Kdo bydlí, nechápe...

prohledat
31 příspěvků (zobrazeno 1 až 31) od 12.04.2006 do 20.04.2006, založil/a Baghira
řadit dle data
05:00:01
20.04.2006
SWAT3CZ
Tak nevim kteryho vola volit... nechteli by kandidovat treba Majkl, Jirik a Samantus?? Tam by jsme apon vedeli co nas ceka... 3
08:58:45
19.04.2006
Pedros
-> COL: -> Baghira: Ty woe to jsme zase nadhodili téma :) Radši už toho nechte.. 4
23:33:04
18.04.2006
Baghira
-> COL: Tak mě primárně nejde o to, aby byla ODS kdoví jak sociální, jde mi spíš o to, že ČSSD je asociální a dělá všechno přesně naopak než by měla, za jejich kroky by se nemusela stydět kdejaká pravicová strana. Já jsem přesvědčení vesměs středovýho, ale taková strana tu není a mě se třeba líbí nějaká symbolická platba u doktora nebo za recept, stejně jako školný a soukromý nemocnice naopak se mi nelíbí třeba důchodovej systém, apod. co navrhuje ODS, ale ČSSD nebudu volit hlavně proto, že se totálně minuli svýho programu. Za Zemana to ještě šlo, ale teď je to děs.
21:45:50
18.04.2006
COL
Na tu diskuzi by to chtelo asi vice prostoru.... Ale z toho, co pises uz uplne prestavam chapat, proc ted inklinujes k ods...

a) "zaměstnavatel třeba nám jasně řekl, že kdo bude nemocnej, tak mu ty peníze co mu vyplatí bude strhávat v prémiích, bez ohledu na to jestli má nižší odvody..."

b) "A to nemluvim, že lidi přecházejí nemoce, protože se jim to nevyplácí"

c) "proč má třeba moje tetka v invalidním důchodu za svůj lék, kterej byl na recept a bez kterýho by se ráno nepostavila teď z 0,- doplácet 800,-??? Ano je tu lék, podobnej, kterej platí pojišťovna, ale ten jí nezabírá "

d) "Podle mě ne, ale zmůžu h"

Nic z vyse uvedeno vubec nenasvedcuje, ze ods je pro tebe spravna volba...

ad a) tvuj zamestnavatel je hajzl, zajimalo by me, kam ty neodvedene penize pujdou... Bud rad, ze ti nepocitaji pauzy na zachod a ze treba zenske u vas, kdyz maji sve dny, nemusi nosit nejakou pasku nebo znacku, aby tam mohly vickrat - i to je bohuzel dnes realita, cim na nizsi pozici jsi, tim jsi vetsi hadr, zejmena u cizich spolecnosti, ktere tu hledaji levnou pracovni silu... - koukam, ze volas po vetsi nebo alespon fungujici ochrane zamestnance - to ale u ods rozhodne nehledej - spis opak....

ad b) ano je to tak, hlavne tam, kde clovek vydelava hodne penez, nekteri dokonce hrde rikaji, "nemam cas byt nemocny"... co s tim? Moc se delat neda, chces vic penez v nemoci, -mej vyssi odvody, nemocenske funguje take na pojistovacim principu, ikdyz s tim, ze plneni je shora omezene.... je mozne, ze by pomohlo pojisteni na komercnim principu (k tomu ma ods blizko), ovsem jen tem, kteri maji prijmy zretelne nad prumerem.... (zjednodusene receno)

ad c) to je problem, ale filozofii ods neresitelny - leda snad, ze by nejakou nahodou zacly plne hradit tenhle lek namisto toho druheho...

ad d) ano, to je pravda, ale nemyslim, ze by ods byla strana, ktera by ti v tom chtela pomoc.... spis naopak

Clovece prekvapils jsi mne tim, ze mas docela dost "socialnich ocekavani" a obavam se, ze ods ti je asi nesplni.

Jo, nechci tu vypadat jako nejaky advokat cssd, sam totiz jeste nevim koho :o).

20:29:55
18.04.2006
Baghira
-> COL: TAk já to černě nevidim, ovšem co se třeba týká toho porodnýho, nebo mateřský, jedině bych s tim souhlasil...ale muselo by to mít reálnej základ a ne jen plácnutí cifry, kterou nikdy nemůžou dát. Zdravotnictví se vyvíjí standardním způsobem, je to stát ve státě kterej si žije svým vlastním způsobem, proto ani zastaralí bejt nemůže, při tý stovce miliard co tam teče, ovšem jsou určitý prvky, který musí stát potažmo ministerstvo regulovat a to podle mě absolutně neplní svou práci. Nechápu, proč nemůže být paralen místo za 15,- za 20,- pro každýho, to je snesitelnej doplatek, ovšem proč má třeba moje tetka v invalidním důchodu za svůj lék, kterej byl na recept a bez kterýho by se ráno nepostavila teď z 0,- doplácet 800,-??? Ano je tu lék, podobnej, kterej platí pojišťovna, ale ten jí nezabírá :-/...konkrétní příklad Rathovy práce a mohl bych pokračovat. Spíš mě štve jak všichni řvali, že Musílková měla deficit, ale kdyby se nezvýšil příspěvek státu, za státní pojištěnce, tak tam je ten deficit furt a možná o dost větší, vždyť se to zvedlo o 90,- a to je za statisíce lidí? Neříkám, že byla kdovíjaká manažerka, ale furt se musí mít na paměti, že socky tam byli 8 let a všechno chtěj najednou honem měnit půl roku před volbama a to ještě způsobem, kterej absolitně nic neřeší. No a co se týká tý nemocenský, tak ti to řeknu opět konkrétně...zaměstnavatel třeba nám jasně řekl, že kdo bude nemocnej, tak mu ty peníze co mu vyplatí bude strhávat v prémiích, bez ohledu na to jestli má nižší odvody...to je v pořádku? Podle mě ne, ale zmůžu h...prostě nesmim bejt nemocnej a budu nemoce přecházet...nedej bože to semnou jednou nesekne a nebude to pak na mojí léčbě stát mnohonásobně víc. A to nemluvim, že lidi přecházejí nemoce, protože se jim to nevyplácí, další Škromachova stupidita...místo aby dostal nemocný lidi do postele, aby to neroznášeli, sníží nemocenskou za první tři dny, čímž nijak nepostihuje lidi co se na nemocenský flákají, protože ty se válejí 2-3 měsíce a to už je o jinejch penězích, ale postihuje právě ty skutečně nemocný...A mohl bych pokračovat do nekonečna. Takže jako bývalí volič ČSSD říkám...je čas na změnu.
18:29:01
18.04.2006
COL
->Baghira: no pokud nemame vychcipnout, tak porodne, podporav materstvi a zejmena rodicovsky prispevek proste byt musi a to v dostatecne vysi.... protoze deti jsou i pro "stredni tridu" stale prilis drahe - zejmena v te fazi, kdy je s nimi jeden rodic doma....mimochodem proti tomu nenamita nic moc ani ods.... Co se tyce VZP a zdravotniho pojisteni: VZP ma na rozdil od ostatnich zdravotnich pojistoven problem v tom, ze jsou u ni povinne registrovani pojistenci, za ktere plati pojistne stat (studenti, duchodci, deti) a to pojistne, ktere za ne stat odvadi je hodne male, je vice nez 2x nizsi nez musi odvadet osoba bez zdanitelnych prijmu (napr. student starsi 26let)... to ji proti ostatnim znevyhodnuje a je to take jednim z duvodu dluhu.... Mimo to zdravotnictvi funguje na plne pojistovacim principu -tj. moc se s tim delat uz neda - bud snizis vydaje na peci, nebo zvysis odvody pro zdravotni pojisteni, pripadne shodek dolijes z rozpoctu. Jine to byt nemuze ani za ods ani za martanu.... Nemocenska placena zamestnavatelem - asi je to zbytecne, nicmene tratit by se moc nemelo, protoze zamestnavatel ty penize zase nebude muset odvest, takze mu zbudou, co s nima udela je jen jeho vec - stejne tak jako u tech premii... Byrokracie roste - ovsem to je prirozeny jev, ktery by nastal stejne - stejny efekt muzes pozorovat ve sposute firem... Posuzovat tech 8 let je problem, protoze nevime, jak by to zvladl nekdo jiny, ale zas si nemyslim ze je to tak spatne... Zdravotnictvi v hajzlu - nevsiml jsem si, ze by se nekde pouzivaly zastarale metody, nevidel jsem chudeho doktora, krom toho za nadstandard se da vzdy priplait a to i legalni cestou... Mame dokonce luxusni sit lekaren, napr. kolem stanice metra Haje jsou v okruhu 500m 4 po cely den prevazne prazdne lekarny, ktere se nejakym zahadnym zpusobem uzivi - no asi ty marze nejsou zas tak nizke, jak lekarnici rvou... atd. Jakkoliv Ratha bytostne nesnasim, tak musim rici, ze v par vecech ma pravdu.

