Anketa: Jste pro vstup ČR do EU?

prohledat
příspěvků (zobrazeno 51 až ) od 02.06.2003 do 28.01.2004, založil/a
řadit dle data
06:58:42
12.06.2003
Algol
2 Petkar: Přečti si Deset mýtů o vstupu do EU aneb jejich vyvrácení. Toť vše. Pak chvíli přemýšlej a pak jdi volit. That´s all.
16:24:55
11.06.2003
Petkar
Jsem pro vstup.
2CHIP: A ted k tomu staveni baraku, pokud vstoupime do EU a zustanes tady, mozna ten barak budes opravdu splacet 50 let, pokud pojedes ven delat, splatis ho za 10 let a pokud zustanes v CR a budes delat za zapadni platy, tak ho zaplatis za 20 let stejne jako by jsi ho splacel ted. Taky je mozne, ze pokud do EU nevstoupime, ten barak nikdy nepostavis...

2Baghira: Nevim, jak dlouho pracujes a kolik jsi vystridal zamestnani, ale reaita je ponekud jina, muzes byt dobry jak chces, nikdy nepostoupis na uroven sveho sefa (no, malokdy jenom za svou dobrou praci, musis k tomu mit i neco navic, cemu se rika stesti:-). To je jen takova blahova predstava zacinajicich a promin to slovo naivnich, zacatecniku, kteri za cerstva vstupuji do pracovniho procesu plni idealu o tom, jak vsechno pujde a za par let bude reditelem diky tomu, ze budou pracovat na 200% a budou nejlepsi ze vsech... Nebudu to tady rozebirat proc, jenom si uvedom, ze stejne schopnych a vytrvalych jsou stovky a pokud ty se nejakym zpusobem dostanes nahoru, nebudes tam chtit poustet nikoho dalsiho a jsi presne v situaci tveho sefa.... Ovsem, abych te "netrhal na kusy" je fakt, ze po vstupu do EU budeme mit stejne podminky jako vsechny clenske zeme a tady by mohla prijit nase sance a mohli bychom se propracovat do lepsich pozic nez jsme ted, ale jak rikam bude zalezet pouze na nas. To prirovnani s praci neni uplne presne.

Uz jsem to tady psal i drive, prvni roky (desetileti) nebudou jednoducha a lehka, ale myslite si, ze pokud do EU nevstoupime, bude nam lip? Bude opravdu dobre videt, jak chodime s nasimi vyrobky na trhy clenskych statu EU a prosime, jestli by je od nas nekoupili, ze sice jsou levne, ale kdyz k tomu pridaji dovozni poplatky a clo, budeme nekde na urovni ostatnich vyrobcu z EU a nikdo nic kupovat nebude... Sice se tady bavime o ostatnich vymozenostech, jako volny pohyb osob a podobne veci, ale pravda je takova, ze v prvni rade jde o prachy a az pak o ten zbytek.

Nic, takhle by slo pokracovat dale a dale, jenom na okraj vsichni ti, kteri tady tak zehraji na nerovne podminky pro vycestovani a praci v zahranici, opravdu umite tak dobre cizi jazyky, aby jste s fleku mohli vyjet a pracovat za stejny (nebo srovnatelny plat jako nemec, anglican nebo francouz)? Nebo si myslite, ze tam s vami budou bavit cesky?

Jak psal 2Engi: tohle je beh na dlouhou trat a zlepseni bude znat za 20-30 (i vice) let. Jenom se podivejte, co se po rozdeleni stalo se Slovenskem (ted pratele ze Slovenska prominou, taky tam mam rodice, nechci se tady poustet do dalsi diskuze na uplne jine tema), ale zivotni uroven tam rapidne sla dolu, vydelalvaji malo, je tam velka nezamestnanost a nizke platy. Tohle nas ceka taky, pokud nevstoupime do EU...

