Anketa: Na jakou nápravu zímaky

prohledat
59 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 18.11.2005 do 27.11.2005, založil/a Kalibán123 - zrušená registrace
řadit dle data
13:02:14
27.11.2005
minno
-> Bagrr:
-> Kurvapes: áno je to tak; ja som sa len snažil vtipne zareagovať3
Na našej škodovke sa tiež odjazdilo od roku 89 do roku 03 na 4xOR34, pamätám si ešte z čias keď šoféroval otec, že to bolo pár krát o hubu a často sme sa v zime ani nemohli dostať kopcom k sídlisku (šmýkalo), ale za celú dobu sa nikdy auto ani len neťuklo.
Pred rokom som prvý krát nahodil 2x zimáky, túto zimu sú prvý krát na aute 4x zimáky a je to sakra veľký rozdiel.
Boli časy, keď bolo na cestách podstatne menej áut, a aj preto sa dalo jazdiť bezpečnejšie.
A zoberte si, že donedávna ani zimné pneu s mäkkou zmesou neexistovali.
Nedá sa 100% súhlasiť s tým, že aj na letných pneu sa dá vo všetkých situáciách prispôsobiť rýchlosť a štýl jazdy podmienkam na cestách tak, aby to bolo bezpečné pre seba aj pre ostatných. Zvlášť na takom mieste, ako bývam ja. Samé strmé kopce a tak. A na niektorých dedinách v okolí je to ešte horšie. To aby mal človek snežný skúter keď sa chce dostať do vlastného domu :-)
02:38:42
27.11.2005
Fantozzi
-> U-Geen: no u nás když naprší a k ránu zamrzne tak je na silnici slušnej led a určitě rozdíl mezi zimákem a letnákem je, ale delá to pár km/h smerem k vyssim hodnotam, tak jsem to myslel. Jakoze +/- pri stejne rychlosti je auto ovladatelnejsi, ale na zavodeni to neni
23:49:58
26.11.2005
Kurvapes
-> U-Geen:
-> minno: Von chce možná Bagrr říct,že to neni ani tak o výbavě,ale spíš o obyčejný lidský slušnosti a ohleduplnosti.Poslední dobou jsem nějak unavenej a tak jezdim většinou pomalejc bokem a koukám co se děje kolem mě a , že je na co.Mimochodem jsem ročník 1959 a letos mám prvně auto komplet na zimákách je pravda,že jsem měl párkrát problém se někam vyškrábat to jo,ale nikdy jsem si nebouchl tedy né tak že by to bylo moje ani v zimě.
22:58:20
26.11.2005
Bagrr
-> minno: Chjo, snažim se říct, že na letňákách jde v zimě taky jezdit bezpečně....
20:13:09
26.11.2005
minno
-> Bagrr: clovek so zimakmi, ktory vie, ze zimaky nie su vsetko a preto tiez prisposobi styl jazdy stave a povahu vozovky4 4
17:43:30
26.11.2005
Bagrr
-> U-Geen: Jako řeší, to je jasný, ale kdo je míň nebezpečnej, toť otázka, machr se zimákama, nebo člověk, kerej ví, že letňáky v zimě sou nebezpečný a přizpůsobí tomu styl jízdy???
16:36:11
26.11.2005
U-Geen
-> Fantozzi: bych rek ze resi :-) minimalne zataceni (bez brzdeni / akcelerace)
15:39:37
26.11.2005
Fantozzi
-> Bagrr: jj taky pravdu díš.

Kdž je ledovka tak zimáky moc neřeší. Tam jde spíš o lepší přilnavost na promrzlé silnici a lepší záběr na sněhu
15:15:21
26.11.2005
Crack
-> Bagrr: 3 jenže ono je taky těžký když má někdo zimáky a myslí si že už je za vodou a může jezdit jako v létě na letnákách
14:32:22
26.11.2005
Bagrr
-> King: naprostej souhlas...

