Že jim to teda trvalo než si uvědomili že pokutovat nás za 51km/h je blbost....
www.autoweb.cz/rychle-zpr
avy/.../articles.html?id=6
140
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Bodový systém...
22:32:52
01.08.2006
01.08.2006

Honza M
19:05:19
01.08.2006
01.08.2006

King
-> Mishoooo: Ono je ten skoro 50pct pokles mrtvejch taky možná tím, že ta půlka řidičů, co kakala do 1.7. na pásy, je teď radši zapne ještě před nastartováním
Zbytek statistiky není tak oslnivej - limit na ohlášení bouračky je posunutej na 50tkč a ve spojení s pokutou jako prase to zrovna k ohlašování nehod nemotivuje. Nejsem sice ouplnej demagog, abych jistej přínos neviděl, ale umění řídit auto nikoho sebepřísnější zákon nenaučí a to je hlavní problém.....
Zbytek statistiky není tak oslnivej - limit na ohlášení bouračky je posunutej na 50tkč a ve spojení s pokutou jako prase to zrovna k ohlašování nehod nemotivuje. Nejsem sice ouplnej demagog, abych jistej přínos neviděl, ale umění řídit auto nikoho sebepřísnější zákon nenaučí a to je hlavní problém.....11:52:17
01.08.2006
01.08.2006

Fire
-> Mishoooo: cekam jen, kdy se to v ramci EU sjednoti !
08:09:05
01.08.2006
01.08.2006

Mishoooo
Inak ten vas system ma daco do seba... teraz hlasili v spravach ze vam to za jeden mesieac znizilo pocet mrtvych na cestach o 50% !!!
doprdele... typujem ze nasi sa zacnu opycit
doprdele... typujem ze nasi sa zacnu opycit

17:45:48
09.07.2006
09.07.2006

JoseA
-> Fantozzi: Auto s tažným by se dalo domluvit a vozík snad taky, ale já už su odhodlaný to risknout, už proto, že tu motorku musím tak jak tak projet, a to nepujde jinde než po městě (leda bych si to odtlačil mimo město a pak zkusil jestli jede). Takže buď to vyjde nebo nevyjde a dostanu pokutu až mi bude zle

17:11:20
09.07.2006
09.07.2006

Fantozzi
-> JoseA: řeknu ti to takhle - když ti to nevyjde, máš si sehnat vozík, dodávku, cokoliv a dostat to tam jinak nez po svých kolech. Jinak ti nezbývá, než poprosit pár kámošů, ať ti aspoň drží palce. Neříkej, že nikdo ze známých nemá vozík, ne kterej bys to naložil
12:40:35
09.07.2006
09.07.2006

JoseA
Co bych možu vyfasovat za pokutu, když pojedu na STK (15km) bez platné STK. S motorkou, STK mi skončila už v červnu a zatím je motorka v servisu, během týdne mi příde zrepasovaný snímač impulsů a pak musím na STK (asi přímo ze servisu, takže nejakých 5 km) a teď mám trochu obavy, jak na sviňu mne chytnou a nevím jestli jim vysvětlím, že jedu zrovna na STK, včas to nevyšlo kvůli poruše a nemám jak motorku dovézt 

12:35:22
09.07.2006
09.07.2006

JoseA
Tak dneska ráno cestou ze zábavy mne prvně chytli s bodovým systémem. A to za stání na chodníku. Zastavil sem kámošovi před barákem na chodníku a ole eště sme sa zakecali a v tom kolem projeli chlupatí, samozřejmě to hned otočili a vrátili sa ke mě. Nebyli moc příjemní a hned po kontrole dokladů začali hledat jestli je stání na chodníku za body, naštěstí to v jakési jejich chytré brožuře nenašli
12:29:08
09.07.2006
09.07.2006

Fantozzi
-> Honzee: přesně tak, nemít zaplacený ručení, případně kašlat na technickou nebo emise a používat auto na běžnej provoz je pěkná volovina a dobře mu tak
10:25:08
09.07.2006
09.07.2006

King
-> Honzee: Tak jak to teda bylo - neměl u sebe jenom doklad o pojištění a nebo neměl uzavřenou pojistku PR? V druhým případě je to jeho kokotina a těch 25 táců mu patří....
10:21:23
09.07.2006
09.07.2006

Honzee
V Sedlcanech u hasicarny nekdo naboural kluka z felinou, pekne mu ji rozsekal. Kdyz prijela policie, zjistili ze kluk nema povinny ruceni, a dostal pokutu 25000,- !!!!!!!! No jasne nekdo rekne povinny ruceni prece musi mit, platit 25 tacu?! Moje auto me vyslo na 20k,to je ukrutne moc penez 25k. Navic este nezavinil nehodu a ma roflakanou karu.
23:42:12
07.07.2006
07.07.2006

Baghira
-> nismouš kosák 77 atd.: Pokud vim, tak měšťáci nemohou kontrolovat technickej stav, jedině si na to přivolat státovku.
16:44:09
06.07.2006
06.07.2006

Honza M
-> nismouš kosák 77 atd.: mazec 
Já za včerejšek a dnešek najel přes 200km a nic

Já za včerejšek a dnešek najel přes 200km a nic
14:01:59
06.07.2006
06.07.2006

michal.kos
tak kámoš dneska ráno 2000 4 body od měštáků v berouně.za na kraji sjetou gumu....

