Lcd

prohledat
226 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 21.11.2006 do 22.01.2007, založil/a JoseA
řadit dle data
16:04:17
26.11.2006
JoseA
-> Tuner#2: Je to všecko boj, pokud s někým fakt strávíš hodinu v práci zbytečně to chápu že nasere, na druhou stranu kolikrát sem zažil, že mě někdo v obchodě tak něco vnucoval, že sem měl problém odejít a to je jaksi jeho problém. Já sem ty LCD viděl na VS, okamžitě ke mě přiskočila ženská a podala ty "odborné informace". O zobrazovacím bodu nevěděla nic, ke kontrastnímu poměru mě řekla, že je to všechno stejné a k úhlu pohledu, že už to není jak u starých LCD a že dneska už je to všechno vychytané a můžu na to čumět jakkoliv z boku. Takže aspoň sem to viděl na vlastní oči. Jinak nikdo mi to z tama zadarmo nedoveze a nezapojí, záruka sice v pohodě, dovezu jim to a starejte se. Ale když sem našel ten samý monitor na netu www.obchodnet.cz a o dva tisíce levnější tak mě to samozřejmě zajímá víc, navíc když sem si přečetl, že mají prodejnu ve zlíně, tak si rád těch 40 km pro to zajedu, záruku si nechám řádně vypsat a pokud bude problém zase jim to osobně dovezu, až pokud tam pojedu 10x tak budu na ceně, za jakou sem si to mohl dovézt jenom 10 km ze Vsetína, ale to bych jim to už při druhé reklamaci okřápal o hlavu. Mě nejvíc sere, že v kamenných obchodech ne vždy pracují odborníci, kteří se snaží poradit, ale spíš lidi, kteří potřebují prodat určitou věc a pokud si o tom člověk třeba nepřečte recenze na netu tak si může nabít hubu daleko víc než koupí nečeho po netu. Proto sem nikdy nechtěl dělat nejakého obchodníka, nemám povahu něco nekomu vnucovat. Na druhou stranu jako instalatér vím, jak si mě rád každý zavolá na montáž WC, umyvadla nebo sprchového koutu z OBI za super akční cenu a já se pak z toho můžu ojebat jak je to křivé, na zdi pak je mezera a já vypadám jak neschopný osadit křivý záchod, a pak se s tím zajebu celý den, nechám si zaplatit a zdá se jim o čertech, za týden mi volají, že záchod teče ať to dojedu spravit a samozřejmě v rámci záruky na montáž a tak můžu jezdit každý druhý den, proto si to už každý montuje sám a jak chce, hlavně že ušetřil :-). Ale tady jde už o práci, pokud bereš za info 1000,-/h tak se nedoplatím 3 4
14:31:24
26.11.2006
Baghira
-> Tuner#2: Zatím cokoli jsem na netu kupoval, tak měla ta firma kdesi i kamenej obchod, takže jde jen o to, že to mají prostě levnější než kdekoli tady. A to že by kamený obchody všechny vymizeli nehrozí, jen prostě přežijou ty nejsilnější a je to tak dobře. Pochybuju, že by to někdo na netu prodával s 1% zisku, každej na tom má minimálně 5%, spíš jde o to, jaký má vstupy, což nevíš...stačí aby měl množstevní rabaty, na který vy nikdy nedosáhnete, protože toho produktu prodáte desetinu, pak to může klidně prodávat i pod vašim nákupem, protože ty mnošstevní rabaty můžou bejt klidně i 10%. Já myslim že v internetovym obchodu je budoucnost a kdo se prostě nepřizpůsobí, ten zkrachuje..
14:20:18
26.11.2006
Tuner#2 - zrušená registrace
-> PeterP136: Kde jsi přišel na to, že plazma a LCD mají menší spotřebu než 72 cm TV :o)) a kde vidíš ty nedostatky plazmy? měl jsi možnost někdy vůbec srovnat plazmu při domácím osvětlení s LCD a CRT?
14:18:03
26.11.2006
-> Baghira: A ty jsi schopný prodávat věcii s 1% marží? Já teda ne a to mu raději právě řeknu ať si to koupí na netu, ale s těma rizikama co netový obchod přináší...