Ohledně zimáky vs. letňáky mam příhodu: Jedu si to s felinou na letňákách (nekamenujte mě) z písku a dodržuju radši větší vzálenost než obvykle a jedu úměrnou rychlostí povrchu (námraza, takže sem jel celou cestu 40km/h) no a koukam najednou mě předlítne fábka 1,4... (měl tam asitak 100km/h) říkam si no fajn tomu se to nevyplatí... Pokračuju v pohodě dál... No apřijedu k jedný táhlý zatáčce a koukam takhle fábka napresovaná zezadu do kamionu... Tak zastavim, vylezu a du zkontrolovat situaci... Všicni zdraví, policajti už byly na cestě... Mimoděk sem kouknul na to, co měl obuto, funglofky zimáky... Z toho pro mě vyplívá, když budu jezdit na letňákách úměrně k podmínkám tak budu míň nebezpečnej jak ňákej namachrovanej blázen se zimákama....
21:44:13
25.11.2005
Fantozzi
-> King: jj, taky s tebou souhlasim :-)
20:36:10
25.11.2005
King
2 Fantozzi: Tvuj nazor a kultivovanej zpusob jeho prezentace plne podepisuju.
Ale na druhou stranu pripustme, ze to, na cem jezdi valna cast aut tzn. stary ztvrdly zimaky se vzorkem pod 4mm si s novym letnakem, co se tyce prilnavosti muze podat ruce 4
Jenom prodte polemizuju s nazorem, ze zima se neda odjezdit jinak nez na zimakach. Je taky jasny, ze uz treba napresrok budeme mit zimaky povinne uzakoneny a bude to bez diskuse. Zatim vsak nejsou, takze pokud dojdu v zaveru, ze jsem schopen zimu bezpecne zvladnout na necem letnejsim s dobrejme vlastnostma i za horsich podminek, nerad bych poslouchal nazory prospikovany vyrazy "bezmozek, magor a pod". Ale fakt me dostava ta medialni masirka, kdyz treba 20t souprava uvizne pri kalamite pod kopcem a zablokuje silnici a znalec za reportaznim mikrofonem okamzite briskne odhali vinika - letni gumy, pricemz je nabiledni, ze ten kamion by se "nechytil" ani na zimnich Gudjýrech :) Nebo jinej priklad - minulej vikend, zacalo trosku snezit a "vikendaci"(jis te poctive prezuti) se na silnici dost brutalne zmasakrovali. Tentokrat ovsem ovsem nebylo mozno pouzit argumentu o letnich gumach, tak za to mohlo "nepriznive pocasi" , popr. oblibene "silnicari zaspali" 4
19:39:13
25.11.2005
Fantozzi
-> King: ja myslím, že by se na zimu měli dávat zimní. Jde i o přilnavost, ne? Je to takova prevence. Proste pro jistotu udelat z me strany co nejvic, abych predesel zbytecnejm pruserum.

