skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Hysterická chemie
prohledat
68 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 17.08.2015 do 23.11.2015, založil/a su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> Nepér: Tohle bude "celkem nový" - kupoval jsem to v 90. letech jako cestovní tubu na Favouše...

Prodloužená doba spotřeby 60 měsíců od data výroby... ale možná je to jen oldschool design a je to celkem nový...
-> Jozka: Hezký :)
-> Bukaj 19.09.15 22:56:53: Jsem dokonce nedávno našel nenačnutou (a neošoupanou) tubu..

-> Luboš 05.10.15 11:00:17: Tenhle mám taky, a nějaký další variace na téma Golem
-> Luboš 05.10.15 11:00:55: Při vyslovení tohoto názvu se mi dodnes zvedá žaludek - kdo nezažil, nepoužíval, a nečuchal, asi nepochopí... (kromě toho je to karcinogenní svinstvo, ale když nebylo nic jiného, jak krásně to těsnilo v kombinaci s papírovými a korkovými těsněními)
-> Luboš 05.10.15 11:01:15: Taky asi ještě někde bude, ale moc jsem ho nepoužíval. Povrchovou koroti jsem očistil smirkem a na hloubkovou nastoupil Eprozin
-> Luboš 05.10.15 11:34:55: Luxusní archiválie
-> Luboš 05.10.15 11:00:55: Při vyslovení tohoto názvu se mi dodnes zvedá žaludek - kdo nezažil, nepoužíval, a nečuchal, asi nepochopí... (kromě toho je to karcinogenní svinstvo, ale když nebylo nic jiného, jak krásně to těsnilo v kombinaci s papírovými a korkovými těsněními)

-> Luboš 05.10.15 11:01:15: Taky asi ještě někde bude, ale moc jsem ho nepoužíval. Povrchovou koroti jsem očistil smirkem a na hloubkovou nastoupil Eprozin

-> Luboš 05.10.15 11:34:55: Luxusní archiválie

-> Bukaj: Hehe... pekna sbirecka. 

-> Bukaj: Tak tohle bych v obou našich garážích nedohledal ani v roce 1989.. už toho moc nezbylo, co ještě půjde přidat.

A pro dnešek nakonec něco ne úplně profláklého...
...zima se blíží
...zima se blíží

... žádné moderní speciality dnešní doby, ale poctivé Československé výrobky 

A zpátky k mazivům - Neoma NH2 v příručním balení - ano, tohle je slavné "originální" mazivo do ložisek předních nábojů škodovek

Další "nesmrtelně výborný výrobek" - opět starší a novější (ten novější je cca z přelomu 80. a 90. let)
Poslední Arva, kterou jsem kdy koupil (někdy kolem roku 2005). Tou dobou se prodávala hlavně Eko-Arva (stejná piksla, jen místo fialovorůžové na ní byla zelená), která vůbec nefungovala
Pak jsem přestal Arvu používat zcela a motory atd čistím benzínem, či benzínonaftou...

Pak jsem přestal Arvu používat zcela a motory atd čistím benzínem, či benzínonaftou...
A když už děláme ty dutiny, bylo by dobré fouknout i spodek...
(Tlumex Special i Plast mám někde hluboko v kůlně, takže ty musí vyfotit někdo jiný
)
(Tlumex Special i Plast mám někde hluboko v kůlně, takže ty musí vyfotit někdo jiný

Do dnešních dnů legendární pojem - Rezistin
Je libo ve spreji, či "klasický"?

Je libo ve spreji, či "klasický"?
maziva z jiného soudku - ehm, tedy kanystru...
Jeden za všechny:

Jeden za všechny: