skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
HIP HOP?
-> AlVyb: ale zase mas spousta kapel kde se vazne jen chrochta

podel me je hip hop jen takove tlchani kdezto rap ma alespon poradne texty.
-> Hurdis: ja vim

-> K!RR!:
hip hop Hudební styl, vzniklý v druhé polovině 70. let 20. století v prostředí černošských ghett a v 80. letech se stal souhrným názvem pro newyorskou hudební a taneční kulturu. Je založen na funkovém rytmu, ten bývá často samplován z původních nahrávek, doplněn dalšími zvuky a rapem. Vrchol hip hopu lze sledovat po roce 1983.
rap Hudební styl, založený na rytmickém deklamování do hudebního základu. Vyvinul se jednak z toastingu, jednak z tradice recitování poezie do výrazného jazzového základu. Začal se vyvíjet koncem 70. let 20. století v newyorských klubech v Bronxu. Po roce 1983 byly původně automatické bicí nahrazovány složitějším základem a texty se z původně provizorních staly z literárního hlediska výraznějšími, často se sociální nebo etnickou problematikou. V současné době lze prvky rapu sledovat snad ve všech proudech populární hudby.
Tak si to přeber
hip hop Hudební styl, vzniklý v druhé polovině 70. let 20. století v prostředí černošských ghett a v 80. letech se stal souhrným názvem pro newyorskou hudební a taneční kulturu. Je založen na funkovém rytmu, ten bývá často samplován z původních nahrávek, doplněn dalšími zvuky a rapem. Vrchol hip hopu lze sledovat po roce 1983.
rap Hudební styl, založený na rytmickém deklamování do hudebního základu. Vyvinul se jednak z toastingu, jednak z tradice recitování poezie do výrazného jazzového základu. Začal se vyvíjet koncem 70. let 20. století v newyorských klubech v Bronxu. Po roce 1983 byly původně automatické bicí nahrazovány složitějším základem a texty se z původně provizorních staly z literárního hlediska výraznějšími, často se sociální nebo etnickou problematikou. V současné době lze prvky rapu sledovat snad ve všech proudech populární hudby.
Tak si to přeber

-> Hurdis: rozeznávej ale hip hop od rapu

Tak třeba: 8Ball, 50cent, DMX,Xzibit, D-12,Dr.Dre,E-40, Ice-Cube, Akrobatik, Ja-Rule, Public Enemy, Wu-tang clan, Raekwon, NAS and many, many others..
Neřekl bych že tomu chybí rytmus, nebo myšlenka v textech..
Tak honem šutry na mě metalisti
Neřekl bych že tomu chybí rytmus, nebo myšlenka v textech..
Tak honem šutry na mě metalisti

Když jsme u té muziky tak který skupiny nebo zpěváky posloucháte?
tahle pisnicka je shit ale nektery hip hop kecy sou fakt husty urcite si vzpominate na hity od chaozzu: cumim na bednu, policieeee, sfisti na golfovym hristi atd... to je fakt narez ale jinak ja posloucham skoro fsechno hip hop ale nemusim treba jako jungle techno disco atp... u me nejvic vitezi rock
tak musis si umet vybrat zejo

jak rikam....hip-hop fuj.....
ani ne
-> K!RR!: máš lepčí?

tohle je zase téma

-> AlVyb: no dobře.. ale
!
a mimochodem samer ani eminem neni hiphop.. ale mega komerce!
ps. hip hop neni jen čtení textu, jak se mnozi domnivaji....

a mimochodem samer ani eminem neni hiphop.. ale mega komerce!

ps. hip hop neni jen čtení textu, jak se mnozi domnivaji....

-> fine_ray: Tak to bych se hadal
. Poslechni si kapely jako Stratovarius, HammerFall, NeverMore atd... Myslim ze tady by ses akordu nedopocital..... A zpevaci z techto kapel rozhodne zpivaji lip jak nejakej Samer Issa, Eminem a podobny komerce....
ps. metal neni jen bliti do mikrofonu, jak se mnozi domnivaji....

ps. metal neni jen bliti do mikrofonu, jak se mnozi domnivaji....

hip hop si mužete nakomutat do hnětele proste to nedava zadnou melodii ani nic jinýho

-> Gianluigi: je pravda že na metal musí mít člověk lepší hlasivky... protože řvát do mikráku je nadlidský výkon
a to nemluvě o složitosti metalu: dva akordy na kytaru a hooooodně rychle za sebou přes jeden nebo dva boostry a je z toho muzika, k tomu mega rychlýho bubeníka a jsme tam

HIP HOP nee.Já poslouchám enom rock a všechny jeho odrůdy takže Rock a Metal jsou u mě best.Hip hop může dělat každej.stačí umět mluvit.
-> VeTëV: dechovka je recese? Tak to pak jo

-> Labros: dechovka je kult a zlaty poklad nasich dejin - nejvetsi cech je Pepik ZIMA

-> Johny Death: to je tema HIP HOPerske, nelepsi a nejvic drsne
teda slova dechovky ještě ZLATÝ proti některým současným mainstreamům. Ale dechovka není na poslech, to je jen na tanec.
to je tema

-> fine_ray: a ona neni hip hop???

