-> haso:
ja nevravím že je to nezvládnuteľné, len do toho treba dať toľko času, čo ja nie som ochotný
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Externé štúdium
21:10:08
18.02.2013
18.02.2013
andyrs
17:32:37
18.02.2013
18.02.2013
haso
-> andyrs: no zrovna statistika neni predmet, ktory by bol nezvladnutelny...
nevravel by som, keby som ho nemal
a to som prosim pekne ja silny antimatematik
nevravel by som, keby som ho nemal
a to som prosim pekne ja silny antimatematik
17:26:45
18.02.2013
18.02.2013
suri
-> andyrs: to sme dvaja od BB čo pracujú v ZV :-) tam mi tuším robí aj spolužiak , neberú tam ku vám ?
17:23:13
18.02.2013
18.02.2013
andyrs
-> suri: veď to že bez peňazí zostať nemôžem ani ja pracujem v zv continental, každý deň od 6 ráno do tretej, štvrtej....
17:14:46
18.02.2013
18.02.2013
suri
-> škodec: priorít je toľko že neviem čo skôr , ale bez peňazí zostať nemôžem , a nejaké kombinácie prác nehrozia , som rád za to čo mám ... -> andyrs: a môžem vedieť kde pracuješ ? UMB je určite ťažká škola , ja som to zatiaľ detailne nezisťoval ale mrknem sa po tom
Teraz som len prišiel z roboty od 5,40 rána
Teraz som len prišiel z roboty od 5,40 rána
17:01:58
18.02.2013
18.02.2013
škodec
-> Jožynek : ved to je to ze niektore skoly maju lahsie externe ako ti co tam drtia denne den co den a pritom mas rovnaky diplom.-> suri: nebolo by vhodnejsie spravit riadne dennu aby si mal cas vsetko vstrebat a naucit sa nieco. No a nejaku pracu na polovicny. Je to o tom ake mas priority.
16:48:27
18.02.2013
18.02.2013
andyrs
no ja to mám takéto: som externe na umb - fpv BB, a prednášky a skúšky máme iba v týždni- piatok, čo je už pre mňa neúnosné, všetci mi vraveli že pohoda prednášky a skúšky iba piatok a sobota, a prídem tam a jééb, toto sa zrušilo, profesori nebudú chodiť predsa soboty.
Ale ja už končím teraz /bez titulu/ neojebem si celú dovolenku len na školu, a po robote keď prídem sa niekedy učiť jednoducho nevládzem, ani nemám ani chuť. Zober si že letný a zimný semester sú prednášky každý piatok, a ja som riadne zamestnaný, niekedy sa v práci ani nezastavím, a nie vždy mi dajú voľno, aj keď vedia že potrebujem to na školu. V tomto roku som už 2 krát vyjebal dovolenku len na to aby som šiel do školy a nespravil skúšku. Takže toto je hlavný dôvod prečo končím, daj si pozor na toto, hľadaj si školu kde sú prednášky a skúšky hlavne soboty, lebo ak si zamestnaný tak ťa s toho jebne, mať ešte v týždni aj školu.
No a samozrejme aj zvládnutie účiva - predmety ako štatistika a matematika, kde som skúšky nespravil ani na druhý krát... tam spravil na 55% a 48% a vidíš nedala mi, a to som toľko tomu venoval času.
Ale samozrejme neodrádzam ťa, len ja som si toho naložil dosť, hlavne som si vybral odbor, kde to je o držku. Ale inak spoznáš nových ľudí, naučíš sa zaujímavé veci, ktoré využiješ v bežnom živote, .....
Ale ja už končím teraz /bez titulu/ neojebem si celú dovolenku len na školu, a po robote keď prídem sa niekedy učiť jednoducho nevládzem, ani nemám ani chuť. Zober si že letný a zimný semester sú prednášky každý piatok, a ja som riadne zamestnaný, niekedy sa v práci ani nezastavím, a nie vždy mi dajú voľno, aj keď vedia že potrebujem to na školu. V tomto roku som už 2 krát vyjebal dovolenku len na to aby som šiel do školy a nespravil skúšku. Takže toto je hlavný dôvod prečo končím, daj si pozor na toto, hľadaj si školu kde sú prednášky a skúšky hlavne soboty, lebo ak si zamestnaný tak ťa s toho jebne, mať ešte v týždni aj školu.
No a samozrejme aj zvládnutie účiva - predmety ako štatistika a matematika, kde som skúšky nespravil ani na druhý krát... tam spravil na 55% a 48% a vidíš nedala mi, a to som toľko tomu venoval času.
