skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zahadne stavby
-->Tyger: No byl jsem i na prostředku až nahoře, ale už jsem měl bobky

-> Tomik...: Super fotky... Na tom moste sem byl taky,ale takove pekne fotky se mi nepovedly

Stal: podzemí mě zajímá od mala proto sem to hodil i mezi vás je to hrozně zajímavý co člověk pod tou zemí dokázal vytvořit
.. jinak o pohraničí a bunkrologii se zajímá otec takže sem s ním taky spoustu bunkrů prolez .. hanička dobrošov atd. atd. taky zajímavý hlavně ten systém bunkrů .. všechny sou postavený tak že úhly střelby se překrejvaj se sousedníma pevnostma takže nemáte šanci projít mezi nima dokonale se překrejvaj. Československý opevnění bylo dokonalé jak propracováním tak provedením .. nacisti kolikrát zkoušeli malé pevnosti napěchovat trhavinou a odpálit ale většinou zaduňela rána pevnost o několik centimetrů nadskočila a zase v pořádku dopadla
na tyhle stavby sme byly nepřekonatelný 

Tady dodávam ještě pár fotek co jsem pořídil už hodně dávno já, je to ten most pod mostem na dálnici...
-> kirri: Ja sem videl jen takovej malinkej, spis to byla asi jemom střílna, ale pořádnej kus betonu

-> Tyger: bungr bych chtěl vidět taky:)
-> Stal: Ja se spis zajimam o tyhle rozestaveny dalnice a tak....
No ale jeden pohranicni bungr uz sem taky vydel
No ale jeden pohranicni bungr uz sem taky vydel

-> Tyger: No jak bude z jara uz trochu slusny pocasi uricte vyjedu potrat dal, tohle byla haluz :)
A ta stranka o podzemi co tady daval Paja, sem to prolezl a je to narez, treba ty ruzny zbytky nacistickych municnich tovaren rozesete po lese, to je mazec, si tam v lete udelam vylet.
A kdyz uz sme u takoveho tematu, zajimate se nekdo o pohranicni opevneni?
A ta stranka o podzemi co tady daval Paja, sem to prolezl a je to narez, treba ty ruzny zbytky nacistickych municnich tovaren rozesete po lese, to je mazec, si tam v lete udelam vylet.
A kdyz uz sme u takoveho tematu, zajimate se nekdo o pohranicni opevneni?
-> Stal: Prave ze tyhle mosty jsou vsude mozne.....
-> Tyger: jj, rekl bych ze i jo.
-> Stal: Prave ze jsou to spis Hitlerovske dalnice, ne?
Uz to tady padlo ale pro osvezeni: www.ceskedalnice.cz/histo
rie.htm je tamneco malo o historir dalnic v kostce.
Co se tyce mostu zrejme pozustatek jedne z planovanych tras, dle meho nazoru s Batou to nema nic spolecneho, ten uz pred valkou nechal vypracovat navrh dalnice napric celou republikou ale ten nakonec nebyl schvalen, mimo to se stavbou jednotlivych useku budouci dalnice zapocalo az na zacatku valky, po vzniku protektoratu, a pravdepodobne i z te doby pochazi i tento most.
Co se tyce mostu zrejme pozustatek jedne z planovanych tras, dle meho nazoru s Batou to nema nic spolecneho, ten uz pred valkou nechal vypracovat navrh dalnice napric celou republikou ale ten nakonec nebyl schvalen, mimo to se stavbou jednotlivych useku budouci dalnice zapocalo az na zacatku valky, po vzniku protektoratu, a pravdepodobne i z te doby pochazi i tento most.
-> Stal: A kde ten most presne je?
Ten je uplne stejnej, jako ten co sem fotil ja o par prispevku niz... Jen ten muj je v lese
Ten je uplne stejnej, jako ten co sem fotil ja o par prispevku niz... Jen ten muj je v lese

-> dostybiker: Tech mostu je vic, byly staveny na draze puvodne planovane dalnice...
to by me zajimalo k cemu by mohl byt dobrej ten most
-> Stal: Fakt dobrej
-> Stal: Tak ten most je dost nelogickej
Co tam mělo být?

Panove omlouvam se, pres vikend sem byl nedostupny, ale jiz je vse napraveno a uploadovano. tedy sweb.cz/stal
-> Stal: A pořád to nejde

-> Stal: šup šup at už to je.
-> pajavlk: Koukal sem na to.... Dorbá stránka

tohle sou skvělé stránky doporučuju všechno pročíst sou tam hromady zajímavejch věcí .. některý ty reportáže z podzemí ruskejch bunkrů naháněj hrůzu
... www.podzemi-cma.cz/

jo ja zapomnel, se omlouvam, vecer to hned napravim.
-> Stal: Tajy jak Tyger jen nahoře v horním rohu je Návštěvní kniha když na to kliknu tak jsem úplně jinde
-> Stal: Me se na te tve strance nic nezobrazilo

I ja pri svych toulkach poridil nejaky ten ulovek. To sme si takhle tuto sobot vyjeli ze Zlina do Luhacovic a ze tentokrat vezmu "zadem" . Normalne se jezdi po hlavni smer Vizovice pak asi po 12 km uhne domu dal po Luzek. ja jel cestou vlekouci se pres dediny, po nejakych 15 km sem dorazil do dediny zvana Ludkovice, a co sem asi v puli obce objevil me prinutilo zastavit a mackat spoust jako divý. Nu posudte sami, sweb.cz/stal jen pro uplnost dodam ze se jedna o most ktery mel byt soucasti Batovi dalnice coz sem se dozvedel od znamych az ted v tydnu, takovych opzustatku z predvalecne doby by melo byt pry v kraji jeste nekolik. Jinak na jedne fotce je foceno jako smer od mostu do udoli, je tam na hrebenu videt nizsi rada stromu, zrejme jiz v te dobe bylo vykaceno. Tezko rict co zastavilo stavbu, zrejme valka.
-> Stepix: muzes mi rict kde to u zech Netolic je ? Mame chalupu v Hrbove, tj 4km, ze bych sel na vylet, o tomhle sjsem vubec nevedel...
Viki:Taky jsem se na ni díval a je velmi pěkně udělaná

-> .Viki: Tak to je hodne dobra stranka......

Hodně zajímavé

mrkněte se pánové sem jsou tady pěkný věci pamatky.opevneni.cz/
-> KEAN: jj, sem a Majlo už taky odjel
Tož dávám to sem, jak sem říkal

Tož dávám to sem, jak sem říkal
-> Tyger: Tož ty už si vzhůru???
Nedávno sem se byl osobně podívat na most, který už je tu sice zmíněný, ale pořídil sem foto aktuálního stavu, tak na tom snad bude něco vidět

Tož tak to tu trochu oživíme.......
-> Tyger: jojo
-> KEAN: No jak je ten most pod mostem
-> Tyger: Teď nevím co myslíš..ale je to ten kousek od nás jak jste přes něj jeli máš odtamtud i fotku
-> Tyger: Jo uz to vidim, to je ten dvojtej, ne?
-> KEAN: Ale ten most je peknej, to je ten, kterej stoji misto toho polozatopeneho???
-> Tyger:

-> Baghira: D1 a funkcni
Vtip tydne
*3* *3* *3* *3*

Vtip tydne

-> KEAN: 6e by záhadně funkční dálnice :-)?