skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Wifi anteny
15:10:53
20.02.2006
20.02.2006

Dušan
ok zkusim to kabelem
19:45:55
19.02.2006
19.02.2006

Vojta - zrušená registrace
-> Dušan: Ja bych to neresil moc v pripade takove vzdalenosti ... zkus ten kabel pokud to mas kde natahnout takb ych to zkusil...a hlavne co se tyce ceny jsi uplne nekde jinde.
Vem si ze ti nekde vyroste do toho strom :o) a uz nemas signal ..hehe ..ale je to na tobe....kazdopadne na tu vzdalenost pokud mate dobrou viditelnost jeden na druheho tak bych nekupoval zadnou ext. antenu zkusil bych ten maly bicik dodavany jak k AP tak nejake te Wi-Fi karte...
Vem si ze ti nekde vyroste do toho strom :o) a uz nemas signal ..hehe ..ale je to na tobe....kazdopadne na tu vzdalenost pokud mate dobrou viditelnost jeden na druheho tak bych nekupoval zadnou ext. antenu zkusil bych ten maly bicik dodavany jak k AP tak nejake te Wi-Fi karte...
18:56:33
19.02.2006
19.02.2006

Hanuš
-> Dušan: Já tě rozumím. Anténa vypadá líp než kabel
Já teď budu mít síť i s 2 sousedem a ta bude už bezdrátově. Akorád je v problém v tom, že jsem chtěl ject na Gčku a to bych tam musel dát externí anténu nebo ject na B jen na bičík..
Už vím proč Wifi sítě nejedou na G... Ted jsem to počital nějakym programem, a na 2 bičíky s 20 dB signálem na Géčku dosah 15metrů a Béčku 98 metrů ve volném prostoru.
I když jsem ztoho celej jelen ....snad mě to někdo vysvětlí ..
Já teď budu mít síť i s 2 sousedem a ta bude už bezdrátově. Akorád je v problém v tom, že jsem chtěl ject na Gčku a to bych tam musel dát externí anténu nebo ject na B jen na bičík..Už vím proč Wifi sítě nejedou na G... Ted jsem to počital nějakym programem, a na 2 bičíky s 20 dB signálem na Géčku dosah 15metrů a Béčku 98 metrů ve volném prostoru.
I když jsem ztoho celej jelen ....snad mě to někdo vysvětlí ..

18:28:51
19.02.2006
19.02.2006

Honza M
-> Dušan: dráty jsou vždycky lepší než něco nehmatatelné...
18:27:36
19.02.2006
19.02.2006

Dušan
jo s kabelem je to v poode ja vim ale chtel jsem tu antenu. Nemam rad draty
17:40:27
19.02.2006
19.02.2006

Hanuš
-> Vojta: Ten kabel vyjde určitě levnějš. Záleží jakou tam má možnost natažení kabelu. Já ho tu mám taky taženej 95 metrů a vpohodě. A proti wifi pokud ti ho něco nepřekouše tak je bez výpadků a s mnohem větší rychlostí.
13:42:48
19.02.2006
19.02.2006

-> Dušan: Hmm a nebude pro tebe vhodnejsi natahnout kabel? 20 m kabelu ti vyjde podstatne levneji nez nejake wi-fi zarizeni. Ja mam tazeno 80m a taky se to da...pokud mas k tomu prostor tak bych sel asi do kablu.
12:57:25
19.02.2006
19.02.2006

Hanuš
-> Dušan: Tak kup třeba toho ovislinka WL-5460 AP, W3000G , WRT311AP. Ty jsou jedny z nejlevnějších...
Antenu bych neřešil, na 20 metrů to musíš chytit na tu 2db šroubovací co ktomu dávají
Antenu bych neřešil, na 20 metrů to musíš chytit na tu 2db šroubovací co ktomu dávají
11:58:30
19.02.2006
19.02.2006

Dušan
15-20m vic to neni. Jo je to ADLS router ktery to sdileni umoznuje i kdyz je vypnuty kompl takze mi jde o to abych to jednoduse pripojil na jeden volny konektor a jen to nakonfiguroval.
11:25:41
19.02.2006
19.02.2006

No pokud to tak popisujes ze to bude jen prez silnici tak by ti stacila i ta mala antenka dodavane k nejakemu AP (D-link, Ovislin apod...). Ve svem compu ti myslim taky dobre poslouzi bud PCI nebo jak rikas USB nejaka wi-fi karta. Zalezi jak daleko to teda prez tu "ulici" je pokud tam jsou nejake prekazky velke jako stromy steny ploty apod...coz hodne da se rici ovlivnuje singal.
Co se tyce toho abys mohl nejaky teda ten signal prijimat, tak potrebujes jeste nejake AP do toho baraku kde je to ADSL ktere chces sdilet...Nakonfigurovat spolu AP s nejakou tou kartou...nejak to zabezpecit aby se nemohl nekdo jiny z okoli pripojit - treba omezit na mac adresu, pouzit ruzne zabezpecovaci technologie apod :)
Tak bych to videl ja...pokud se pletu opravit

Co se tyce toho abys mohl nejaky teda ten signal prijimat, tak potrebujes jeste nejake AP do toho baraku kde je to ADSL ktere chces sdilet...Nakonfigurovat spolu AP s nejakou tou kartou...nejak to zabezpecit aby se nemohl nekdo jiny z okoli pripojit - treba omezit na mac adresu, pouzit ruzne zabezpecovaci technologie apod :)
Tak bych to videl ja...pokud se pletu opravit

10:29:15
19.02.2006
19.02.2006

Honza M
-> Dušan: Záleží jak je to daleko. Pokud to je jenom přes ulici tak by ti stačila všesměrová 5db
10:25:27
19.02.2006
19.02.2006

Dušan
Potrebuju poradit:
Chci udelat wifi do druhyho baraku. V jednom baraku je ADSL modem se switchem na kterej je zapojenej jeden kompl. Ted chci pres silnic vzduchem pripojit jeste jeden kompl. Predpokladam ze do nej koupim Wifi kartu na PCI nebo do USB - da se s ni lip manipulovat kvuli signalu. A co mam koupit na zdroj vysilani ?? Predpokladam ze existuje antena ktera se pripichne na ten switch a pak jen zadam Mac adresy pro povoleni pristupu. Poradte.
Chci udelat wifi do druhyho baraku. V jednom baraku je ADSL modem se switchem na kterej je zapojenej jeden kompl. Ted chci pres silnic vzduchem pripojit jeste jeden kompl. Predpokladam ze do nej koupim Wifi kartu na PCI nebo do USB - da se s ni lip manipulovat kvuli signalu. A co mam koupit na zdroj vysilani ?? Predpokladam ze existuje antena ktera se pripichne na ten switch a pak jen zadam Mac adresy pro povoleni pristupu. Poradte.