Nová práce

prohledat
499 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 12.02.2013 do 14.08.2015, založil/a Bucin
řadit dle data
23:52:23
06.11.2013
Syny
-> King 06.11.13 23:50:22: Jo, to mozna jo (ac dalkovy je asi drobet jinde nez denni), ale co z tebe bude? Vysokoskolak, kterej totalne zapadne v davu dalsich dnesnich vysokoskolaku...
23:50:23
06.11.2013
Syny
-> MisakusX 06.11.13 23:47:16: A to je presne ono. Tady je ten kamen urazu. Prachy... To samy je potom s propustnosti u zkousek a nakonec VS udela skoro opravdu kazdej, cimz si ale prave vysokoskolaci sami "serou do hnizda"...
23:50:22
06.11.2013
King
....ale na druhou stranu je to možná dobrá zpráva pro nás lemply s maturitou, protože kdybych se dokopal na starý kolena ke studiu, je jistá šance to i dokončit :)
23:49:41
06.11.2013
dragon_cb_cz
-> King: Chtěl bych říct "nestěžuju si", ale nejde to - spousta věcí mě tu sere. Ale na nedostatek náročnosti si zrovna stěžovat nemůžu, zrovna minulej víkend jsem uklízel a vyhazoval nějaký papíry popsaný výpočtama příkladů z analýzy B4 (diferenciální a integralní počet více proměných, teorie míry, lebesgueův integrál)... byl toho tak 4cm tlustý štos volných papírů, dva tlusté sešity a zjevně to byla přípava jen na jeden ze dvou zápočťáků, jelikož to pokrývalo jen půl semestru 4
23:48:22
06.11.2013
MisakusX
Syny: Ani nevíš jak :) Těžko hledám světlé okamžiky, abych tu depresi občas vydržel...
23:48:13
06.11.2013
King
-> MisakusX: Takže jsem to hádal správně...
23:47:16
06.11.2013
MisakusX
King: Protože školství je dnes dimenzované na kvantitu, ne na kvalitu. Kdybychom nenabrali maximum studentů, co nám kvóty dovolují, hrozí katedře snížení rozpočtu a postupný zánik - pedagog je obavami o vlastní žvanec tlačen k tomu, aby mu prošlo pod rukama co nejvíce studentů...
23:45:14
06.11.2013
King
-> dragon_cb_cz: Ale musím říct, že FJFI je určitě "dobrej oddíl", protože kolega, co to kdysi vyštudoval, byl můj "Velký učitel" a je to jasná jednička našeho servisního teamu :)
23:44:42
06.11.2013
Syny
-> MisakusX 06.11.13 23:40:30: A uprimne - nesere te to? To je naprosty mrhani casem, penezma, usilim a vsim...
upraveno 1x, naposled 06.11.2013 23:45:05
23:44:17
06.11.2013
MisakusX
dragon_cb_cz: Jo, kéž by ČEZ a podobné vykutálené společnosti mohly mít i humanitní obory
23:44:16
06.11.2013
dragon_cb_cz
-> Syny: Njn, jenže jak má na takovej kurz chodit studentík co to má na tu fakultu 150 a více km? Takovej kurs je mu k prdu, protože mu ho nejspíš nikdo nezaplatí... naopak nechápu proč by měla fakulta pořádat podobný kurzy (za který žádnou dotaci na hlavu nedostane), když se to prostě může v prváku v klidu proházet, navíc takovej filtr je daleko kvalitenější než "buď a nebo" příjmačky...
23:41:42
06.11.2013
Syny
-> dragon_cb_cz 06.11.13 23:36:31: To mas sice drobet pravdu, ale od toho (alespon v Plzni) byly srovnavaci kurzy, kde te pripravili na to co bude u prijimacek. Sam jsem na ne chodil, ac jsem to nakonec diky prijeti bez prijimacek nepotreboval...
23:40:58
06.11.2013
King
-> MisakusX: Ale přepokládám, že i když se tam lempl pár semestrů zašívá, tak to taky něco stojí, tak proč ten filtr neaplikovat hned na vstupu?
23:40:30
06.11.2013
MisakusX
Syny: Na to se dívám trochu jinak, ten učitel to odsírá kvůli tomu, že musí tyto nepřipravené existence zkoušet stále dokola, protože ani vyhazov třetí již dneska nic neznamená, lidé se zapíší znova, nechají si uznat předměty a tadááá, mám je za semestr znovu na termínu. podotýkám, že za zimní semestr odzkouším zhruba 160 lidí - ústně + tak čtvrtina z nich má i zápočtový test.

