Chce si ale předem natřídit větve a pak teprv je tam cpát. od nejslabších po nejsilnější. Jinak každou chvíli šteluješ desku. Ale náhradní díly dostupný, cena rozumná a na zahrádku to stačí... Co s tím nadrceným materiálem nějak nevím, ale furt lepší hromádka drtě, než půl zahrady větví...
21:03:11 03.12.2012
baal
-> palinator: ja co som videl pomalo bezne drvice-stiepkovace tak to nechcelo mokre drevo drvit stale to ostavalo v jednom kuse kvoli tomu ze kora bola surova . ja som skorej za drvice co maju 2000otacok a vyssie
20:58:36 03.12.2012
palinator
-> Hřib:
Na zahradách neni nic jenom jednorázová akce... Práce by pro to byla na třech zahradách minimálně.
-> palinator: a co si to jenom půjčit, předtím tady www.bobosik.cz/detail/...
/drtic-vetvi.html měli BOSCHe myslím tu AXT2500 a byla to brutální mašina, "jistinu" chtěli jen pro případ poškození nože, zlikvidoval jsem s ním celý jabloňový sad, než koupit levného šmejda a trápit se tak si zkusit najít půjčovnu a bude tě to stát zlomek, pokud je to jednorázová akce
16:04:31 03.12.2012
palinator
-> doking:
Kola ať vezme čert, hlavně aby to drtilo... za ty prachy.
16:00:21 03.12.2012
doking
-> havlik: -> palinator: Máme taky takovejhle Bosh,teď nevím přesně typ,ale barvu měl tmavě zelenou,tvarově naprosto totožnej, má uvnitř jeden nůž,nebo frézku jak to nazvat a drtí to o stěnu. Máme ho cca 5 let,funguje dobře,jedinej problém co se letos stal,že díky vibracím při drcení,popraskali šrouby co drží konstrukci s kolama, ulomily se a zůstaly v tom ocelovém bloku(motor s nožem),zkoušeli jsme to provizorně opravit,prasklo to zase....
15:56:29 03.12.2012
palinator
-> havlik:
Tak jsem zjistil, že se už nedělá a že je nástupce AXT 25 D, taky "válec".
-> palinator: no vypadá jako tento na fotce tak je možný že to byl axt2500hp
Model AXT 2500 HP má silný motor s příkonem 2500 W s výkonným krouticím momentem a pracuje na principu frézovacího válce. Ani u této technologie nepřesahuje hlučnost hranici 84 dB(A). Právě tichý chod všech těchto drtičů byl jedním z hlavních důvodů pro udělení známky „Modrého anděla“ za šetrnost k životnímu prostředí. Dalším důvodem je fakt, že firma Bosch využívá k výrobě tichých drtičů materiály podporující ochranu životního prostředí.
15:44:44 03.12.2012
palinator
-> havlik:
Ten ořech není u nás, u nás se budou zpracovávat většinou jabloně.... a pokud né jako mulč, hodim to do kompostu, zasypu vápnem a ona si to "prdel přebere".
-> palinator: čoveče tak to asi neni on já teda nevim jakej jinej je typ ale tady jsou podle mě dvě ostrý kolečka co jedou proti sobě. Je pravda že nijak do hloubky sem to nezkoumal.
e: a zrovna ořech se snad jako mulčovací kůra používat nemá:) ale tomu taky nerozumim:) Vzal si to někdo na topení
Koukám, že je to nožovej typ... Neni moc drahej... jde mi o to, že je potřeba taky zpracovat jeden ořech a nechci aby to stálo 5 táců za pár blbejch větví. Moje představa je taková, aby mi to vyšlo aspoň nula k nule, co se týče úspory za mulčovací kůru - používal bych to místo toho. Vzhledem k tomu, že mám vozejk kůry za 400, docela pochybuju o návratnosti.
15:34:13 03.12.2012
havlik
Já mam zkušenosti s Bosch www.bosch.cz/press/.../vo
br384.jpeg model asi AXT2000, ale koukam že neni do 5tis teda Každopádně je to nezmar:D a používa se to několikrát do roka a já sem s tim nadrtil skoro celej orech, co se týče těch větví do těch cca 3-5cm.
15:21:35 03.12.2012
palinator
Prosím pěkně, máte zkušenosti s těma domácíma drtičema větví a podobnýho marastu? Sháním něco, co by umělo větve do průměru tak 3 cm, na domácí použití několikrát za sezonu, ale nevyznám se v tom. Chci aby to mělo aspoň trochu nějakou životnost, na výkonu zas tak nesejde. Čím blbuvzdornější mašina, tím líp... nechce se mi furt brousit nože nebo jak to funguje... Cena do 5000 Kč, když by to byl slušnej kus, tak o něco víc.