skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jezdite na kole?
-> vhml 18.04.25 06:38:23: ten sem mel taky v merku, ale rikam si jestli bych to nemel zas nizko. Tak sem uvazoval nad timhle. www.force.bike/predstavec
-force-basic-s4-7-31-8-60m
m-cerny-1 a ted sem narazil na bazaru na tenhle, ten by mohl bejt zajimavej kompromis kdyz to chci spis zkratit. www.open-sport.cz/predsta
vec-ergotec-high-bass-a-he
ad-55mm-31-8mm-45-cerny
Ja mam tenhle predstavec protože je nejkratší/nejvyssi www.kupkolo.cz/predstavec
-max1-high-35-31-8-mm-cern
y_z120191
-> dragon_cb_cz: jo mas pravdu, xxl ma 120, xl 105 mm.
-> Vojťas 17.04.25 23:26:17: Právě že XL už má o 15mm vyšší než L, takže hádám XXL má ještě delší: www.trekbikes.com/cz/.../
33258
-> minno: Sedlo budu mit vzdycky vysoko, kdyz mam 97 nohy
pri vysce 196. Tady je problem ten nizky predek

-> dragon_cb_cz 17.04.25 20:15:26: Hlavova trubka je myslim u tech velkych velikosti stejna. Vidlice je uz zvednuta ze 100 na 120mm. Tam uz to lepsi nebude.
Jo chtelo by to proste uplne jinej ram, Ale jeste chci zkusit posledni vec.
Teoreticky staci ten kratky predstavec a budu s tim prodlouzenim krku na podobnym miste jako kdyz bych koupil vyssi riditka. Tak to usetrim :-D
Jo chtelo by to proste uplne jinej ram, Ale jeste chci zkusit posledni vec.
Teoreticky staci ten kratky predstavec a budu s tim prodlouzenim krku na podobnym miste jako kdyz bych koupil vyssi riditka. Tak to usetrim :-D
-> Vojťas 17.04.25 18:11:29: Celkovo geometria toho biku, hlavne to nenormálne vysoko vysunuté sedlo voči kormanu, nedá sa na to pozerať

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Byl jsem povolán 

-> dragon_cb_cz: No ze ses taky ukazal 

-> Syny 17.04.25 07:06:40: Ono by většině lidí stačily v pohodě i 140mm kotouče, ale vyvracej někomu, že na velikost záleží 

-> Vojťas 17.04.25 11:42:55: Menší rám by ti nepomohl, sice by byl o něco kratší, ale taky by měl tu hlavu o něco níž, takže bys pořád byl zoufale ohnutý. Hlavní problém je spíš ta jak říkáš závodní geometrie toho rámu. Potřeboval bys něco s výrazně vyšší hlavou (případně s tím u MTB asi hejbe i zdvih vidle atd, tomu už já nerozumím).
-> minno 17.04.25 12:17:54: co konkretne myslis 

-> Vojťas 17.04.25 11:42:55: katastrofa

Jinak muj stroj aktualne vypada takhle, probiha testovani jestli me zachrani kdyz budu mit riditka vejs. Vystup je taoovej ze je potrebuju hlavne bliz k sobe. Proste sem spatne vybral kolo, mozna by byl o trosku lepsi jen XL ram a vysku sedla dohnat vic vysunutou sedlovkou, coz ta teleskopicka umoznuje. A ne to nahanet velikosti ramu, na coz sem se spatne upnul. A jelikoz je tohle da se rict zavodni ram, tak je hodne dlouhej/polozenej pro sportovni posed. Coz memu staremu telu uz nevyhovuje
pri delsi jizde me boli za krkem.
Tak ze jeste zkusim riditka s rise 40-50 mm a kratky predstavec. A pak kdyztak zkusim poslat do sveta no...

Tak ze jeste zkusim riditka s rise 40-50 mm a kratky predstavec. A pak kdyztak zkusim poslat do sveta no...
-> vhml 17.04.25 07:23:44: To si nas s tema kotoucema teda pekne napalil :-D
-> Syny 17.04.25 07:06:40: to je 160 zezadu aby to byla dramatičtější fotka
-> Vojťas 17.04.25 06:57:11: je to zacarovanej kruh no. Brzdi to málo, tak mackac vic, prehrejva se to, brzdi to min, tak mackas vic...

