skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysokoškolské tituly
-> doking: Dyskrymynacyje!
U nás na TUL i na FFUK byly a jsou papírové indexy zdarma a doufám, že zůstanou, to víte, jak my to pedagogové s počítačem neumíme, tak bychom tam ještě mohli naklepat nějaké nesmysly :)
Já ho fasoval taky a nic jsem za něj neplatil, taky čzu.
-> Syny: Hehe, njn. Jako clovek nezchudne, ale je to vopruz.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Kdepa kamarade, pekne 60 Kc za kazdej :)
-> Syny: Zatahnout index? Si delas kozy ne?

Jinak my meli taky papirovy na CZU, ale samozrejme se vse psalo i do IS (Hroch). Kazdopadne platilo to, co se komu hodilo do kramu. Hlavne musely sedet informace z obou zdroju

Jinak my meli taky papirovy na CZU, ale samozrejme se vse psalo i do IS (Hroch). Kazdopadne platilo to, co se komu hodilo do kramu. Hlavne musely sedet informace z obou zdroju

-> Syny: tiez som platil 

-> darklord: Vyfasovali? To ja si ho musel pekne zatahnout ze svyho...
Tvl my sme to vyfasovali na zaciatku, ale ziadnu skusku v tom zapisanu nemam, resp kazdy rok akurat BOZP a porom vyhlaska 50...
-> darklord: u nás taky zuby nehty drží papírový indexy ale málokdo si to nechává zapisovat ... platí co je na intranetu
a to studuji v Brně
(univerzita obrany)

-> darklord: Ja mam taky papirovy indexy :)
-> haso: Díky pane kolego

-> darklord: Tak on už je 9 let starej
Ale ano, u nás se to ještě drží - a zrovna včera jsem to řešil na ksichtknize, že jsem za to fakt rád, že je pořád máme (vím, že třeba v Brně se nevedou). Jednak je to obrana proti tomu, když se KOS posere (to se naštěstí poslední dobou moc nestává) a hlavně - dost by mě mrzelo tuhle památku nemít. Na některý ty autogramy jsem se nadřel fakt hodně, speciálně matematická analýza B3 a B4 u Krbálka byl prostě masakr se vším všudy a jsem na to docela hrdej...

-> dragon_cb_cz: tak to gratulacie 
-> darklord: co sa cudujes, aj ja som taky mal

-> darklord: co sa cudujes, aj ja som taky mal

-> dragon_cb_cz: tyvole! Papierovy index v dnesnej dobe?

-> haso: Pán Ing. softwarového inženýrství z jaderné fakulty, áááno prosím - zrovna včera jsem byl odevzdat výstupní list a vyzvednout si index:
-> dragon_cb_cz: uz si pan ing atomovej fyziky? (nemal som cas to tu sledovat, preto taka hlupa otazka)
-> dragon_cb_cz 26.06.14 12:22:39: To pouziva tchan cekatel :)))
-> vhml: To není titul, to je diagnóza 

-> dragon_cb_cz 26.06.14 12:22:39: už jsem viděl i hrdý titulování Bc. et Bc. 

-> P@nis: Aha, s tím et mezi stejnými tituly máš asi pravdu... ale Mgr. et Bc. už jsem myslím taky viděl (zda je to správně netuším).
Co se člověk tady nedoví :- ))
Nicméně pokud si dobře vzpomínám na přednášku o titulech a mezinárodních titulech tak po dosažení Ing. (Mgr.) se Bc. přestává psát jelikož se člověk prokazuje nejvyšším dosaženým stupněm vzdělání. Pokud někdo používá Bc. Ing. tak je to dle mého jednak špatně zapsané a také neoprávněně používá titul Bc.(používání nezískaného titulu je trestné) který odkazuje na studium druhé Vš, nebo nepříbuzného oboru. Navíc správně by to Boomber měl psát jako Ing. Bc. Boomber což, by znamenalo dokončen jeden obor titulem Inženýr a druhý bakalář a po dokončení studia druhé školy by pak zapisoval jako Ing. et Ing. Et by se mělo používát mezi stejně hodnotnými tituly.
Ing. Bc. P@nis + maturita ++ vyuční list (bronzový diplom za plavání vynechám)

