Tak uz nam odzvonilo aj na Slovensku :(

prohledat
193 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 17.02.2006 do 10.11.2006, založil/a Mishoooo
řadit dle data
19:35:04
22.02.2006
DuriQ
ako neviem co za dementa robil tieto weby to bol korunovany ..... www.telecom.gov.sk/index/ go.php?id=740 a www.nrsr.sk/ tam nieco najst cez vyhladavanie je ina utopia 3
19:32:22
22.02.2006
DuriQ
Mishoo: skor presvedcim basku ze som gay ako teba o tom ze ti nic nemozu ani od 1.4.2006 pretoze to neni sxvalne je to len navrh ty vajcooo
13:15:51
22.02.2006
Mishoooo
-> Tomáš SK: povazuj to za co chces.. pre mna je to fakt4
12:56:54
22.02.2006
Tomáš SK
-> Mishoooo: Podla §54, odsek 10 policajt k vykonaniu cestnej technickej kontroly potrebuje predpis. Ak mas zarucene info, tak by ti ten clovek mal vediet povedat jeho cislo. Inak to povazujem za famu.
09:57:11
22.02.2006
Mishoooo
-> Tomáš SK: keby som mal tak je to tu... ale je to zarucena info8
09:31:49
22.02.2006
Tomáš SK
-> Mishoooo: Daj cislo zakona / vyhlasky.
09:10:58
22.02.2006
Mishoooo
-> DuriQ: no tak teda od 1.4. mozu sosony kontrolovat technicky stav vozidla + retaze povinne atd...
Je to schvalene4
09:09:20
22.02.2006
DuriQ
Mishoooo: ale ked budes mat dobru retoriku tak ho ukecas 3
09:08:47
22.02.2006
DuriQ
Mishoooo: ono je to len vyhlaska a nikde v nej nieje definovane ze sa tym upravuje pravomoc policajtov teda ja som to nepostrehol :o je mozne ze som to prehliadol 3 zakon je nad vyhlaskou tak si neplet hrusky s jahodami a k tomu je to este len navrh zakona a ak bude schvaleny tak bude platit od 1.4.2006 4 takze do 1.4.2006 mas veget a do vtedy ti mozu fukat 3 potom to uz bude diskutabilne... 3
23:31:52
21.02.2006
Mishoooo
-> strucy: no sak pockaj... nebudes zabudnuuuut
23:30:27
21.02.2006
strucy
-> Mishoooo: ani sám nevieš o čom tu stale točíš4
23:24:52
21.02.2006
Mishoooo
-> strucy: no sak o tom tu cely cas tocim... ze sa nemozes odvolavat na zakony... susny s tym mozno odstrasis ale chrena iba tak naseres...3 takze zatial dvojsecna zbran...8
23:22:59
21.02.2006
strucy
-> Mishoooo: to už záleží ako budeš presvedčivý a akého pána narazíš4
23:20:36
21.02.2006
Mishoooo
-> strucy: no sak aj to je mozne... ako berem ze sa to da vysvetlit aj v moj prospech ale ked daky zeleny ufoncek bude chcet tak aj v jeho prospech8
23:17:18
21.02.2006
strucy
-> Mishoooo: práve preto ako to komu vyhovuje čiže 86
22:28:56
21.02.2006
Mishoooo
-> DuriQ: sak to sa da vysvetlit vseliako... teda presnejsie ako to komu vyhovuje4
21:10:50
21.02.2006
DuriQ
Mishoooo: s) niektorá časť systému, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky vozidla je chybná, poškodená alebo upravená, prípadne úplne chýba, čo bezprostredne ohrozuje bezpečnosť cestnej premávky, bezpečnosť osôb alebo majetku, životné prostredie alebo poškodzuje pozemnú komunikáciu, skus citat a pri tom troxu rozmyslat 4
21:09:12
21.02.2006
DuriQ
Mishoooo: mno a to ti bude kontrolovat policajt ze 3 toto ti bude kontrolovat technit TK a ne policajt 4 mno a to na tom TKSku fakt zapracovali ze im to trvalo tak dlho... 20:11:38
19.02.2006 3
19:40:01
21.02.2006
Mishoooo
-> strucy: sak a naco ti bere paiere...aby ti to dokazal na expertize...4 na to uz maju inych ludi... a chce sa ti kvoli tomu davat auti do povodneho stavu?
19:38:18
21.02.2006
strucy
-> Mishoooo: alias nech mi to dokáže 4
19:36:14
21.02.2006
Mishoooo
-> strucy: Tak priklad... policajt ta zastavy... pozre na podlozky... a ako si vysvetli zakon... ohrozenie premavky... alias uprava technickej jednotky a co tam chces dalej riesit...
19:27:36
21.02.2006
strucy
-> DuriQ: 3 3 3 zas to chalan nepochopil
-> Mishoooo: prečítaj si ten bod s ešte raz, kedže neohrozuje , nepoškodzuje tak ti môžu fúkať aj naďalej4
19:06:01
21.02.2006
DuriQ
Mishoooo: mno a to ti bude kontrolovat policajt ze 3 toto ti bude kontrolovat technit TK a ne policajt 4 mno a to na tom TKSku fakt zapracovali ze im to trvalo tak dlho... 20:11:38
19.02.2006 3
09:27:20
21.02.2006
Mishoooo
Toto vsetko som citoval tks.. nezarucene info.. zajtra budem mat oficialne info4
09:25:15
21.02.2006
Mishoooo
-> DuriQ: Takze duri... podla toho bodu S su v plnom prave brat papierky... a mozme si fukat kakao navzajom8
09:23:52
21.02.2006
Mishoooo
a citujem TKS :