Ohledně placené konzultace je to druhá stránka věci, že se může stát to co píšeš, ale těch lidí co si raději připlatí a koupí to v kameném obchodě rapidně ubývá. A pokud to všichni budou dělat jako Ty, tak se příště na sekyrky nikam nepůjdeš podívat a budeš vidět jen imaginární obrázek na netu - kolikrát s blbostma v technických datech bez odborného poradenství... Tohle prostě dle mě není normální obchodování. Ano jsou netové obchody, které drží věci skladem ale taky jedou s marží podobnou mě a ty mě nevadí, ale dělat to s 1% a nebo v případě dovozu elektroniky z německa dokonce pod naším nákupem je zlodějina. Oni to těm lidem při nákupu neřeknou a lidi pak brečí až v době reklamace. Ono je sice hezké, že něco koupím laciněji, ale mě teda budou kamené obchody chybět a do supermarketu mě nikdo nedostane - tam Ti stejně nikdo neporadí.
13:41:38
26.11.2006
PeterP136
-> Tuner#2: To je sice mozne, ale lcd a plazma maju tolko nevyhod ze prejst na ne z 2rocneho plocheho crt 72cm pri dnesnom signale nema ten spravny upgrade efekt. Snad len znizenie spotreby (90 oproti 40 ci kolko W) ale to bude u lediek este vyraznejsie (body su aktivne, takze ziadne podsvecovanie a skrtenie svetelneho toku). Snad len keby som mal starucky gulatucky znicenucky tv by som nad lcd vazne uvazoval. Alebo keby to terajsie tv necakane a definitvne umrelo :).
12:59:39
26.11.2006
Baghira
-> Tuner#2: Jenže ve chvíli, kdy přijdeš s placenejma konzultacema, tak se na vás každej vysere a půjde ke konkurenci, kde mu ty informace rádi dají, zvlášť když řekne, že vy jste to chtěli zaplatit. Na to už dělám v obchodní firmě dost let, abych věděl, že část zákazníků řeší cenu, ale čím dál tím větší část chce dnes servis a pokud servis znamená placená konzultace, tak je to nejrychlejší cesta do řiti. To by jste se museli dohodnout všichni prodejci v regionu a to jaksi nehrozí. Taky kolikrát strávim se zákazníkem hodinu vysvětlováním a pokud půjde jinam a koupí to levněji, moje chyba...pokud koupí levněji něco podobnýho od konkurence o čem vim, že je to šunt, jeho blbost...ale rozhodně nebudu brečet, že jsem s nim strávil čas a on to koupil jinde, od toho se tomu říká obchod a pokud jsem mu to nevnutil já, tak jsem hold špatnej, nebo nepružněj obchodník. A to, že jsem zákazníkovi řekl, že mu na něco tu cenu prostě nedám, že se mi to nevyplatí, se děje dnes a denně, ale o tom to prostě je, já vim, že to prodám někomu jinýmu, koho se mi přesvědčit podaří a kdo nebude chtít přejíždět přes celej Liberec kvůli pětikilu.
Koneckonců dělám to tak taky, tak proč bych se na ně kvůli tomu zlobil Zrovna v pátek jsem byl v Husquarně si prohlídnout sadu seker Fiskars otíkovy k vánocům...měli jí tam za 4000,- tak jsem si to včera objednal přes net za 3000,-... a pokud přijdu k babě co prodává plynový kotle, ona mi dá cenu 48000,- za kotel a já jí řeknu "paní, ale na netu mám nabídku i s dovozem a montáží za 28000,-" a ona se mi tam div nerozbrečí, ža je internet likviduje a jak je to nespravedlivý, tak jí posílám jasnej vzkaz...pokud na to nemá, tak ať se na to podnikání vysere, buď bude pružná a bude mít menší marži, nebo hold zkrachuje...já s tim nemám i jako obchodník problém?
