To se stává, že jinak kvalitní lokomotiva vagónky neutáhne...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vláček Tt
Už jsem to vyřešil. Byl problém v jedné nápravě vagónku!!!! Svině jedna svinutá 

vyfoť jí, nejlíp i odstrojenou kastli, dělám TTčka, třeba budu mít ND ;-)
Takže jsem se konečně dostal do modelářství a gumičky nemají. Jedinné ND, co se prý dodávají jsou spřáhla a kolečka s osičkama k vagónkům. Takže to bude chtít nový stroj. Naštěstí tam mají bohatý komisní prodej :-)
mal som kopu TT masiniek zo 70, 80-rokov ale ziadna teda gumicky nemala ani som o tom nikdy nepocul. ani HO-cka nemali gumicky. normalne ked loko nevladala tahat vlak a smykala, odliali sa do skrine olovene zavazicka a pekne sa to vyvazilo, to musi vagon tahat aj do kopca, bezproblemov.
tak pak zkus ty gumičky, tam snad ani nemá co jiného být špatně...
Palinator - čím si jako Darklord začal ,aby měl Zdenek právo mu nadávat.. prostě řekl blbost tak mu bylo řečeno,že ví hovno,konec
Ale svou neznalost je třeba zasypat tunou nadávek těm druhým kteří na ní upozorní,že ... Tak to dneska funguje... 
Palinator - čím si jako Darklord začal ,aby měl Zdenek právo mu nadávat.. prostě řekl blbost tak mu bylo řečeno,že ví hovno,konec

-> rené: Před cca 3 lety normálně jezdila i s 5 vagóny. Ale teď jezdí jen bez vagónů. I s jedním vagónem prostě hrabe. Jinak byla pořád v krabici a nikdo se v ní nehrabal. Jestli tam má být závaží, to nevím, ale když to jelo před tím bez něj, tak by to mělo i teď.
-> Boomber: Jak píše Hany, máš v ní závaží? Na rovince by měla jeden vagon normálně utahnout, ikdyby to byla nějaká východoněmecká stařešina bez bandáží...
Kdysi ta moje mašinka normálně jezdila. dneska se skočím zeptat do obchodu na gumičky a uvidím.
moc lehká mašinka.... mě taky nechtěla jezdit do kopce.... jsem na ní dal matičku a jela 

palinator 01.04.12 16:25:03 napsal:
→ Matthes, záškodník z TechWebu:
darklord si tak trochu začal.
Co měl táta TTčka tak tam lokomotivy gumičky neměly. to sice ano, ale když někdo neví že se na vláček dávaj gumičky, aby neprokluzovali hnací kolečka, tak víš jak...
→ Matthes, záškodník z TechWebu:
Co měl táta TTčka tak tam lokomotivy gumičky neměly. to sice ano, ale když někdo neví že se na vláček dávaj gumičky, aby neprokluzovali hnací kolečka, tak víš jak...
Tak to asi opravdu vypadá na ty gumičky.
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
Co měl táta TTčka tak tam lokomotivy gumičky neměly.
Co měl táta TTčka tak tam lokomotivy gumičky neměly.
Dej fotku mašinky. Mě se stalo že jsem kdysi dostal rosničku T334 a chybělo jí vnitřní závaží a s vagonkama taky hrabala.
-> ZdeněkH: Nevim, proc mu hned nadavas.
-> darklord: děkuji za radu pablbe
-> ZdeněkH: zjavne o tom vies hovno tak nereaguj prosim.
-> Boomber: pozna sa to vacsinou podla toho ze na koleckach je vyfrezovana drazka, ono tie gumicky nemaju neobmedzenu zivotnost... 99% pripadov ze sa to nechce hybat je prave na gumickach.
-> Boomber: pozna sa to vacsinou podla toho ze na koleckach je vyfrezovana drazka, ono tie gumicky nemaju neobmedzenu zivotnost... 99% pripadov ze sa to nechce hybat je prave na gumickach.
A když do ní strčíš, tak jede? Nezasekne se ti spřáhlo (nebo jak se to jmenuje) o pražce?
mel sem ten samej problem, po vymene gumicek vlacek jede bez problemu s 5 vagony. je to Piko z cca 80teho roku
Nevím, jestli tam gumičky mají být. Ale díval jsem se ještě na jednu mašinku a ta na jedné nápravě gumičky má.
-> darklord: to není autíčko, ale vláček
A nemaju tam byt?
Vagónek normálně jezdí. Na mašinku by to težké být nemělo. Je to jen jeden vagónek s natáčecíma nápravama a ten je ve 100% stavu.
Na mašince žádné gumičky na kolech nejsou.
Na mašince žádné gumičky na kolech nejsou.
A gumicky na kolesach to ma? Su v poriadku?
A tomu vagónu se kola točí? Není na mašinku moc těžký?
a na vagonku se taky ty kolecka tocej nebo jsou sekly? 

Mám postarší koleje a mašinky v měřítku TT a tak jsem se konečně rozhodl to nějak poskládat. Udělal jsem jednoduchý ovál s vyhýbkami. Ale mám problém-mašinka nechce jet. Samotná jede, ale když jí připojím vagónek (rychlíkový osobní vůz ČD). tak jen stojí na místě a hrabe kolečkama.
Zkoušel jsem jí promazat ozubená kolečka, koleje jsem utřel, obrousil rounem, aby nebyly zaoxidované a zkoušel jsem je i odmastit, ale mašinka pořád hrabe. Je to nějaká elektrická, ale přesný typ nevím.
Zkoušel jsem jí promazat ozubená kolečka, koleje jsem utřel, obrousil rounem, aby nebyly zaoxidované a zkoušel jsem je i odmastit, ale mašinka pořád hrabe. Je to nějaká elektrická, ale přesný typ nevím.