Je to kazdeho vec, jak bude v patek a v sobotu hlasovat, a tohle je pouze diskuze k tomuto tematu, ale zvazte si to poradne...
14:05:15
11.06.2003
Lukáš
2Luděk: 9 24 78 30 Ale něco na tom je ... !!!
13:00:12
11.06.2003
Luděk
4FŠEHCNY: a tohkle mi přišlo vzápětí mejlem:

Vase rozhodnuti je dulezite

> Gutten tag fy čechiše švajnhund simulanten bande.
> Jestli ve Freitag oder
> Zobota nepšídete k referendu a nezaškrtnete Ja,
> tak k fám ftrhne
> Wehrmacht tedy vlastě uš Bundeswehr a budete zase
> Bőhmen und Mőhren.
> Potom fám zavšeme Temelín und otevšeme Terezín.
> Nafíc fám znárodníme ten fáš
> Prastroj, nebo jak se to menuje a sa trest budete
> muset trinken ty
> bavorský švajnhund chcanky. No a ktyby fás
> náchodou napadlo chlasovat Ja,
> tak to
> dopadne úplně stejně, s tim rosdílem, še to bude
> legální. Uš sem si to
> tam u fás byl tenchle woche prochlídnout, abych
> fěděl co dostanu na starost.
>
> Mám slíbeno místo šíšskécho protektora. Takše
> Wiedersehen. Můšete mi
> políbit.
09:02:02
11.06.2003
CHIP
www.euroskeptik.cz/
Precte si deset mitu o EU Petra Macha a pak hlasujte.
Nekamenujte me za jiny nazor, ja mam dojem, ze se budeme mit hur. Kuprikladu ja bych si v Evropske unii dum nikdy nepostavil a nebo bych ho misto 20 let splacel 50 let. Takhle otazka je pro me velmi dulezita, protoze se chystam bud stavet nebo kupovat ....
08:45:55
11.06.2003
Luděk
2Algol: no fůůůj jak to mluvíš o našem drahé,krásné a jedinečné hlavě státu,která kdysivá řekla:původ peněz mě nezajímá,je to vedlejší.Tak čemu se divíte,všechno tady skoupí chudý skopčáci a dostanou nás i bez Bohmen und Moren (myslím jako bez Mnichovský dohody)40
14:41:24
07.06.2003
Algol
2 Nigga: tady nejde o hmotný statky, tady jde o lidi a těch tu přece jenom pár zůstalo. Ale jinak s tebou souhlasím, rozkrást toho tady jde hodně málo a vrchní zloděj sedí na Hradě.
14:39:47
07.06.2003
Algol
2 Baghira: To nemyslíš vážně, Německo že to nemá zapotřebí? Podívej se na demonstrace, na nezaměstnanost, vždyť je tam chaos. A je to furt horší. Co si myslíš, že potřebují? Nějaké proevropské hochy, kteří na čas ten jejich pád zastaví. Ale jenom na čas, protože počet zemí v Evropě je omezený a i kdyby se Praha rozdělila na státy podle obvodů, tak to stejně dlouho stačit nebude. Nejsem žádný bolševik, ale myslím si, že kapitalismus je v posledním tažení (viz. Jirka Křoví a jeho tažení proti "terorismu" a kope nohama, aby se zachránil. Možná jsem někoho tímhle naštval, ale myslím si, že je tady diskuse, tak jsem přednesl svůj názor.
11:03:30
07.06.2003
Tomáš Černý - zrušená registrace
joa je fakt, ze z nas uz si fakt nic vzit nemuzou. Nenia tady co rozkrast, neni tady komu vic ublizit a nemyslim si ze by mely zapotreby se snama handrkovat a ty trosky co tady zbyly.
11:00:17
07.06.2003
Tomáš Černý - zrušená registrace
Zazaa: toho letadlovyho efektu bych se docela bal, nemam poradne jasno nad podminakam vstupu. Rad sem slysel tenhle nazor.

Ale souhalsim s Baghirou ze se nas spis bojej (jako mi Ukrajincu) nez aby byly nedocakmy naseho vstupu. Proto ty pocatecni na prvni pohled nevyhodny podminky. Ja bych se taky bal, kdyby se mela CR spojit c Ukrajinou nebo jakoukoliv rusajazycnou zemi. Taky bych si nadiktoval podminky jako hovado.