Nicméně pokud si dobře vzpomínám na přednášku o titulech a mezinárodních titulech tak po dosažení Ing. (Mgr.) se Bc. přestává psát jelikož se člověk prokazuje nejvyšším dosaženým stupněm vzdělání. Pokud někdo používá Bc. Ing. tak je to dle mého jednak špatně zapsané a také neoprávněně používá titul Bc.(používání nezískaného titulu je trestné) který odkazuje na studium druhé Vš, nebo nepříbuzného oboru. Navíc správně by to Boomber měl psát jako Ing. Bc. Boomber což, by znamenalo dokončen jeden obor titulem Inženýr a druhý bakalář a po dokončení studia druhé školy by pak zapisoval jako Ing. et Ing. Et by se mělo používát mezi stejně hodnotnými tituly.
Ing. Bc. P@nis + maturita ++ vyuční list (bronzový diplom za plavání vynechám)

-> Boomber: Prava v Brne na MU? Jeste loni to bylo na 5. Mozna vice oboru... Tohle bylo tusim pravo a pravni veda nebo tak nejak
-> FORM - zlomená ojnice:

Kucí, máte ještě co dohánět, viz: necyklopedie.wikia.com/wi
ki/Henryk_Lahola
tak na čvutu na strojárně je taky jeden obor na bc 4 letej,nějaký všeobecný strojírenství.... byl jsem tam asi dva roky,pak jsem si dal opakovačku v Suchdole na TF, tam to už naštěstí klaplo,byť už budu navždy asi jen Bc. tak furt je to snad lepší než drátem do oka a nevim moc se tím chlubit nehodlám.
-> stepan: tak před učňákem jsem tam dva roky bojoval s marihuanou jako mechatronik

-> myschaak AZNP K.Hora: Jak ty ho znáš? 

Aha, ono z toho jeho hlodu vzniklo téma
tak jsem to úplně neplánoval...nebo u doktora je to vtipný, když vás berou z čekárny "tak pojďte pan magistře..." magistr Kelly? :D chápu, že před 50ti lety bylo mít titul něco, ale dneska ho má mraky lidí...zajímavý je rovněž to že (podle mě) bude kolikrát těžší maturita (zejména z matiky) než některá vejška.Jinak tituly stejného kalibru nebo i (Bc. a něco) se píšou Ing. et Mgr. Škodoslav Virtovič. Vidíte to třeba na kandidátkách při volbách :) PS : dávaj Pitavala = mraky užovek a kil 

-> stepan: že by Mlynář?

-> Boomber: Jj, doktori a pravnici to tak mivaj.
-> Syny: S těma rokama je to různý, ještě pár let zpátky bylo inženýrský studium u nás na fakultě standardně šestiletý. A v tom odkazu na Boloňu co jsi dal je to dobře popsaný - jsou nějaký cílový rozsahy kreditů jak tam to studium napasovat, takže skutečně bakalář klidně může být 4 roky a magisterský jen 3 semestry... a celý je to stejně o hovně, protože i když Bc. titul dává smysl, tak se v ČR za titul pořádně nepovažuje, nikdo ho nepoužívá a i na vyloženě praktický obory lidi studujou nesmyslně celý magisterský studium, jen aby "měli titul"
-> Boomber: Je to velice jednoduchý, obecně se udává jen ten "vyšší" titul, leda bys si pak ještě střihnul bakaláře jinde. Pak se to většinou spojuje latinskou spojkou et, tzn bys byl Ing. et Bc..
Stejný je to s vyššíma akademickejma titulama - vždy se uvádí ten nejvyšší, tzn když je docent, už neuvádí malej doktorát, když je profesor, neuvádí docenturu.
-> Boomber: Je to velice jednoduchý, obecně se udává jen ten "vyšší" titul, leda bys si pak ještě střihnul bakaláře jinde. Pak se to většinou spojuje latinskou spojkou et, tzn bys byl Ing. et Bc..
Stejný je to s vyššíma akademickejma titulama - vždy se uvádí ten nejvyšší, tzn když je docent, už neuvádí malej doktorát, když je profesor, neuvádí docenturu.
-> Syny: A aby se to nepletlo, tak ségra studuje práva v Brně a tam mají přímo 6-ti letý obor z ničeho na Mgr. Bez bc. 

