skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dvd prehravac
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Vyreseno - DVD prehravac zakoupen :) Diky T2 za radu.
Zastavil:Syny
09:26:16
04.12.2012
04.12.2012

havlik
-> Luky: A co na to Jan Tleskač?
09:04:47
04.12.2012
04.12.2012

Luky
Tak schválně - bude toto téma zamčeno?
Dostane alespoň jeden z diskutujících BAN?
Odejde "tentokrát už opravdu" alespoň jeden z diskutujících z virtu?
Vsázejte, takto vysoké kurzy se již nebudou opakovat!!
Dostane alespoň jeden z diskutujících BAN?
Odejde "tentokrát už opravdu" alespoň jeden z diskutujících z virtu?
Vsázejte, takto vysoké kurzy se již nebudou opakovat!!

08:47:16
04.12.2012
04.12.2012

Tuner#2 - zrušená registrace
-> Syny 04.12.12 06:52:32: Já se ale nedivím, že se ptáš na něco co neznáš, ale že zrovna vy dva mě píšete sz po tom co třeba Ty jsi "kvůli mě" odešel z virtu a vyškrtnul jsi mě a MATTESSa z přátel na FB. Ale nebudem to dál rozmazávat.
06:52:32
04.12.2012
04.12.2012

Syny
-> Tuner#2: OK diky. Ta 3880 se da jeste sehnat. O zadny prednasky zajem nemam, zeptal jsem se na tema o kterem nic nevim - tod vse. To tebe udivilo, ze se ptam, ja to nijak vic nerozmazavam...
23:19:34
03.12.2012
03.12.2012

Co vidím, tak 3880 se již neprodává.
Řešení kompozit (žlutý cinch) redukce na scart je na prd, to je ten nejhorší možný způsob zapojení. Takže koupit ten model co má Scart výstup a v případě nové TV v dohlednu i HDMI.Víc bych neřešil.
Nikdy jsem nikomu nevnucoval svůj názor a už vůbec jsem to nevydával za svou pravdu, tak jsi to tady vždy chápal ty a něktěří členové...
Mimo jiné, taky nemám problém se zeptat, na ahc už mám asi 20 témat o stavbě domu, takže asi tak. Pokud jsi chtěl opět udělat nějakou přednášku, tak rovnou říkám nemám zájem.
Řešení kompozit (žlutý cinch) redukce na scart je na prd, to je ten nejhorší možný způsob zapojení. Takže koupit ten model co má Scart výstup a v případě nové TV v dohlednu i HDMI.Víc bych neřešil.
Nikdy jsem nikomu nevnucoval svůj názor a už vůbec jsem to nevydával za svou pravdu, tak jsi to tady vždy chápal ty a něktěří členové...
Mimo jiné, taky nemám problém se zeptat, na ahc už mám asi 20 témat o stavbě domu, takže asi tak. Pokud jsi chtěl opět udělat nějakou přednášku, tak rovnou říkám nemám zájem.
22:49:51
03.12.2012
03.12.2012

Syny
-> Tuner#2: Je to pro rodice, maj plno DVDcek a Blu-ray ani jeden
Telvizi maj starou - sice casem mozna bude nova, ale kdo vi kdy...
Chtel jsem koupit ten DVP 3880, ale nema podle popisu vystup na scart, ovsem u prislusenstvi je uvedeno tohle: "Kabel RCA na SCART". Nerozumim tomu, ale laicky receno - pokud koupim tu 3880, tak to na starou telku nepripichnu? Kdyz budes mit cas, mrkni nejak zbezne na ty odkazy do sekce parametry a popis.
Philips si vybrali oni, ale jelikoz ja se v tom nevyznam tak nevim co je lepsi - proto se na to ptam. Klidne budu rad za nejake doporuceni, ale jak rikam, nemsi to bejt zadna bomba - staci defakto to co ma i ten Philips bohate, jen aby to slo pichnout na jakoukoliv televizi.
A posledni vec - nevim proc bys odeme necekal otazku, ja proti tobe nemam nic a nemam problem priznat ze necemu nerozumim a zeptat se nekoho zkusenejsiho v onom oboru. Stejne jako bych nemel problem komukoliv poradit v necem co treba delam ja a on ne. Nelibi se mi pouze vnucovani nazoru a presvedcovani o sve pravde nekomu, kdo o to nestoji a nezadal

Chtel jsem koupit ten DVP 3880, ale nema podle popisu vystup na scart, ovsem u prislusenstvi je uvedeno tohle: "Kabel RCA na SCART". Nerozumim tomu, ale laicky receno - pokud koupim tu 3880, tak to na starou telku nepripichnu? Kdyz budes mit cas, mrkni nejak zbezne na ty odkazy do sekce parametry a popis.
Philips si vybrali oni, ale jelikoz ja se v tom nevyznam tak nevim co je lepsi - proto se na to ptam. Klidne budu rad za nejake doporuceni, ale jak rikam, nemsi to bejt zadna bomba - staci defakto to co ma i ten Philips bohate, jen aby to slo pichnout na jakoukoliv televizi.
A posledni vec - nevim proc bys odeme necekal otazku, ja proti tobe nemam nic a nemam problem priznat ze necemu nerozumim a zeptat se nekoho zkusenejsiho v onom oboru. Stejne jako bych nemel problem komukoliv poradit v necem co treba delam ja a on ne. Nelibi se mi pouze vnucovani nazoru a presvedcovani o sve pravde nekomu, kdo o to nestoji a nezadal

