TÉma: Tuning starých Škodovek - seriózní hobb

prohledat
55 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 26.09.2006 do 08.10.2006, založil/a Bobesh
řadit dle data
20:59:07
08.10.2006
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
co k tomu dodat ???takovej clanek dela akorad z nas voly, ale muze nam to byt fuck3 kazdy vime co delame, a proc to delame, porad si myslim ze je lepsi cpat prachy do "stary skodovky ktera zkonci v prikopu" nez treba je promrdat na automatech nebo drogach ...
takze kazdy si muze udelat svuj nazor...
co se tyce bezpecnosti tak spis zalezi na tom kdo sedi za volantem a jak se chova, nez na tom v cem sedi ...bohuzel mladych i starsich jedincu, at uz sedi v skodovce nebo v baworaku, kteri si neuvedomujou mozne nasledky a jezdi bezohledne jak prasata je hodne..8
11:56:56
29.09.2006
p.b.
-> Luukkyy: No za takovejhle "článek" je snad i koruna moc...
10:39:18
29.09.2006
Luukkyy
-> p.b.: Divil by ses, jak málo se za tohle platí !
20:29:37
28.09.2006
p.b.
No článek je to teda šílenej, asi na úrovni slohového cvičení pro devátou třídu, docela by mě zajímalo jak dlouho si ještě bude vydělávat na živobití pomlouváním škodovek a ještě víc by mě zajímalo kolik mu tyhle "odborný" články platěj... .)
09:49:19
27.09.2006
Luukkyy
-> Baghira: No, ono to bude poněkud jinak. Škrabáka má evidentně na výplatní listině nějaká agentura, kterou pase někdo, kdo má rád Darinku a mooooccccc mu vaděj starý Škodovky. To že tím někoho naser, je pro něj až na druhým místě. Jinak máš správný postřeh, prožívat to netřeba, tento jev je bohužel v automotožurnalistice naprosto běžný8
20:12:16
26.09.2006
Baghira
Já myslim, že to moc prožíváte. Ten článek napsal právě tak jak ho napsal právě proto, že je mu jasný kolik lidí na něj bude negativně reagovat. Kdyby napsal, jake je na hovno tunit...olcita, tak si toho nikdo nevšimne a ani si to nepřečte. Prostě na sebe chce jen upozornit a my jako jedna z největších tuningovejch "rodin" u nás, jsme pro něj ideální cíl...a vy mu to žerete. Myslim si, že většině věcí co tam píše, nevěří ani on sám, jen se chce zviditelnit.
19:58:23
26.09.2006
Syny
-> haso: podle me sou to proste blby kecy!
19:27:08
26.09.2006
haso
toto je krasna veta, tak zaujimavo na mna posobi:6

"Když jsou pro svou image ochotní riskovat život... ," reaguje na majitele upravovaných starých škodovek psycholog MUDr. Jan Cimický