zacinam mit z toho vybojovanyho jenom Bc. titulu trochu depku :-) jeste ze ho nepouzivam
-> FORM - zlomená ojnice: Jj, tady si muzes na ty hloupy vysokoskolaky, ktery pak budou delat popelare a zahradniky, plivnout :)
Tady je to místo, kde se trhají diplomy? 

-> haso: aj dizajn je 4+2/bc+mgr.art/
-> john simple: este architektura sa na 1. stupni studia stale studuje 4 roky...dovod si uz nepamatam
Přesunuto z tématu Pokusy o ftipy:o))...
-> Boomber:
kolega studoval na projektanta a taky tuším Bc dělal 4 roky
-> Boomber:
kolega studoval na projektanta a taky tuším Bc dělal 4 roky
-> Boomber 25.06.14 11:51:27: OK, tak je to mozny, akorat tedy nevim jak to kdo urcuje a dle ceho. Deleni vysokoskolskyho studia na bakalarsky a navazujici prislo tusim z EU v ramci standardizace VS (nevim to ale jiste, to jsem jen nekde slysel a po pravdivosti se nepidil), tak jsem mel za to, ze je dano i delka studia, protoze jsem se s jinou (a kor jeste lichym poctem semestru) fakt nesetkal.
Co se tyce titulu, tak kdyz udelas bakalare, tak z Boomber je Bc. Boomber. Pak jdes na navazujici a udelas navazujici a z Bc. Boomber je Ing. Boomber. Tim padem na Bc. uz muzes zapomenout, protoze jsi ho premazal vyssim titulem. Jediny kdy se pouziva Bc. Ing. je tehdy, kdyz bys ted jeste po absolovovani Ing. studia sel na dalsi (vase 4 roky tedy) na Bc. jinyho oboru a nebo je studoval prubezne se svym puvodne. Tim das najevo, ze Bc. mas treba (placnu) ze strojariny a Ing. ze stavariny. Ale kdyz proste jen pokracujes v tom navazujicim, tak te titul Ing. prepise toho bakalare. Proto mas na diplomu taky uvedeno, ze defakto Bc. Boomber je opraven pouzivat titul Ing. pred jmenem - a ne tituly Bc. Ing. Takze bys mel byt tedy to same co tvuj tata - respektive pro rozliseni tedy Ing. Boomber ml. :)
-> Boomber 25.06.14 11:51:27: OK, tak je to mozny, akorat tedy nevim jak to kdo urcuje a dle ceho. Deleni vysokoskolskyho studia na bakalarsky a navazujici prislo tusim z EU v ramci standardizace VS (nevim to ale jiste, to jsem jen nekde slysel a po pravdivosti se nepidil), tak jsem mel za to, ze je dano i delka studia, protoze jsem se s jinou (a kor jeste lichym poctem semestru) fakt nesetkal.
Co se tyce titulu, tak kdyz udelas bakalare, tak z Boomber je Bc. Boomber. Pak jdes na navazujici a udelas navazujici a z Bc. Boomber je Ing. Boomber. Tim padem na Bc. uz muzes zapomenout, protoze jsi ho premazal vyssim titulem. Jediny kdy se pouziva Bc. Ing. je tehdy, kdyz bys ted jeste po absolovovani Ing. studia sel na dalsi (vase 4 roky tedy) na Bc. jinyho oboru a nebo je studoval prubezne se svym puvodne. Tim das najevo, ze Bc. mas treba (placnu) ze strojariny a Ing. ze stavariny. Ale kdyz proste jen pokracujes v tom navazujicim, tak te titul Ing. prepise toho bakalare. Proto mas na diplomu taky uvedeno, ze defakto Bc. Boomber je opraven pouzivat titul Ing. pred jmenem - a ne tituly Bc. Ing. Takze bys mel byt tedy to same co tvuj tata - respektive pro rozliseni tedy Ing. Boomber ml. :)