22:26:58
03.12.2012
03.12.2012

To už je podruhé, co mě během týdne oslovil člověk s prozbou o odpověď od kterého bych to teda rozhodně nečekal... Dobrá, tak tedy:
YUV je výstup složený z jasné a dvu barnonosných složek. Tento výstup se dřív hojně používal na projektory, dnes v době HDMI je prakticky k ničemu...
Scart to je asi jasné, běžné starší propojení s TV kde jde navolit jak kompozitní signál po jednom pinu, tak RGB kde jsou rozděleny 3 barevné složky zvlášť. Většina i starších TV s tímto poradí
Upscaler HDMI je dobrá věc. Vzhledem k tomu, že DVD je jen klasický PAL 576 řádek, tak ten upscaler umí signál přepočítat na vyšší rozlišení a zobrazovač už s tím pak nemá starost.
Zjednodušeně pokud to chceš na starou TV, tak to musí mít scart, pokud to půjde na novou je podmínka aby to mělo i HDMI. Nevím proč jsi zrovna zvolil Philips, ale osobně bych se podíval spíš u Panasonicu a hlavně dnes už ne DVD, ale Blu-ray.
YUV je výstup složený z jasné a dvu barnonosných složek. Tento výstup se dřív hojně používal na projektory, dnes v době HDMI je prakticky k ničemu...
Scart to je asi jasné, běžné starší propojení s TV kde jde navolit jak kompozitní signál po jednom pinu, tak RGB kde jsou rozděleny 3 barevné složky zvlášť. Většina i starších TV s tímto poradí
Upscaler HDMI je dobrá věc. Vzhledem k tomu, že DVD je jen klasický PAL 576 řádek, tak ten upscaler umí signál přepočítat na vyšší rozlišení a zobrazovač už s tím pak nemá starost.
Zjednodušeně pokud to chceš na starou TV, tak to musí mít scart, pokud to půjde na novou je podmínka aby to mělo i HDMI. Nevím proč jsi zrovna zvolil Philips, ale osobně bych se podíval spíš u Panasonicu a hlavně dnes už ne DVD, ale Blu-ray.

18:56:31
03.12.2012
03.12.2012

Syny
Snad jedinej rozdil mezi 3880 a 3990 je ten, ze 3880 ma YUV vystup (coz ani nevim co je) a 3990 ma SCART. A ja vlatne ani nevim co chci :D A ty zbyle dva nemaji "upscaler" na Full HD, coz taky nevim k cemu je nebo neni dobry... :)
18:47:12
03.12.2012
03.12.2012

Syny
Ahoj, tak budu mit jeste jeden dotaz na elektroniku... Shanim pro rodice DVD prehravac - puvodne si vybrali Philips DVP 3990, ale jak jsem zjistil, tak ten nikde v kramech nemaj, ale maji DVP 3880, DVP 3850 a DVP 3950 a ted babo rad jaky jsou v tom rozdily, cena je rozdilna cca v ramci stovky, ale to jsou 4 typy a vubec nevim a nikde jsem nedohledal ani jaky to ma rozdily. Nevyznate se v tom nekdo?
DVP 3950: www.mall.cz/stolni-dvd-pr ehravace/philips-dvp3950-5 8
DVP 3990: www.mall.cz/stolni-dvd-pr ehravace/philips-dvp3990-5 8
DVP 3850: www.mall.cz/stolni-dvd-pr ehravace/philips-dvp3850g- 58 (G je jako game s nejakym hernim ovladacem ci co, ale dela se i bez toho)
DVP 3880: www.mall.cz/stolni-dvd-pr ehravace/philips-dvp3880-5 8
Dik moc za rady, pac jsem z toho mimo... Pripadne nejaky lepsi doporuceni do ty tisicovky? Jde jen o prehravani DVDcek a pripojeni ke starej klasickej televizi (casem pripadne k nejakymu LCD)...
DVP 3950: www.mall.cz/stolni-dvd-pr ehravace/philips-dvp3950-5 8
DVP 3990: www.mall.cz/stolni-dvd-pr ehravace/philips-dvp3990-5 8
DVP 3850: www.mall.cz/stolni-dvd-pr ehravace/philips-dvp3850g- 58 (G je jako game s nejakym hernim ovladacem ci co, ale dela se i bez toho)
DVP 3880: www.mall.cz/stolni-dvd-pr ehravace/philips-dvp3880-5 8
Dik moc za rady, pac jsem z toho mimo... Pripadne nejaky lepsi doporuceni do ty tisicovky? Jde jen o prehravani DVDcek a pripojeni ke starej klasickej televizi (casem pripadne k nejakymu LCD)...
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Vyreseno - DVD prehravac zakoupen :) Diky T2 za radu.
Zastavil:Syny