11:58:22
26.11.2006
-> PeterP136: Než to bude reálné, tak to budeš pořád na něco čekat a nikdy si nic nekoupíš, protože až bude výroba LED TV laciná, tak už dávno bude na obzoru nová technologie - zas o krok dál.4
11:57:20
26.11.2006
-> PeterP136: Ve vývoji jsou i podstaně lepší a jiné technologie - např. na základě klasických CRT TV, kde každý bod má svojí katodu, pak různé organické displeje a možná něco o čem se nám ani nesní... Výdobci si začínají pohrávat i s myšlenkou 3D obrazu jako teď LG předsatvené v Praze - psali o tom na idnes.
11:42:44
26.11.2006
PeterP136
Ospravedlnujem sa, samozrejme taham sem veci ktore sa este nedaju kupit, ale ja osobne si pockam az na ledky.
11:37:36
26.11.2006
PeterP136
-> Tuner#2: Ale ja nemam na mysli lcd ale led obrazovky. Zatial sa robia len prdi obrazovecky do mp3 prehravacov a co ja viem coho, najcastejsie nieklokofarebne ale uz ich zopar ma aj plnofarebne. Ja som si kupil kvoli tomu dakeho apacera, sice to ma pidi obrazovecku takze celovecerny film by asi mal dohru u ociara :) ale videoklip sa na tom da pozriet ;). Ked z toho budu robit tv a montiroy bude to super. Nieco o tom bolo aj v telke, ze uz ostava len zvladnut lacnu masovu vyrobu a nic neprani tomu aby kompletne znicili lcdcka. Samotny vyrobny postup je vraj jednoduchsi nez u lcd. Lenze vsetci nastrali prachy do vyvoja lcd tak z toho musia nieco vytazit nez prejdu na led, ale verim tomu ze uz strkaju prachy do vyvoja lediek :).
11:17:03
26.11.2006
Ohledně cen.

Vám to sem napsat můžu, nechodí sem pokud vím žádný jiný obchodník :o)

Tenhle týden jsem měl zákazníka, který chtěl poradit nějakou TV. Něco přes hodinu jsem mu vysvětloval jaké má výhody ta a ta technologie, na co si dát pozor, co by to mělo mít za vstupy a výbavu. Došli jsme k TV od velkého masového výrobce - plazmu. Dopozučená cena na panasonic.cz je 64.995,-. Řekl jsem mu, že na objednávku jsme schopni mu TV nabídnout se slevou 10% za 57.990,- a dovést a zapojit mu jí doma. Dostal vizitku a že se ozve. Druhý den mě volal, že na kasa.cz jí mají za 52.300,- a že jakou mu teda udělám cenu já. My jí nakoupíme od dobrého českého dodavatele se slevou 9% extra k VOC za 51.400,- + něco za přepravu. Na to abych se zákazníkem strávil hodinu a předal mu veškeré své znalosti, on si mohl porovnat technologie v domácích podnímkách, tak je to teda sakra málo... Vemte si, že by jí chtěl dovést naším firemním autěm, nejlépe i zapojit a už jsem v mínusu a nedej bože aby se TV něco stalo a já musel řešit reklamaci, což mě stojí další peníze. Za tu hodinu jsem mohl mít nahrané 3 SW do satelitů a mít v kapse 1.500,- a ne se srát s takovým zákazníkem. Už jsme se rozhodli, že budem dávat jen povrchní informace a že pokud půjdem do hloubky, tak to bude placená konzultace s kafíčkem a bude to za nejméně 1.000,- s tím, že pokud zboží koupí u nás, tak jí dostane odečtenou z ceny a bude mít full servis. Jinak s režií krámu se natyhle ceny dostat nemůžem a debil, co bydlí doma u rodičů a má netový obchod stylem nic na skladě (tudíš nulová režie) nás "zabije"

Ono na elektronice taková rána jak si každý myslí není. Na jiných věcech je kolikrát i 100% a nikdo to neřeší. Např. já jsem kupoval husí krk, ale černý v Elfetexu a tam stál 79,- za metr a teď je tady v Plzni nový obchod s elektro instalačním matrošem a tam stojí to samé 35,- a to určitě na tom musí ještě něco mít. Kdyby jste věděli kolik má teřba na dlaždicích Keramika Soukup, tak by jste se nedivili, že jezdí s eSkovém Mercedesu... Bohužel tohle sice člověk dnes už může koupit na netu, ale většina dá přednost si to koupit fyzicky, což u našeho sortimentu není.