-> Syny: do isteho roku (rozumej tak 7 rokov vzad) bola Stavebna fakulta aj na Slovenskej technickej univerzite spravena v 1. stupni studia sposobom, ze si 4 roky studoval Bc.
v poslednych 5 rokoch uz to bolo spravene ze Bc 3 roky, Ing 2 roky
-> Syny: do isteho roku (rozumej tak 7 rokov vzad) bola Stavebna fakulta aj na Slovenskej technickej univerzite spravena v 1. stupni studia sposobom, ze si 4 roky studoval Bc.
v poslednych 5 rokoch uz to bolo spravene ze Bc 3 roky, Ing 2 roky
-> Syny: Chodím z práce na obědy domů, tak jsem se díval na ty svoje diplomy. Takže na prvním je napsané, že "Boomber je právněn používat titul Bc. před jménem". A na druhém je napsáno, že "Bc. Boomber je právněn používat titul Ing. před jménem."
Tak jak to tedy je? Mám dva tituly, ale můžu používat jen jeden nebo oba?
A s délkou studia to tak opravdu je a myslím, že ještě jedna fakulta (strojní nebo informatiky) to taky tak má. A lichý počet semstrů má tu vhodu, že v letním semestru se všichni mohou věnovat budoucím bakalářům a jejich bakalářkám a v zimním se zase všichni věnují budoucím inženýrům a jejich diplomkám.
-> Syny: Chodím z práce na obědy domů, tak jsem se díval na ty svoje diplomy. Takže na prvním je napsané, že "Boomber je právněn používat titul Bc. před jménem". A na druhém je napsáno, že "Bc. Boomber je právněn používat titul Ing. před jménem."
Tak jak to tedy je? Mám dva tituly, ale můžu používat jen jeden nebo oba?
A s délkou studia to tak opravdu je a myslím, že ještě jedna fakulta (strojní nebo informatiky) to taky tak má. A lichý počet semstrů má tu vhodu, že v letním semestru se všichni mohou věnovat budoucím bakalářům a jejich bakalářkám a v zimním se zase všichni věnují budoucím inženýrům a jejich diplomkám.
-> Boomber: Tak to tam mate nejaky posahany teda
Se vsema lidma co jsem se ruzne bavil, tak meli Bc. na 3 roky a navazujici na dalsi 2. Ze by nekde bylo studium dokonce na lichej pocet semestru slysim prvne a ze jsem se bavil i s lidma z jinych univerzit. Ale tak tedy OK, kdyz to rikas, tak to tam tak asi mate. Ale stejne mi to prijde divny, pac jsem mel za tohle deleni prislo z EU vcetne let potrebneho studia. Kazdopadne uzivani titulu viz niz 
-> Boomber: Tak to tam mate nejaky posahany teda

-> Syny: Na VŠB-TUO, fakulta stavební, obor stavební inženýrství (které se pak dělí na další specializované obory) je normální délka studia na Bc. 4 roky a navazující z Bc na Ing. je 1,5 roku (3 semestry). Rychleji to tam nejde, pomaleji ano. Chodil jsem tam, takže to vím na 100%. Na Bc. bez opakování opravdu 4 roky (8 semestrů)
-> Syny: Na VŠB-TUO, fakulta stavební, obor stavební inženýrství (které se pak dělí na další specializované obory) je normální délka studia na Bc. 4 roky a navazující z Bc na Ing. je 1,5 roku (3 semestry). Rychleji to tam nejde, pomaleji ano. Chodil jsem tam, takže to vím na 100%. Na Bc. bez opakování opravdu 4 roky (8 semestrů)
-> vhml:

