755 příspěvků (zobrazeno 685 až 734) od 17.07.2005 do 09.08.2022, založil/a Hurdis
řadit dle data
17:20:16 28.08.2010
James1991
Zbroják nemám, ale chtěl bych ho. Stránka, kterou sem dával Fén mi nešla zobrazit, teda jestli sem správně pochopil že tam jsou ceny zbrojáků apod.
Líbil by se mi nějakej starší kolt třebas:-) ale kdybych jó chtěl bejt drsňák, tak brokovnici
A když už brokovnici, tak dvouhlavňovou, někde sem top myslím viděl. Bohužel se v tom moc nevyznám..
17:19:47 28.08.2010
Syny
-> Placko: No dobre, to mas pravdu, ale treba kamarad mel pripad, kdy se kolem nej poskladalo 5 cikanu, jeden vytahnul nuz a rekl, at mu de panize a telefon. V tu chvili vytahnout pistoli, tak se stane jedna z dovu veci, bud zdrhnou a nebo bude chtit zautocit. V prvnim pripade (ktery by nastal pravdepodobneji dle me) je vse ok a v tom druhem ho proste trefit no...
Kamos jim dal prachy i mobila a pak od nich jeste na zaver dostal pres hubu, ze lezel mesic v nemocnici... Tak nevim co je lepsi...
-> Syny: Alkohol v krvi nemá mít ani řidič motorového vozidla, přesto v průměru každý 10-15 by nadýchal. U pistolníků je to mnohem více.
Tohle je absurdní a nekontrolovatelné.
Dokážeš si představit policistu, jak zastavuje lidi na chodníku, dává jim dýchnout a pozitivní šacuje a odebírá zbraně? To by je vševěd Bárta s Ráďou Džonem museli verbovat už od školek a ne jim krátit plat na úroveň uklízeček II. výkonostní třídy aby jich bylo dost.
Pokud jde o tasení palné zbraně, tak máš možná pravdu, pokud jde o ostrou pistoli, v opačném případě riskuješ odvetnou akci, proti které ti budou chybět argumenty.
Obrana není nikdy, pouze se lze snažit o prevenci.
V případě průseru už může skončit každá situace pokaždé jinak.
17:14:37 28.08.2010
Placko
-> Syny: tak o tom alkohole v krvi - moj Ujo mal tiež zbraň pri sebe a bol na mol opitý, zrazilo ho auto a zbraň mu zobrali ....
a o tej sebaobrane zo zbraňou, tak malo kedy sa niekto na teba rozbehne z nožom (nevravím že nikdy ), skor si myslim že pride ku tebe a ten nož vytiahne až vtedy, ked si je istý že ak ho vytiahne a použije tak aj zasiahne svoj cieľ....a vtedy ti moc zbraň nepomože......ale ak je útočnik/útočníci na teba rozbehnutý a ti maš dostatočný čas a priestor nato aby si tu zbraň použil tak potom s tebou uplne súhlasím
-> Hurdis 28.08.10 13:59:25: V pripade ze mas v krvi alkohol tak nesmis mit strelnou zbran vubec u sebe ne?
Jinak k tomu pouzivani pistole... Radeji na toho co na me pobezi s nozem vytahnu pistoli a trefim ho (nepisu zastrelim - i kdyz jeden nikdy nevi jestli neprostreli treba zrovna tepnu) s tim, ze budu mit podminku pripadne pudu na chvili do basy, ale budu zivej. Nez lezet na jipce s 10ti bodnejma ranama pripadne v prkennem kufriku jen proto, abych mel "adekvatni" obranu...
-> Syny: Úplně v klidu, jelikož mi těch pár drobných bankovní účet nevytrhne, chtěl jsem po zájemcích, kteří zrovna nepsali česko-rusky doklad o totožnosti=plnoletosti a svéprávnosti neb nejsem úplný idiot.
Díky tomu jsem se překvapivě k prodeji dávno postavil zády a zbraň ani střelivo uložené v knihovně nestárnou ani netratí. Jen ta záruka se krátí.
16:57:53 28.08.2010
Syny
Hurdis 28.08.10 13:06:03 napsal:
→ tunerlada: Pouze 18 let a svéprávnost. → Syny:
BTW. tu novou „Berettu“ o kterou jsi měl na jaře zájem pořád
mám uloženou v kufříku.A ja o ni porad uvazuju :) Jedinej problem stale pretrvava a o tom jsem te tenkrat psal Ale snad se mi nejak podari to zmenit :)
14:10:53 28.08.2010
Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> Hurdis: A proto by měli vaši zaměstnanci nosit spreje nebo plynovky. V případě spreje nebo tekuté střely alespoň 2 - 3 kusy, aby mohli útočníka propláchnout co se do něj vejde. Případně ho pokropit ještě ležícího a nechat ho rovnou podepsat přihlášku do kursu jógy - kvůli dýchání a kursu čtení brailova písma.
