skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pravopis na Virtu
prohledat
2991 příspěvků (zobrazeno 501 až 550) od 08.12.2005 do 06.12.2024, založil/a Jirik [toreádor] - zrušená registrace
-> Syny: hele denní nevím kde má, ale dění má určitě u levého přechodu
-> saskyn2 28.11.20 15:58:54:

-> Syny: Nebo CC má denní svícení. Ty CCčka jsou takový cigánský káry no 

-> Syny 28.11.20 19:15:06: To budou parkovačky. 

-> saskyn2 28.11.20 00:56:22: Kdyz pominu bigxenona, tak kde ma B6 denni svetla? 

-> Bukaj 28.11.20 16:19:07: Ne. Normální cikán z Ústí nad Labem 

-> saskyn2 28.11.20 15:58:54: Tak zase na druhou stranu zjevně (podle příjmení) je to cizinec, takže v tomto případě bych asi oko přimhouřil...
-> saskyn2 28.11.20 00:56:22: Kdyby někdo myslel, že to byla jen slabá chvilka např. v alkoholovém opojení, tak asi nee, dnes to má pokračování

-> Bukaj: Ja by som sa stavil, pan kolega, ze se s tymto termitom na Virte este stretneme

-> saskyn2 28.11.20 00:56:22:
-> King 28.11.20 07:36:05: To jo. ...rátame ale, že cimrmanov termín "bigxenon" sa v slovníku našej mládeže len ťažko ujme...

-> King 28.11.20 07:36:05: To jo. ...rátame ale, že cimrmanov termín "bigxenon" sa v slovníku našej mládeže len ťažko ujme...

-> saskyn2: Ta tecka za prvnim slovem novym vety je hodne revolucni

Ty píčo.. a pak takovýhle dementy zvol..... Ještě ze to vidím až teď když s tím zatápim
Mě by zajímalo kdyby člověk zavolal na inzerát: dobrý den, mate ještě ten subwoofer?” Odpověď by byla ne? Nic takového neprodavam?
-> King: jj, a to už jsem myslel, že nic novýho nepřijde :-)
-> U-Geen: Ze by zbrusu novy vyraz do rodiny supvolferu, suboferu a spol.?

ups :-) imgur.com/bpDW4Uc.png
-> Jirik_Tuňák1983 16.11.20 09:29:04: Které máš na mysli? "Zjedavý", "vědomně" nebo "branař"?

v sobotu jsem se na youtube dočetl toto "podívej se na moje vydeo..."

-> Jirik_Tuňák1983 16.11.20 09:25:02: Skoro denne a taky me kdysi prekvapilo, ze oboji je v cestine spravne.
-> OndraKrupi 16.11.20 09:26:30: Správně jsou oba, správnější je ten druhý, ale vůbec se mi vzhledově nelíbí. 

-> Jirik_Tuňák1983: to první, nicméně myslím, že jsou oba správně ne?
Používáte slovo EXPIRACE a nebo EXSPIRACE?
Jen tak pro zajímavost.

-> jerrom: Pracoval jsem kdysi s jedním rodákem z TS a ten se tím dokonce pyšnil..
Spojení "v Běšinách" se používá hovorově běžně - ale to je spíš už něco jako "jedem do Pačíva", ne nejistý množení čísel.

Spojení "v Běšinách" se používá hovorově běžně - ale to je spíš už něco jako "jedem do Pačíva", ne nejistý množení čísel.
Jako obcan Trhovych Svinu muzu rict ze me osobne svinak nevadi.
Jinak napr. hned vedle Svinu jsou Rejta a u nas se odjakziva rika “Sejdeme se na Rejtech”. Takze kdyz jsem slysel “Sejdeme se v Rejtě”, tak mi to trhalo usi. Ale asi fakt zalezi. Jestli si pamatuju spravne, tak ja doma rikal, ze jsem byl na srazu skodovek v Besinech a eRman vyhlasoval “vitejte na srazu v Besinach” ... nebo to bylo naopak? 

Teď jsem na Novinkách v diskuzi čet "50sát let" 

-> Tomaso435 25.10.20 15:24:26:
Já jsem si jistej jen Lhotou.
Ale Holice jsou "ty Holice" tuším dokonce i v SK.