myslim, ze iba toto sa nas tyka:

§ 2

Nespôsobilosť vozidla na premávku na pozemných komunikáciách

(1) Vozidlo sa považuje za nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách, ak

a) nie je schválené na premávku na pozemných komunikáciách,

b) sa nezhoduje so schváleným typom alebo na ktorom boli vykonané neoprávnené zásahy do systému, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky, alebo ktoré je dodatočne vybavené neschváleným systémom, komponentom alebo samostatnou technickou jednotkou,

c) poškodzuje pozemné komunikácie nad prípustnú mieru,

d) nie je prihlásené do evidencie vozidiel v Slovenskej republike, ak tejto povinnosti podlieha, alebo do evidencie vozidiel iného štátu okrem novozakúpeného vozidla podliehajúceho prihláseniu do evidencie vozidiel, ktoré je vybavené platnou tabuľkou so zvláštnym evidenčným číslom,

e) nie je vybavené platnou tabuľkou alebo tabuľkami s evidenčným číslom alebo osobitným evidenčným číslom, alebo zvláštnym evidenčným číslom, ak takej povinnosti podlieha, alebo platnou tabuľkou alebo tabuľkami s evidenčným číslom iného štátu,

f) nemá doklad o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla, ak sa vyžaduje podľa osobitného predpisu,

g) nemá osvedčenie o evidencii, alebo technické osvedčenie vozidla,

h) nemá platné osvedčenie o technickej kontrole alebo nemá platné osvedčenie o emisnej kontrole,

i) nemá identifikačné číslo vozidla VIN zhodné s identifikačným číslom vozidla VIN uvedeným v osvedčení o evidencii alebo technickom osvedčení vozidla, ak bolo také číslo vozidlu pridelené,

j) pri kontrole originality vozidla, ak takej kontrole podlieha, bolo hodnotené výsledkom nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách,

k) je dočasne alebo trvalo vyradené z premávky na pozemných komunikáciách.

(2) Historické vozidlo sa považuje za nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách ak

a) nemá platný preukaz historického vozidla,

b) nie je vybavené platným osvedčením o pridelení zvláštneho evidenčného čísla a tabuľkou alebo tabuľkami so zvláštnym evidenčným číslom.

(3) Športové vozidlo sa považuje za nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách ak

a) nemá platný preukaz športového vozidla,

b) nie je vybavené platným osvedčením o pridelení zvláštneho evidenčného čísla a tabuľkou alebo tabuľkami so zvláštnym evidenčným číslom pre športové vozidlo.

