-> pajavlk: Samozřejmě, že samoobslužný tankování s přípojkou "italskýho" typu je skoro ve všech zemích, kde se používá, zákonem zakázáno

Jenže jsme Češi (a Slováci), takže..... :)Prostě čerpám zásadně na čerpačkách, kde mě znaj a dovolej štamgastům "samoobsluhu". Pokud jedu někam dál a na kase maj evidentně plno a mají stojan bez zámku, podle pravidla "kde je vyšpulíno, tam je dovolíno", taky tankuju sám. Většinou jsou rádi, že nemusej třeba do mrazu a stepovat zbytečně u stojanu :)
Kdyby bylo to zaškolení možný, rád si po několika stech samo-tankováních nechám nechám posvětit štemplem legalitu. Realita je taková, že už jsem několikrát křehkým pumpařkám-začátečnicím předváděl, jak se to má dělat :) enom jednou se mi stalo, že v mrazech odešlo těsnění na tankovací "pistoli" a trošku mě to pocákalo (v -15C nic moc na ručičku :), ale jednak je tam tlačítko, kterým plyn zastavíš a o kousek dál bezpečnostní STOPtlačítko. Nikoho k tomu nenavádím, jenom si dovolím tvrdit, že při častější tankování se tak dá ušetřit dost hodin zbytečnýho čekání na obsluhu