11:00:09
26.11.2006
-> Baghira: Beru to, že jsi jeden z Těch pohodlných lidí a kupuješ vše přes net - jak psal Zdany na autohifi - člověk je Tvor od přírody líný, ale pak teda nelez do kameného obchodu a nevyptávej se co je lepší a reklamace si řeš tam kde jsi to koupil... Je totiž spousta lidí co si na netu nabila hubu a pak se diví, že jim to nechce nikdo opravit, protože to bylo třeba dotáhnutý z německa a nebylo to přes českého dovozce - tudíš bez záruky.
10:57:51
26.11.2006
-> JoseA: LCD monitor s vestavěným tunerem není špatná volba - nemusíš řešit TV kartu v PC a když koukáš na TV, tak nemůsíš pouštět PC.
10:56:09
26.11.2006
-> PeterP136: Samsung už takové LCD TV má a obraz je stejně hnusný jako s tubicí. Prostě to podsvícení tam pořád je a je jedno jestli tam svítí trubice a nebo řada led diod - pořád se to projeví malým kontrastem a malým pozorovacím úhlem. Jediná co se údajně zlepší je barevné spektrum a trochu se sníží spotřeba. Takže žádný zázrak se konat nebude.4
09:47:18
26.11.2006
DuriQ
JoseA: tak to radsej to LG 1
02:02:23
26.11.2006
JoseA
nechápu jak je možné, že u toho LG s TV tunerem je psané někde kontrast 500:1 a jinde píšou 700:1
www.cybex.cz/Produkty.asp x?SearchText...

21:41:12
25.11.2006
PeterP136
Ja si pockam kym sa zacnu robit ledkove obrazovky. Netrpia neduhmi ani plaziem ani lcd :).
20:07:38
25.11.2006
DuriQ
U-Geen: alebo TV s LCD 1
19:13:07
25.11.2006
JoseA
-> Fantozzi: Já sem zatím z netu nic extra dražšího neobjednával, jenom telefonicky z TS. Bohemia počítač a blbnul mi basák (vynechával), tak sem jim to dovezl na nejbližší prodejnu do zlína, a pak sem si pro to dojel. Kámoš ale nechtěl projíždět prachy, tak to řešil telefonicky když reklamoval PC z Bohemky a prej si pro to dojeli a zdarma dovezli nové. Nějak to jít musí, zjistím si který e-shop má prodejnu ve Zlíně a cenu ne moc rozdílnou a objednám asi tak. Pro mě je 2000,- rozdíl v ceně za stejnou věc hooodně velký nato abych to připlatil za předvedení zboží 4
18:50:27
25.11.2006
Baghira
-> Fantozzi: Reklamace jsou uplně v pohodě, zabalíš pošleš a čekáš...Já jsem za poslední tři roky snad nic nad 1000,- korun nekupoval v obchodě (kromě stavebnin a oblečení), ale na netu...samo, že jsem si to předtím nechal důkladně ukázat v kamenym obchodě...hold to je život, kdyby mi to ten kamenej obchod dal za cenu jaká je na netu, koupim to klidně u nich.
18:19:24
25.11.2006
U-Geen
-> DuriQ: ale tohle neni LCD TV ale LCD s TV :-)
18:18:23
25.11.2006
DuriQ
Fantozzi: TV tuner neni tak financne narocna zalezitost ale jeho kvalita zalezi od pouzitych komponetov ako u inych veci :) ale co mam nakukane tak malo kedy najdes LCD TV za dobru cenu a s dobrimi parametrami :))
17:37:01
25.11.2006
Fantozzi
-> DuriQ: já si spíš myslím, že než na kvalitě samotnýho monitoru, bude tady ubráno na kvalitě tv tuneru, je to tam nějak dobastlený a možná nebude mít super příjem, ale myslím, že na kvalitu samotnýho lcd to nebude mít vliv
17:33:01
25.11.2006
DuriQ
U-Geen: jeden z mala ale treba si vsimat aj velkost zobrazovacieho bodu coz u LCD TV je problem najst s co najmensim cislom a rozlisenim 1280*1024 1 ta kvalita obrazu bude rozhodne niekde inde ale ako som pisal nieco za nieco 4
16:21:13
25.11.2006
U-Geen
-> Fantozzi: to je holt riziko.
