skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Plechová garáž
prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 09.02.2014 do 11.02.2014, založil/a tukanovec83
já už právě mám udělanej rozpočet na železo-osb-prkno garáž :) to měl být původní plán s tím že vrata se dají na bazoši za 3tis sehnat starší plechový. A má to jednu výhodu to dřevo :) už cca 3,5roku dělám tesařinu :) mám to vymyšlený tak, že udělám desku, zabetonuju dokola železný trubky jako sloupky, na to přidělám latě, na to osb, nahoru z regálovek kroprvy, na to prkna jenom na pultovku, dvě vrstvy pískovaný lepenky, okápek, možná střešní okno, ale to asi ne, zbytečnej potencionální problém a plechování navíc....
-> Klubko_: Je vidět že to nepoužíváš... jinak bys věděl že ne

-> Pavel P..: to musi byt zvlast v lete odér 

-> Don_pepe: tak tak.... soused na chatě pravidelně fasuje vyjeťák od nás a natírá tim štít na chatce a kůlnu už několik let.
-> Pavel P..: pořádně natřít - každej škodovák má správně vyjetýho oleje dost

taky bych šel cestou dřevostavby... stačí jednou za čas pořádně natřít a vydrží to víc jak plechovka....největší investice budou asi vrata ale pokud si koupíš nějaký starší nebo uděláš taky ze dřeva tak to nebude takovej velkej výdaj.
-> tukanovec83: Dřevo tě vyjde levnějc a ukutíš si garáž na míru jak budeš potřebovat...
rozhoduju se rávě mezi dřevostavbou a touhle, potit se to právě bude z důvodů rychlého ochlazení a schlazení...tím že odizoluju podlahu si od pocení vůbec nepomůžu...
pokud večer mrzne a ráno praží slunce tak to bude orozený na každý střeše z plechu.... v práci máme sklad který má střechu z vlnitýho plechu a jednu stěnu, jinak jen sloupyk a když mrzne a ráno je slunečno tak pak hodinu prší i pod střechou....
Hm, stavěl jsem je na zelené louce, takže po dodělání tam bylo vlhko kdykoli se opřelo slunce... srážela se dokonce voda zevnitř na střeše. Jak je to teď po 3 letech Ti zítra zjistím, jen ráno musím domluvit s nájemníkem vstup do garáže... Pokud bys ale udělal základovou desku s izolací, tak by problém být neměl. ( i když v této fázi už bych asi udělal buď dřevostavbu nebo zděnou - kloním se spíš ke dřevu - meli jsme tak asi 30 let embéčko a ani stopa rzi).
mě jde spíš o to pocení :) abych udělal do šroubku svojí stovku a pak jí tam za dvě zimy zabil, to se mi nechce:(
-> tukanovec83: Ahoj, před 3 rokama jsem je od Poláků vzal, byť s nedůvěrou. Ale jsou to kluci šikovní. Plechy teda ultra tenké, ale zase mám na přání zesílenou a celopozinkovanou konstrukci, takže až za x let zreznou plechy, tak jen nahodím nové. Aktuální stav: pozink na tenkých plechách se už tak moc neleskne a jednou jsem musel u jedné seřizovat vrata, rez zatím nikde nezaznamenávám. Podlahu ale doporučuju odizolovat, já je mám jen na patkách na kačírku a nářadí bych tam v zimě kvůli vlhku od země radši nenechával... m.
no já právě potřebuju něco kde dodělám auto a budu ho tam parkovat...:-/
nejen poláci vyráběj nový plechový garáže... ale je to jen o penězích..... na nějaký nenáročný parkování nebo skladování bordelu postačí... ale dlouho to nevydrží..
jenže ta nikde není a navíc tady si můžu udělat pěknej rozměr :)
jarní pocení a vlhkost je asi to poslední co u týhle garáže řešit... vzhledem ke zpracování to větrá všude možně.... vlhkost jde ze země, pokud uděláš podlahu a odizoluješ tak tam žádná vlhkost nebude....
ale radim ti dobře, polskejm garážím se obloukem vyhni.... je to strašná fušeřina, tenký plechy nanejtovaný hliníkovejma nejtkama, konstrukce chatrná a už jsem viděl po jedný větší vychřici u týhle garáže upáranou střechu jak otevřený sardinky... radši bych koupil starší plechovku ČSSR výroby montovanou z dílců..
ale radim ti dobře, polskejm garážím se obloukem vyhni.... je to strašná fušeřina, tenký plechy nanejtovaný hliníkovejma nejtkama, konstrukce chatrná a už jsem viděl po jedný větší vychřici u týhle garáže upáranou střechu jak otevřený sardinky... radši bych koupil starší plechovku ČSSR výroby montovanou z dílců..
Zdravím, má někdoo zkušenosti s plechovou garáží z Polska? Jde mi hlavně o jarní pocení a o vlhkost...:-/ díky