a netreba sa nad niecim takym rozculovat, za 20 rokov budu podobne clanky pisat o fabiach a octaviach a taktiez ich budu tjúningovat papundeklovymi kridlami...6
18:54:31
26.09.2006
Syny
-> favo110lrs: Nas milovany pan Rydl... Kreten40
18:48:55
26.09.2006
favo110lrs
to by me zajimalo kterej chtrák to psal:)
16:19:11
26.09.2006
Syny
-> Peca: -> sep: No sem jeste udelal vola ze sebe... Ja vim, taky mi pak doslo ze se to pise trochu jinak... No neva... Mu poslu opravu hned v 2 mejlu 40
16:18:32
26.09.2006
Luukkyy
-> King: Ano, D-fensovi se taky moc líbil 3 Na tu diskusi se podívám....
16:03:07
26.09.2006
King
-> Luukkyy: jestli on to není ten legendární rozhovor, kterej svýho času strašně zdrbnul D-fens :) Ne, jak říkám, strašně povrchní a hlavně výživná debata pod článkem - tam teda škodovkáři zrovna intelektuálně nezabodovali :)
15:44:48
26.09.2006
Luukkyy
-> King: Se škrabákem, který na jednu stranu odsuzuje, když se osmnáctiletý kluk učí jezdit ve staré škodovce a zároveň oslavuje asociální krávu, která prasí v dvuapůltunovém ofroudu, se nedá souhlasit vůbec v ničem 69
15:31:26
26.09.2006
King
Ten Rydl začíná bejt dost profláklej :) Ale v lecčems se tím už dá souhlasit, bohužel :)
Ale je to jenom taková povrchní sonda do problematiky - já jsem třeba zástavbou fava do 105tky nesledoval zvýšení maximálky ani obdiv okolí, ale prostě jsem potřeboval replacement za doslouživší origo motor, kterej by snes lpg. Nebo jak se tam pozastavuje nad zástavbama 5q převodovek.....no comment :)
15:28:50
26.09.2006
VeTeV
-> Labros: a male jsou proto, ze velk acast techto kluku se rozhodla je ekologicky zlikvidovat 3
15:27:11
26.09.2006
Labros
Z těch titulků by se dal sestavit názor autora:
Nějakej blbec si přečte nevinnou publikaci a koupí si starou Škodu. Je to takovej vrak, že by se s tím bál jet i profesionální závodník. Protože nemá bohatého tatínka, po kterém toužil, pořídí si ten nejzrezlejší a nejrozpadlejší kousek. Koneckonců ani neví, co je to pořádné auto, protože je to takový jednodušší kluk. Při rychlosti 180 kilometrů auto mu z auta vypadne motor. Snaží se nepojízdného vraku zbavit, bohužel zajišťuje, že je to neprodejný šrot. Škoda 120 končí, stejně jako 10.000 jiných v příkopech, které už jim začínají být malé.
15:24:37
26.09.2006
VeTeV
-> Labros: idealni
15:22:54
26.09.2006
Labros
Hele, přečtěte si z toho článku jen mezinadpisy (bez prvního):
Někdo Eifelovku ze sirek, někdo starou Škodu
Bojí se i profi závodník
Chtěli by bohaté tatínky
Jednodušší kluci
Není 180 v hodině jako 180
Neprodejný šrot
Příkopy jsou jim malé

Dobrý, ne? 1
14:52:13
26.09.2006
VeTeV
-> Majkl: hele mistre ja nevim, ale myslism si ze je laska a sklizeni obdivu ...mam dojem ze ses vydal na cestu no....
ale sam vis co chci rici...
jinak clanek je z velke casti pravdivy a konecne si pripustme ze skodovky jsou takove pseudoauta 4
14:16:54
26.09.2006
sep
-> Syny 26.09.06 10:07:53: :no jestli jsi mu to napsal přesně jako tady.....asi jsi myslel styling,"stailing&qu ot; není nic což Ti jistě sám dotyčný napíše...
14:16:34
26.09.2006
Tuxik
ten clanek psal idiot 3

nejak se kvuli tomu nehodlam rozcilovat

ale je fakt ze ma v par vecech pravdu
14:13:40
26.09.2006
Majkl
-> sep: 1 neco takoveho by to mohlo byt
14:08:08
26.09.2006
sep
Nic závadného tam nevidím,ve spoustě věcí má pravdu......
-> Majkl 26.09.06 09:00:22: :láska nevím,spíš je to o tom že pro někoho je důležitější mít něco mimořádného,sklízet tím obdiv atd atd a pak nasype x peněz do škodovky, než komfort,pohodlí bezpečnost ale taky všednost, obyčejnost a průměr.....myslím že Ty o tom leccos víš sám1
11:56:08
26.09.2006
Peca
-> Syny: jen poznamka, treba slo o recesi - existuje tuning a STYLING ---) mozna jsi tim myslel ten svuj "stailing" 6
Jinak to tady uz taky zaznelo - myslim ze skodovku se zakomplexovanym majitelem poznate kazdy - rekl bych ze jde o "tuzing". Ostatni nakladne investice do auta a opravdove vysledky a technicka reseni prece nejsou o komplexu, ale o lidove tvorivosti a hranicich fantazie (a penezenky). Howgh.
11:43:50
26.09.2006
Luukkyy
Není. To já mám ve sbírce lepší kousky od pana inženýra Rýdla 3 Zvláště tenhle je tak povedený, až se musím podělit. Je to čtení jen pro silné povahy:

