stavební spoření

prohledat
32 příspěvků (zobrazeno 1 až 32) od 25.11.2006 do 09.10.2011, založil/a JoseA
řadit dle data
21:35:07
09.10.2011
Mr_Kubas
-> Mr.Lumpy: Výstupy? Myslíš namodelovaný příklady? Už v tom nedělám asi rok a půl, takže programy nemám.. V našem okolí ti můžu nějaké poradce doporučit, kdyby si chtěl něco konkrétního 4

Ve směs, co jsem modeloval určité situace, tak povětšinou se vyplatil úvěr ze stavebního spoření, než-li hypotéční úvěr.. Samozřejmě ale záleží na situaci, zda daný klient vůbec stavebko nějaké má. Ale i bez něj se dá založit a téměř ihned z něj čerpat nějaký úvěr. Ovšem, aby to mělo smysl, tak je dobré tam mít nějaké peníze. Čím víc jich tam bude, resp. čím větší procento cílové/úvěrové částky tam bude, tím "levnější" to bude..

Rodičům jsem takhle "ušetřil" cca 600.000,-, tím že si vzali stavebko a nikoli hypotéku, kterou původně chtěli..
21:04:25
09.10.2011
Mr.Lumpy
-> Mr_Kubas: jo hoď nějaký výstupy

kurnik, musim aktualizovat víc jak jednou za půl hodiny
upraveno 1x, naposled 09.10.2011 21:05:36
20:23:51
09.10.2011
doly120
-> Mr_Kubas: Díky :)
17:56:54
09.10.2011
Mr_Kubas
-> doly120: Rozhodně to jde 4 Úvěr si jde vzít de facto kdykoli.. Na konkrétních podmínkách úvěru se musíš už dohodnout buď s finančním poradcem nebo člověkem ze stavební spořitelny. Ovšem peníze musí být využity účelově -> musí být prokázány fakturami, které budeš poté spořitelně prokazovat..
17:37:13
09.10.2011
doly120
-> Mr_Kubas: jedná se mi o to,jestli jde ze stavebního spoření vzít úvěr,když ještě není u konce,a poběží ještě cca 3roky. jedná se o částku 30tis. s chtěl bych ji splatit do konce tohoto roku.
16:56:14
09.10.2011
Mr_Kubas
-> doly120: Něco málo jsem se v tom namodeloval, zajímá tě něco konkrétního?
16:35:07
09.10.2011
doly120
vytáhnu jedno staré téma,nutně potřebuju poradit.7

Vyzná se někdo v uvěru ze stavebního spoření?
00:01:49
29.11.2006
hans
symbolizuje 9 42
16:56:00
28.11.2006
hans
-> JoseA: pri 5ti letem horizontu je co se zhodnoceni tyce napr. otevreny fond (akciovy, podilovy) atraktivnejsi...nicmene stat simbolizuje zase zaruku temer 100% coz u tehle fondusamozrejme neni

jednoduse plati investicni trojuhelnik - vetsi riziko prinasi vetsi vynos

pri 5ti letech bych se ale osobne nebal ani akcii
08:29:03
28.11.2006
JoseA
-> hans: Uveď nekterou ze spousty atraktivnějších příležitostí ke spoření a zhodnocení svých úroků. Já mám informace, že díky státní dotaci je stavební spoření nejvýhodnější z hlediska zhodnocení úspor
00:53:12
28.11.2006
hans
-> JoseA: vseobecne druhy stavebko je dobry jenom pokud ho chces opravdu na stavebni uver, jinak se vubec nevyplati... se splatnosti kolem 5 let existuje jinak spousta mnohem atraktivnejsich prilezitosti jak investovat

tolik uz se taky neorientuju, prece jenom v tom uz rok nedelam 6

jinak davat si to na nekoho jineho je vzdycky riziko ale je na tvym uvazeni jestli ho akceptujes
20:36:13
27.11.2006
JoseA
Samá chvála na ty zloděje, bohužel nevím jak víc to rozšířit do světa, aby o té zlodějině lidi věděli než podepíšou smlouvu, ona fakt reklama udělá hrozně moc.
20:35:13
27.11.2006
JoseA
Zasnu! Myslite ze stare smlouvy, ktere garantovaly x%tni zhodnoceni byly spatne!??? Ano, pro CP byly velice nevyhodne, proto prisli s uzasnym Dynamikem. Skvely byznys pro pojistovnu a tragedie pro klienty! Stare dobre smlouvy donutili klienty zrusit a sup jim Dynamik a aspon do 70ti let a min 1000,-mes!!! To je jejich!!!