Ale stále to neznamená, že by byla výuka nekvalitní - znamená to jen to, že se to nemusí projevit na znalostech studentů...
23:40:08
06.11.2013
dragon_cb_cz
-> King: No jo, já jsem snob, fakultě asi stačí, že se mezi technickejma fakultama v ČR v žebříčkách pravidelně umisťuje na první příčce či jen velice lehce pod ní a výzkum kterej se tu dělá stejně dotace za studenta nespasí - za ty se novej jadernej reaktor ani urychlovač nepostaví. Ještě že máme ČEZ a ČEPS 1
23:38:31
06.11.2013
Syny
-> dragon_cb_cz: Protoze aula patrila pod uplne jinou katedru a byla v uplne jine budove. A proc? Protoze aula na one katedre byla mala, protoze v dobe vystavby holt nepocitali s tim, ze za XY let se bude prijimat po stovkach a bude potreba aula 2x-3x vetsi.
23:37:15
06.11.2013
King
-> dragon_cb_cz: Řek bych, že tak jednoduchý to není - EU má svoje kvo-kvo-kvóty na procento VŠ, ber kde ber a když vyhoděj 2/3 "studentů", tak prémie budou jaký? Nižší, kurva nižší, Halík! :)
23:36:31
06.11.2013
dragon_cb_cz
-> Syny: No škola kde si zkoušející musí platit za pronájem auly je ujetá... ale tak jako tak, nepřišli, vyletěli, jejich problém...

Moc bych to nedramatizoval, u nás na FJFI ještě před pár lety třetina prváků vzdávala v průběhu úvodního kurzu, do druhýho semestru šla ani ne slabá polovina, do druháku tak 20% lidí... Dneska se to jak říkáš kvůli prachům posunulo a vyhazuje se až ve druháku, do kterýho teď místo 20% projde třeba 30% lidí... Ale výsledný procenta lidí co odejdou s titulem jsou pořád stejný.

Zavádět příjmačky je nesmysl, protože zbytečně handicapuješ lidi co měli slabší střední kde se nenaučili co se u příjmaček objeví. Přitom všechno podstatný ze středoškolský matiky se zopakuje za 20 minut na přednášce z analýzy a možná 40 minut na přednášce z algebry, tak jako tak stihneš to podstatný za první týden... a jede se dál. Tak proč na tom vyhazovat lidi?
upraveno 1x, naposled 06.11.2013 23:37:01
23:35:06
06.11.2013
Syny
-> MisakusX: Bohuzel znamena, protoze pokud potom je moc velkej vylev u zkousek, tak to odsira ucitel co to ucil, protoze to zase vypada jako ze to ucil blbe a veze se to dal. Navic cim vic lidi vyhodi, tim min penez od statu potom maji... A tak dale. Mzna jsem rad, ze jsem do toho nahlid jen drobet a ne uplne, protoze uz tak to je dost na povazenou 8

Kazdopadne souhlas s tim, ze vetsine jde primarne o to, nekde se jeste chvili flakat, chodikt kalit, nechodit ani na prednasky a tak... To si napsal naprosto presne.
upraveno 1x, naposled 06.11.2013 23:37:07
23:30:02
06.11.2013
MisakusX
King: No dobře, ale to, že vezmou od přijímaček každého, kdo se tam přihlásí, ještě neznamená, že by to vzdělání bylo automaticky méně kvalitní, než kdyby polovinu poslali rovnou domů. Můj osobní názor je, že nejvíce chybí chuť se něco učit a schopnost vzít si to za cíl. Dovolím si tvrdit, že primárním cílem aspoň třetiny mých studentů je někde strávit 3-5 let relativně zábavného života, než je vrhnou do relaity. Je to tedy spíš cesta za nicneříkajícím titulem, ne za věděním a chutí se něco dozvědět/naučit. A narážíme na problém, kde hledat příčinu - rodiče? společnost? porevoluční realita nevyjasněného liberálního pseudosociálního státu?