Zdroj: Mladá fronta Dnes
Datum: 12.11.2003
Název: Jako malá holka řídila i autobus
Podtitulek: Zpěvačka Dara Rolins strávila část dětství v montážních šachtách
Ročník: 14
Číslo: 265
Autor: Jan Rýdl
Str.: 03 - AUTO MOTO
Rubrika: Auto moto
Oblast: Tisk celostátní
Zpracováno: 12.11.2003 06:07:04
Identifikace: MF2003111203003300

Text:
Zpěvačka a podnikatelka Dara Rolins má raději větší, robustnější vozy. A s nimi i živější jízdu. Ale s parkováním Nissanu Patrol mívá trochu kříž, neboť uprostřed Václavského náměstí v Praze, kde tráví hodně času ve svém restaurantu, to s místy na zaparkování nebyl nikdy med. S pózováním pro fotografa souhlasila jen s jednou podmínkou: jinam kvůli tomu nepojede, protože mezitím by jí místo někdo určitě obsadil.

To svádíte denně boj o zaparkování v centru?
Bohužel. Žádné předplatné tady nemám a ani policie se netváří, že bych kvůli jménu nebo známé tváři mohla odstavit auto, kde se mi zrovna zlíbí.

To musíte být dost kliďas, protože zaparkovat vůz znamená třeba i několikrát objíždět náměstí kolem dokola a čekat...
Vůbec nejsem kliďas. Jestli něco nenávidím, tak je to například pasivní čekání v koloně. Třeba se někde trochu odřou dvě auta a hned se za nimi všichni zastaví a čekají. To občas udělám i malý přestupek, abych dopravu zase rozproudila.

Takže si stoupnete do křižovatky, natáhnete bílé rukávy a řídíte dopravu?
Najedu třeba na obrubník a zácpu prostě předjedu.

S Nissanem Patrol to jde asi snadno. Pouštíte se někdy do terénu i mimo město?
Spíš v autě trávím dlouhé cesty. To však neřídím. Mám " road managera", prostě řidiče. Ono totiž jet téměř na otočku na Slovensko nebo do hodně vzdáleného klubu, a k tomu s návratem pozdě v noci, není, myslím, pro jednoho šoféra moc bezpečné.

A čím se bavíte jako spolujezdec?
Jakmile přesednu na místo vpravo, měním se okamžitě v diskžokeje. Pouštím celou cestu jedno cédéčko za druhým.

To, že dost dbáte na svou bezpečnost, je následek zážitku z nějaké havárie?
Musím zaklepat - já jsem nikdy nehavarovala. I když možná takovou drobnost jsem jednou zažila, byla celkem pikantní.

To zní, jako by příčinou kolize byl vášnivý polibek za jízdy... Bylo to úplně jinak. Jednou jedinkrát jsem psala esemesku na mobilu za jízdy a narazila jsem předními koly na chodník.

A kde je ta pikanterie?
Bylo to před americkým velvyslanectvím a okamžitě se z toho domu vyrojila spousta vojáků. Obstoupili celé auto se samopaly a drželi mě v šachu, dokud se neujistili, že jsem opravdu jenom obyčejná holka v autě a ne terorista s plným kufrem dynamitu.