13:40:24
06.07.2006
06.07.2006

Rendinka
stejně všici budem chodit pěšky

11:38:24
06.07.2006
06.07.2006

Petr Abrahámek
-> Peťa Klíč: S tou autoskolou to znam, ale pak sem an to uz sral pac se takhle jezdit nedalo. Domluvili sme se ze pokutu platim pak ja (nestalo se) a nepusobil sem jak brzda provozu. Jezdil sem kolem 60 pres mesto a 100-110 mimo. Tedka uz bohuzel...dostali me tyden pred zacatkem bodovyho systemu. Predjizdel sem v obci, jel sem 80 pac se predemnou plazila koktavka :/. Pekne za 1500 :(
13:18:03
05.07.2006
05.07.2006

Sušenka
-> King: Ja jsem to ted s povdekem kvitoval v pondeli na d1 pred prahou - ukazkovej zip, az jsem cumel 

01:29:07
05.07.2006
05.07.2006

King
-> Fantozzi: Naopak, už kvůli takovejm blbům jedu až na konec a zasadím lekci asertivity beze slov :) Zdá se, že Praha už pochopila, ale na východě czecholandu budepotřeba přidat v osvětě :)
00:38:39
05.07.2006
05.07.2006

Fantozzi
-> Fantozzi: héééj - tak jsem na to myslel, až jsemto zbabral - zúžení
00:38:00
05.07.2006
05.07.2006

Fantozzi
-> King: plně s tebou souhlasím, ovšem kvůli blbům většinou nedojíždím až na zůžení, ale jakmile najdu vhodnou skulinku, tak se zařadím, protože z mých zkušeností na zůžení stojím jak blbec a debilci se mi smějí do xichtu, jak mi to nandali, že jsem si dovolil jed v levým pruhu a ted mě, hnupa, prece neputí, protože se poctivě zařadili už kilometr zpátky, jak je to na značce...
00:03:06
05.07.2006
05.07.2006

Baghira
-> King: Bohužel značka zůžení víceproudé komunikace znamená pro spoustu jedinců, zřejmě poslední "životní" možnost předjet ty dva kamiony před sebou a tím ušetřit deset vteřin na konci silničního staveniště. Samozřejmě, že se už nestačí přad ty kamiony zařadit, takže končí buď na stejném, nebo na horším místě, než byli před svým extra překotným přesunem do "rychlého" pruhu a zblokováním tam jedoucích aut.
Totéž platí o řidičích "egokokotech", kteří si neumí představit, že by jejich nejnovější model vozu s motorem 1,2 HTP mohlo předjet něco, co má základy ve vozu Š 120. Ve chvíli kdy zahlídnou váš přední pravý blinkr, ihned si uvědomí, že jste jim svým pokusem předjet je, vlastně vyhlásil rychlostní válku a tak okamžitě přišlápnou svou zdechlinu co to dá. Doporučuju v tu chvíli, pokud jste to neudělali už předtím, se zachovat uplně stejně, jelikož daleko menším nebezpečím je jet souběžně, nebo rychleji a donutit kokota, aby byl nucen před pomalejším vozidlem v jeho pruhu zpomalit, než riskovat, že se dostanete kokotovy na úroveň zadních dveří, tedy do mrtvého úhlu zrcátek a on se rozhodne pomalejší vůz ve svém pruhu razatně a nečekane, nejlíp bez blinkru předjet a tím vás jako rychlostního soupeře zabít :-/.
Totéž platí o řidičích "egokokotech", kteří si neumí představit, že by jejich nejnovější model vozu s motorem 1,2 HTP mohlo předjet něco, co má základy ve vozu Š 120. Ve chvíli kdy zahlídnou váš přední pravý blinkr, ihned si uvědomí, že jste jim svým pokusem předjet je, vlastně vyhlásil rychlostní válku a tak okamžitě přišlápnou svou zdechlinu co to dá. Doporučuju v tu chvíli, pokud jste to neudělali už předtím, se zachovat uplně stejně, jelikož daleko menším nebezpečím je jet souběžně, nebo rychleji a donutit kokota, aby byl nucen před pomalejším vozidlem v jeho pruhu zpomalit, než riskovat, že se dostanete kokotovy na úroveň zadních dveří, tedy do mrtvého úhlu zrcátek a on se rozhodne pomalejší vůz ve svém pruhu razatně a nečekane, nejlíp bez blinkru předjet a tím vás jako rychlostního soupeře zabít :-/.
23:15:19
04.07.2006
04.07.2006