16:11:49
25.11.2006
Fantozzi
-> JoseA: a ja s nim souhlasim. ty si to zajdes vyzkouset do k+b, kde ti to predvedou a pak das vydelat nekomu jinymu. Ne ze bych ti pral, aby se ti ten monitor pokazil, nebo cestou k tobe poskodil, ale az to pak treba budes chtit reklamovat, uvidis vyhodu nakupu v kamennym krame
16:10:22
25.11.2006
Fantozzi
-> JoseA: sak on ti to mozna vysvetli
15:47:32
25.11.2006
JoseA
-> Fantozzi: ale když de o ušetření dvou litrů, tak to myslím aj tuner uzná za vhodné
15:30:29
25.11.2006
Fantozzi
jeee, k+b ve vsetine ma strejda me byvale slecny :-))

jinak - e-shopy, tady pred tunerem#2 moc nereste, nema je zrovna v lasce ;-)
14:44:10
25.11.2006
JoseA
-> U-Geen: jo v kameném obchodě na Vsetíně, prodajna K+B exper multimedia nebo tak jaksi
14:42:12
25.11.2006
JoseA
-> Tuner#2: Co ty na to říkáš?4
14:40:36
25.11.2006
U-Geen
-> JoseA: na CZC? a tys byl v kamennym obchode? :-)
14:34:55
25.11.2006
JoseA
-> U-Geen: to je přesně on ! To je přesně on aspoň teda vypadá uplně stejně a má takej 19", ale je o dva litry levnější 9
14:31:55
25.11.2006
U-Geen
ja teda nevim ale monitory s tv tunerem maj naprosto bezna rozliseni pro lcd... namatkou www.czechcomputer.cz/prod uct.jsp?artno=3596...
13:41:36
25.11.2006
JoseA
-> DuriQ: Já sem si myslel že v tom bude nejaký háček, ale v té prodejně jich měli pustěné všecky na windows a na všech to vypadalo na rozlišení aspon 1024*768, ale asi na to fakt seru, ono to většinou tak bývá, že co je univerzální stojí za hovno
13:36:07
25.11.2006
DuriQ
JoseA: osobne ti to neodporucam teda ako na TV v pohode ale ma to strasne blbe rozlisenie na PC niektore su len 800*600 a s rozlisenim 1280*1024 ich moc nezozenes a ked hej tak to nebude mat tak kvalitny obraz... musis si vybrat ci chces kvaliny obraz a TV si pustis az ked ti nastartuje PC alebo alebo podkopes kvalitu na ukor pohody 4
03:24:08
25.11.2006
JoseA
-> Tuner#2: heh, no já už neco vybrat musím, co mi eště řekneš k těm monitorům s TV, oplatí se to? Viděl sem to LG 19" s TV, celkem v pohodě že bych nemusel na TV zapínat comp a navíc obraz o z TV karty nemám nic moc, ale zase můžu nahrávat.
03:22:13
25.11.2006
JoseA
-> TUNER: to asi nepujde1
22:56:18
24.11.2006
-> Baghira: Ale nemusí - plazmu můžeš normálně položit na zadní stranu, můžeš jí mít na držáku třeba v úhlo 20°jako je na letištích apod. a neznám moc případů, kdy je pod větším úhlem - většinou je TV kolmo. Tvůj případ je specifický a tam se hodí víc LCD, ale já bych se nesmířil s tak hnusným obrazem.4
21:05:53
24.11.2006
Baghira
-> Tuner#2: Co mam s očima nevim, ale já to u plazmy prostě vidim a u LCDčka ne? když mi někdo vysvětlí proč, budu rád. Jo ještě jedna věc mě srala, jakákoli manipulace s plazmou musí být ve svislé poloze, což teda fakt nevim, jak bych ji z krámu převážel? Prostě u mě prohlála, no.