§ 3

Technická nespôsobilosť vozidla na premávku na pozemných komunikáciách

Vozidlo sa považuje za technicky nespôsobilé na premávku na pozemných komunikáciách, ak

a) účinok prevádzkovej brzdy nedosahuje stanovený limit alebo účinok prevádzkovej brzdy na ktoromkoľvek kolese je menší ako 70% najvyššieho zaznamenaného účinku na inom kolese tej istej nápravy,

b) stav ovládacieho pedálu a jeho čapu, jeho zdvih alebo dráha neumožňujú bezpečné ovládanie prevádzkovej brzdy,

c) výstražné zariadenie brzdovej sústavy alebo manometer tlaku vzduchu v brzdovej sústave sú poškodené alebo nefungujú správne,

d) zo sústavy kvapalinových bŕzd uniká brzdová kvapalina alebo z pretlakovej vzduchovej brzdovej sústavy nadmerne uniká vzduch,

e) časti prevodu brzdy alebo samotnej brzdy sú opotrebené alebo poškodené tak, že brzda neplní svoju funkciu,

f) účinok parkovacej alebo núdzovej brzdy nedosahuje stanovený limit alebo niektorá z jej súčastí je poškodená tak, že brzda neplní svoju funkciu,

g) nájazdová alebo samočinná brzda prípojného vozidla nefunguje,

h) vôľa riadenia je väčšia, než je prípustné alebo je niektorá zo súčastí riadenia poškodená natoľko, že to spôsobuje jeho nespoľahlivú činnosť,

i) náprava alebo nápravy alebo ťažné oje prívesu sú deformované alebo vážne poškodené,

j) výhľad z miesta vodiča je obmedzený alebo znemožnený,

k) pneumatika alebo disk kolesa je nadmerne poškodený alebo koleso nie je dostatočne pripevnené,

l) je vážne poškodené pruženie,

m) nadmerne uniká palivo, olej, mazivo alebo iné prevádzkové náplne z vozidla,

n) sú prekročené emisné limity motora určené výrobcom; ak ich výrobca neurčil, tak ustanovené emisné limity motora,

o) niektoré svetelné zariadenie dôležité pre bezpečnosť cestnej premávky chýba alebo je nesprávne umiestnené, nesvieti alebo nespĺňa ustanovené podmienky, takže hrozí bezprostredné nebezpečenstvo,

p) je poškodený alebo deformovaný podvozok, rám alebo karoséria alebo na vozidle boli vykonané nepovolené úpravy alebo zabudovaný neschválený komponent alebo samostatná technická jednotka,

q) niektorá časť výfukového systému je netesná, takže výfukové plyny vnikajú do priestoru pre cestujúcich, vodiča alebo nákladu alebo sú zdrojom nadmerného zvuku,

r) vyhotovenie, umiestnenie, poškodenie alebo deformácie ovládacích, regulačných a rozvádzacích prvkov plynového zariadenia alebo tlakovej nádoby bezprostredne ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky,

s) niektorá časť systému, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky vozidla je chybná, poškodená alebo upravená, prípadne úplne chýba, čo bezprostredne ohrozuje bezpečnosť cestnej premávky, bezpečnosť osôb alebo majetku, životné prostredie alebo poškodzuje pozemnú komunikáciu,

t) emisie plynných škodlivín zážihového motora alebo dymivosť vznetového motora presahujú určené alebo ustanovené hodnoty,