King
-> lubosgls: Ano, přesně tak - diskutabilní :) Akorát s tím rozdílem, že pro mě řidič, kterej mě předjíždí není prase - tedy pokud to neprovede obzvláště zavrženíhodným způsobem :) Obecně nemám kupodivu s "rychlíkama" problémy. Ovšem na druhou stranu zase nemusím extrémy typu "140 v obci v noci, když se vracím ze služebky", jak se tady občas někdo prsí. A s tím zipem - předvádíš klasickou ukázku CZ myšlení a doufám, že se s ní neztotožňuješ :) Značka např. zúžení 200m je tam PRO INFORMACI a záleží na tobě, jak s ní naložíš. Někdo začne zmatkovat a tlačit se mezi auta v sousedním pruhu. To se obvykle neobejde bez brždění a zmatků. A nebo prostě doješ až k místu zúžení a tam podle klíče jednoduchýho jak facka dojde ke zcumlání obou proudů aut. A právě v tom pohledu na řidiče, co jedou až ke zúžení je vidět ta česká "malost". Ano, nezastírám, že dojíždím až ke zúžení z toho důvodu, že za současnýho stavu tím prostě trošku času ušetříš. Jenže to bude platit jenom do doby, než většina zapojí mozky, jako jinde ve světě.
22:10:56
04.07.2006
04.07.2006

Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
dodatek
to samý máme s povinným svícením... já su teda pro protože vím jak někteří lidi dokážou jezdit zhasnutí !!! a takový tmavý auto je pak neviditelný když jede ráno a kryje ho stín stromů a nesvítí... to je ta zmiňovaná kolektivní vina
to samý máme s povinným svícením... já su teda pro protože vím jak někteří lidi dokážou jezdit zhasnutí !!! a takový tmavý auto je pak neviditelný když jede ráno a kryje ho stín stromů a nesvítí... to je ta zmiňovaná kolektivní vina
21:59:35
04.07.2006
04.07.2006

lubosgls
-> King: ono je tohle vsechno o cem pisem hodne diskutabilni, jak si sam priznal obcas si taky na ten plyn rad slapnes(ne jen ty) a jinej te nazve prasetem v opacnym pripade to bude mit stejnej efekt treba i u tebe kdyz nekdo prolitne kolem tebe, to samy plati v zipu vetsina lidi vidi znacku konciciho pruhu tak se zaradi jeste kdyz je pokracujici pruh volnej a reknou si o kazdym kdo jede az do predu konciciho prohu kam se sere idiot a proto ho reba nepusti je to vsechno o lidech to ale nepisu nic novyho
21:57:37
04.07.2006
04.07.2006

Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
reportáž z konce světa
mluvíte tu chlapi o tom že "jedu v dacii a žádný audi mě nepředjede" ale tu na jihu moravy tento jev nepozoruju... klasika všechno při starém jedu 130+ a ocasi v imperialistických předimenzovaných kraksnách mě předjížděj jako tomu bylo doposud
jediný policajty sem potkal v pátek ještě na silnici břeclav hodonín která je široká, rovná jako stavěná na tryskový auta a co chvila je někde cedule 70... pak ještě ve dvě ráno měřili v Holíči ale to sem nepatří že...
90 meziměsto je málo a ve městě je 50 taky málo. tyto limity bych zvednul klidně na 130 meziměsto a 80 ve městě s tím že by bylo víc omezujících cedulí oni daj 50ku která je ve městě moc užitečná ale zapoměli na to že město nejsou jenom malé uličky plné chodců ale že do města spadají hlavní silnice a periferní silnice a tak dál...
začal jsem si hrát tedy na pana klobouka čímž bohužel dělám špatný jméno škodovce když se plazim někde na ceduli ( 40 ) opravdu 40, btw ta cedule je tam proto že nějakej vocasista tam onehdá přejel nějaký děti na kolech.
on by si to pan poslanec měl vyzkoušet jaký je to namozeklezoucí jezdit půl dne a nepřekročit rychlost ani o píď za týden... a kontrola tachometru - což teď lidi co se bojej budou dělat - je v podstatě nevěnování se řízení vozidla když člověk neustále mrká na ručičku jestli se nehoupe moc vysoko a mám vyzkoušený že když sem jel bez tachometru úplně tak mne nic nerozptylovalo samozřejmě sem jel podle sluchu a vůbec znám to z autoškoly kde sem víc hlídal rychlost než cestu a pak sem sed sám do auta a vůbec sem nechápal... až teprve jsem začal místo koukání na budík opravdu řídit sem se naučil co je to silnice. člověk kterej vyleze z autoškoly nemá žádný reflexy a šestý řidičský smysly... pak něco vběhne pod kola a absolvent hledí na tachometr než aby brzdil... člověk pochopí co je to cesta až když poprvý zaskřípou brzdící kola páč tam kam sem neviděl tak odtamtud něco vyjelo, vylezlo atd.
koukám že sem napsal nádherný samomluvný román a řekl jsem to co vidím každej den co mám podepřený zkušeností (sice to nejsou miliony kilometrů ale i tak...) a ti patlalové o tom nemaj potuchu... lidi kteří dnes lezou do politiky už nejsou králové šalamouni či jak se menoval ten moudrý vládce a soudce... sou to lidi co maj patenty na rozum a razítka "ynženýr" a "kandidád vjed" a "phdr prdl" ale to je tak všecko... má v hlavě akademickou knihovnu ale zblízka nic neviděl... a zase vím vo čem mluvím, takový člověk řídil fabriku, milion titulů a hovno z toho nebyl schjopnej pochopit že za situace která je v tý fabrice nelze splnit to co má našprtaný...
a dostali jsme se do patologické situace kdy do politiky lezou oba dva osli a lid je pouze znechucen... takže nakonec to zkončí zase stejně jako tomu je už od revoluce 89 která začala ale už nikdy nebyla dokončena; jak říkal Havel "blbá nálada" a to je přesně to co tady vládne.
alemísto toho aby se sebrala lůza a šla demonstrovat tak tu sedíme u počítačů a máme blbou náladu
tečka
mluvíte tu chlapi o tom že "jedu v dacii a žádný audi mě nepředjede" ale tu na jihu moravy tento jev nepozoruju... klasika všechno při starém jedu 130+ a ocasi v imperialistických předimenzovaných kraksnách mě předjížděj jako tomu bylo doposud
jediný policajty sem potkal v pátek ještě na silnici břeclav hodonín která je široká, rovná jako stavěná na tryskový auta a co chvila je někde cedule 70... pak ještě ve dvě ráno měřili v Holíči ale to sem nepatří že...
90 meziměsto je málo a ve městě je 50 taky málo. tyto limity bych zvednul klidně na 130 meziměsto a 80 ve městě s tím že by bylo víc omezujících cedulí oni daj 50ku která je ve městě moc užitečná ale zapoměli na to že město nejsou jenom malé uličky plné chodců ale že do města spadají hlavní silnice a periferní silnice a tak dál...
začal jsem si hrát tedy na pana klobouka čímž bohužel dělám špatný jméno škodovce když se plazim někde na ceduli ( 40 ) opravdu 40, btw ta cedule je tam proto že nějakej vocasista tam onehdá přejel nějaký děti na kolech.
on by si to pan poslanec měl vyzkoušet jaký je to namozeklezoucí jezdit půl dne a nepřekročit rychlost ani o píď za týden... a kontrola tachometru - což teď lidi co se bojej budou dělat - je v podstatě nevěnování se řízení vozidla když člověk neustále mrká na ručičku jestli se nehoupe moc vysoko a mám vyzkoušený že když sem jel bez tachometru úplně tak mne nic nerozptylovalo samozřejmě sem jel podle sluchu a vůbec znám to z autoškoly kde sem víc hlídal rychlost než cestu a pak sem sed sám do auta a vůbec sem nechápal... až teprve jsem začal místo koukání na budík opravdu řídit sem se naučil co je to silnice. člověk kterej vyleze z autoškoly nemá žádný reflexy a šestý řidičský smysly... pak něco vběhne pod kola a absolvent hledí na tachometr než aby brzdil... člověk pochopí co je to cesta až když poprvý zaskřípou brzdící kola páč tam kam sem neviděl tak odtamtud něco vyjelo, vylezlo atd.
koukám že sem napsal nádherný samomluvný román a řekl jsem to co vidím každej den co mám podepřený zkušeností (sice to nejsou miliony kilometrů ale i tak...) a ti patlalové o tom nemaj potuchu... lidi kteří dnes lezou do politiky už nejsou králové šalamouni či jak se menoval ten moudrý vládce a soudce... sou to lidi co maj patenty na rozum a razítka "ynženýr" a "kandidád vjed" a "phdr prdl" ale to je tak všecko... má v hlavě akademickou knihovnu ale zblízka nic neviděl... a zase vím vo čem mluvím, takový člověk řídil fabriku, milion titulů a hovno z toho nebyl schjopnej pochopit že za situace která je v tý fabrice nelze splnit to co má našprtaný...
a dostali jsme se do patologické situace kdy do politiky lezou oba dva osli a lid je pouze znechucen... takže nakonec to zkončí zase stejně jako tomu je už od revoluce 89 která začala ale už nikdy nebyla dokončena; jak říkal Havel "blbá nálada" a to je přesně to co tady vládne.
alemísto toho aby se sebrala lůza a šla demonstrovat tak tu sedíme u počítačů a máme blbou náladu
tečka
21:06:36
04.07.2006
04.07.2006