Vubec nechapu, kde berete odvahu srovnavat CP a KOOP...! Vzdyt CP je banda lharu!
20:32:39
27.11.2006
JoseA
Dobrý den,

bohužel mám s agentem ČP stejnou zkušenost. Vnutil mi pojištění Dynamik pod záminkou, že se musí předělat stávající smlouvy před vstupem do EU. Nejen, že jsem zjistila, že se toto tvrzení nezakládá na pravdě, ale je toto pojištění značně nevýhodné. Bohužel jsem nestihla pojištění vypovědět do 2 měsíců od uzavření.. Po 2 letech by mělo být možné naspořené peníze vybrat (s jistou sankcí).
20:29:32
27.11.2006
JoseA
Dobry den vsem,

kdyz slyslim Dynamik tak mam pupinek! Vubec nechapu jak nejaky clovek muze toto pojisteni chvalit, kdyz i ti pobihaci (zvonkari) tvrdi ze tento produkt jen nepriteli!

Delam ve svete financi x let a nejsem zadny pojistovak, ani zastupce jedne konkretni instituce. Jsem opravdovy financi poradce - zastupuji x bank, sporitelen, pojistoven, investicnich spolecnosti... Samozrejme je v tom i Ceska pojistovna.

Reklama a vyskoleny pojistovak udala opravdu hodne! Temer denne resim s novymi klienty co udelame s tim jejich Dynamikem aby dostali zpet mimoradny vklad, ktery je donutili prevedst ze stare vyhodne smlouvy a jak neprijit o vsechy penize co tam dosud nandali. Tento "uzasny" produkt Vam zaruci ze ho jen tak nezrusite. Protoze mimoradny vklad si muzete vybrat nejdriv po dvou letech a to ze tam za ty dva roky nandate x tisic Vam zas jako osobe nedovoli smlouvu zrusit, protoze byste o ty penize prisli. Maji to moc pekne vymysleny!

Jedina sance jak se toho uzo produktu zbavit je:

1) snizit mesicni platbu na minumum, coz je 400kc/mes a zkratit dobu trvani pojistky.

2) za dva roky vybrat mimoradny vklad a zjistit jake by bylo po dvou letech odbytne a pak dle zvazeni o kolik penez byste prisli bud smlovu zrusit. Nebo pockat az bude v kladne hodnote (cca 5let placeni), pak smlouvu zrusit.