u) je indikovaná systémom palubnej diagnostiky emisných komponentov OBD.-> hlavne bod s a poznamka o uprave ja zaujimava a zsa vysvetlitelna vseliako
09:12:11
21.02.2006
Mishoooo
-> DuriQ: no tak konecne aj TKS-ko zabralo a tot aspon dake info...
www.telecom.gov.sk/pk/... /index.html
je to zatial navrh na pripomienkove konanie4
19:55:06
20.02.2006
DuriQ
Majkl: mishooo s toho robi kovbojku... pokial je vacsina policajtov normalna, "co je" len vsetci ich maju za nieco ine tak proste sa s nimi da ale pokial je niekto dement tak sa to s nim neda... ako na strane dakeho vodica tak na strane policie... najhorsie je ked sa stretnu dva tieto zivli 3 vacsina policajtov v BA su mlady xalani... a co im sa to nebodaj nelubi... poznam kopec cajtov co maju upravene auta... a ked vidia ze je to solidna praca nehaju ta tak... horsia je ta starsia vekova skupina... ale aj tam su normalny ludia ze mishoo vid jahody hosi poxopili vo co gou sice sek som dostal ale papiere ostali 3
19:47:11
20.02.2006
DuriQ
Mishoooo: si myslis ze ta rozoberu na ceste ci co 3
ti vravim mozes dostat max. pokutu 4 mno a dajme tomu ze by som dal papiere policajtovy-tke do ruky co aj robim ale nieje to moja povinnost... a bude mi vravet ze mi ich vrati tak mu poviem ci pozna 725ku ? a ked mi ich nebude chcet vratit tak si odneho opisem jeho osobne cilo... pripadne cislo vozidla a cas... a upozornim ho ze ak nemieni vratit tie doklady tak ma problem a ci ma xut to riesit pravnou cestou ? ked viem ze som v prave tak moze byt policajt aky len chce budem si stat za svojim a pojdem si echt tvrdo po jeho potrestani ked si budem vedomi ze som porusil daky predpis pri ktorom mi moze zobrat papiere nemam sa preco ozyvat je to iba moja chyba... a dvosledky si budem niest sam... ale ked som v prave tak ani za picu sa nedam 4
18:55:49
20.02.2006
Mishoooo
-> all: tak v stredu budem vediet co a ako.... hned budem referovat4
12:59:06
20.02.2006
VeTeV
-> Jirik: jejda a kdy tato doba kyzena nastane?
ja si jiz doma pomalu stloukam trakarek a porizuji statnou kravenu Marenu terazto me bude voziti po navsi 4
12:15:41
20.02.2006
Pavel P..
-> Jirik: Tak to se těšim až tahle doba přijde. Pak zase místo emisí aut, lidem nebudou vonět emise z nějakýho osla nebo jiný čtyřnohý bestie..3 3 5
12:05:11
20.02.2006
Tomáš SK
-> Jirik: Wole 3
11:53:26
20.02.2006
Jirik - zrušená registrace
Šak ono nebude tak zle, tak holt přijde 90% občanů ČR a SK o papíry a svá vozidla prodají do vyspělých západních zemí.
Alespoň ušetříme dary přírody, uděláme něco pro zdraví a tak.
Budeme jezdit vesele zvonícími električkami, na byciklech s rýžovým nebo slamněným kloboukem světácky posazeným na temeno.
Místo Taxi až půjdeme z nočního tahu si zavoláme rikšu s od šlapání ufuněným kočím.
Než vám dovezou na byciglu Pizzu tak už bude těsto pěkně tvrdé a studené.
Horší to bude s dovozem čerstvého pečiva k hokynáři na rohu ulice.
Než-li budou zásilky voňavých bochánků lesklého chleba a křupavých rohlíčků mulami, osly a ručními kárkami dopraveny, půjde je použíti jen jako krmiva pro vepře či na strouhanku.
Auto bude vlastnit pouze starosta a osazenstvo obou vlád, takže se vrátíme zpět do meziválečných let, kdy kouřící a prdkající vozy vždy provázel houf skotačících dětí (zoufalých Virťáků) a štěkajících psů. 1
11:31:38
20.02.2006
Majkl
-> Jirik: 3 3
11:07:20
20.02.2006
-> Majkl: Přesně tak, když k nám došel i gramofon, posléze televize, oděvy z bavlny a zákaz lovu mamutů v říji, jistě k nám dorazí i toto opatření. 1
09:36:33
20.02.2006
Majkl
-> DuriQ: máte to tam zajímavý na slovnesku.. bohzel si myslim ze to dojde i kanm na "zapad" 8
09:30:36
20.02.2006
Co udělat nějakou blokádu či demonstraci za schvalovací procesy ala "D" ? 1
Ale to by asi nikam nevedlo, zpoplatnili by to tak, že by se nám rozlepily podrážky.
09:03:53
20.02.2006
PatRS
ja by som bol zato aby bol taky zakon ako v nemecku.....prides do skusobne zaplatis poplatok kuknu ti na atuo schvalia a ides dalej...a kolko starych jednotkovych vw golfou tam beha s rozsirenymi blatniky ,vytrcajucimi kolesami ramom atd....8
23:23:38
19.02.2006
Mishoooo
-> DuriQ: no to je vsetko pekne... ale domahat sa zakonov v nasom state tak to je pomali odvaha... ako chcem vidiet ci nieco dosiehnes ked ti tie papiere vezmu... 8 A jasne ze zalezi hlavne od cloveka... lebo napr. ten druhy bod sa da vysvetlit vseliako... 9
22:51:21
19.02.2006
strucy
kompletné znenie 725/2004 : www.minv.sk/legislativa/7 25podmpremavky.htm
22:34:25
19.02.2006
DuriQ
Dňom 1. marca 2005 nadobudol účinnosť zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov. V tomto zákone je ustanovené, ku ktorým ustanoveniam vydá Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky (MDPT SR) vykonávací predpis, ktorý však doposiaľ vydaný nebol. Pred účinnosťou zákona mohol policajt v cestnej premávke kontrolovať takmer všetko, čo sa týkalo technického stavu vozidla a jeho komponentov a vyvodzovať za zistené nedostatky aj príslušné sankčné opatrenia, napr. uložiť pokutu, alebo zadržať osvedčenie o evidencii.