King
-> lubosgls: Třeba ve tvým případě byla tebou popsaná situace a nebylo jinýho zblití. Jenže - nekonečný netový diskuze jsou jednak plný těch "spravedlivejch"
;, co jedou těch předpisovejch 130 (v reálu obvykle podstatně pomalejc) a neustále vykřikujou, že nebudou riskovat zapadnout do "mezery" mezi kamionama. Přičemž ta takzvaná mezera viděná pod úhlem několika stupňů se obvykle při přiblížení nečekaně roztahuje na 100-200 metrů, takže tam prostě za cenu ubrání plynu lze na chvilku zapadnout a tajlisty se zbavit. No a pak máme druhou skupinu, co jezdí na dálnici 0-100km/k přes limit, ale tvrdí, že když dojedou pomalejší auto v levým, tak se dušujou, že ho nepruděj. Pak, ale sakra, kde se nám v tý selance berou ty tajlisti a blokátoři levých pruhů na druhý straně? Všichni jsou samozřejmě slušní driveři ("to všechno voni, ty ostatní f těch silnejch autech!" :), ale když se někde sbíhaj dva pruhy do jednoho tak si auta v tom končícím pruhu musej "zip" natvrdo vynucovat - prostě uprděný Čecháčci :) Nebo nedej bože abych "já, bezpečný řidič" udělal něco pro bezpečnější předjetí toho co mě předjíždí - kdepák! - krajnice je přece plná hřebíků a proto použijeme středovou přerušovanou čáru jako vodítko pro levé kolo a pro jistotu budeme ještě přidávat plyn, protože mě, "slušnýho řidiče" nebude nikdo předjíždět, viď mámo?!
Ne, ne, dost, stejně to nemá cenu :)
Ne, ne, dost, stejně to nemá cenu :)20:37:11
04.07.2006
04.07.2006

Kalibán123 - zrušená registrace
No já nevím dnes jsem jel a semafor červená levý pruh vede rovně pravý odobčuje v něm nikdo a teď tam vjel borec s baworákem a hup padla zelená no a kampak myslíte že jel náš milej klučina no doprava ne prostě to předjel zprava nevím na tyhle hovada prostě žádný zákon nebude hned tak platit mimochodem nasralo mě že na druhé straně byli policajti a nic
18:58:18
04.07.2006
04.07.2006

lubosgls
samozrejme levej pruh
18:57:33
04.07.2006
04.07.2006

lubosgls
-> King: v zasade bych se necpal mezi kamiony kor kdyz jedou za sebou to je polovicni sebevrazda, ja bych kluli tomu driverovi co jel za mnou klidne pridal, abych mu driv odklidil pravej pruh, ale jelikoz nemam v podlaze diru tak ten pedal vic seslapnout nese .))l
18:36:33
04.07.2006
04.07.2006

David.
jo,najednou všichni po praze jezdí hrozně slušně,ale je to správný,protože byla to děsná džungle když člověka na křižovatce na odbočení vytlačoval idiot kterej jelpůvodně rovně a nechtělo se mu čekat frontutak si stoupnul do pruhu rovně pak to tam fouknul a ještě při tom telefonoval,takže na tohle je to podle mě správný.jinak červená do týhle doby byla informativní,to samý plná čára a když jel člověk 60 tak byl stejně nejpomalejší...akorát bych dal toleranci na tu rychlost,to je přehnaný ab dávali pokuty už za 51Km/h...
12:16:07
04.07.2006
04.07.2006

TUNER
Po volbách je už dávno,ale všichni víme co hrajou za divadlo a že pablbkova vláda nedala ještě demisy.A dokud nebude novej senát tak se neudělá jediná novela ani nic jinýho...Prostě jim nejde o nic jinýho,než se udržet u koryta...ostatní je nezajímá...

12:12:42
04.07.2006
04.07.2006

pajavlk
12:09:56
04.07.2006
04.07.2006

Jarda - zrušená registrace
-> TUNER: jakto ze tam je porad? neni uz po volbach?

12:07:15
04.07.2006
04.07.2006

Tuner#2 - zrušená registrace
-> TUNER: A to včera prozměnu Pablb říkal, že se bude zmírňovat - co den, to jiný názor ku*vy jedny.

11:42:11
04.07.2006
04.07.2006

TUNER
No jooo a panu Šimonovskýmu se to zamlouvá a chtěl by ještě přitvrdit...Oni když mají tu imunitu,tak přemejšlí uplně jinak ....

11:24:35
04.07.2006
04.07.2006

Fantozzi
jj, když si to řidiči zkoušeli minulej týden na nečisto, tak je fakt, že jsem olomouc projel od globusu po makro na jeden zátah a na všech semaforch chytl zelenou. Ale od soboty se každej bojí aby nahodou nejel 51 a je to utrpení, protože 50 je najednou závodní rychlost
11:00:20
04.07.2006
04.07.2006

Sušenka
Je to zuzo - Brnenska takhle brzy poranu - a vsichni jak kokoti 80tkou... Ve meste se ted malokdy dostanu pres 40 (diky vetsim kolum mi tacho v tyhle rychlosti ukazuje - narozdil od ostatnich - +-1km/h). Asi se odstehuju do nejake rozvojove zeme...
Ja ocenuju, ze tu ten system je a jsem jednoznacne pro, protoze nejaky bic nad ceskymi ridici byt musi, dokud se nenauci se na silnicich chovat slusne, ale u tohodle paskvilu mam pocit, ze az mi na Kutnohorsky priste namerej tu 60tku, kterou tam jezdim, tak me rovnou odstrelej...
Ja ocenuju, ze tu ten system je a jsem jednoznacne pro, protoze nejaky bic nad ceskymi ridici byt musi, dokud se nenauci se na silnicich chovat slusne, ale u tohodle paskvilu mam pocit, ze az mi na Kutnohorsky priste namerej tu 60tku, kterou tam jezdim, tak me rovnou odstrelej...