Ale samozrejme neodrádzam ťa, len ja som si toho naložil dosť, hlavne som si vybral odbor, kde to je o držku. Ale inak spoznáš nových ľudí, naučíš sa zaujímavé veci, ktoré využiješ v bežnom živote, .....
16:24:08
18.02.2013
18.02.2013
itchy
to co pise HASO bolo aj na mojej prvej skole, ale to uz je snad aj vyse 5r, mali to podstatne lahsie, ale teraz to lahsie nemam ako denni, dnes sme mali skusajucu, ktoru denni nemaju a prechadzaju ako nic a nas drti ako dive svine
11:06:25
18.02.2013
18.02.2013
suri
-> itchy: no máš to zaujímavé , ako som písal , momentálne nehrozí nejaké štúdium kedže neviem kam skôr skočiť , ale možno po čase , a ak nie dám výpoveď a spravím školu . díky za postrehy -> haso: bohovie ako na inych skolach to funguje
08:49:25
18.02.2013
18.02.2013
Jožynek
-> haso: To isté je aj u nás na škole, napr. keď ja ako denný študent mám 2x zápočet písomku + skúšku a esternisti majú len zadania + skúšku, čiže on si zadania urobí (dá urobť) doma a odovzdá... má to ako zápočet, druhá vec potom je či to aj na skúške potom zvládne urobiť.
01:11:42
18.02.2013
18.02.2013
haso
ja mam len postrehov zopar
ked u nas este fungovalo externe studium (myslim, ze uz od tohto ak.roka to zrusili), tak nam samotni profaci vraveli, ze to externe studium je na dost nizkej urovni, ze keby od nich vyzadovali taku uroven aku chceli na daktorych (mozno 5-6 predmetoch z celeho bc. studia) predmetoch od nas, tak by to nespravili...takze je to o hodne jednoduchsie
inou vecou je zas to, ze pri statniciach som sa porozpraval z par externistami (zamestnanci slovnaftu vek cca 40) a oni vedeli tu skolu viac aplikovat, takze to bolo take +
a este co poznam baby (manazment UK BA a pravo v TT), tak na tom prave to maju tusim 4x za semester len sobotu a nedelu a inak maju svaty pokoj :))
ale, ked si to zoberiem na seba, ze mam denne studium, do skoly chodim 2 dni do tyzdna, na prednasky nechodim, pretoze som po 2,5 roku zistil, ze to co sa tam povie je dost nezaujimave...takze keby som mal druhu moznost studovat (ale druhu skolu studovat nebudem dufam), tak by som isiel na externe studium
chodis si pekne do roboty, popri tom parkrat do skoly a potom tam nabuchas skusky a ides dalej (taketo pripady vidim ja vo svojom okoli) a popri tom zarabas bubaky
ked u nas este fungovalo externe studium (myslim, ze uz od tohto ak.roka to zrusili), tak nam samotni profaci vraveli, ze to externe studium je na dost nizkej urovni, ze keby od nich vyzadovali taku uroven aku chceli na daktorych (mozno 5-6 predmetoch z celeho bc. studia) predmetoch od nas, tak by to nespravili...takze je to o hodne jednoduchsie
inou vecou je zas to, ze pri statniciach som sa porozpraval z par externistami (zamestnanci slovnaftu vek cca 40) a oni vedeli tu skolu viac aplikovat, takze to bolo take +
a este co poznam baby (manazment UK BA a pravo v TT), tak na tom prave to maju tusim 4x za semester len sobotu a nedelu a inak maju svaty pokoj :))
ale, ked si to zoberiem na seba, ze mam denne studium, do skoly chodim 2 dni do tyzdna, na prednasky nechodim, pretoze som po 2,5 roku zistil, ze to co sa tam povie je dost nezaujimave...takze keby som mal druhu moznost studovat (ale druhu skolu studovat nebudem dufam), tak by som isiel na externe studium
chodis si pekne do roboty, popri tom parkrat do skoly a potom tam nabuchas skusky a ides dalej (taketo pripady vidim ja vo svojom okoli) a popri tom zarabas bubaky
00:07:18
18.02.2013
18.02.2013
itchy
-> suri: mam hotovu strojarinu - denne a teraz luskam pravo. Je to sice sukromna skola, ale funguje to tam asi tak, ze skusky si mozes kupit 300-500e cca a kedze ich je 9 za semester a taketo rakety tak sa na ne radsej ucim. Samozrejme ze na skole radsej vidia platiacich ako uciacich, takze nam to davaju pekne vyzrat. Je tam zbytocne vela predmetov a vobec ma to nebavi, tak s tym bojujem... Potrebujem skolu len kvoli praci a toto bol taky kompromis, ze to nie je ani daleko, ani to nie je uplna s.acka a v porovnani s prvou strojarinou je to dost lahsie, len vtedy som mal na to cely den, dnes uz mam casovo narocnu pracu, prerabame dom, takze som na pokraji nervoveho zrutenia, ked natrafim na kravu ako je ta co ma bude za 7h skusat, idem si lahnut lebo ma....