Odpověď neznám - je jen zřetelné, že systém není moc dobře nastaven co se týká hodnot, financí i morálky...
23:29:39
06.11.2013
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Syny: Takovyhle kokoty jsem jeste u sebe v rocniku nemel, ale zas by se naslo neco jinyho. No jsem rad, ze jsem ze skoly vypad, nevim, jestli to nebyly promrdany roky...
23:29:30
06.11.2013
King
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak high-end asi ne, ale jak už tady zaznělo, jsou i různý peďáky a jiný humanitní studia, ze kterejch se technickýmu fachidiotovi zvedá kufr :)
23:28:55
06.11.2013
Syny
-> dragon_cb_cz 06.11.13 23:26:11: To ani nemusel, protoze na terminy mu vsichni srali, protoze se spolehali, ze vypise dalsi - i pres to, ze nekolikrat upozornoval, ze dalsi nebudou. No tak proste nemeli podminujici predmet a pa pa. A ze jich nebylo malo... Navic prave kdyz uz jsem byl takhle ve vysim rocniku a znal jsem se tam s nima, tak jsem plno veci videl i z druhy strany barikady - ze za pronajem aul, kde se zkosui plati katedra penize a pak tam prijde 15 lidi - na termin pro 300 lidi. Takze ono na jednu strnau chapu, ze si stezovali.
23:26:23
06.11.2013
Syny
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak treba muj obor jsme studovali v 5. rocniku 3 a odstatnicovali jsme 2 :) Takze vlastne za jeden rok jsme dva co mame muj obor. To je celkem slusny. Ono vetsina lidi z ty VS do toho 3. vyleti jako raketa, ale to nemeni nic na tom, ze proste ta uroven co by tam mela bejt je uz uplne v hajzlu. A kdyz vidis jak tam po katedrach lezou takovy ty rovnoksiltaci (ted tedy nechci skatulkovat, ale bohuzel tohle byla realita) s vytahanejma kalhotama az ke kolenum a pred skolou si daj brko, tak kdepa to cely je?