Tim jsem zdaleka nechtel rici, ze je vse v poradku - to ani nahodou :o). Jen bych nevidel vse tak cerne.
12:54:56
18.04.2006
Baghira
-> COL: Jenže to máš to samý jako socanskej průměrnej plat 26 tisíc, porodný 120 tisíc, mateřská 10 tisíc a další nereálný výdaje zhruba za 200 mld ročně...takže ono to chce brát všechno s rezervou. Já ale u nic vidim za 8 let vlády jediný...zdravotníctví v hajzlu, rychle se oddlužuje VZP na úkor státního rozpočtu, nemocenská placená zaměstnavatelem, takže v podstatě neplacená, protože ve všech firmách pak strhnou lidem prémie, zadlužení 70 tkč na osobu, o 120 tisíc vyšší počet státních zaměstnanců za 8 let vlády, takže šílená byrokracie atd, atd, atd...a to já už nehodlám podporovat.
12:45:04
18.04.2006
COL
-> Baghira: To sice vyjde, ale tohle byl navod pro zarputile skodovkare :o)
S tou ods tedy nevim, celkem dost me stvou ty jejich polopravdy, ohledne mezd "podle ODS", kterymi se snazi pusobit na ekonomicky slabsi vrsty, sice jim ukazi hezke cislo jake by bylo na vyplatni pasce, ale uz jim nereknou co budou muset platit navic a za co bude drazsi.... Evidentne je jasny, ze rovna dan by poskodila prave ty lidi, kteri se na nas zubi z jejich reklam se svym cislem platu... Evidentni podvod na tuhle skupinu volicu. Ono mam obavu, ze ani ja bych na rovne dani nejak dramaticky nevydelal a to mam celkem dost nadprumerny prijem... ac by mi to ekonomicky prospelo, tak se mi tenhle zpusob ziskavani mene premyslejicih volicu hnusi.
11:10:59
18.04.2006
Baghira
-> Pedros: Sice je moc nemusim, ale asi ODS...ovšem preferenčníma hlasama tam dám lidi který tak nějak znám, seru na ty korytáře co jsou na prvních místech. Ostatní strany jsou pro mě o hodně míň přijatelný.
11:02:39
18.04.2006
Pedros
Když už jsme u toho,koho budete volit?? Všichni v tom parlamentu jsou výdělečný svuně
22:46:18
17.04.2006
Baghira
-> COL: To už vyjde levněji koupě celýho auta s vyhovujícím motorem :-).
22:42:38
17.04.2006
COL
Reseni by bylo treba tohle: zastavet primereny motor co vyhovuje soucasnym predpisum a nechat schvalit jako individualni stavbu... jeste by se s tim dali sfouknout dalsi veci, jako brzdy atd... jen je to jaksi trosku drahe...
21:08:34
17.04.2006
King
2 Labros: No, ne ze bych se chtel zastavat eko-zmrdu, ale na emisich mi obvykle taky nameri diky LPGcku podobny hodnoty jako s katem, ale.....ve dvou minimalne pouzivanejch rezimech - volnobeh a 3000rpm naprazdno. Nehlede na to, ze NOx se na emisich neresi a tam je sakra rozdil s katem ci bez katu. Stejne je to ale mamrdi napad :)
19:11:43
17.04.2006
Bagrr- máma mele Emu
Mno tak to je marast... Táto kde máme ten kulobrok??
11:58:13
14.04.2006
VeTeV
-> Labros: uz sme to prece vyresili - KUN je nase budoucnost - silnice a dalnice zasypeme hlinou a zaprahneme povoz dreveny . moc se na to tesim 4
11:56:36
14.04.2006
Labros
a bude mi h***o platný, že mi vždycky na emisích říká, že mám nižší emise než některý auta s katem.
11:48:06
14.04.2006
Xmax88
no jiste, nejspis maji prachy v automobilkach, tak se nas chcou zbavit.
11:45:34
14.04.2006
VeTeV
realita je takova - mas vrak tak plat ...neda se svitit...