Doporucuji si precist vseobecne obchodni podminky, tam se totiz doctete, ze tato smlouva nema garantovane zhodnoceni - tzn. ze pojistovna Vam na konci nemusi vybec nic vyplatit!!! Bajecne, ze?
18:40:41
26.11.2006
PeterP136
-> JoseA: Ked mu zlomis hnaty tak nevyberie, pretoze sa nepodpise :))).
18:33:07
26.11.2006
JoseA
-> PeterP136: zajimavé že sem na webu wustenrot našel max státní dotaci 2,1 % a v pojišťovně mi tvrdili že do konce roku bych měl 2,6 %. No šak jasné, když bude bratr chtět, tak si ty prachy vybere 8
18:08:35
26.11.2006
PeterP136
-> JoseA: -> Don Carlos: No ako prachy vam alebo hocikomu moze dat na ucet v stavebku aj arabsky sejk :) ale hybat s nimi moze len ten na koho je zmluva aj RC, aspon tak som to pochopil, ale nemam pred sebou zmluvu. Mam len vseobecne podmienky (akysi dodatokk zmluve). Ved ja mam tie 4 zmluvy jednuna mna dalsie napribuznych a platim ja, lenze prachy bude musiet ziadat dotycny (teda bude stacit ked sa mi podpise na daky papier, to si este zistim aky :) a ostatne si vybavim sam). Ale mozno sa to lisi podnik od podniku.
17:10:43
26.11.2006
Don Carlos
-> JoseA: Jo jde to. Máti platí mně a já jí. A myslím, že jednu dobu platila máti i ségře.A ségra dosáhla plnoletosti už hoooodně dávno. Já tomu moc nerozumím, takže jen podepisuju, co mi řekne máti a platím. (co se týká stavebka)
16:34:48
26.11.2006
JoseA
-> PeterP136: Prej by to mělo jít, já budu jako osoba co platí spoření a např. bratr bude majitel spoření. Asi neco jako majitel a provozovatel auta, ale jestli to fakt jde nevím
16:33:00
26.11.2006
JoseA
-> PeterP136: O dynamiku sem tady psal už kdysi já a pár lidí mi to tady potvrdilo že je to nejhorší spoření. Bohužel sem sa o tom dozvěděl pozdě a už byly prachy pryč, minulý týden tam volala ženská co mi vyřizuje spoření a vydávala sa za moju matku, stejně s ňú nechtěli mluvit a chtěli k tel. mne, asi už po desáté mi to vysvětlili tak, že se nedodržel podmíny smlouvy a zaplatil sem pouze 22 splátek po 500 kč a pak smlouvu zrušil, a prej musí být zaplacených 24 splátek, jenže vtip je v tom, že sem to spoření chtěl zrušit už po roce, protože při jeho vyřizování mi zdělili, že je vázací doba jeden rok a po té si můžu uspořenou částku nebo část vybrat, akorát mi nevznikne nárok na plné zúročení uspořené částky. Když sem po roce podal žádost o zrušení, zamítli mi to s tím, že je potřeba doplatit dva roky, abych získal peníze, O.K, platil sem a pak mi přišlo vyrozumění, že na mojí žádost byla smlouva ukončena a dále že mi NEVZNIKÁ NÁROK NA VYPLACENÍ ODSTUPNÉHO A VŠECHNY ÚSPORY BYLY VYČERPÁNY NA RIZIKO SMRTI. Navíc mi to sami zrušilo po 22 měsících místo po 24 a to využili k tomu, aby mi nevyplatili ani korunu. Navíc ve smlouvě sem měl vyčleněnou částky z těch 500 kč pouhých 125 kč na úraz, tím pádem by měl jít snad zbytek na spoření ne??? Aspon podle jejich reklamy to tak každý smrtelník pochopí a i ve smlouvě je to tak napsané. Tak jak se mohly peníze, které byly na spoření vyčerpat na riziko úrazu a smrti?? Pořád dokola tvrdí, že sem nedodrže podmínky a nespořil celé dva roky, přitom i bratr když si tu pojistku půl roku po mě uzavíral byl informován o době jednoho roku. Naštěstí on to zrušil cca po půl roce, takže přišel asi o 3 tisíce. Já sem tam dal ještě mimorádný vklad ve výši 6 000,- a ten byl údajně spotřebován taktéž na riziko úrazu a smrti. Ještě podotknu, že se za celou dobu spoření žádný úraz neměl, tudiž sem ani žádné pojistné nemohl dostat. Viděl sem už i nejaké noviny o pojištovnách a financích, kde lidi hodně píšou jak přišli o prachy v DYNAMIKU, ale bohužel sem o tom nic nenašel na netu, celkem rád bych se s těma poškozenýma lidma spojil a zkusit bysme mohli to medializovat v TV, z toho by mohli dostat strach, byla by to pro ně ostuda největší, takové noviny si běžní lidé nekupují, možná tak finanční poradci, takže to není moc rozšířené a česká pojišťovna může dál lidem vymývat mozky svýma reklamama jak sou jednička v životním spoření a vyplácí peníze do pěti dnů. Dědovi vypláceli blbých pár stovek za čelní sklo půl roku. Prostě KURVY NEJVĚTŠÍ (sorry ale kdykoliv si na ně zpomenu nebo vidím jejich reklamu, tak bych tomu nejvyššímu z ČP přehnul lešeňovú trubku o krk
13:37:14
26.11.2006
PeterP136
-> JoseA: Pockaj teraz citam ze chces uzavriet stavebko na brachu ale bude pisane na teba. TO nechapem. To ze rodicia uzatvaraju na deti je jasne (kym deti nie su plnolete) ale zeby fungovalo to co chces to som si nie isty.
13:05:53
26.11.2006
Baghira
-> JoseA: Pokud vim, platí ta sazba, která je v době uzavření smlouvy...pokud se smlouva mění, mění se i sazba. Ten příspěvek státu se měnil už před rokem a pokud vim, tak se už měnit nebude. Jinak příspěvek lze uplatňovat pouze na jedno spoření psané na jednu osobu, takže třeba na mámu si ho samo uzavřít můžeš...respektive máma. To že chtějí obnovit, nebo spíš změnit smlouvu opravdu smrdí a to proto, že oni mají z každý změny prachy, ovšem ti neřeknou, že je to pro tebe nevýhodný.
10:49:58
26.11.2006
PeterP136
Najdolezitejsie: statnu podporu ma narok kazde rodne cislo len raz. Teda ak chces dalsiu statnu podporu tak zmluvu uzavries, na RC rodica alebo nejakeho spolahliveho pribuzneho :).