Ale Holice jsou "ty Holice" tuším dokonce i v SK.
-> Tomaso435: Tak ty moderatori celoplosnejch radii obcas vypustej perlu :-) Ale i podle Wiki jsou Holice pomnozny.
-> King: já že zelená vlna radiožurnálu hlási" na obchvatu holice "

-> Tomaso435: To jsou ty Holice.
-> Jozka: heh... a co takhle Holice? u pardubic je to ta Holice nebo Ty Holice? v Olomouci je to jak ? Jedu Holicí nebo Holicema? a takovech prdelí je kde nevim jak se tomu nadává :-D
-> Bukaj 25.10.20 13:55:07: Mně / Mě posuzuju shodně.. tuším na základce někdo poradil..
-> Bukaj 25.10.20 13:08:17:
V Horažďovici ještě nikdo nesebral dost odvahy, aby to zkusil..
Mám dokonce dojem, že jsme kdesi plkali na tohle téma a ukázalo se, že "naše" Plánice (u Klatov) je "ta" a pak je, resp. jsou i další Plánice, který jsou zásadně "ty"..
To se takhle sejdou tři - z Prahy, z Brna a Trhových Svinů.. "Já jsem pražák - já brňák - neserte mě, chlapi !
-> Bukaj 25.10.20 13:08:17:

Mám dokonce dojem, že jsme kdesi plkali na tohle téma a ukázalo se, že "naše" Plánice (u Klatov) je "ta" a pak je, resp. jsou i další Plánice, který jsou zásadně "ty"..
To se takhle sejdou tři - z Prahy, z Brna a Trhových Svinů.. "Já jsem pražák - já brňák - neserte mě, chlapi !
-> Matsoft: Já na to mám jinou mnemotechnickou pomůcku:
Tam, kde můžu napsat "mne" se píše "mě" a tam, kde "mne" by byl nesmysl, napíšu "mně".
A když někdo píše na net nebo esemesku bez diakritiky, tak slovem "mne" neudělá chybu
Tam, kde můžu napsat "mne" se píše "mě" a tam, kde "mne" by byl nesmysl, napíšu "mně".

A když někdo píše na net nebo esemesku bez diakritiky, tak slovem "mne" neudělá chybu

-> David29 16.10.20 15:14:09: mě a mně je rozdil.... mně se pise, kdyz když to jde zaměnit za slovo tobě.... přiklad Gabina má hlad po mně :D a Mě se píše, když to jde zaměnit za tě..... To se mě netýká....
treba.....
a samozrejme oboji je jinej pad....
treba.....
a samozrejme oboji je jinej pad....
-> dragon_cb_cz: Trhová svina? Sice netuším, co to znamená, ale to netuším u většiny místních názvů.
A nedávno jsem několikrát jel přes Pacov (u Říčan) a tam mne vždy do oka praštila tabulka se jménem ulice "Na Hranička" - vždy jsem si to musel přečíst podruhé, jestli jsem se nepřekoukl a po vstřebání textu si lámal hlavu, co jsou to ta hranička...
A nedávno jsem několikrát jel přes Pacov (u Říčan) a tam mne vždy do oka praštila tabulka se jménem ulice "Na Hranička" - vždy jsem si to musel přečíst podruhé, jestli jsem se nepřekoukl a po vstřebání textu si lámal hlavu, co jsou to ta hranička...

-> Bukaj: Je to tak - já osobně preferuju tu singulárovou variantu, protože pokud by to měl být plurál, tak nějak nedokážu ze sebe vypotit, jaký by k němu měl být singulár.
-> Bukaj: A ještě na to bývají místní dosti hákliví - třeba než se někoho zeptáš, jestli je ze Sušic, je dobrý se připravit na vykrytí rány..
-> dragon_cb_cz: Tohle mne na Češtině dost štve - místopis. Ani rodilý mluvčí, pokud není znám místních poměrů, nemůže vědět, jakého je název rodu a čísla
A jak to pak má správně vyskloňovat? Já sám jsem měl problém s nějakou obcí (už nevím s jakou) - dodnes netuším, jestli je to femininum jednotného čísla, nebo množného. Něco, jako Řevnice...
...ta, nebo ty?

A jak to pak má správně vyskloňovat? Já sám jsem měl problém s nějakou obcí (už nevím s jakou) - dodnes netuším, jestli je to femininum jednotného čísla, nebo množného. Něco, jako Řevnice...
...ta, nebo ty?

Copak Bosňáci, ale co chudáci občané z Trhových Svinů..
E: Utekly mi čtyři tečky a jejich mazání pak "odsrat" i ů..

E: Utekly mi čtyři tečky a jejich mazání pak "odsrat" i ů..
-> King: Však píšu národnost, ne státní příslušnost 
EDIT: A aby to bylo ještě složitější, v Bosně žijou i muslimové co nejsou Bosňáci, ale jsou Bosňané

EDIT: A aby to bylo ještě složitější, v Bosně žijou i muslimové co nejsou Bosňáci, ale jsou Bosňané

-> dragon_cb_cz: Ono je to prej trosku komplikovanejsi - Bosnaci jdou bosensky muslimove a Bosnane ten zbytek.
-> Jirik_Tuňák1983: Bosňáci je pro jejich národnost správné označení - analogicky třeba Poláci.