-> doctor: noooooo vidim, ze zase chlapci radia, co poznaju hovno...muj nazor :
Mam Golf III 6 mesiacov-vid foto, (nie je to dlhy cas, ale kto ma pozna, tak vie, ze auto uz mam skoro v maliku), je to vyrob. 11/1994 (aspon podla papierov, co som si nechal preverit v robote), malo to 233.000 km, tedko to ma 245.000 km, je to 1.6 - 55 kw, novsi lak (zadok bol burany), 15 kola...ja som dal sport. podvozok (tlmice+pruziny) znizenie o 60 mm, plus nejake veci do podvozku (capy, dorazy, silentbloky), inak zatial bez investic, motor je gut, za 12.000 km (medzitym jedna vymena) mam olej stale na max. riske !!! proste nepoznam dolievanie (na to kolko ma najazdenych...uplny obrat oproti skode...).
Vykon tych 55 kw nie je nic moc, ale do mesta to staci, alebo na dialnicu (130kmh), ale kludne ide 160 hocikedy...max. neviem...nema to pichy, ako poladena skoda, to je jasne, ale da sa s tym jazdit... spotreba , neviem o com druhi tocia, ale ja vzdy beriem plnu a nulujem si pocitadlo km, a pri dalsom tankovani si vypocitam spotrebu podla naj. km a kolkko sa mi zmesti do nadrze...cize viem to "docela presne" :) a mne osobne spotreba (jazdim vylucne po meste, do prace, v case rannych spiciek) vychadza okolo 6.5 az 7 l maximalne...jazdim kludne ale obcas to osolim ked mozem ...tak v tomto smere spokojnost...u mna osobne je na tom horsie kasna, ale to tiez viem preco...minulemu majitelovi tieklo cez stresne do auta, takze pod kobercom bolo vlhko...ale bude vyvaracka, aj ked 99 percent ludi by na tom jazdilo aj tak, zvonku je v pohode...
A ted konkretne k tvymu...jestli ti ten motor 1.4 bude stacit zalezi je na tobe, prevez se na tom,, jestli chces auto na bezne jezdeni, tak by to mohlo byt ok...pozri si podlahu, hadicky na odvod vody ze sibru se mohou ucpat...podivej na gumovy zatky na podlaze, tam to rado hnije (nevim proc)...jestli je to z DE, tak NEVERIM tomu, ze to ma 130.000 km...to skor 230.000, mozno 330.000...to je fakt...na fotke vypada hezky, ale hlavne to checkni na zdvihaku s mechanikom (vole na podvozku, poloosi, unik oleja, vyfuk...) to sou veci, ktre stoji par tisic, ceny ND stoja ako na feldu, vela veci je tam identicky s feldou 1.6..(motor, brzdy..)...v podstate moj nazor na G III, je ze je to felda v lepsiim kabate...
pokud ti bude stacit ta 1.4 (da se i lahko menit motor, je to lepsi skodovka..) a libi se ti tenhle, tak bych do toho sel...urcite via cako do feldy...