Toto som myslel na niekoho na ktoreho RC este nie je uzavreta zmluva na stavebko zvyhodnena o statnu podporu. To ze to musi byt clovek ktoremu bezvyhradne veris (pretoze on ma plnu moc na uctom) je snad jasne :). Ja mam napr. 4 ucty (jeden na mna dalsie na rodicov a pribuzneho), viac by som pri ich uzatvarani neutiahol ale odvtedy sa co to zmenilo, takze spekulujem nad dalsim, ale tam je to uz kusok rizikove. Hlavne ale musim cim skor uzavriet to uverove stavebko aby som mal narok na pridelenie cielovej sumy tiez cim skor (2 roky od uzavretia zmluvy).

Inac to to tom dynamiku si tu pisal predtym Ty? Az odvtedy si totiz poctivo citam vsetky papiere co podpisujem, a preto dotycnemu uprimne dakujem. Vdaka tomu som sa zbavil "financneho poradcu" ktory mi houno poradil. To o uverovej tarife predpokladam ani netusil, hlavne ma skolenia :).
10:39:55
26.11.2006
PeterP136
-> JoseA: Ja som bol pred dvoma rokmi tiez blby a nevzdelany :))), ale teraz si uz vsetky zmluvy citam skor nez to podpisem ;).

Takze predpokladam ze v ceskych stavebkach to bude podobne ako v slovenskej PSS. Hlavne ale never nicomu co ti agenti nakukavaju kym ti to neukazu priamo v zmluve (cize vo vseobecnych podmienkach prilozenych k zmluve). Aj keby ti na PC alebo na papieri malovali zlate prasa, NEVER. Dolezite je co je na podpisanom a nie popisanom papieri :).

Takze:

statna podpora je priznavana za kalendarny rok, preto je ot take lakadlo koncom roka. Pretoze kto to stihne uzavriet napr. v decembri ma narok este za dany kalendarny rok na statnu podporu. Ina vec je ze agenti uz dotycneho neupozornia ze by bolo dobre este v decembri hodit na ucet plnu sumu (nejakych 20litrov) aby sporitel dostal plnu statnu podporu. Ta je totiz nejake percento zo sumy vlozenej na ucet za dany kalendarny rok. Vyska statnej podpory je este obmedzena na istu vysku. V SR je to na rok 2007 10% z vlozenej sumy max. ale 2000Sk.

Dalsie info: ak dosiahnes narok na plnu statnu podporu este pred letom (len neviem kedy je posledny termin, ja vkladam plnu sumu uz v januari :) ) tak ti pripisu podporu uz v auguste a nie za v decembri (aj uroky potom rataju od augusta a nie az od decembra).

Najdolezitejsie: statnu podporu ma narok kazde rodne cislo len raz. Teda ak chces dalsiu statnu podporu tak zmluvu uzavries, na RC rodica alebo nejakeho spolahliveho pribuzneho :).

Vyska urokov ktore Ti pripisuje sporitelna je vraj viazana od datumu uzavretia zmluvy. Bohuzial vo vseobecnych podmienkach PSS som nenasiel nic o tom zeby to bolo naveky ale to je mozno v zmluve. Agent mi to sice tvrdi ale vid prvy odstavec :). Kazdopadne ak je o tak tak je rozumne pre setrenie uzatvorit zmluvu cim skor kvoli priznanym percentam urokov. ALe ak uz zmluvu mas, tak dalsiu na to iste RC je zbytocne uzatvarat. Vyssie percento aj tak nedostanes :) a prachy mozes vkladat aj na prvu zmluvu. Iba ak by u tej vasej CM lisky bolo percento stale vyssie nez na tvojej starej zmluve s wustenrotom.