Auto si taky urcite zamykas, i kdyz asi tusis, ze kdyz ho nekdo bude chtit tak si ho veme...
19:03:27
25.11.2005
Mr.Din
určitě je dát na zadek!!!!!!1
18:06:14
24.11.2005
King
2 Crack: Tak to skutecne neni nic prijemnyho, ale stejne tak ti muze za zadkem smykovat strevo na zimakach. Do hor se se shade dostenu pri true zimnich podminkach tak jednou do roka a kupodivu jsem to nebyl ja, kdo mel ve stoupanich a sjezdech problemy, retezy neprisly ke slovu nikdy. Moje fousata historka jedny z minulych zim - cesta do prace, snehova kalamita, hlavni tahy ucpany bourackama. Lze objet vesnicemi po periferii Prahy. Kopec nad Sibrinou - pod kopcem fronta zimne obutych predohrabu, na vrcholu fronta tehoz HW, ktera nemuze dolu, protoze na ujezdenym snehu by to bylo o hubu. Objel jsem opatrne tech par aut pred sebou a dal se do boje se stoupanim - hodinarska prace :) No, do prace jsem nakonec prijel vcas. Ty auta tam prej museli cekat prej hodku na silnicare....Ale predsevzal jsem si, ze pro jistotu budo vozit v kufru kyblik s piskem a lopatickou, jako se to delalo za starejch casu :)
17:39:28
24.11.2005
Crack
-> King: no já sem s krkonoš,takže to je jiná a když někde jedu a vidím že někdo stojí pod kopcem,když je čersvě nasněženo a jenom se mu to klouže,tak se můžu jen usmát,ale když jede smykem za mnou....8
17:32:20
24.11.2005
Rooney - zrušená registrace
Já zimní nemám , jsem chudý student3
Jedu jen když je sucho , když je ledovka täk to raději vlakem než potkat nějakého dementa co ně zabije.4
17:29:27
24.11.2005
King
2 Labros: Co ja?.....koho jsem zabil?1
2 Crack: Tuhle prupovidku lze napasovat v podstate na vsechno vc. fungovani vesmiru4 Nikoho nenavadim k pouzivani letnaku, to je na uvazeni kazdeho jednotlive soudruha a na otazku jestli radsi zimaky odpovidam: "ano". Na druhou stranu mi ale dost nesedej militantni moudra typu "bez zimaku muze jezdit jenom dement - jezdi autobusem"2
Verim, ze kdybych se v budoucnu prestehoval treba Jablonce n/N, prezouval bych automaticky, ale opakuju posty, ze zima stredniho polabi je poslednich x let jenom parodii na zimu a vsemu nad 200m n.m rikame hora :c) Proste mi vymena pneu vychazi do konce podzimu a s novym vzorkem kvalitni Blilantisky nemam v zime problemy. Na druhou stranu je potreba rict, ze s vedomim nedokonalosti HW nemam potrebu nekoho porad tailovat a trhat rychlostni rekordy. 4
10:02:55
24.11.2005
Labros
-> King: Cože, i ty Brute? 1
22:17:53
23.11.2005
Crack
-> King: no jo no,tak dlouho se chodí z hrnkem pro vodu,až se ucho utrhne47
22:14:56
23.11.2005
King
2 Crack: Ze me bys problil uz desatou sezonu :) Co je to ten bus, vsichni o tom mluvej...... :)
20:30:49
23.11.2005
Crack
-> minno: hm
19:53:01
23.11.2005
minno
-> Crack: at jezdi busem obutom na letnakach si zabudol dodat3
19:36:00
23.11.2005
Crack
-> King: hele tohle je prostě můj názor,prostě kdo nemá zimáky,tak at jezdí busem!Budu hrozně štastnej,když mě někdo na letnákách sejme když nedobrzí a pak se bude vymlouvat že zimáky nejsou povinný,tak je na autě mít nebude,promin,ale z podobně uvažujících pilotů je mi na blití...
23:33:24
22.11.2005
King
2 Crack: ber to jako reakci potrefeny husy na vyroky typu: "jedině 4zimáky nebo nejezdit!" (shodou okolnosti tvuj :). Fakt by me zajimala statistika kolik z tech 12ti mrtvejch a z tech stovek bouracek uplynulyho vikendu meli na svedomi letni gumy?4
22:42:08
22.11.2005
Crack
-> King: No moje šáde to nemá,protože už žádnou nemám4 a v italii máš taky uplně jiný silnice(v lepším stavu) a auta tam maj lidi taky v lepším stavu...ale není to teda moc co k tomu že je u nás tolik nehod.Hold u nás jsou hovada
21:34:13
22.11.2005
Gryzly
Tak jsem dnes obul mojí zimní sadu kol. místo 4 kousků OR 34 s 2,5mm jsem nasadil dopředu kostky OR24 a dozadu OR34 s 5 a 7 mm vzorku. a rozdíl jako prase.
20:41:55
22.11.2005
King
2 Crack: A co kdyby nekdo namital, ze tim, ze tvoje shade nema ABS, ESP, nahon 4x4, je vlastne pro ostatni nebezpecna?4 Nezavedem treba kraceni plneni z povinneho ruceni kvuli absence techhle srandicek na starsich autech?
Je napr. zajimavy, ze severni Italie je klimaticky hodne blizko nasim podminkam, ale pouziti zimnich pneu je jenom doporuceny - rozdil mezi Italii a Czecholandem je v tom, ze kdejaka talianska duchodkyne ridi lip a bezpecnejc, nez prumernej ceskej Franta v produktivnim veku.
19:49:51
21.11.2005
fazola
já si myslím vše nebo nic. já jsem raději sáhl hluboko do kapsy a koupil 4x zimáky. a pro mě jako pro studenta to byla pálka... kupoval jsem MATADOR MP55+
18:21:02
19.11.2005
Jarda - zrušená registrace
-> Crack: jj v pondeli je jdu davat, dnes jsem najel cca 130km po snehu a lede a cca 5x jsem mel dost na male, v predu mam letni a vzadu universal......
-> kirri: jo favorit je super auto na zimu, 5 zim jsem s nim odjezdil a nemohl jsem si ho vynachvalit...
13:28:29
19.11.2005
kirri
-> Crack: no nevim teda, ja nezimním1
13:11:05
19.11.2005
Crack
jedině 4zimáky nebo nejezdit!jako je v poho když si hubu rozbijete samy,ale co když někomu ublížíte,tím že to nezatočí,nebo nedobrzdí?!30
11:57:14
19.11.2005
Kalibán123 - zrušená registrace
a porad lepsi mit nejake zimaky nez zadne videl jsem ukazku Besipu kde meli test nejdriv 4 zimaky pak dva a pak 4 letnaky a letnaky to total posraly a napul zimaky a napul letnaky byly aspon o neco lepsi kombinace.
10:30:07
19.11.2005
jate-line
Já pokud by nebyla jiná možnost, tak na zadek, protože bych nevyjel k nám do kopce. Ale tu možnost mám tak mám fšechny štyry žimní4
23:32:42
18.11.2005
Gryzly
já loni jezdil v předu se zimníma kostkama a vzadu s OR 34 což jsou nějaký univerzály.
Jelikož ty naše auta maj vzadu motor i pohon, tak jsem se ani nebál že bych nikam nevyjel a to bydlím taky v Jeseníkách. určitě jsem na těch OR34 vyjel ušude tak kde vyjela Felicie na zimních gumách. A předkem to zatáčelo.
tod muj nazor.
21:59:07
18.11.2005
Vojta - zrušená registrace
MINNO: no pokud mas resp. jsi mel treba OR 34 ve predu pred tim nez jsi mel vsechny 4 zimni tak to jeste slo s nema se celkem da v zime jezdit pokud maji hruby vzorek, ale jinak obycejna letni pneu ve predu v zime je podle me kravina. Ja jezdil taky tak chvili ale spis to byla vyjimka a nutnost vyjet a bylo to vo hubu jak se rika.
Kdyz uz zimaky asi bych je dal do predu, a na zadek pokud mate slusni letni tak bych je tam asi nechal. ALe na skodovku uricte 4x ZIMNI. Pac predek je hodne lehky a i se zimakama to dela divy :(
19:32:01
18.11.2005
haso
Na zadnu, pri rozbehu to ide lepsie. Ale zas minlu zimu (mam zimaky na zadnej naprave) som musel prudko brzdit na zasnezenej vozovke a zadna cast sa tak akoby zadrapavala a smykala pomaly a predok s MATADOR MP4 sa smykal ako zmyslov zbaveny a zastavil ma napokon az zavej .Ale je to diskutabilne ci je lepsie sa smykat rychlo alebo pomaly4 . Ale auto sa nastastie nerozbilo a ten kvoli ktoremu som brzdil isiel veselo dalej.8
19:16:24
18.11.2005
minno
-> Kalibán123:
2 zimaky su vzdy lepsie ako vsetky letne...
A to, kde ich obcan da, je na jeho zvazeni...
na predohraboch je to jasné...
na skodovke su moznosti:
- dopredu: ak potrebujes vacsiu istotu pri brzdeni a v zatackach.../to je potrebne vzdy, ale.../
- dozadu: ak potrebujes pomoc do kopcov a pri rozbiehani