-> Vojťas 17.04.25 06:57:11: je to zacarovanej kruh no. Brzdi to málo, tak mackac vic, prehrejva se to, brzdi to min, tak mackas vic...
-> vhml 16.04.25 23:22:56: Todle je 180 vs 203? Mi to prijde jak nejaka 160 :) Jinak ja mam na kole 2x 180 s dvoupisty a nepocitoval jsem zatim zadnej problem, ale je tedy fakt, sestava kolo-batoh-ja mame dohromady cca max 110kg.
-> vhml: vsak fungovalo, jen sou uvareny no :) to je stejny jak u auta, moc si tomu nakladal :-D
Cinsky fejky MT200 tam byly
A evidentně to moc nefungovalo :-)
A evidentně to moc nefungovalo :-)
-> vhml 16.04.25 23:22:56: Dobra prace, co to bylo prosimte za obchod?
Jo uz to mam, kupkolo
Ale me zatim stacej ty obyc MT200 :-D na mejch 80 kilo
Jo uz to mam, kupkolo
Ale me zatim stacej ty obyc MT200 :-D na mejch 80 kilo
No brzdí to teda kurva líp :-) takhle bych si představoval, že to má fungovat od výroby :-)
-> U-Geen 15.04.25 11:54:57: jasný. Nechtělo se mi za 500 kupovat pěkný destičky do čínskýho 2 pístu, když za stejnou cenu mám Shimano 4 píst i s destičkama.
-> vhml: jasný, uvidíš... posouvat dál se dá vždy :)
-> Jarda/felda 15.04.25 09:55:25: ale ta cena je mnohem prijemnejsi 

Ne

-> U-Geen 15.04.25 09:36:34: nakonec jsem to vcera po diskuzi s dragonem koupil takhle. Sice uplnej zaklad, ale za sranda penize, tak uvidime a pak se kdyztak bude ladit dal. Nějaký zlepseni by to asi prinest melo oproti cinskejm fejkům co tam jsou teď.
-> vhml: za me asi vetsi kotouce, klidne vepredu i vzadu a dobry 4 pistkovy brzdy - treba Shimano. Kamarad s vyssi hmotnosti kupoval Sainty, to je mozna trochu overklil, ale nejaky Shimano se Servo-Drive pakama (BL-M6100/BR-M6120) by imho byly ideal. Deskama si asi taky pomuzes, ja jsem spokojenej se metalickejma Shimanama nebo Goldfrenama.
-> Rapid05 14.04.25 10:12:47: asi půjdu tou cestou 4pístu z odkazu + 203mm kotouč a současnej přední 180mm hodím dozadu. To je řešení sotva za 1500Kč a nějakej přínos by snad proběhnout měl. Většina cest je vyjížďka s dětma, takže nějaký hightech určitě nevyužiju, ale občas je potřeba tu stodolu nějak zastavit.
-> vhml 14.04.25 08:40:40: Začít větším kotoučem je asi rozumný, i kdybys později měnil zbytek brzd, tak kotouče necháš a nic se neděje. S komplet brzdama už je zase víc práce. Zkusil bych a uvidíš, třeba to bude stačit.
Jinak ty 4p z odkazu jsou základ s dvouprstou pákou - troufnu si říct, že oproti tomu, co tam máš bude posun znatelnej, ale jestli se to vyplatí, těžko říct. Jinak za mě je to minimum, co by na těžkej e-bike měl dávat rovnou výrobce.
Jinak ty 4p z odkazu jsou základ s dvouprstou pákou - troufnu si říct, že oproti tomu, co tam máš bude posun znatelnej, ale jestli se to vyplatí, těžko říct. Jinak za mě je to minimum, co by na těžkej e-bike měl dávat rovnou výrobce.
Nebo jestli ma smysl tohle ve vyprodejovy cene? www.kupkolo.cz/predni-brz
da-kotoucova-shimano-br-mt
420-bl-mt401-4pist_z126564
-> Rapid05 14.04.25 08:17:52: koukal jsem, že mají nějakou ebike řadu, byť za dost peněz
No asi začnu těma kotoučema, to je nejsnažší jak na práci, tak na peníze. Uvidím jestli to bude stačit a kdyžtak s destičkama počkám až je slítám a nebo to rovnou přestavím na nějakej 4 píst.
Ono to teď v podstatě i brzdí když je nejhůř, ale vyžaduje to strašnou sílu na páčkách a brzdí to pak pocitově podobně jako moje motorka. Kdežto když jsem měl kdysi půjčený nějaký elektrokolo z mountfíldu tak jsem byl strašně překvapenej jak to brzdí zásadně víc než motorka
No asi začnu těma kotoučema, to je nejsnažší jak na práci, tak na peníze. Uvidím jestli to bude stačit a kdyžtak s destičkama počkám až je slítám a nebo to rovnou přestavím na nějakej 4 píst.
Ono to teď v podstatě i brzdí když je nejhůř, ale vyžaduje to strašnou sílu na páčkách a brzdí to pak pocitově podobně jako moje motorka. Kdežto když jsem měl kdysi půjčený nějaký elektrokolo z mountfíldu tak jsem byl strašně překvapenej jak to brzdí zásadně víc než motorka
-> vhml 13.04.25 21:30:37: Třeba Galfer má i řadu pro e-biky a ty jejich desky i kotouče jezdí celkem dost lidí. Osobní zkušenost ale nemám. galfer.eu/bike/.../brake-
pads
Pokud ti tam pasujou Shimano desky, tak můžeš zkusit i jejich metalický (sinter), oproti základnímu resinu brzdí líp, ale jsou hlučnější - to už ověřený mám.
Pokud ti tam pasujou Shimano desky, tak můžeš zkusit i jejich metalický (sinter), oproti základnímu resinu brzdí líp, ale jsou hlučnější - to už ověřený mám.