13:59:25 28.08.2010
Hurdis
-> Jirik_Tuňák: Hlavně u opilců by se měly zbrojáky a zbraně okamžitě odebírat.
Už mám za sebou několik pracovních zkušeností, při kterých na mne nebo na naše zaměstnance místní ožralové tasili brokovnice, nebo se vrhli s nožem nebo velkým šroubovákem či sekyrou na bagristu, který pracoval na jejich pozemcích v souladu se stavebním povolením i smlouvami o vstupech a věcných břemenech. Bohužel díky denním přísunům rumu tito lidé často zapomněli, nebo se v danou chvíli rozhodli změnit svůj názor a jednat ihned a protiprávně.
Přitom starostové měst a obcí o těchto problematických držitelích zbraní věděli a někteří měli i záznamy ze záchytky.
Pokud už došlo k přivolání policie, příslušník vždy jen krčil rameny.
13:46:28 28.08.2010
-> Hurdis: Jinak to porád tahal z kapsy muj děda kde se dalo, až mu jí zabavili. Díky bohu. Starý lidi by neměli mít ani zbraně, ani řidičáky.
-> Hurdis: Ona by střelnice bavila i Karkul. Jinak jsem si potěžkal totok, ale neměl jsem tu čest si z toho vystřelit. S&W cal. 50
13:40:37 28.08.2010
Hurdis
-> Jirik_Tuňák: Nemáš jezdit do muzea v srpnu 1968.
13:39:43 28.08.2010
-> m8rinek: Praha je strašná, když jsme byli v Národním muzeu, tak v každým okně ostřelovač, po ulicích běhali turisti s kalachama a místo taxíků tam jezdily tanky a obrněné transportéry.
13:39:20 28.08.2010
Hurdis
-> m8rinek: Palec nahoru spíše Pipíškovi, že tohle vyhrabal.
Vůbec jsem neměl tušení, že jsem tady před pěti lety něco podobného založil.
S ohledem na tento časový úsek jsem poznal, že nejlepší je o zbraních nemluvit, žádné neukazovat, žádnou se nechlubit a pokud možno žádnou nepoužít, v žádném případě jako první.
A pokud ta nutnost přijde, vynechat střelnou a naopak být odhodlán k použití paralizujících prostředků a popřípadě v kombinaci s ručními obrannými prostředky jako je obušek apod. k ochranně bezpečného odstupu od rukou útočníka.
13:36:00 28.08.2010
-> Pavel P..: Já ti nevím, ale raději bych střelil do prdele vzduchovkou majitele, než pejska.
13:23:12 28.08.2010
m8rinek
-> Hurdis: palec nahoru...
13:21:22 28.08.2010
Arnold
ja mam kulovy s prehazovackou akorat a ani plynovku zatim nemuzu mit ale v pozdejsi dobe si mozna udelam zbrojak no uvidime casu mame dost
-> m8rinek: už jsem pár psů co na mě běželi potkal a věř že to neni dobrej pocit když k tobě letí vlčák a nevíš jestli po tobě skočí nebo chce jen podrbat a majitel je v nedohlednu...a taky se po lese občas potulujou různý individua.
13:07:50 28.08.2010
Hurdis
-> Jirik_Tuňák: Tak s tímto nákladem by se ti u Tučňáka ta 17" kola ani neotočila v podběhu.
13:06:03 28.08.2010
Hurdis
-> tunerlada: Pouze 18 let a svéprávnost. -> Syny: BTW. tu novou "Berettu" o kterou jsi měl na jaře zájem pořád mám uloženou v kufříku.
13:04:29 28.08.2010
m8rinek
-> tunerlada: a že těch splašenejch psů a nebezpečnejch turistů běhá...
13:01:39 28.08.2010
tunerlada
-> Syny: o plynovce taky uvažuju už jen proto jak píše pavel.P když dem s přítelkyní někam do lesa nebo na výlet tak pro případ nějakýho splašenýho psa nebo násilnických turistů.. na plynovku nemusí byt žádný zbroják ne?to je vlastně jak vzduchovka pokud to myslím správně?
12:36:54 28.08.2010
Syny
Ja mam ho*no Ale chci si poridit zatim minimalne plynovku a casem si chci udelat normalne zbrojak...
11:57:22 28.08.2010
Pavel P..