-> vhml:

-> Syny 25.06.14 09:37:21: vytváří tvoje produkty popel? Vytváří, tak vidíš
A s kytkama se daj úspěšně míchat taky 
-> Syny 25.06.14 09:37:21: vytváří tvoje produkty popel? Vytváří, tak vidíš

-> Peťa Klíč: Nepovidej...
-> Peťa Klíč: Nepovidej...
stejně skončíte jako zahradníci nebo popeláři, vy tituláci
stejně skončíte jako zahradníci nebo popeláři, vy tituláci

-> Boomber 25.06.14 09:11:54: No ja to vim, taky jsem tim probehl, problem je ale v tom, ze se ty dva tituly nepouzivaj, protoze Ing. nahrazuje toho Bc. Jinak by kazdej dneska byl Bc. Ing. coz je kravina. Dva tituly se pouzivaj pouze tehdy, kdyz jsi studoval uplne jinej obor. Tedy vystudoval 5 let na Ing. a pak jeste 3 roky na neco jinyho. Pokud si pokracoval v tom samem v navazujicim studiu, tak jsou dva tituly opravdu nesmyls... Takze kdykoliv vidim, jak nekdo nekde pise Bc. Ing. s tim, ze ma vlastne jen jednu vejsku a aby mohl byt Ing, tak je jasny, ze musel projit i tim Bc., pac to jinak nejde, tak mi to vyvola jen usmev na tvari...
E: A mimochodem na Bc. se studuje 3 roky a ne 3-4 a na Ing. to jsou 2 roky a ne 1-2. Standardni doba studia na Ing. je 5 let. To ze mas ke kazdymu studiu jeste statem dovoleno rok protahnout zdarma je sice fakt, ale neni to uz uplne standardni doba studia. Ale obor, kde se navazujici inzenyrskej obor studuje 1 rok, to jsem jeste neslysel.
Schvalne se podivej na ten tvuj druhej diplom. Vsadim se o co chces, ze tam bude napsano neco ve stylu ze Bc. Jmeno Prijmeni slozil statni zkousku a udeluje se mu tak titul Ing. Jmeno Prijmeni a ne Bc. Ing. Jmeno Prijmeni
-> Boomber 25.06.14 09:11:54: No ja to vim, taky jsem tim probehl, problem je ale v tom, ze se ty dva tituly nepouzivaj, protoze Ing. nahrazuje toho Bc. Jinak by kazdej dneska byl Bc. Ing. coz je kravina. Dva tituly se pouzivaj pouze tehdy, kdyz jsi studoval uplne jinej obor. Tedy vystudoval 5 let na Ing. a pak jeste 3 roky na neco jinyho. Pokud si pokracoval v tom samem v navazujicim studiu, tak jsou dva tituly opravdu nesmyls... Takze kdykoliv vidim, jak nekdo nekde pise Bc. Ing. s tim, ze ma vlastne jen jednu vejsku a aby mohl byt Ing, tak je jasny, ze musel projit i tim Bc., pac to jinak nejde, tak mi to vyvola jen usmev na tvari...
E: A mimochodem na Bc. se studuje 3 roky a ne 3-4 a na Ing. to jsou 2 roky a ne 1-2. Standardni doba studia na Ing. je 5 let. To ze mas ke kazdymu studiu jeste statem dovoleno rok protahnout zdarma je sice fakt, ale neni to uz uplne standardni doba studia. Ale obor, kde se navazujici inzenyrskej obor studuje 1 rok, to jsem jeste neslysel.
Schvalne se podivej na ten tvuj druhej diplom. Vsadim se o co chces, ze tam bude napsano neco ve stylu ze Bc. Jmeno Prijmeni slozil statni zkousku a udeluje se mu tak titul Ing. Jmeno Prijmeni a ne Bc. Ing. Jmeno Prijmeni