01:34:24
04.07.2006
04.07.2006

PeterP136
-> King: Este k tomu "uklideniu" sa medzikamiony. Zrovnanie rychlosti (vratane rychlosti tailujuceho) a bezpecne zaradenie sa vo vacsine pripadov ponahlavca viac zdrzi nez ked pocka na cisty vzduch. Lenze to si tito polovodici neuvedomia. Skoda ze rozum vypinaju pred nastartovanim motoru, prave na ceste je rozum dolezitejsi nez 10 hviezdiciek v ncap.
01:24:28
04.07.2006
04.07.2006

PeterP136
-> lubosgls: Tak presne takych mam v zaludku aj ja. Navyse mam z nich celkom strach pretoze staci ze sa predo mnou nieco zomelie a je uplne jasne ze ho mam v kufri.
-> Tomáš SK: Dik za ujasnenie. Potom sa vyrovname ;) . :))))
-> King: Akozeby sa nedali kamiony legalne predbiehat? A co asi tak robia kamionisti ktori maju tachograf trosku inac nastaveny takze im dovoli ist o 1 alebo 2km rychlejsie nez konkurencia :). Alebo rpeco vlasnte a dialnici predbiehaju kolegov aspon 10km a nakoniec sa aj tak niekedy vratia nazad za neho. Ale zase aby som im nekrivdil tak mnohi sice blikaju ale pustaju rychjelsie iduce auta a predbiehaju az ked je cisty vzduch. Dokonca sa mi stalo aj to ze ked som jednemu spomalil (pustenim plynu bez brzdenia, blikal uz davno predtym nez som ho dobehol) tak sa dotycny ked ma videl tych 50m za zadkom vratil nazad a nechal ma predbehnut aj ked som ho vobec netailoval (dik kingu sa vhodny vyraz ;) ).
Ale viete co idem ja radsejspat. Zajtra mam slusbu to zas budu nervy a nevyspaty budem este o stpen nervoznejsi.
Tak dobru noc a pekne snicky :))
-> Tomáš SK: Dik za ujasnenie. Potom sa vyrovname ;) . :))))
-> King: Akozeby sa nedali kamiony legalne predbiehat? A co asi tak robia kamionisti ktori maju tachograf trosku inac nastaveny takze im dovoli ist o 1 alebo 2km rychlejsie nez konkurencia :). Alebo rpeco vlasnte a dialnici predbiehaju kolegov aspon 10km a nakoniec sa aj tak niekedy vratia nazad za neho. Ale zase aby som im nekrivdil tak mnohi sice blikaju ale pustaju rychjelsie iduce auta a predbiehaju az ked je cisty vzduch. Dokonca sa mi stalo aj to ze ked som jednemu spomalil (pustenim plynu bez brzdenia, blikal uz davno predtym nez som ho dobehol) tak sa dotycny ked ma videl tych 50m za zadkom vratil nazad a nechal ma predbehnut aj ked som ho vobec netailoval (dik kingu sa vhodny vyraz ;) ).
Ale viete co idem ja radsejspat. Zajtra mam slusbu to zas budu nervy a nevyspaty budem este o stpen nervoznejsi.
Tak dobru noc a pekne snicky :))
23:56:44
03.07.2006
03.07.2006

King
-> Tomáš SK: Tohle je obvykle nekonečná debata - kolona kamionů - "slušný řidič" v levým v "limitu" - rychlejší auto za zadkem :) V souladu s parafrází na biblické téma "nepruď a nebudeš pruzen", dávám přednost uklizení se do mezery mezi kamiony - i já jednou budu pospíchat 

23:52:07
03.07.2006
03.07.2006

King
-> lubosgls: Já taky nemám zásadní výhrady k rozumně nastavenýmu bodovýmu systému
Stačí si třeba na d-fensovi porovnat Deutsche punkt-system a ten náš paskvil. D-fensova myšlenka, že by snad bylo lepší obšlehnout ten německej zákon (třeba by nám prodali copyright lacino :), než smolit bastarda no.411. Tvůj příklad s kokotem nalepeným za nárazníkem je příkladem zmrda, kvůli kterýmu teď skřípeme zbytečně zubama. Nezastírám, že na dálnici, pokud situace dovolí, trochu popouštím 140ti kobylkám uzdu, ale blíž, než "2 vteřiny" za tvým nárazníkem mě nehledej :)
Stačí si třeba na d-fensovi porovnat Deutsche punkt-system a ten náš paskvil. D-fensova myšlenka, že by snad bylo lepší obšlehnout ten německej zákon (třeba by nám prodali copyright lacino :), než smolit bastarda no.411. Tvůj příklad s kokotem nalepeným za nárazníkem je příkladem zmrda, kvůli kterýmu teď skřípeme zbytečně zubama. Nezastírám, že na dálnici, pokud situace dovolí, trochu popouštím 140ti kobylkám uzdu, ale blíž, než "2 vteřiny" za tvým nárazníkem mě nehledej :)23:39:35
03.07.2006
03.07.2006

Tomáš SK
-> lubosgls: Tak to si bol ty, kto nas minule brzdil?!? 