-> Jirik_Tuňák: já taky mám jen CO vzduchovku Makarov... ale pro dobrej pocit do lesa na potulný čoklíky a jinou lesní havěť je to dobrý.
11:10:42 28.08.2010
Matt-110Rten druhej
-> Jirik_Tuňák: hmm.. vybral by jsem si vem to do Doks :D pohrajem si
10:34:36 28.08.2010
-> Matt-110Rten druhej: Tohle mi vyndali před lety z Tuňáka při policejní kontrole, prej tam toho mám moc a to to měl člověk jen pro osobní potřebu a osobní ochranu.
Tak matka ma glock 23 mini a otec ted nedavno prodal čz 75,dřív jsem chodil na střelnci, hlavně na brokovnici pač kamarad má sportovní zbrojak, jinač co mě se libí tak určitě 1911 a pouštní orel
09:54:20 28.08.2010
Jinak máme ČZ vz. 45 (r. 6.35) a Steyr 6.35 vz. 1909 s padací hlavní.
Já bohužel jenom airsoft S&W 45 mod. 645, vzduchovku a flusbroka. Kua.
09:43:58 28.08.2010
Mě by se líbila novoklasika ČZ 75, příp. bych se spokojil s o kousíček menší ČZ 100.
A tady bez komentu, S&W vz. 1911, ale to je pro osobní nošení už těžké, na střelnici OK.
Takže spíš něco s ráží např. 7.65, nebo 9, ale s menším obsahem zás. Ještě pohledám.
-> Majkl: Hmm, ja mam B (ke sportovním účelům), E (k výkonu zaměstnání v místech, kam má veřejnost volný přístup), G (k ochraně zdraví, života a majetku v místech, kam má veřejnost volný přístup)...
D a F (to samý ale veřejnost tam přístup nemá) mi přišly zbytečný... pokud tam někdo nemá co dělat...
09:01:44 21.07.2005
Jirik - zrušená registrace
-> Tom: Pod vodou střílí normálně revolver, ale pištol max. jednou, protože plyny ti pod vodou při zpětném rázu už nenatáhnou závěr.
-> Bagrr: ČZ 75 byla devítka Luger ne ?
09:00:17 21.07.2005
Majkl
-> Strnadek: no otec má sberatelstvi, sportovni ucely a ochrana zdravi a majetku (nebo tak nejak sou ty skupiny) takze si muze koupit uplne cokoliv (prej) samozrejme asi jen to co je legalne dostupny..
01:27:14 21.07.2005
Strnadek
-> Kurvapes: Souhlasim až na tu ráži... podle mě se ten na koho vytáhneš 45 bude chovat "klidnějc" než ten na koho vytáhneš 22... takovej pohled do hlavně udělá divy...-> Majkl: Jo, to by tak odpovídalo... To je právě důvod proč jí nemám... nechci si kupovat přes inzerát Čz 75 za 6000.- Když už, tak už... každej držitel zbrojního průkazu se podle našich zákonů může vybavit (vlastnit)pouze a jenom 2 zbraně... Teda pokud nebude mít A (ke sběratelským účelům) nebo H (k výkonu podnikání v oboru zbraní a střeliva)... to já nemam...
11:38:00 20.07.2005
Tom
-> Kurvapes: S tím bych nesouhlasil. U zbraně je velice důležitá ráže zbraně, protože každá ráže má jiný zastavovací účinek, což je laidsky schopnost vyřadit útočníka z boje, kdy dojde něco jako k ochromení. Velikost zastavovacího účinku není přímo úměrná s velikostí zranění střelou způsobenou. Takže taková 22cítka pokud je to rychlé HVčko udělá velmi slušné zraněni z poměrně malým zastavujícím účinkem. Co se týče toho odhodlání, tak opravdu je vhodné vytáhnout zbraň jenom pokud jste opravdu rozhodnutý ji použít, hrozit zbraní je ta největší blbost, protože vače akce vyprovokuje útočníka k reakci a nedejbože že má střelnou zbraň taky.
23:44:43 19.07.2005
Kurvapes
Není ani tak důležitý tip zbraně a její ráže,ale je strašně důležité odhodlání ji použít.Pokud toto odhodlání chybí je rozumější zbraň nemít,nebo ji alespoň nechat schovanou je to katalizátor problémů. Stačí dvaadvacítka.
23:37:32 19.07.2005
Borin - Král tuzerů
-> Tom: Aha no já se v tom nevyznám...jen jsem to někde četl...
23:06:10 19.07.2005
Majkl
-> Tom: ja nevim slysel sem to o tyhle ale z hledisky fyzike mas asi recht...