Do nadobudnutia účinnosti predmetného zákona technické podmienky premávky vozidiel na pozemných komunikáciách upravovala vyhláška MDPT SR, ktorou sa vykonávali niektoré ustanovenia zákona NR SR o premávke na pozemných komunikáciách. Vyhláška priamo a konkrétne ustanovovala podmienky, ktoré museli spĺňať jednotlivé komponenty vozidla.
V dôsledku jej zrušenia polícia nemôže od 1.3.2005 kontrolovať napr.: brzdy, riadenie, výhľad z miesta vodiča, ovládacie a kontrolné zariadenia, kolesá, pneumatiky, karosériu, výfukový systém, osvetlenie a svetlomety, zasklenie vozidla, spájacie zariadenia, nárazníky, výbavu bicykla a pod. Táto vyhláška tiež konkrétne ustanovovala technickú nespôsobilosť vozidla na cestnú premávku, t.j. kedy vozidlo muselo byť ihneď vyradené z cestnej premávky do času, kým sa závady neodstránia. Išlo najmä o slabý účinok bŕzd, veľkú vôľu v riadení, deformáciu náprav, poškodenie čelného skla, poškodenie pruženia a tlmičov, zjavné unikanie paliva alebo oleja, poruchy v osvetlení, zjavné poškodenie podvozku alebo karosérie a pod. V súčasnosti nie je ustanovená povinná výbava vozidiel. Policajt v premávke nemôže kontrolovať, či je vozidlo vybavené napr. prenosným výstražným trojuholníkom, náhradným kolesom, náhradnými žiarovkami, kľúčom na matice kolies, zdvihákom vozidla a prípadne i hasiacim prístrojom alebo snehovými reťazami v zimnom období pre určité kategórie vozidiel. Polícia môže kontrolovať a prípadne uložiť sankcie vtedy, keď vozidlo nespĺňa ustanovené podmienky a je nespôsobilé pre premávku na pozemných komunikáciách len v týchto prípadoch:
1. nie je schválené na premávku na pozemných komunikáciách,
2. sa nezhoduje so schváleným typom alebo na ktorom boli urobené neoprávnené zásahy do systému, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky, alebo ktoré je dodatočne vybavené neschváleným systémom, komponentom alebo samostatnou technickou jednotkou,
3. poškodzuje pozemné komunikácie nad prípustnú mieru,
4. nie je prihlásené do evidencie vozidiel v Slovenskej republike, ak tejto povinnosti podlieha, alebo do evidencie vozidiel iného štátu okrem novo zakúpeného vozidla podliehajúceho prihláseniu do evidencie vozidiel, ktoré je vybavené platnou tabuľkou so zvláštnym evidenčným číslom,
5. nie je vybavené platnou tabuľkou alebo tabuľkami s evidenčným číslom alebo osobitným evidenčným číslom, alebo zvláštnym evidenčným číslom, ak takej povinnosti podlieha, alebo platnou tabuľkou alebo tabuľkami s evidenčným číslom iného štátu,
6. nemá doklad o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
7. nemá osvedčenie o evidencii alebo technické osvedčenie vozidla,
8. nemá platné osvedčenie o technickej kontrole,
9. nemá platné osvedčenie o emisnej kontrole,
10. nemá identifikačné číslo vozidla VIN zhodné s identifikačným číslom vozidla VIN uvedeným v osvedčení o evidencii alebo technickom osvedčení vozidla, ak bolo také číslo vozidlu pridelené.