-> King 06.11.13 23:19:33: Tovis a ja si dovolil prijit po skole hned do kancelare v kosilce, zatimco oni tam delaj uz 30 let! A, pozor, dovoluju si delat vykresovou dokumentaci, podle ktery oni musi bez kecu vyrabet. Tak, rozumis, takhle to proste nejde :)
23:26:11
06.11.2013
dragon_cb_cz
-> Syny: Učitel kterej si stěžuje ať jde do prdele, má vyhazovat jelita od zkoušek, ne si stěžovat...
23:25:27
06.11.2013
-> King: Heh, nevim jak kdo, vetsina lidi ne. A je fakt ze CZU neni nejakej hajend 3 3
23:24:07
06.11.2013
King
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ovšem předpokládám, že kdo neuspěl na náročným oboru, tak dostudoval někde na druhej nebo třetí pokus na nějaký soft vejšce.
23:19:33
06.11.2013
King
-> Syny: Měl jsem kliku, že v telekomunikacích jsou montéři přece jenom trošku na výši a když jsem se převlíknul z montérek na pozici projektovýho ménedžra, nemusel jsem čelit podobnejm výlevům hněvu dělnické třídy :)
23:19:22
06.11.2013
-> Syny: Jo, to je prirodezel vse pravda :( Na druhou stranu nas na VS nastupovalo 200 (vzali kazdyho kokota) a promovalo asi 30 lidi. Takze tak...
23:15:15
06.11.2013
Syny
-> King: Jaky to je dneska? To te reknu hned. Dneska se na VS bere bez prijimacek uplne kazdej. A pak mas jeste asi 100 moznosti jak se tam vratit kdyz te vyhodi (sedi na to dobre prirovnani: "vyhodi te dverma vlezes tam oknem"). Dneska se touhle urovni dostala VS pomalu na horsi uroven nez SS pred onema 30ti lety. A misto aby se proste opet zavedly prijimacky a trochu se to odfiltrovalo hned, tak se na to sere, protoze proc? Protoze prachy. Za kazdyho studenta nafasujou od statu penize, takze kdyz dneska ma 3/4 lidi na SS ctyrky a serou na to, tak kdopak by pak sel na tu VS, ze? Tak se prijimacky zrusili a ty ctyrkari se vsici berou na VS. Ja byl asi jeden z poslednich co jeste mel pekne prijimacky (respektive jsem je diky vydrenymu prumeru ze SS a odmaturovani z matiky za 2) delat nemusel. Ale kdyz jsem VS koncil, tak posledni 2 roky (tedy moje navazujici studium) tam bylo takovejch exotu, az hanba. I ucitele, se kterejma jsem si v tej dobe uz tykal, si stezovali v jednom kuse, ze to je hrozny co tam rok od roku je... Takze asi tak to u nas funguje. Proto dneska na vysokoskolaky kazdej kouka jako na hovna pomalu, protoze tam nabiraj kohokoliv ve velkym... Proto dneska uz firmy pomalu ani nekoukaj na zivotopis a proste si delaj vlastni testy pri prijimacim rizeni. A uprimne, ac je to tedy skoda, se jim ani nedivim...
upraveno 1x, naposled 06.11.2013 23:17:36
23:08:21
06.11.2013
Syny
-> Domajz: To je u nas porad, jestli vubec umime drzet pilnik a podobne. Zezacatku mi to sralo, ale ted uz si myslim neco o prdeli a vubec s nima nediskutuju :) Jen jsem si ho pak vychutnal, kdyz jeden kryt ohnul blbe nez bylo na vykresu :) Jako ja to chtel od zacatku po dobrem, ale co je moc, to je moc :) Ale porad jsem mirnej oproti kolegovi, ten se s nima nesere vubec. Pritom je to uplne zbytecny cely... Tim tam akorat rozdmychavaj prisernou atmosferu, pritom nikdo z nas z kanclu (tedy tech hroznych vysokoskolaku) todle nemame zapotrebi, ale ono te to opravdu zacne srat, kdyz to poslouchas porad a pak se skutecne zacnes chovat tak jak oni od zacatku rikaji, jen je to bohuzel az na zaklade jejich debility.
upraveno 1x, naposled 06.11.2013 23:20:43
23:04:47
06.11.2013
King
-> Syny: Dovolil bych malinko nesouhlasit z důvodama řekněme vyšší hodnoty maturity před 30 lety :) Střední školy už samy o sobě měly dost náročný síto v podobě přijímaček, takže si každej v 8. třídě sakra rozmejšlel, jestli na učňák nebo riskovat střední. Vejška sice pro někoho s nevhodným původem mohla mít zavřený brány, ale spíš ty příjmačky byly docela drsný síto. Nemám představu, jak je to dneska, ale z naší základky šla na střední (nebo učňák s maturitou) tak třetina lidí a ze třídy a na průmyslovce má plnotučný VŠ vzdělání 6 kusů z 36. A to jsme byli braný jako řekněme lepší průmyslovka, kde uchazeči o VŠ studium snesli v matice srovnání s gymplem. Jakou kvalitu může mít střední škola, kam vezmou každýho zájemce? Náš kluk se dostal na víceletej gympl, kam brali 50 z 80 uchazečů. Jaký je potom "síto" při přijímání k normálnímu 4letýmu studiu si radši ani nepředstavuju :) Čili, když jsem před 22 lety, den po ústní maturitě, nastoupil v montérkách s pukama k NC soustruhu, byl jsem brán za pracujícího inteligenta a raritu soustružny :)