PS: keby som nemal vyhliadnutu konkretnu pracu, kvoli ktorej to mam dosiahnut, seriem na to, zo zaciatku to bola "sranda" prve skuskove prve problemy a mam toho naozaj plne zuby, trochu casu mam v podstate len jul a august, ked su "prazdniny" inak stale latam nestihacku v robote kvoli skole a skuskam
PS: keby som nemal vyhliadnutu konkretnu pracu, kvoli ktorej to mam dosiahnut, seriem na to, zo zaciatku to bola "sranda" prve skuskove prve problemy a mam toho naozaj plne zuby, trochu casu mam v podstate len jul a august, ked su "prazdniny" inak stale latam nestihacku v robote kvoli skole a skuskam
20:16:52
17.02.2013
17.02.2013
suri
Soptikmartin 17.02.13 20:12:42 napsal:
Minulý rok jsem začal při práci studovat VŠ.Je to docela
zápřah.Každý druhý víkend plus pátek je škola.Většinou pátek a sobota
od 8:00 do 18:00 a neděle jak kdy.Když je zkouškový období tak si napíšu
zkoušku většinou když se mi to hodí.Seminární práce a referáty si
udělam v klidu v práci (naštěstí mam práci kde mam klídek na
učení).přístup vyučujících je úplně stejný jako ke studentům na
denním studiu.
Ale po druhé už bych do toho nešel…tím tě určitě nechci odradit. Ďakujem , a čo konkrétne študuješ ak sa smiem opýtať ?
Minulý rok jsem začal při práci studovat VŠ.Je to docela
zápřah.Každý druhý víkend plus pátek je škola.Většinou pátek a sobota
od 8:00 do 18:00 a neděle jak kdy.Když je zkouškový období tak si napíšu
zkoušku většinou když se mi to hodí.Seminární práce a referáty si
udělam v klidu v práci (naštěstí mam práci kde mam klídek na
učení).přístup vyučujících je úplně stejný jako ke studentům na
denním studiu.
Ale po druhé už bych do toho nešel…tím tě určitě nechci odradit. Ďakujem , a čo konkrétne študuješ ak sa smiem opýtať ?
20:12:42
17.02.2013
17.02.2013
Soptikmartin
Minulý rok jsem začal při práci studovat VŠ.Je to docela zápřah.Každý druhý víkend plus pátek je škola.Většinou pátek a sobota od 8:00 do 18:00 a neděle jak kdy.Když je zkouškový období tak si napíšu zkoušku většinou když se mi to hodí.Seminární práce a referáty si udělam v klidu v práci (naštěstí mam práci kde mam klídek na učení).přístup vyučujících je úplně stejný jako ke studentům na denním studiu.
Ale po druhé už bych do toho nešel...tím tě určitě nechci odradit.
Ale po druhé už bych do toho nešel...tím tě určitě nechci odradit.
19:24:40
17.02.2013
17.02.2013
suri
-> itchy: Ďakujem
ad práca : mám to rovnako ako ty , robím na dvoch ľudí a pripadám si ako a 20tich a chodím celkom KO domov .
Určite neriešim školu typu sociologia a podobné pičoviny ale len niečo čo by som využil v živote - tj . dopravná , technické smery alebo iné . Je tam hrozne matiky čo bude moja smrť . Ty chodíš na akú školu ? V momentálnom stave by som to nezvládol ale nejaké zmeny v robote budú a potom by som sa rozhodol .
ad práca : mám to rovnako ako ty , robím na dvoch ľudí a pripadám si ako a 20tich a chodím celkom KO domov .
Určite neriešim školu typu sociologia a podobné pičoviny ale len niečo čo by som využil v živote - tj . dopravná , technické smery alebo iné . Je tam hrozne matiky čo bude moja smrť . Ty chodíš na akú školu ? V momentálnom stave by som to nezvládol ale nejaké zmeny v robote budú a potom by som sa rozhodol .