-> fine_ray: tak to ja si vzpominam - interupce defekace kasovita stolice proteka vyustenim tenkeho streva
ne ze me zabijete, ale to jsou slova HERMAPHRODIT
- dej jim pindik vecnou slavu

ne ze me zabijete, ale to jsou slova HERMAPHRODIT

-> Tuxik: ajaj, nemělo to bejt napadnutí Tebe!
-> VeTëV: chtěl sem si teď vzpomenout na nějaký metalový text, ale nevzpoměnl sem si.. jestli ono to nebude tim že řev do mikrofonu nemusí nutně být reprodukcí textu nebo autorovo myšlenky..
ale jinak básnický střevo jak vyšitý!
-> VeTëV: chtěl sem si teď vzpomenout na nějaký metalový text, ale nevzpoměnl sem si.. jestli ono to nebude tim že řev do mikrofonu nemusí nutně být reprodukcí textu nebo autorovo myšlenky..
ale jinak básnický střevo jak vyšitý!

-> Tuxik: a nebo hip ty moje breberky hop vypadaj jak herky hip ja se z toho po..ru hop hodim je asi do sberu hip
-> VeTëV:

-> Tuxik: jasne proc ty tuxi breberky spinkaj u vody. salalal a pro me ty chuderky tak divne voni umcarara oni se mi pripekli a co ja budu delat? umcarara ja se z toho asi obesim, chce se mi plakat....
-> fine_ray: napsal jsem snad nekde ze "vsechno co neposloucham ja je shit" ?
kdyz na to prijde, tak posloucham treba i dechovku nebou country, zalezi na melodii a na tom, jaky ma ta pisnicka napad... a hlavne zalezi na nalade
kdyz na to prijde, tak posloucham treba i dechovku nebou country, zalezi na melodii a na tom, jaky ma ta pisnicka napad... a hlavne zalezi na nalade

-> havlik: ja vol metalek rulez

-> honnza: však jo, znam taky "lidi" který sou neuvěřitelně "hustý" a myslí si že Britney je hiphop :-) nemyslel sem to zle.
-> Tuxik: jde o to že nejsem skalní zastáncem hiphopu, já sám posloucham i ostatní styly včetně trance, disco apod. Mě se spíš nelíbí názory typu: "všechno co neposloucham JÁ je shit"
-> Tuxik: jde o to že nejsem skalní zastáncem hiphopu, já sám posloucham i ostatní styly včetně trance, disco apod. Mě se spíš nelíbí názory typu: "všechno co neposloucham JÁ je shit"

-> Jan Kresta: takze tyjsi tobjevil hip hop??? ja sem si rikal ja toho clovaka dostat do rukou ....

Můj názor na hip-hop: Nemá to melodii, nezpívá se v tom, k vytvoření není potřeba skoro žádného hudebního citu nebo studia hudby. Jinak černochy jsem považoval za tvůrce kvalitní hudby (viz Seal) ovšem než se objevil hip-hop.
Stejne je hip-hop pro decka. Tam ten radyby zpevak ani nemusi umet zpivat staci mu neco mektat. Nejlepsi je heavy metal, death metal atd...

-> fine_ray: nrek sem to co tu tvrdis kdybys toho typa videl tak reknes to samy.
-> VeTëV: hustýýýýýýýý
-> fine_ray:

ja v rytmu hop hipu tancim cely den a uz se mi z toho kulky tresou jen

-> Ondra: to jsi "zpíval" ty???
-> fine_ray: ja ti hip-hop neberu... taky jsem ho poslouchal... a DnB, jungle, techno apod. neni znakem rozmanitosti rytmu
ale mne osobne to prijde daleko poslouchatelnejsi nez napr. Eminem, 50 cent apod.

-> honnza: nevim jak hipec může bejt znakem buzny.... fakt nechápu

-> Tuxik: a k monotonosti rytmu... myslíš že DnB, techno, jungle apod. je odvětvím hudebních nápadů a rozmanitosti?

-> Honza.net: Face2Face neni nejhorsi, zalezi na tom, jakej je zrovna program
Ja tam byl na Kamikaze Ibiza Night (techno - Chris sadler, Space DJs, Loutka) a docela to slo, az na to, ze je to hrozne maly a hudba je tam hrozne nahlas
Cestou domu mi hucelo v... eee.. usich samozrejme

-> Herman: nebylo to nahodou ve Face2face? Tam se takovýhle lidiškové scházejí :o) Jednou sem tam zabloudil (kvůli jedný babě :o) a nakonec jsem radši utekl někam na oldies (Helenka Vondráčočková atd.. :o)
jednou jsem byl na tzv. hip-hop veceru a rikal jsem si no treba to nebude tak spatny.....po cca 30 minutach kdyz se naplatnu objevovali sami cernosi s retizkama a kozichama me to prestalo bavit a sel jsem radsi do hospy na pivko.....

metaaaal

Taky hip-hop nemusim
DnB, techno, jungle apod. rulezzz ... Ceskej hip-hop je sice lepsi nez americkej (samy f*ck, sh*t, bi*ch apod), ale taky nic moc... Takovej moc monotonni rytmus

-> Herman: sem ted jednoho videl a malem sem se pos*al smichy:ruzovo bila klitofka ruzovy 3ko bily kapsace (no buzik jak vysitej)

-> Honza.net: no ja jsem proti hip-hopu a proti tem chudakum co nosej ksiltovku (hrnce)nakrivo(asi si toho nevsimli ze si ji nandali na krivo) trosku vic zaujatej.....