Ještě si vzpomínám, že jsem asi po tejdnu na dílně dostal důvěru a byl jsem připuštěn k nějaký triviální operaci na old-school soustruhu. Problém byl v tom, že v době, kdy se na škole probíralo v rámci dílen soustružení, probíhal právě "plyšák" a my jsme si pro samý demonstrování a stávkování moc nezasoustružili. No a tak se stalo, že hned u druhýho obrobku jsem samozřejmě nechal klíč na vřetenu a po zapnutí jsem ho poslal po balistický křivce přes půl dílny, kde prosvištěl odcházejícímu mistrovi těsně kolem ucha a zkončil v nástěnce :) S okamžitou platností jsem byl degradován zpátky na obsluhu NC mašiny :)
upraveno 2x, naposled 06.11.2013 23:20:25
22:57:14
06.11.2013
Mr_Kubas
-> Syny 06.11.13 21:48:32: Čoveče, jako by si mluvil o firmě, kde dočasně makám já 3 Dělám zámečničinu při VŠ a těch keců na ty, co dělaj v kanclu (dělám to jen kvůli možnosti to dělat při VŠ kvůli rozvrhu a kvůli relativně slušnejm penězům) 3 Automaticky jsou to lemry líný, co jen klikaj pasiáns v kompu a hovno v životě dokázali 3 Nemůžu se dočkat až dodělám DP a upíchnu se v nějaký smysluplný pozici...
upraveno 1x, naposled 06.11.2013 22:57:54
22:20:38
06.11.2013
dragon_cb_cz
-> Domajz: Člověče, ty tu mluvíš skoro jako zapřísáhlej kapitalista, to bych od tebe nečekal 1 Ale jinak naprostej souhlas 4
22:13:16
06.11.2013
Domajz
-> Syny: Jo presne tak, naprostej souhlas, takovy kecy maji jen ubozaci co si myslej, ze michani betonu a malty je strasne sofistikovana prace a umet to dobre je pomalu stejne narocny jako rizeni letoveho provozu.

Co ja si takovejch kecu vyslechl na brigadach, kdy jsem neco podelal. Jakoze "no jo vysokoskolak" apod. Ale vysmal jsem se jim do ksichtu, ja tady ty pytle cementu taham 2 mesice do roka a to jeste do ukonceni skoly, kdezto oni to budou delat po zbytek svyho zivota. A kdyzpak sedesatiletej dedek narikal ze ho boli tohle a tohle, kdyz se sklanel pro tvarnici... jo kdyby se lip ucil 1
22:07:51
06.11.2013
Tommyk
-> Syny: pravda, ja taky nesoudim lidi podle školy ale podle toho co umi (jak se ukazou - ale to poznáš až po nějaký době). Jasně, z toho co jsem psal před chvílí to možná vypadá trošku jinak..

každopádně to neřeší situaci s tím že se ta práce špatně shání
21:48:32
06.11.2013
Syny
-> Tommyk: No ale to ze nekteri vysokoskolaci neumi nic rukama jeste neznamena, ze stredoskolaci to automaticky umi :)

Timhle me vzdy dojimaj u nas v praci na dilne. Tam proste nekdo kdo ma vic nez vyucak automaticky nic neumi, aniz by o dotycnem cokoliv vedeli a nakonec se dozvis, ze sice umi ohnout a svarit plech (o jake to umeni), ale neumi ani zapnout pocitac, natoz v nem neco udelat. A pak se o nas zacne rikat, jaci jsme arogantni ze si o sobe myslime, kdyz mame tu skolu, ale po pravde - co si takovym blbem budes rikat asi? Kdyz si z tam z tebe dela prdel od prvniho dne a nevi o tobe nic :)