Jo a taky je pravda, ze neni problem makat lip jak sef a mista si vymenit, je ale potreba aby tu lepsi praci nekdo mel moznost ocenit.
01:38:59
07.06.2003
Dušan
su PRO - třeba bude líp - vždyť tady už se nic posrat nedá
21:39:15
06.06.2003
U-Geen
2Zazaa: Nemas na sobě náhodou kostkovanou košili a kšiltovku? :-))
21:17:09
06.06.2003
Baghira
to zazaa: Přece si nemyslíš, že Německo čeká aby jsme vstoupili jen proto, aby nás vyždímali a aby jsme je sponzorovali, to je přece směšný...oni to fakt nemají zapotřebí... A to že by nás využívali jako levnou pracovní sílu...přece právě toho se bojí, aby jsme neobsadili jejich lidem zaměstnání a snaží se nám v tom zabránit... Jinak v zaměstnání ti opravdu nemusí zemřít nebo odejít šéf, aby ses dostal na lepší pozici...záleží především na tvých schopnostech se zaučit a dobře odvádět svou práci...
13:02:53
06.06.2003
Zazaa
2Luděk: to wis stojim na zahrade oprenej o widle, cumim do pole a nemam co delat tak premejslim nad EU 1
10:13:58
06.06.2003
Luděk
2Zazaa: ty wole,mluvíš (píšeš) jako encyklopedije a to jsem si myslel,že jseš buran z vesnice1,pjekně jsi to tady napsal pjekně 47
08:46:37
06.06.2003
Sita
2Zazaa: 36 jsem na tom stejne. chvilku pro a chvilku proti...
07:31:29
06.06.2003
Zazaa
2Baghira: tohle prirovnani ponekud nesedi pac v zamestnani ocekavas ze tvuj sef povysi pripadne zestarne a odejde a ty zaujmes jeho misto a na tvoje prijde nekdo jinej ale u EU se neda predpokladat ze nektera z vedoucich zemi casem proste odejde a ty zaujmes jeji misto taky pocet pristupujicich zemi neni neomezenej takze to cele muze spis pripominat hry typu letadla kdy se prvni napakujou a ty dalsi co se zapojej sou na tom hur a ty posledni sou jen ti blbci ktery sponzorujout ty pred nima

takze aby to nedopadlo tak ze te "nadrizeni" budou ze zacatku vyuzivat jako levnou prac silu a pozdeji te budou vyuzivat jeste daleko vic protoze pokud by ses mel dostat na jejich uroven tak by te museli prestat vyuzivat jako levnou silu a tim jim pribude prace a proto je lepsi toho podrizeneho proste drzet tam kde je (soucasna vselijaka omezeni proti "plnohodnotnejm" ; clenum atd) s tim ze na nej maji dokonce politicky vliv

