skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
mazaci lis
-> Toušík: No, s nějakým "normálním" mazivem nemusíš nic nahřívat, tuhle blbou tuhnoucí vlastnost má jen ta A00

-> Bukaj: Cajk :D Mě to jen pobavilo s myšlenkou jak nahřívám maznici, lis atd...
-> Toušík: Tak nedošlo mi, že píšeš o bagru - tam jednak ani nemá A00 co dělat a druhak na Virtu jsem předpokládal dotaz na mazání škodovky 
Jinak koncovka - pokud je kompletní (jak 3 ks čelistí, tak pružinka, podložka i dosedací a těsnicí segment), nedeformovaná a čistá (bez písku), tak musí fungovat i nějaká vykopávka - pokud je správná koncovka na správný typ maznice...

Jinak koncovka - pokud je kompletní (jak 3 ks čelistí, tak pružinka, podložka i dosedací a těsnicí segment), nedeformovaná a čistá (bez písku), tak musí fungovat i nějaká vykopávka - pokud je správná koncovka na správný typ maznice...
-> Bukaj: Ty jo tobě bych nechal každej týden 1x-2x namazat celej bagr nebo katr na dřevo chudák horkovzduška
Jinak není žádnej problém s lisem ty používáme taky!! Ale s koncovkou a starejma mazničkama.

Nevím, proč by to byla práce pro dva - s klasickým mazacím lisem ČS výroby (MOA2, případně starší, mám jich několik) nemám s A00 nejmenší problém. Jen je potřeba to dělat za tepla (když je pod 15°C, zahřeji lis, mazivo i svislák horkovzduškou)...

Tak mam slíbenou od kámoše za děkuju tuhle. Akorát neni na kartuše, ale nějak bych tam snad z kartuše něco vymačkal ne?
-> Zdenek136: Mogul Molyka G tuhle máme na čepy.
Používáme v práci (v několika desítkách kusů) tyhle maznice: www.eshop-zemedelske-potr
eby.cz/vysokotlaky-rucni-m
azaci-lis-lube-shuttle-pro
-kartuse-400-g-p19546
K tomu jsou kartuše se šroubováním. Nicméně pokud nemáš plničku, tak je LSová maznice asi zbytečná (ty šroubovací kartuše jsou dražší, ale je s nima lepší práce a jdou právě jednoduše plnit - vazelínu berem v sudech)
Mazivo používáme buď Nils Nilex EP2, nebo teď zkoušíme Atomic EP.
Jinak s tou nutností držení špičky - pokud je dobrá špička a dobrá maznička, není potřeba nic držet. Prostě nasadíš podržíš špičku hadicí rovně a po prvním zmáčknutí se to tak zatáhne, že s ní máš problém hnout...
K tomu jsou kartuše se šroubováním. Nicméně pokud nemáš plničku, tak je LSová maznice asi zbytečná (ty šroubovací kartuše jsou dražší, ale je s nima lepší práce a jdou právě jednoduše plnit - vazelínu berem v sudech)
Mazivo používáme buď Nils Nilex EP2, nebo teď zkoušíme Atomic EP.
Jinak s tou nutností držení špičky - pokud je dobrá špička a dobrá maznička, není potřeba nic držet. Prostě nasadíš podržíš špičku hadicí rovně a po prvním zmáčknutí se to tak zatáhne, že s ní máš problém hnout...
-> Zdenek136: Hele A00 nepoužíváme doma už vůbec.. Kupujem velká balení nějaké, ale právě netuším oznančení. Je plastičtější a je bílá :D a je od mogulu ta se používá u nás na ložiska. A i když jsme ji ve škole zkoušeli, tak vyšli mnohem lepší vlastnosti než A00 mohu tě pak kdyžtak poslat jaká to je. Já jen vím kde je ve skladu mají a oni zas ví jakou bereme tak si nepamatuju jaká to je :/
-> Toušík: Díky, koupím klasiku nebo houknu na tatíka, jestli nemá nějakou doma ze Škodovky :D A mazelínu klidně tuhle? Chápu, že A00 je klasika, ale fakt jí nemusim, kvůli tý práci s plněním s tim :)
www.autokelly.cz/
www.autokelly.cz/
-> Zdenek136: Jak píše Eidy. Ale třeba na bagru máme spousty nástrčnejch (kvůli omezení prostoru) a stačilo koupit novou hlavičku a mazničky nepoužívat ty co jsou kradené ještě ze škodovky a používané 20let. A fungují parádně. Jinak pneumatický je OK, ale musíš mít připojení což mě přijde zbytečné za sebou tahat ještě hadici.. A ještě prodávají maznice co jdou mačkat pouze jednou rukou což se mě moc neosvědčilo. Při delším mazání mě bolela ruka, ale zas se tou jednou dá držet koncovka :) Kartuše jsou dražší. Jinak teď jsme přešli na mazivo s grafitem. A je to super, už nic nezamrzá protože pokud tam není mazivo, maže ještě grafit . Ale samozřejmě pouze na čepy atd. Ne na ložiska!!
-> Zdenek136: Ne, mám klasickej pákovej lis. Na to moje promáznutí 1x do roka je zbytečný kupovat něco extra.
-> Eidy: A používáš kartušové mazivo? Našel jsem i maznici na kompresor, takže jednou rukou držim hadici a druhou jen mačkam. Je to blbej nápad?
-> Zdenek136: Minimálně lze přejít na šestihranné mazničky www.agrozetshop.cz/maznic
ka-plocha-m10x1-hlava-16cs
n-23-1473/d-86871-c-1891 Kup si je se závitem M8x1 a pak koncovku na hadici lisu a lze to dělat parádně v jednom člověku. Jiný už nepoužívám z důvodu cos zmínil. A mazivo - to je otázka názoru. Já používám moderní mazivo, ale někdo nedá dopustit na 00. Jako ona není špatná, ale je s ní blbá práce.
Zdravím. Vybírám si mazací lis a chci se zeptat, jestli doba nějak nepokročila. Jak v maznicích, tak v mazivech. Když si vzpomenu na zadělanou maznici od A00, co se táhne jak vozdr, nutnost dvou osob, kdy jedna přidržovala hadičku s koncovkou v mazničce a druhej pumpoval, tak brrr. Nějaké rady a doporučení? Díky. Z.