No to jsem trochu odbocil. Chci jen rict, ze ohanet se VS nebo dokonce maturitou nema dneska vubec smysl. Ono to stejne vetsinu firem vubec nezajima a jde jim o to co umis nebo jsi ochoten delat (naucit se).
upraveno 2x, naposled 06.11.2013 21:50:49
21:42:12
06.11.2013
Tommyk
-> Syny 06.11.13 21:34:47: tak ja se tady nechlubim tim, ze mam maturitu.. 3 je pravda že dneska má vejšku "každej druhej", i já na ní byl, ale vysral jsem se na to. (Bohužel, ted toho lituju..)

jenže kolik lidí s vejškou dneska něco umí (třeba i rukama) a kolik lidi dostane praci jen diky znamosti atd.? Pak můžeš být sebelepší a jseš v řiti
21:34:47
06.11.2013
Syny
-> Tommyk: Tyvole dneska ma skoro kazdej vejsku a i ty maj problem sehant praci, tak natoz nekdo s maturitou. Maturita neco znamenala pred 30ti lety, kdy na vejsku mohli jen ti "spravni lide", ale dneska?
21:25:39
06.11.2013
Tommyk
-> vhml: tak mechanik jako takovej ani vyučenej nejsem, jsme oba dva autotronici

a co brani? Tak Lada uz to asi psal a me brani to, ze ta prace neni.. Nebo ja ji teda nesehnal

Ale je pravda, že už bych to teda asi taky nechtěl dělat... 3 ja to psal spis v tom smyslu, že mám maturitu a dělám práci ke který tě pustí snad i s nedodělanou základkou. Taky to tam tak podle těch lidí vypadá. A to mě na tom sere nejvíc.

Jinak prachy mam slušný, to je jediný co mě tam ještě pořád drží..
21:20:59
06.11.2013
Milan 136
-> vhml: děláme a sere nás to3 3
21:19:13
06.11.2013
vhml
Hele a co vám vlastne brání jít ty vytoužený mechaniky dělat ? ( což mimochodem bych nechtěl dělat ani za zlatý prase )
20:47:03
06.11.2013
Tommyk
-> tunerlada 06.11.13 18:20:38: nápodobně, mám stejnej obor jako ty a dělam zasran*ho zamecnika...
18:20:38
06.11.2013
tunerlada
-> dragon_cb_cz: to sice je pravda který není ale já šel na školu s tím že sem měl vizi že budu někde makat jako automechanik,těšil sem se, ve škole se i snažil a výsledek je takovej že dělám blbýho plánovače výroby ve fabrice a auta zpravuju tak maximálně po práci když mám čas známým.. Prostě jezdit každý den do Brna za 15tis hrubýho je prostě na houno ikdyž by mě to naplňovalo 7
16:41:03
06.11.2013
dragon_cb_cz
-> Jarda/felda: A který nejni...
16:27:04
06.11.2013
Jarda/felda
-> MisakusX 06.11.13 14:08:32: automechanik je nevděčný řemeslo 4
15:31:40
06.11.2013
Antony - zrušená registrace
-> Syny: a když stojí, tak neví co s rukama 1
15:26:12
06.11.2013
Syny
-> Alenka: To je ten clovek, co by bez pocitacu byl bez prace 3
15:23:46
06.11.2013
dragon_cb_cz
-> Alenka: On ten termín moc dobře definovanej nejni, to o čem mluvíš je něco co se asi dá označit jako "firemní IT technik" nebo "support" a to může dělat v některých případech i trochu inteligentnější opice. Ten článek to rozděluje do víc kategorií - vývojáři, administrátoři atd...
15:19:33
06.11.2013
Alenka
Co vlastne dela takovej ajtak?

Ja si ajtaka vzdycky predstavoval jako cloveka, co mi zapoji nafasovane zelezo a nasledne ho druhy den prijde opetovne zprovoznit pote,co jsem to cele svoji neschopnosti zneprovoznil 3

To ale asi budu trochu mimo1
Extreme Tyres