Pozoroval jsem na plno autech, co mají na předních clonítkách za nápisy. Někdy mívají clonítek a všelijakých mračítek i více, až si říkám, jak z toho majitel kouká ven, popř. kde má auto předek.
Otřepané jsou už samolepky typu : Asphalte, Tunnynk, No Fear apod.
No Fear mám úplně nejraději, páč přestože Nou Strach, tak když zastaví pana Diodu pan Policista, tak to Nou Strach přestává býti.
Kolikráte by půlkami zadnice své i vlašské ořechy louskati mohli.

U nás ještě jezdí PROGRESS TUNING na hardcore Š 100, s křídlem uhoblovaným z patníku uzmutého kdesi u silnice 3. třídy.

Patří několika "mechanikům", kteří rozbalí své tunerské nádobíčko vždy na parkovišti mezi paneláky, a jest úplně jedno, zda je tma, světlo, 40 ve stínu, nebo 15 pod nulou.
Pokaždé přitáhnou několik vraků různých značek a skládají z nich jeden vrak funkční, který je poté podroben náročnému testu na plácku, který slouží taktéž jako dílna pod širým nebem. Hoří gumy, hoří spojka, hoří kabeláž, hoří benzín, kolemjdoucí hoří nedočkavostí, kam bude vychrochtané vozidlo rukou neumělou posláno a v jaké výši bude vyčíslena škoda na okolním majetku a vozidlech.
Nyní jsem vypozoroval, že se již schyluje k další hardcore úpravě Škody 120 LS s poloslepým 4-okem. Je na tom přibližně jako Žižka v druhé fázi před slepotou.
Dále je v přípravě další Škoda 100, Alfa 33, Sierra Combi a einmal Trabant 601. Široká veřejnost jest zajisté již nyní zvědava, co vznikne křížením těchto vozidel. Odhadujeme to na kombaj, žací stroj nebo automatizovaný tkalcovský stav na pletení montérek pro zaměstnance nové automobilky v Kolíně.
Pak jsem ještě viděl FANATIC, RESPECT a PROVOCATION....

Ty dvě poslední jsou dle mého soudu úplně nejvíc.
RESPECT to kolikráte také budí, neboť hlomozící kupě jak liška rezavých plechů uhne každý, neboť si nikdo není jistý, zda se jedná o auto, nebo vyřazenou lokomotivu, která vykolejila v Brně a ani v Plzni se strojvůdci nepovedlo ji zarazit.

Nemluvě o službu vypovídajících brzdách, kdy snížení rychlosti nepomáhá ni kotva na prádelní šňůře vhozená do koruny vzrostlých dubů tyčících se u cesty.
PROVOCATION. Nevím co si pod tímto pojmem mám představit, ale túrování polochcíplého motoru ve 4:30 pod okny, za provocation jednoznačně považuji.
Za provocation budou celé vozidlo včetně na kozlíku sedícího kočího považovat zajisté i přlíslušníci policie ČR.
Které se k nim blíží v ranních neb večerních hodinách mžourajíc zrezlými parabolami, které svítíc připomínají skomírající karbidky v uhleném dole na Ukrajině těsně po výbuchu nahromaděných plynů a následném závalu.

Ržání zbývajících 3 koní jedoucích na poslední cestu k rasovi taktéž provokuje již na dálku. Nechápu proto účel, který vede majitele aby si ještě lepil tento cejch na čelní okno a snížil si tak výhled na úroveň průzoru věže tanku T-34.
Většinou mívá samolepek těchto "honosných" nápisů vozidel držících pohromadě pouze silou vůle, butylenového tmelu lidově zovaného medvědím hovnem a plátů plechů pospojovaných nýtovacími kleštěmi v akci za 99,- kč z Baumaxu a decentními sváry elektrickou svářečkou po pradědovi vlastní výroby ze staré pračky, dvouvařiče a elektrifikované škrabky na brambory.
Máte nějakou fotografii, popis a nebo nějaký další originální nápis, který jste viděli ?