Předpokládám, že teď řeknete, že od té doby nejezdíte kolem amerického velvyslanectví...
Ne! Od té doby vypínám mobil, než usednu za volant. Ale nedávno jste měla auto skutečně nabourané, nebo to byla fáma? Byla to pravda. Měla jsem objednané Audi A6, ale právě když mi ho řidič vezl, tak se s ním ošklivě vyboural. Pár dní byl dokonce v nemocnici na pokoji s intenzivní péčí. Teď už je skoro v pořádku. A to je samozřejmě hlavní, i když to rozbité auto mě hodně děsí. Byl v něm mimo jiné zabudovaný i přehrávač disků DVD. Prostě hodně dobře vybavený vůz.

Máte nějaký motoristický sen?
Sen snad ani ne. Jen přání mám. Třeba se mi moc a moc líbí nový vůz od Porsche - Cayenne.

To přání se dá splnit tak, že rozbijete prasátko...
Zatím by mě jenom zajímalo, jak se v tom jezdí.

A v dětství jste měla nějaké motoristické sny?
Já měla motoristický sen doma. Můj táta byl automechanik. Hodně ze svého dětství jsem strávila v montážních jamách pod auty. Taky s patřičně ušmudlaným obličejem i rukama od oleje. Kolegové v dílně říkali mému tatínkovi: Ty máš ale šikovnýho kluka...

Takže zkoušky v autoškole pro vás byly jen formalitou?
Je pravda, že jsem - ani mi snad nebylo deset - řídila i autobus. Samozřejmě jsem přitom seděla tátovi na klíně, ale volantem jsem točila sama! Ovšem budete se divit - řidičský průkaz jsem si udělala až někdy ve třiadvaceti.
A kolik kilometrů jste od té doby najezdila?

To opravdu ani netuším.
10:49:15
26.09.2006
Labros
Nic zvláštního v tom článku není.
10:21:42
26.09.2006
Luukkyy
-> Nwkt: JJ, dopisoval 3
10:18:54
26.09.2006
Nwkt
-> Syny: Někdo si s nim dopisoval, pokud se nemýlim
10:14:06
26.09.2006
Syny
-> Nwkt: Co? 3
10:10:47
26.09.2006
Nwkt
-> Syny: 3 3 nebylo to tady už jednou? 3
10:07:53
26.09.2006
Syny
Tak jsem mu napsal:

Dobry den,

Uz se mi podarilo precist si vas 2. clanek zaujaty proti skode 120 a myslim si o vas sve... Ale abych se dostal k problemu. Je rozdil mezi Tuning a Stailing... Tuning vznikl z anglickeho slova ladit... Pokud podle vas je roura od kamen lazeni tak prosim... Tuning se tyka funkcnosti vozidla a Stailing se tyka vzhledi vozidla... To jse si s trochou snahy mohl zjistit, nez jste napsal tento clanek. To ze jsem si cetl 2 vase clanky a v obou mate reklamu na AAA je take zajimave... Doufam ze vam za to alespon vypsali slusny honorar... Nevim proc vas porad zajima problematika Skodovek zejmena 105, 120 atd. Zrejme jste proti nim mirne zaujaty... Jen bych vam chtel sdelit, ze nektere pasaze trochu dost dramatizujete a prehanite... Mozna by bylo vice prospesne psat clanek o tom jak se na dnesnich ulicich jezdi... Protoze nehod je dost a jestli v nich ucinkuji 120tky v nekolika nalo procentech, tak je to dle meho nazoru hodne... Rekl byh ze sou nebezpecnejsi lide v silnych a dle vas "bezpecnych" autech, kteri ani netusi ze kdyz se ve 130ti nabouraji, tak se stejne zabiji, i kdyz maji 10 airbagu...

Preji hezky den... V.Synac
10:01:41
26.09.2006
Luukkyy
Článek mého velkého oblíbence ve mě opět vyvolal více otázek než odpovědí.
Otázka první: Kdo a proč mu za něj zase zaplatil?