jedna z moznosti jak nas vystrnadit - sere je dost ze toporad jeste jezdi....
11:12:58
14.04.2006
Mr. Zabijak
-> Labros: Jsou to idioti, tohle fakt nemá cenu komentovat, je to tak jak říkáš, v práci máme služebáků tři prdele a asi by se někdo divil kolik toho ty tzv. ekologický káry nablejou do atmosféry - rekord je asi 116tkm za rok
11:05:39
14.04.2006
Labros
My máme sice emise o hodně vyšší, než nový auta, ale zase jezdíme většinou zlomek kilometrů, co jezdí nějakej novej služebák... já třeba 5 000 za rok, on 150 000... a ekologickou daň budu platit větší já? Ať se de vy***t
10:55:45
14.04.2006
Mr. Zabijak
Tak to je fakt už síla... kokoti, opravdová snůška idiotů atd... byl bych už moc sprostý... ale za plyn ted paltím nechutný balík, když nám ho měli zavádět to bylo keců o příspěvkách a kolik tím ročně neušetřím a že to mám za pět let zpátky a samý takovýhle sračky 8
13:03:32
12.04.2006
Xmax88
proč platit dan ze starších vozidel? PROTOZE MAME JINSÍ EMISE NEZ MOTORY SE VSTRIKOVÁNIM. ale podle norem EU. jsme jeste hluboko pod max. toleranci. v te vladě nevědej co melou, chcou pred volbama ukazat ze jsou kreteni, ja budu volit komunisty a bude klid
10:22:41
12.04.2006
Bery
tohle je fakt o rozumu a o rozum....
10:10:56
12.04.2006
Rumman
-> sep: JOJOJO156 121
10:03:10
12.04.2006
kirri
-> Baghira: se jim navrhuje schvaluje, když maj měíčně XY tisíc, Sepova myšlenka je dobrá6
09:49:57
12.04.2006
aDAm
-> sep: kurna nemame pudu :-( jen na zahrade vzduchovku ;)
09:24:03
12.04.2006
lubor
Pamatujte,že takový korytáři a svině se do toho parlamentu určitě prorvou.Vždyt po tom Bursíkově zjevu už je vidět,že je to gauner,který jenom plave napříč celým politickým spekterm,jen aby se někde upíchl a ždímal peníze.Poslední dobou fakt nevycházím z udivu.ODS sníží šokově nezaměstnanost,ČSSD chce udělat z ČR jeden obrovský CHanov a resocializovat cikány obrovskými dávkami porodného-a tihle"Zelení"ti jsou vypečení asi uplně nejvíc ze všech.Jak je možné,že v té politice je takový pracovně-intelektuální odpad?To nechápu.
Chce to řád a hodnoty-v tomhle bordelu se jinak nikam náš stát nepohne.
09:14:17
12.04.2006
sep
pomalu čas začít snášet z půdy kvéry...
09:11:03
12.04.2006
Pavel P..
s tim ať jdou do prdele...to nemůže projít.120
08:56:14
12.04.2006
Martin33
-> Baghira: ty blbci už neví co by121
08:53:56
12.04.2006
Baghira
www.novinky.cz/ekonomika/ 82448-bursikova-ekodan-by- sokove-zvedla-ceny.html Tak to je dobrej hukot, doufám, že se do parlamentu nikdy nedostanou...mamrdi.
Extreme Tyres