23:30:01
03.07.2006
03.07.2006

lubosgls
-> King: dobre slova jiste chyby je hodne mirnej vyraz, jako ze u nasich zakonodarcu nejde vyrobit nic bez brutalnich debilit, at uz jsou to testy v autoskole nebo statni maturita, podle me je bodovej system velice dobra myslenka ani si nemyslim ze tenhle zakon co vysel je ze vsech stran paskvil, rozhodne se ale neda soudit rychlost 51 stejnym metrem jako 69 to uz pochopili i ti debzoti co sedi v praze za dubovejma lavicema, jako vzdy pozde, hlavne ze je tam samej odbornik
PS: me se stava docela pravidelne, kdyz se vracim v patek z brna domu na vypadovce na svitavy ze si to hrnu 130 v levym pruhu, v pravym je to samej kamion nebo "skodovka" co jede 80, za me se pririti ve 180ti nejakej blbecek zacne labilne blikat a mysli si ze kuli nemu budu spomalovat o 50km/h jen aby me predjel, kdyz mu stejne po 500m uhnu az se vycisti vzduch v pravym pruhu
PS: me se stava docela pravidelne, kdyz se vracim v patek z brna domu na vypadovce na svitavy ze si to hrnu 130 v levym pruhu, v pravym je to samej kamion nebo "skodovka" co jede 80, za me se pririti ve 180ti nejakej blbecek zacne labilne blikat a mysli si ze kuli nemu budu spomalovat o 50km/h jen aby me predjel, kdyz mu stejne po 500m uhnu az se vycisti vzduch v pravym pruhu
22:53:50
03.07.2006
03.07.2006

King
-> Tomáš SK: -> PeterP136: Tak to soráč, sypu popílek na hlavičku, v jednom vláknu to jeden z Vašich soudruhů tvrdil a já si to neověřil
Jde o to, že na český běžný silnici je nýčko kamion se svojí 80tkou entitou, kterou nelze bezpečně legálně předjet :)
Jde o to, že na český běžný silnici je nýčko kamion se svojí 80tkou entitou, kterou nelze bezpečně legálně předjet :)22:30:33
03.07.2006
03.07.2006

Tomáš SK
-> PeterP136: Oficialne to nemoze byt povolene. V novom ani starom zakone (nie biblickom
) som nenasiel ziadnu vynimku pri predbiehani a interny predpis by mohol jedine zmiernit sadzbu.
) som nenasiel ziadnu vynimku pri predbiehani a interny predpis by mohol jedine zmiernit sadzbu.22:22:23
03.07.2006
03.07.2006

PeterP136
-> King: Pockaj, pockaj, ta klauzula to kedy pribudla? NIeco mi uslo? Viem o 10km/h nad limit, ktore sice nie su povolene ale najtvrdsi postih za to moze byt napomenutie ale ak sa nic nezmenilo (a tusim ze nie) tak ani pri predbiehani nesmies prekrocit rychlostne limity. Je jasne ze sa to akosi toleruje pretoze je holy nezmysel predbiehat auto iduce 85km/h 90km/h :). Ale ak je to tak ako pises, tak to beriem :).
21:54:27
03.07.2006
03.07.2006

Pavel P..
-> King: na Průmyslový se když nejsou kolony 50 jet nedá... to si tam pak připadáš jak brzda. protože každej tam jezdí 90 minimálně...
21:41:35
03.07.2006
03.07.2006