18:28:29
17.02.2013
17.02.2013
itchy
Studujem co chces pocut? Vsetko je podla skoly, ak si vyberies nejaku trapnu dementovinu ako stredoeuroske ucenie sraciek o socialnej praci a podobne, tak nemas problem, traposi sa tam tusim kazdy druhy vikend + nejaky piatok, ucenie je niekde na urovni 8mej triedy zakladnej skoly, cize bude sa naucit neskutocne 4 strany na pisomku alebo praca s knihou na skuske, chodia sem uplne priemerni dementi, ktori maju vychodenu ucnovku, alebo chcu este chvilu ostat rodicom na krku.
Ak chces ist do trosku normalnej skoly, zisti si ako su prednasky, my mame 6x do roka po 4 dni (utorok - piatok) vzdy 3 mesiace pred skuskovym. To mas 24dni dovolenky v riti + skuskove (ti kreteni si vymysleli 9skusok za semester x2) to sme na 18tich dnoch. Nie vsetko das na prvy krat, tak dobry je len malokto. Cize mas vydrbanych cca 45dni dovolenky. To je len to co musis ist do skoly. Teraz kde ma este ucenie, lahke skusky davam cca 6-10h ucenia, teraz mam jednu mordu, ktoru drtim uz asi 50h a stale to neviem.
Dalsie skoly vyucuju kazdy druhy tyzden piatky a soboty, to je znesitelnejsie.
Takze v prvom rade si zistit, ako byvaju prednasky a skusanie a podla toho mozes ist dalej.
Ak mas pracu kde sa 8h tvaris ze pracujes a mozes sa ucit + mate benevolenciu, ze ta uvolnia a si nadpracujes, tak by nemal byt problem.
Ja mam pracu kde mozem byt 24h denne a stale nebudem mat porobene, ale zase mam tolerovane absencie, lebo ta praca ma proste caka.
Posledna vec: dobre si rozmysli na aku skolu chces ist a na co ju chces vyuzit, ak si potrebujes len honit ego titulom (dufam ze nie je tvoj pripad), ako 80% externych studentov na novovzniknutych "vysokych" skolach a zobudi sa po 5tich rokoch, starteneho casu, ze s diplomom si moze tak akurat luxusne vytriet rit, lebo vsade ho s titulom z takej skoly vysmeju (netyka sa to predavacov v tescu, tam to snad neriesia).
Ak chces ist do trosku normalnej skoly, zisti si ako su prednasky, my mame 6x do roka po 4 dni (utorok - piatok) vzdy 3 mesiace pred skuskovym. To mas 24dni dovolenky v riti + skuskove (ti kreteni si vymysleli 9skusok za semester x2) to sme na 18tich dnoch. Nie vsetko das na prvy krat, tak dobry je len malokto. Cize mas vydrbanych cca 45dni dovolenky. To je len to co musis ist do skoly. Teraz kde ma este ucenie, lahke skusky davam cca 6-10h ucenia, teraz mam jednu mordu, ktoru drtim uz asi 50h a stale to neviem.
Dalsie skoly vyucuju kazdy druhy tyzden piatky a soboty, to je znesitelnejsie.
Takze v prvom rade si zistit, ako byvaju prednasky a skusanie a podla toho mozes ist dalej.
Ak mas pracu kde sa 8h tvaris ze pracujes a mozes sa ucit + mate benevolenciu, ze ta uvolnia a si nadpracujes, tak by nemal byt problem.
Ja mam pracu kde mozem byt 24h denne a stale nebudem mat porobene, ale zase mam tolerovane absencie, lebo ta praca ma proste caka.
Posledna vec: dobre si rozmysli na aku skolu chces ist a na co ju chces vyuzit, ak si potrebujes len honit ego titulom (dufam ze nie je tvoj pripad), ako 80% externych studentov na novovzniknutych "vysokych" skolach a zobudi sa po 5tich rokoch, starteneho casu, ze s diplomom si moze tak akurat luxusne vytriet rit, lebo vsade ho s titulom z takej skoly vysmeju (netyka sa to predavacov v tescu, tam to snad neriesia).
16:47:52
17.02.2013
17.02.2013
suri
Nik neštuduje?
18:32:53
16.02.2013
16.02.2013
ZdeněkH - zrušená registrace
A já četl prvně extrémní
Kolega z hokny študuje dálkově a všechny nás tím jen sere protože máme směnný provoz a on kvůli škole chodí furt na ranní. Vždy v pondělí chodí do školy po práci
Kolega z hokny študuje dálkově a všechny nás tím jen sere protože máme směnný provoz a on kvůli škole chodí furt na ranní. Vždy v pondělí chodí do školy po práci
18:29:30
16.02.2013
16.02.2013
suri
Je tu niekto kto študoval / študuje popri zamestnaní ? Nejaké rady , postrehy ? ďakujem