manželstvi - registry

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 19.05.2013 do 19.05.2013, založil/a Karel.

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

díky za rady, ale většinou mimo témě, ale i tak díky, jen jsem to zkoušel:o)zjistím to v pondfělí po telefonu

Zastavil:Karel.

řadit dle data
21:46:41
19.05.2013
Karel.
-> dragon_cb_cz: nejsem blbej, zjištěný to je jinak bych to neřešil. máme aji výpis z registru. Je to 3 roky jestli se nepletu.
21:45:30
19.05.2013
Karel.
-> Nwkt: díky,ale to se netýká tohoto problému.příští rok by to měla mít vymazaný,ale ona neplatila asi 5splátek což je průser,to nevymažou pořád to tam prý bude vidět a to by mě poškodilo,když se budem brát a to nechci.No jo půjčovat kamarádům se nevyplácí.Půjčku jsem doplatil asi po půl roku chození,tak jsem čekal, že se v bance nějak domluvíme ale ani prd8
21:45:02
19.05.2013
dragon_cb_cz
-> Karel.: Jak moc je "dávno" ? banky to zas tak moc do minulosti neřeší, tuším 5 let? Opět, když zajdeš do banky se zeptat, tak ti to řeknou.

Podstatné ale hlavně je, jestli na té půjčce docházelo ke zpožďování splátek atd - tzn jestli vůbec je důvod aby mladá v tom registru byla? Případně si nechat zjistit jestli tam ten zápis je nebo není - opět by v bance mohli být schopní.

Každopádně opakuju, v registru nic na tebe nepřechází (registr žádné avízo z matriky o svatbě nedostane, je to soukromá společnost a k těmhle datům nemá přístup), spíš jde o to, že banka si při sjednávání půjčky bude prověřovat oba.
21:42:06
19.05.2013
Nwkt
-> Karel.: Se v tom teda vůbec neorientuju, ale tohle nedávno řešili na seat fóru www.seat-forum.cz/viewtop ic.php?f=25&t...
21:37:41
19.05.2013
Karel.
-> SexyStroj: ale já si ji teď brát nebudu,ještě tomu dávám tak 2 roky,nechci nic uspěchat, takže tohle není řešení pro mě
21:36:15
19.05.2013
Karel.
-> dragon_cb_cz: půjčku jsem dávno zaplatil, akorát mi baba dluží 170tis kč, ale to už asi neuvidím8 Jde o to,že když se vezmem, tak automaticky ty registry přechází na nás, prostě na manželé, takže když si budu chtít vzít půjčku na sebe,tak mladá v tom bude hrát roli, protože bude moje žena,chápeš?

-> Mr_Kubas: viz nahoře,půjčka je dávno zaplacená, ale teoreticky by notář mohl napsat něco s registrama, vůbec netuším, nic nemůžu najít,budu to muset hold pořešit zítra telefonicky nějak8
21:32:38
19.05.2013
SexyStroj
-> Vojtisek 19.05.13 21:18:12: Já si také myslím, že když se uzavře předmanželská smlouva, tak nové manželství "nezatíží" pohledávky minulosti ... tedy obrazně řečeno:-) ... protože manželka byť provdaná, musí své pohledávky plnit!!!

Tahle smlouva je spíše jak bych to cítil já, pro případ rozvodu:-/ ... kdy se někdy partneři vemou, aniž by jeden o druhém zcela plně věděli, jakou mají finanční a majetkovou minulost. Pak je pozdě přicházet na to, že partner je zatížen tímhle a oním.

Nicméně si myslím, že pokud si budeš brát baráček na hypotéku, udělal bych to před svatbou a barák dal do předmětu manželské smlouvy, protože až si partnerku vezmeš ... myslím si, že banka si Tvou ženu prověří a zjistí, má-li půjčku.... má doměnka ....

Takže má rada závěrem: ještě teď za svobodna si na sebe vem hypotéku (manželka vní nebude) a baráček (psán na Tvé jméno) dej do předmanželské smlouvy - tím se vyjme v případě exekuce či rozvodu s řízení ,ale ..... OVĚŘ SI TO!!! .... třeba ještě kluci poradí4
21:25:52
19.05.2013
dragon_cb_cz
-> Karel.: No a ta půjčka kterou tvoje mladá má je nějakým způsobem problematická? Tzn nesplácí jí nebo něco?

Každopádně pokud máš na mysli registry dlužníků, ty se nemají jak dozvědět o vaší svatbě a podle mě to nikdo neřeší, problém by byl kdybyste si tu hypotéku chtěli vzít společně (tzn jako žadatelé a ručitelé byste byli oba) a to bude ať to ošetříš nebo ne - pokud je u tvojí mladé nějaký problém.

Ideálně se asi zajít zeptat do banky...
21:25:10
19.05.2013
Mr_Kubas
-> Karel.: Nástřel: Nějak s notářem to sepsat, že by se ta půjčka týkala jen jí?
21:19:32
19.05.2013
Karel.
-> Vojtisek: teoreticky jo, ale to zase zbytečně nechci. Prý nějak stačí zajít někam na úřad nebo co, kdyžtak budu muset v pondělí obvolat no8
21:18:12
19.05.2013
Vojtisek
-> Karel.: předmanželská smlouva by to neošetřila?
21:16:52
19.05.2013
Karel.
mám otázku, jak udělat to, aby když se s přítelkyní vezmem, tak aby její registry po svatbě nepřišly na mě? Mladá kdysi dávno půjčila kámošce peníze,respektive si vzala na sebe půjčku a já nechci aby její problémy v registrech přešly na mě, respektive na "nás".Pak by nám to bránilo vzít si hypotéku na baráček a to bych dost nerad8 Vím, že to jde sepsat,ale nemůžu najít nic bližšího,díky8

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

díky za rady, ale většinou mimo témě, ale i tak díky, jen jsem to zkoušel:o)zjistím to v pondfělí po telefonu

Zastavil:Karel.

Extreme Tyres