20:11:38
19.02.2006
DuriQ
mno jedina novela co sa tzkala 725/2004 je 109/2005 a 406/2005 a v tej je tak upraveny bacov kokot... a jeho pneumatiky 86
a ked chcete dake info o tom co sa pripravuje tak si sem tam pozrite www.telecom.gov.sk/index/ go.php?id=740 4
19:39:39
19.02.2006
DuriQ
Mishoooo: dobre sorry to som zabudol dopisat ze ti vezme papiere za to ked mas prepadnutu STK, EK ale to ti robili aj pred tym a to s tymy foliamy ??? to mas ako na jahodach tiez boli mudri ako oriesky ale ked som zadrel tak sa troxu uvedomili ;) a vravim AK nieje daka novela tak plati ta 725ka si ju kurva precitaj do pice a potom upradnes do vzsieho levelu a zacnes ich degradovat na mieste :o proste pokial nieje daky doplnujuci zakon tak ti mozu fukat kakaovy prasok medzi licnice a HOU ak je uz daky iny zakon tak potom je to ine ale ci je alebo nieje to neviem ale uz ma zacinas srat s vojimi odpovedami a prelustrujem ti to... viem ze isiel do parlamentu dalsi zakon ale neviem ci ho schvalili a ci to ma byt len novela k 725ke... to co ma na tom vytacalo bolo celorocne svietenie... preto si to pamatam ale ci to preslo ale ne neviem ... ale pozrem ti to... a to ze si neha niekto nasrat na hlavu je jeho problem tak nech potom neplace ze mu zobrali papiere... dnes som stretol asi 4 hliadky z toho jedna odstavovala mna nezastavili... na krizovatke som im svietil do auta... a mali v pazi zalezi na koho na trafis ja som raz natrafil na kokota ktory mal v oku lux meter... a dufam ze prave na takych to hajzlov spravili ten zakon 725ku druha vec je ze vela jedincov ju zacalo zjavne zneuzivat... tak sa posuskavalo o niecom ale inac oficialne o nicom a keby islo do tuheho a bola by platna 725ka tak po mojom by dotycny co mi zobral papiere trpko lutoval cez oficialnu cestu ... tu sa kazdy boji domahat svojich prav to je cele ... kurva keby sme boli v amerike tak som hadam milionar 3
23:08:57
18.02.2006
rolls
-> DuriQ: sa nehadam....ale furt idu zarucene info a uz ma to troxa toci no...8 ak mi niekto da link na pripravovany zakon uverim
23:08:37
18.02.2006
Mishoooo
-> DuriQ: presne ako vravis nemoze!... vydel som dvoje papiere co mal u seba co prave zobral!!! ako jedny za prepadlu technicku a druhe ze ho nasral tak mu nasiel ze v certifikate na folie mal inu SPZ... staci ti!? a opytam sa ho .. lebo mi citoval aj zakon na zakjlade ktoreho to zobral... tak o com sa bavime4
23:07:03
18.02.2006
strucy
-> chooki: 3 3 3 konečne niekto so mnou súhlasí 3
22:19:02
18.02.2006
chooki
chalani sak co tu stresujete......pohoda. neprehanajte, tuneniu zdar
mishoooo zahul si radsej :)
21:57:16
18.02.2006
DuriQ
rolls: tak plati 725ka a to co je v nej napisane ;)
20:56:07
18.02.2006
rolls
-> DuriQ: sag som nizsie pisal ze nist nieje ani v parlamente8
Extreme Tyres