kurva jak to po sobe ctu tak jeste pred chvilej sem byl pro a ted zase nevim ...... 3
22:21:15
05.06.2003
Baghira
Když budete nastupovat do nového zaměstnání, tak taky nedostanete nový stůl, počítač, mobil, auto a peníze jako váš nadřízený...Ale po čase máte možnost a podmínky se vypracovat na lepší pozice...do tý doby vás vaši nadřízení budou samozřejmě využívat pro to, aby jste usnadnili práci jim...a přesto neutečete, protože víte, že máte možnost se za čas dostat na jejich úroveň... Asi si už málokdo pamatujete, jak to tu vypadalo před 15-ti lety 64
18:19:25
05.06.2003
Sita
ja jo, ale moc chytrej z toho nejsem.... Ale to co jsem hledal tam neni (aspon jsem nenasel).
16:50:04
05.06.2003
Fén
Nic proti, ale četl ste někdo přístupovou smlouvu?
15:24:17
05.06.2003
Engi
Myslite jen na dalsi druhej den - je jasny, ze za nas se to zas tak rapidne nezmeni , ale urcite to pujde k lepsimu - to samy si rikali i nase rodice, kdyz byla revoluce - a nerikejte me ze jsou na tom hur nez byli !? - ted sme zase na rade my v nekolika pripadech uz treba taky rodice - takze jak se budou mit nasi potomci ?
rozhodne jsem PRO 79
08:20:20
04.06.2003
Meap
2Bob: Mas celkem pravdu. Rekl bych, ze ty rozdili mezi temi co se maji jak prase v zite a temi co jsou v pr... se zvlaste po vstupu do EU bude velmi rychle zvetsovat. Bohuzel to je tvrda realita. 8
23:00:47
03.06.2003
Tomáš SK
Byt vami, tak hlasujem ZA, ja som to tak spravil a i ked tu na Slovensku bude bordel este peknych par rokov, bude to lepsie a lepsie... a na spasenie necakam, skor ocakavam tvrdu konkurenciu, ale ved kto vie, ten sa uplatni.... 5
19:18:00
03.06.2003
Filip Ráž
Je teda pravda ze bychom tam meli vstupovat s uctou a ne s pokorou... 8
19:16:55
03.06.2003
Filip Ráž
Jednoznačně ANO 52 I kdyz prvnich par let nebude nic moc...
18:54:25
03.06.2003
Bob
kdo se má jak prase v žitě tak se bude mít dobře tak jako tak
kdo je ¨f prdeli bude ještě ve větší
ať pudem do unie nebo ne
když to vemu kolem a kolem tak vlastně proti uniji zas tak nic nemám ale za těch podmínek co nám nabídli rozhodně říkám NE
18:26:18
03.06.2003
Simi
2Meap: Uz jsem to jednou rikal. Povazuji za mensi zlo tam vlyzt nez zustat mimo. Proto stoprocentne ano. Ale nedelam si iluze, ze se budu mit lip.
18:22:06
03.06.2003
Meap
2Simi: A jedna z tech slabych chvilek ve vyjadrovani a nebo jsi 100% pro vstup? 1
18:20:06
03.06.2003
Simi
Su pro.
16:44:55
03.06.2003
Sita
Delam PhD, spec. pocitacova grafika. Nevidim na vstupu do EU nic tak skvelyho. Spis me stve, ze dost lidi kolem me porad ceka na spaseni. Po padu totality se cekalo na lepsi zivot. Neprisel?? No tak prece musime do unie, aby tu uz konecne byl... Poradne makat nebudem, budem porad nekam vstupovat, az se budem mit dobre....

Kdyby se u nas poi vstupu zmenila cela politika (vlada, atd.), byl bych jednoznacne pro. Mam pocit, ze my si vladnout neumime, ale tak to nebude, takze porad nevim a jsem spis pro NE.