Jinak je vidět, že díky lidem jako Johny Death šel mistr hodně do sebe, tentokrát musel dokonce zvednout i telefon a obrátit se na lidi, kteří mají k tematu co říci3
09:54:41
26.09.2006
Syny
Mam 100 chuti mu napsat au uz de do prdele j.rydl@centrum.cz
09:48:53
26.09.2006
Syny
Jo a mimochodem Jan Rydl uz mi zacina pekne srat!!!261
09:46:09
26.09.2006
Nwkt
-> Syny: To je o tom kdo to řídí, viděl sem bezmozka v nový oktávii RS, předjížděl mě a avii předemnou akorát před takovym hezkym esíčkem, nemoch tam vidět a takovejch 140-150 na tachometru musel mít
09:44:00
26.09.2006
Syny
-> Nwkt: Bezpecnejsi je pokud s ni bezpecne jezdis... Ale litet mimo obec 140, predjizdet prez plnou a podobne, to bezpecny neni a je uplne jedno jestli sedis v octavii nebo ve skodofce... zabijes se stejne!
09:42:33
26.09.2006
Nwkt
-> Syny: Sice je Oktávie bezpečnější, ale pokud jí nebudeš servisovat nebo si každý 4 roky kupovat novou jako to dělá kamarádovo otec tak za nějakou dobu bude v horšim stavu než zmiňovaný 120 a 105
09:40:25
26.09.2006
Syny
-> Crestik: Ja uz to nak neresim... sice sem tam napsal svuj nazor, ale nak je mi tohle uz fuck 3 Podle nich kdo nacpe do auta 100 000 je cvok, protoze je lepsi mit Octavii 1,9 TDi a jezdit jak prase... To je prece bezpecnejsi... Sou to bezmozkove...6
09:31:48
26.09.2006
Crestik
mě to příjde jako konstatování skutečnosti, nikoho nepomlouvá, jenom konstatuje, že je tu více skupin, kteří hledí na úpravy škodovek různým způsobem. A že nepomlouvá žiguly apod? Ale pomlouvá, akorát ty články nejsou tolik vidět, když někdo najde křivé slovo o tom svém, tak se to vyventiluje ven a ostatní se přidaj....
09:27:28
26.09.2006
Majkl
-> Syny: jj tak nejak to asi bude 3
09:21:14
26.09.2006
Gabriel
co dodat. když už stejně každej víme kde skončíme
AAA3
09:18:11
26.09.2006
Syny
-> Majkl: Mas si o tom myslet ze mas lacinej tuning a stejne co nevidet hodis auto na vrakac a pujdes si dals koupit do AAA3 3 3 To uz tady jednou bylo ne a mam pocit ze zrovna na tom automixu8
09:14:50
26.09.2006
Rooney - zrušená registrace
jojo začíná se to tam pěkně rozjíždět3
09:11:39
26.09.2006
Dvordy
mě by spíš zajímalo, proč někdo nereje do lidí, kteří upravují nebo opravují žigulíky, trabanty a další.
09:09:15
26.09.2006
Bobesh
-> Gabriel: Už se perou...
09:05:55
26.09.2006
Gabriel
přečtěte si fórum. tam to začíná bejt hezký

jinak já jsem do té své nacpal tolik že bych si pomulu jezdil ve WRX
09:00:22
26.09.2006
Majkl
jj to o tom leceni komplexu me tam nastvalo ale mozna to tak u mnohych jedincu bude... pro lidi kteří by si za investovane penize mohli koupit oktavku uz o komplexech nemuze byt asi rec.. proste laska no 5
08:49:19
26.09.2006
Bobesh
-> Gabriel: Já nikomu škodovky nenutím,důvody jsem tu udal a jako každej chlap je tak trochu ješita a hájí to svý 4 Jenže v Bawu už moc prostoru na "rýpání se" není a to je to kouzlo našich vozů,bych bez toho nemohl bejt,časem mě to třeba přejde,kdo ví...
08:45:43
26.09.2006
Gabriel
-> Bobesh: ale víš co ti na to odpoví takovej mag.r co má baworáka
Extreme Tyres