Ja som mal minulu zimu tiez len 2 a mal som ich vzadu. Mame tu dost vela kopcov a snehu...Rozdiel oproti minulym rokom bol uzasny. Inokedy som mal skoro vzdy problem vyjst do kopca od sidliska ku garazam, smykalo jak svina :( So zimakmi vzadu som nezostal ani raz stat kopci. Na brzdeni a na prechode zatackami som ale rozdiel moc necitil - slabota, ale pri jazde s rozumom to slo.
Teraz uz mam vsetky 4, uz sa tesim na sneh co to vyskusam.
18:50:11
18.11.2005
Fantozzi
-> Strnadek: já neměl v zimě nikdy nic jinýho a zatím ok
18:31:06
18.11.2005
Strnadek
Fuj matador... nemam rád... špatný zkušenosti (projížďka škarpou... naštěstí plný sněhu, takže ani škrábanec, ale ven mě tahal trambus... a měl co dělat páč to bylo samej led)
16:54:43
18.11.2005
Fantozzi
no z vlastní zkušenosti vím, že i když má, ve předu na škodovce zimní, tak je předek dost lehkej, takže když je na silnici sračka, tak zimní, nezimní, moc to nezatáčí :-((

Jinak já bych si dal dvě kola na předek, páč mám přední nápravu hnanou i na zatáčení :-))

Ale mám pěkně čtyři kousky od Matadoru, takže to neřeším
16:24:17
18.11.2005
Crack
podlě mě je to blbost,bud jen zimáky,nebo jen letnáky kjaždý kola maj jinou směs takže to bude jezdit jak kokot,tot můj názor4
15:42:05
18.11.2005
Rooney - zrušená registrace
Já sem měl minulou zimu zimáky na zadku ,
misím s některýma souhlasit , že když máš ve předu letní tak když je napadlý sníh tak stačí abys jel o trochu rychleji a už si to frčíš rovně, no ale když budeš jezdit z rozumem tak se to dá4
15:29:37
18.11.2005
havlik
-> Nojmis: 2 2 2
15:26:16
18.11.2005
Nojmis
-> havlik: a ja si v tu chvili rikal ze to jeste nikoho nenapadlo napsat, ale ty jsi se koukam u toho bavil o neco vic3 3 3
14:11:18
18.11.2005
Bagrr
-> havlik: tak kamaráda vole:o))))
14:07:30
18.11.2005
havlik
-> Bagrr: o jednom vim ale ten by ti asi neporadil a navic to urcite neni tvuj pritel3 3 3
14:04:34
18.11.2005
Bagrr
Publikum jest diskvalifikováno:o)) Mno už jedině přítel po telefonu:o)
14:01:44
18.11.2005
Kalibán123 - zrušená registrace
Bagrr: Tak vidíš tady se ti projevuje nápověda publika 1 1 1 1 1 1
14:00:43
18.11.2005
havlik
-> Nojmis: haha ja driv2
Extreme Tyres