Nicmene v dobe konani referenda budu na konferenci v EU :-) , takze moje uvahy nemaji prakticky smysl...
14:35:49
03.06.2003
BlackSUN
2Meap: souhlas
14:01:43
03.06.2003
Bery
Mám ještě čas na rozhodnutí,zatím si doopravdy nejsem jistej,jestli ty ''výhody'' nebudou úměrně vyváženy ''nevýhodami'' . S nadsázkou - jen abychom se zase nenacpali do nějaké řitě...
12:50:52
03.06.2003
Fén
Proti vstupu do EU nejsu. Pokud bych ale hlasoval pro vstup, tak bych byl sám proti sobě. Protože pokud vstoupíme do EU podle stávající přístupové smlouvy, tak můžu předčasně vyhlásit bankrot začínajícímu podniku a tři roky tvrdé práce by bylo v ******.
09:34:39
03.06.2003
Meap
Ja jsem jednoznacne pro. Jakozto programator v tom vidim velke vyhody co se prilezitosti tyce. Priliv investoru, pracovni moznosti atd. Problem je spise v tom, ze to je zatim ciste teoreticka zalezitost. Volny pracovni pohyb bude povolen par let po vstupu 8 a s temi co ridi tuhle republiku to i u tech investoru bude horsi 8. Takze pokud bych to shrnul, tak jediny velky duvod proc hlasovat vidim v tom, ze potencialni moznosti budeme mit daleko vetsi nez kdybychom tam nesli. Taky me dost se**, ze vlada zvysi dane tesne pred referendem, coz musi mit zakonite odraz na mineni lidi ohledne EU. Proste je tady bordel a uz abych programoval v USA pro Microsoft 1
09:16:20
03.06.2003
Žaky
Býýt či nebýýt,to je to oč tu běží.Mám středni vzdělání /ještě uvažuju o 1-2 ročni večerce nějeké techniky k mojí původní automechaničině/ a jako letitej řidič autobusu zaměstnanej u "státni" velké akciovky si myslim že když už nic jinyho tak pokud budou VŠICHNI OKOLO v unii a my ne,bude to průser,z hlediska obchodu a investicí,tzn.pracovní místa,přichod kapitálu...Ze začátku to asi bude nic moc ale se nedá nic dělat.A teď krkounský názor:jelikož můj obor je všude v Evropě dotovanej a fungovat prostě musí-domívám se že si nepohoršim. To je MUJ názor na mojí práci a na unii = A N O
08:26:36
03.06.2003
Algol
Jsem proti, říkám ne. Mám VŠ, jsem stavební inženýr, nejsem typ od lopaty a přesto říkám ne. Nevidím žádný prospěch ze vstupu, ale ani z toho, když tam nebudeme. Tahle země je v rukou idiotů, bude v těchhle rukou i potom, akorát budou evropský. Probuďte se, myslíte, že někomu záleží na něčím prospěchu. Každýmu jde jenom o prachy a o to, jak si urvat co největší díl na úkor někoho jinýho. A o to v Evropě jde. Země EU jsou docela hospodářsky v prˇˇĺi a tak si to budou léčit na nově vstoupivších zemích. Ale je to můj názor a nikomu to nevnucuju. Akorát jsem projektant na živnost a ty prachy, který odvádím státu, mě docela seˇˇou, a bude to jenom horší.
07:48:52
03.06.2003
wekky
Já jsem PRO.
Ale vůbec bych se nedivil, když by výsledek v referndu byl NE. Ono totiž lidi, jak píše BlackSUN za vstupen vidí jen to, že se toho dost zdraží na úroveň zbytku Evropy, ale že když k nim patřít nebudeme, tak si unich skoro neškrtneme s vývozem apod už ne.
A páni posl(r)anci tomu taky moc nepřidají, viz ohlášení zvýšení daní 14 dní před hlasováním s odůvodněním, že Unie to tak chce (i když to vlastně není pravda). Ono vůbec všechno nepopulární se zdůvodňuje EU, aby nemuseli přiznat jak je to ve skutečnosti, vždyť odvolávat se na někoho jiného je tak snadné....
00:11:11
03.06.2003
BlackSUN
Dneska sem jel v buse kde jeli nějaký dělníci z fabriky... Tak šíleně nadávali že je ta unie strašná, že někde četli jak bude všechno o moc dražší, jak jim platy nezvednou ale jenom převedou na eura a podobně... Daly by se pochopit takový případy, kde to opravdu neni ta unie pro ty lidi perspektivní, tak nechtěj, ale zase si za to můžou třeba sami volbou práce nebo vzdělánim, který je na každym jaký si "zařídí" a jak z toho pak bude profitovat... Je jasný, že typ od lopaty se základkou nebude chtít než třeba vysokoškolsky vzdělanej programátor... Ale snad převáží ty rozumný, třeba i míň vzdělaný lidi a nějak se tam dostanem... Akorát snad že když někdo dělá kopáče, tak ať ho dělá, ale ať si pak taky nestěžuje... Taky nikomu nic nenutim, ale já (študent VŠ kompjútry) sem jednoznačně pro, i když je to kompromis... Ale myslim, že kdyby to nevyšlo, bylo by to znatelně horší jak teď nebo i potom po vstupu...
00:02:10
03.06.2003
U-Geen
Mno proto je tu ta anketa (sekce ankety) :-)
00:01:33
03.06.2003
Já ne. Ale to je jenom můj názor a nechci se o tom s nikým hádat51
22:37:43
02.06.2003
U-Geen
...
Extreme Tyres