To stavebko na vyplatenie hypoteky skusim vysvetlit. Ak chcem byvat vo svojom uz buduci rok, tak musim brat hypoteku, lebo inak tak skoro prachy neziskam. Vylupenie banky zavrhujem :). Lenze hypoteky su od 4% vyssie (aj to som asi lacny) a aj to len pre prvy rok, potom si nahodia urok aky uznaju za vhodne, kludne 6% a viac podla toho ako pojde koruna do hajzlu. Takze vezmeme nejaku hypoteku, ktoru mozem bez pokuty splatit skor napriklad o rok alebo dva na vyske uroku nezalezi. Tento rok este uzavriem zmluvu s PSS na stavebko so standardnou uverovou tarifou (2.8% mozno viac ak mam v rukach stare vseobecne podmienky). Dva roky nato tam bvudem mat polovicku potrebnej sumy a ziadam o pridelenie cielovej sumy. Tu snad dostanem a kedze tie peniaze mozem okrem ineho pouzit na splacanie uveru pouziteho na stavebne ucely (cize aj na hypoteku) tak sa zbavim vysokourokovej hypoteky a ostavami uz len X rokov splacat 2.8% stavebko pricom to percento je pevne podla vseobecnych podmienok.

Ak je tu nejaky exteprt na hypoteky a/alebo stavebka tak poprosim aby ma opravil, velmi mi tym pomoze, ale podla vseobecnych podmienok je to takto uskutocnitelne.
23:28:42
25.11.2006
JoseA
-> PeterP136: podle toho bych si ho měl vyřídit ještě do konce roku, ale to, že bude menší státní podpora mi tvrdili už minulý rok (shodou okolností taky někdy v listopadu sem ho uzavřel) abych si pospíšil, že po novém roce bude slabší úrok v můj prospěch. Takže jen jestli to nejsou kecy abych si to moc nerozmýšlel a podepsal smlouvu, ono kdybych z toho měl potenciální peníze jako ona, taky bych asi přemlouval. Jak myslíš vyřídit si stavebko na splacení hypotéky to moc nechápu, já jak dospořím, tak asi taky využiju hypotéku a pučím si aspon z jednoho stavebka peníze do cílové částky
23:10:38
25.11.2006
PeterP136
Tie percnta mi skor pripadaju ako percenta urokov pre tvoj prospech, takze uzavriet stavebko v takom pripade sa vyplati (ak je to naozaj pravda) este tento rok. Ja idem uzavriet este jedno stavebko ale kvoli uveru a nie sporeniu, lenz este musim vytiahnut z tetusiek priamo v centrale nejake priklady vyuzitia, chcel by som ho totiz na splatenie hypoteky a to neviem ci je mozne. Sice to vo vseobecnych podmienkach nepriamo uvedene je ale ak to v skutocnosti nerobia tak sud sa s nimi.
22:45:12
25.11.2006
Esso
zkus pohledat na webech stavebnich sporitelen urcite nekde budou mit jakou dostanes statni podporu a i jaky uroky atd
21:49:59
25.11.2006
JoseA
-> Nwkt: stát přispívá jenom jeden příspěvek na hlavu, fišuje se s tím tak, že ti stačí rodné číslo nekoho jiného, tzn. vyřídím si stavebko třeba na bratra, ale je psané na mě, nikdo na to nic nemůže říct (sem prostě hodný bratr), rodiče tak můžou spořit dětem a každé dostane státní příspěvek.
21:43:40
25.11.2006
Nwkt
A neni to tak že když máš druhý spoření tak ti stát přispívá jenom na jedno?
21:33:32
25.11.2006
JoseA
Chcu si založit (už druhé) stavební spoření, to první mám u Wustenrot (možná to píšu špatně), většina známých spoří u českomoravské lišky. Ženská v pojišťovně, která mi vyřídila už první stavebko mi samozřejmě doporučí opět Wustenrot kvůli provizi. Údajně je to stejné, statní podpora je dána státem, ale rozdíl by mohl být v následném využití úvěru a úroků za úvěr. Prej to mám uzavřít do konce roku, neboť je státní podpora 2,6% a od ledna už jen max 2,0%. Ostatní spořitelny už prý mají max 2,0. Ale pamatuju si že neco podobného mi řekla před rokem, když sem uzavíral první smlouvu, takže to trochu smrdí popohnáním k podpisu smlouvy. Už si dávám trochu bacha, stačí, že sem přišel o prachy díky zkurvené české pojišťovně a jejich zasraném DYNAMIKU, když vidím ty jejich reklamy tak sa mi zvyšuje tlak 37
Extreme Tyres