skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Digitalizace Diapozitivů a Negativů
-> CpEaRjHaY-průserář: Tak to nebude problém, Můžeš i jen skočit za tátou až pojedeš kolem, shodou okolností má také půjčený skener.
-> FORM - zlomená ojnice: podle toho co všechno najde.Ael myslim že takovejch základních dvacet by asi stačilo

-> CpEaRjHaY-průserář: Skener na negativy kdyžtak mám. Kolik by toho mělo být?
-> Athlonek: Pokusim se najít ty negativy a klidně ti pošlu fotky.Je jich opravdu spousta. kdyžtak se ozvy do SZ

-> Athlonek: irfanview, picasso apod to jistí. Je to potřeba přisvětlit, přitmavit oříznout, vyrovnat....apod.
-> Tomaso435: A jak se to popere se škrábanci a prachem?
-> CpEaRjHaY-průserář: Parádní fotky
Tak můj skener umí diáky taky, ale světlo ve víku nemá, jen je tam díra pro kinofilm nebo diapozitiv. Oddělá se pak spodní dekl víka a skenuje to normálně jak fotku. Problém ale je, že je to skener z roku raz-dva-tři, takže kvalita dost pokulhává - ostatně to i u papírových fotek :(

-> Athlonek: hele to co bylo origo HP co k tomu bylo... funguje to :D
To by se hodilo. Měl bych mít negativy k těmhle a podobným fotkám 

-> Tomaso435: A nějaký šikovný program k němu byl?
-> jourin: Aby na tom bylo něco k poznání, na smeťáku jsem před x lety zachránil pár diáků, převážně ze severských zemí, na dvou diákách je i Octavie s Libereckým číslem. LI 18 37
máme retro scanner. tehdá za děsný peníze co uměl i toto.. diáky z toho lezou velký tak 100mb s rozlyšením 1kilometr x 4kilometry
ale když to nějak rozumě zmenšíš je z toho dobrá fotka...

Vyrabi se skenery primo na diaky :)
www.alza.cz/eu3c-filmscan 35-ii-professional-3-0-hdm i-cerny-d255545.htm
Nebo to umi i drazsi skenery na A4 se svetlem ve víku
www.alza.cz/eu3c-filmscan 35-ii-professional-3-0-hdm i-cerny-d255545.htm
Nebo to umi i drazsi skenery na A4 se svetlem ve víku
Nějaký nápad jak levně a kvalitně zdigitalizovat diáky a negativy?