King
-> lubosgls: "Jisté chyby"?
Jakej je rozdíl mezi rychlostí 51km/h a 69km/h v obci, co se týče finančního a bodovýho ohodnocení?
Prostě klasicky po česku se našla banda konzervativních kokotů, kteří si myslí, že je lepší vymyslet miliardu zákazů a přitvrdit stávající pravidla, místo toho, aby zajistily vynutitelnost stávajícího silničního zákona. A to všechno kvůli pár prasícím kokotům za volentem. Klasická česká aplikace kolektivní viny
Asi jako když na vojně jeden trouba udělá průser a celá četa kvůli němu dělá 2 kolečka "kačáků" kolem buzeráku :).....S tím předjížděním od koktávek a audin: ve městě se mi to ani moc nestávalo, pokud se tak stalo, bylo to konkrétní prase a to, že naněj systém nedosáhne, není můj problém, ale problém systému - na každou svini se někde vaří voda :) Mimo město mi to je a bylo vcelku šumák, když mě v shade pořád něco předjíždělo a dělal jsem všechno proto, abych jim to usnadnil. Svět není black&white a mezi precizním dodržováním např. 90tky na silnici 1. či 2. třídy a "nízkým letem" 120+ je prostě "grey-zone" , kde se dá v lepším autě relativně bezpečně pohybovat. I v motoristicky civilizovanějších zemích (Německo, Itoška...) se k tomu tak přistupuje. Bratia Slováci zas mají vcelku rozumnou klauzuli, že rychlostní limit lze překročit při předjíždění (obiehanie) atd. Prostě někdo se zaměřil jenom na tu absolutní hodnotu rychlosti, přičemž hlavním viníkem nehod je ale překvapivě NEPŘIZPůSOBENÍ rychlosti stavu, povaze bla, bla. Takže dál budeme hlídat "patologické" chování řidičů v podobě rychlosti např. 51km/h na Průmyslové ulici v Práglu, protože máme jistotu, že tím nasereme několk set lidí za den a vybereme majlant. Ale akty mimoňů za volantem zůstanou z kterejch vzniká většina průserů, zůstanou nadále pod rozlišovací schopností našich "Simírů"
Na kretény, co ani po několika letech nejsou schopný vstřebat tak triviální věc jako je pravidlo zipu, trubky, co budou dál na dálnici předjíždět 5km kolonu kamionů 100vkou bez toho, aby se občas zařadili zpátky, jantary který nenapadne, že když nemůžou náklaďák předjet, že by to měli aspoň umožnit ostatním atd. atd. - tyhle "bezúhoné řidiče" 411ka netankuje a dál budou vesele zvyšovat napětí v provozu....
Jakej je rozdíl mezi rychlostí 51km/h a 69km/h v obci, co se týče finančního a bodovýho ohodnocení?
Prostě klasicky po česku se našla banda konzervativních kokotů, kteří si myslí, že je lepší vymyslet miliardu zákazů a přitvrdit stávající pravidla, místo toho, aby zajistily vynutitelnost stávajícího silničního zákona. A to všechno kvůli pár prasícím kokotům za volentem. Klasická česká aplikace kolektivní viny
Asi jako když na vojně jeden trouba udělá průser a celá četa kvůli němu dělá 2 kolečka "kačáků" kolem buzeráku :).....S tím předjížděním od koktávek a audin: ve městě se mi to ani moc nestávalo, pokud se tak stalo, bylo to konkrétní prase a to, že naněj systém nedosáhne, není můj problém, ale problém systému - na každou svini se někde vaří voda :) Mimo město mi to je a bylo vcelku šumák, když mě v shade pořád něco předjíždělo a dělal jsem všechno proto, abych jim to usnadnil. Svět není black&white a mezi precizním dodržováním např. 90tky na silnici 1. či 2. třídy a "nízkým letem" 120+ je prostě "grey-zone" , kde se dá v lepším autě relativně bezpečně pohybovat. I v motoristicky civilizovanějších zemích (Německo, Itoška...) se k tomu tak přistupuje. Bratia Slováci zas mají vcelku rozumnou klauzuli, že rychlostní limit lze překročit při předjíždění (obiehanie) atd. Prostě někdo se zaměřil jenom na tu absolutní hodnotu rychlosti, přičemž hlavním viníkem nehod je ale překvapivě NEPŘIZPůSOBENÍ rychlosti stavu, povaze bla, bla. Takže dál budeme hlídat "patologické" chování řidičů v podobě rychlosti např. 51km/h na Průmyslové ulici v Práglu, protože máme jistotu, že tím nasereme několk set lidí za den a vybereme majlant. Ale akty mimoňů za volantem zůstanou z kterejch vzniká většina průserů, zůstanou nadále pod rozlišovací schopností našich "Simírů"
Na kretény, co ani po několika letech nejsou schopný vstřebat tak triviální věc jako je pravidlo zipu, trubky, co budou dál na dálnici předjíždět 5km kolonu kamionů 100vkou bez toho, aby se občas zařadili zpátky, jantary který nenapadne, že když nemůžou náklaďák předjet, že by to měli aspoň umožnit ostatním atd. atd. - tyhle "bezúhoné řidiče" 411ka netankuje a dál budou vesele zvyšovat napětí v provozu....21:26:44
03.07.2006
03.07.2006

THOMMY
-> King:
Kasli na sedativa,jak rikam-radsi rovnou pesky,aspon si provetrame hlavu,a nehrabne nam z toho
Kasli na sedativa,jak rikam-radsi rovnou pesky,aspon si provetrame hlavu,a nehrabne nam z toho
20:38:26
03.07.2006
03.07.2006

lubosgls
nahodou panove, vtom zakone jsou jiste chyby a je strasne prisnej, ale nejni nadto koukat kdyz jedu rano do prace a pak z prace( v brne) jak me najednou v 25 let stare DACII nepredjizdi oktavky, audiny atd. a to jako ze jezdim podle predpisu a jezdil jsem, i kdyz se me podarilo parkrat projet krizovatku na cervenou samozrejme nechtene, ono hold pani prachaci nebo machyrci co jezdili nebo nekteri jezdi 150 kde je 80 nebo kde je 50 tak 90 si uvedomili ze uz to hold nejni o zaplaceni pokuty(na kterou vetsina znich mela a maj i pri soucasnych sazbach) ale ze jim jde i o papiry