08:43:22
24.11.2006
TUNER
-> JoseA: Se staf,klidně ti ho předvedu...2
03:14:37
24.11.2006
JoseA
Dneska sem byl v prodejně K+B expert elektro se to myslím jmenuje a tam sem si mohl prohlédnout asi čtyři běžící LCD monitory, akorát na nich jely nejaké hry a nešlo moc poznat rozdíly. Ale pak sem poprosil, aby mi to přepli aspoň na plochu windows, udělali to a celkem byly všechny podobné, úhly pohledu srovnatelné, Ale paradoxně nejvíc se mi líbil obraz na LG L1919S a ten z nich byl dokonce nejlevnější. Ale vypadaly všechny čtyři podobně, druhý byl taky LG, ale širokoúhlý a na tom vypadal obraz nejhůř. Ještě tam byl myslím Acer, a nejaké LG s TV jestli sem to dobře pochopil, monitor a měl ovládání na TV, 19" a stál 10 500,- Docela by to pro mne bylo dobré, nemusel bych tím pádem zapínat PC když sa du dívat na TV. Ale celkově to vypadalo že jsou to všechno nejaké modely k doprodeji. Ale teda na klasické CRT to fakt nemělo, pak sem omrknul plazmy a fakticky tam byla plazma JVC (36tis. Kč) a vedle ní LCD od JVC (trochu menší za 26tis.kč) na obou spuštěné stejné DVD a na LCD vypadal obraz mnohem ostřeji. Takže docela zajimavé, možná to bylo ale zase jenom osvětlením, ikdyž tam nijak extra zas nesvítili. Nicméně LCD monitor sem stejně nevybral, chtěl bych totiž nekde vidět na vlastné oči nějaký ten samsung
00:48:23
24.11.2006
-> Fantozzi: Asi tak - jestli jsem někdy něco měl vůči plazmě, tak rozhodně ne blikání.
00:42:56
24.11.2006
Fantozzi
-> Baghira: nezlob se na mě, ale jestli vidíš blikání při frekvenci 100Hz, tak bych chtěl mít tvoje oči
23:38:56
23.11.2006
-> Baghira: To je typickej špatněj přístup - jak Ti LCD mohlo vycházet lépe cenově, když 42" plazmu s 2 HDMI vstupama a HD ready rozlišením koupíš dnes tak za 40 - 45tKč a stejně velké LCD je tak 50 - 60tKč. Pokud to někdo srovnává s 32" LCD, tak je potom jasné, že LCD je levnější, ale to proto, že plazma se menší nedělá1 A koupit si 32" LCD a koukat na to ze 3,5 - 4 metrů je blbost.
23:33:31
23.11.2006
Baghira
-> Tuner#2: Já právě chtěl 100Hz, ale nemůžu si pomoct, prostě to tam vidim. Jako jediná která byla jakž takž dobrá byla zase hrozně veliká a já na to nemám prostor. Navíc musim koukat i na cenu a tam mě výrazně líp furt vychází LCDo, no.
23:26:36
23.11.2006
-> Baghira: Ono není Plazma jako plazma a většina těch lepšícj jeden a 75 Hz a nebo 100Hz a tak už teda blikání nevidím ani když se na ní dívám jen v periferním vidění - tak se tototiž pozná nejlépe. Pokud jsi koukal na nějaké ty shity z Číny za 30 tkč, které vyrábí třeba i pod značkou Panasonic, LG a další, tak se ani nedivím, že se Ti to nelíbilo.

Se zavěšením pod tak velkým úhlem máš pravdu.
23:14:42
23.11.2006
Baghira
-> Tuner#2: Třeba já, kamkoli přijdu, okamžitě poznám, že jde o plazmu, deset minut se totiž koukám a bolej mě oči jak svině, navíc prostě si nemůžu pomoct, ale furt vidim, jak to bliká a je uplně jedno jestli je to v krámě nebo někde u známejch, takže já jdu do LCD. Navíc jí potřebuju pověsit do ložnice v podkrový na šikminu proti posteli, takže do úhlu asi 50° a to u plazmy jaksi...nelze.
23:05:22
23.11.2006
-> Fantozzi: Jo tak takový taky znám. Raději to ani nebudu komentovat :o)
Extreme Tyres