Co jsou ale dobrý desky? Přes den jsem na to koukal a ty píčo pes aby se v tom vyznal, milion výrobců, milion rozměrů a reklamních keců zrovna tak. Je mi jasný, že v tom kole bude od výroby namontovanej nejlacinější shit.
-> vhml 13.04.25 20:06:00: To už je na 340 od Saskyna

-> vhml: si myslim ze by to asi vyresily jen lepsi desky.
-> vhml: Větší a kvalitnější kotouč a dobrý desky udělaj docela dost, pokud nejezdíš nějaký vraždy, mohlo by to stačit. Ale s takovou hmotností soupravy
bys čtyřpístama a 203mm na obou kolech vůbec nic nezkazil. (Ještě teda bacha, co vidle a rám snesou - někde už se třeba ty 203mm dle výrobce nedoporučujou).

Potřeboval bych poradit s brzdama. Já, e-kolo a batůžek se svačinou úspěšně atakujeme součet kolem 150Kg tudíž to vcelku zásadně nebrzdí.
Aktuální situace jsou kotouče 180mm vepředu, 160mm vzadu a nějaký fejkový Shimana MT-200 ( = nejmenší velikost destiček ) a neznámá smes destiček.
Kudy z toho nejsnáze ven? Koupit dopředu kotouč a adaptér na 203mm a ty předky hodit dozadu? Nebo řešit nějaký jiný brzdiče?
Asi bych začal tima kotoučema, což je řešení za pár stovek a pak by se vidělo jestli se něco vyřešilo?
Aktuální situace jsou kotouče 180mm vepředu, 160mm vzadu a nějaký fejkový Shimana MT-200 ( = nejmenší velikost destiček ) a neznámá smes destiček.
Kudy z toho nejsnáze ven? Koupit dopředu kotouč a adaptér na 203mm a ty předky hodit dozadu? Nebo řešit nějaký jiný brzdiče?
Asi bych začal tima kotoučema, což je řešení za pár stovek a pak by se vidělo jestli se něco vyřešilo?
-> Bukaj 02.01.25 08:52:12:
Už mě to napadlo i u aut - současný patvary mi začínají připomínat ameriky z přelomu 50. + 60..

-> Bukaj 02.01.25 08:42:06: jako u kazdyho kola, zalezi kde/co/jak jezdis
-> Bukaj 02.01.25 08:42:06: naopak, velký kolo má větší tyčnou plochu a mín zapadá do děr 

-> Milan 136 01.01.25 21:04:29: Pár mých kamarádů jezdí na těch historických velocipedech - tak to je asi směr, kam se aktuální trendy vracejí...

-> Jarda/felda: Když se koukneš na ten piditalíř, tak je to asi jako by měl normální kola a normální převody...
Jen přemýšlím, k čemu tak velká kola jsou dobrá? U silničky bych to pochopil, že kvůli rychlosti, ale u horáka? Tam to musí být kontraproduktivní...

Jen přemýšlím, k čemu tak velká kola jsou dobrá? U silničky bych to pochopil, že kvůli rychlosti, ale u horáka? Tam to musí být kontraproduktivní...

-> Bukaj 01.01.25 20:52:31: Vnější průměr pláště je 36", tak to srovnej s 13" ze Škodovky 
Jo 622 je průměr v mm.

Jo 622 je průměr v mm.
-> Jarda/felda 01.01.25 20:34:23: Asi jo no. Viděl jsem ho pak odjíždět

Rozměr pneumatiky bicyklu v palcích mi vůbec nic neříká.
Vím, že na Favoritu mám rozměr 622 (nevím čeho - že by mm?) a existovaly ještě větší ráfky 630 - ty jsem kdysi sehnal dlouhonohému kamarádovi, se kterým jsme jezdili
Vím, že na Favoritu mám rozměr 622 (nevím čeho - že by mm?) a existovaly ještě větší ráfky 630 - ty jsem kdysi sehnal dlouhonohému kamarádovi, se kterým jsme jezdili