skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Monoliticke betonové garáže
-> Hurdis: Nové jsou jistě lepší, ale alespoň mám možnost vyčíslit nejnízkonákladovější scénář realizace :)
-> krup: Ta z inzerátu je ovšem ze stejné formy, jen o 2/3 levnější než nová. S ohledem na evidentní korozi betonu bych docela váhal.
Jinak ano, tyto jsou bez podlahy.
Našel jednu svojí fotku přímo z výroby.
Jinak ano, tyto jsou bez podlahy.
Našel jednu svojí fotku přímo z výroby.
-> Tom.t Nu, Brno není zase až tak daleko a dopravu vyřešíme relativně snadno :) Díky za to :)
-> saskyn2: O řešení podlahy jsem už uvažoval, přikláním se k nákupu celku -abychom jen " někam pohodili " betonové pásy a basta :)
-> saskyn2: O řešení podlahy jsem už uvažoval, přikláním se k nákupu celku -abychom jen " někam pohodili " betonové pásy a basta :)
Nu, můj smělej plán je zrealizovat tuhle trojbudku nejlépe pod 250 all-in, ideálně za 210 
( jsem smířenej i s tím, že při tomhle rozpočtu se dokončovací pracem ve vlastní režii nevyhnem, ale šance umírá poslední :) )

( jsem smířenej i s tím, že při tomhle rozpočtu se dokončovací pracem ve vlastní režii nevyhnem, ale šance umírá poslední :) )
-> krup: Asi je i docela dobré vědět jestli si chceš udělat vlastní podlahu nebo to mít fakt jako kus, myslím že ty od prefy jsou bez podlahy(možná kecam, si to tak nepamatuju ale vim že jsem na ně taky koukal)
-> krup: Jen co do technologie, uživatelskou ne.
Plechovou jsem zavrhnul z důvodu vzhledu a srážení vody vevnitř. Jinak tam by asi byla zase cena jiná
-> krup: Já mam odtud www.eurogaraze.cz
akorát že byly tenkrát v nějaké akci, vyšla komplet 110tis s daní, dovozem, usazením, oplechováním, žlabem, vratama, bočníma dveřma a přípravou elektriky.+dalších 10tis plánky, nějaká elektrika dovnitř a dva betonové základy pod to.
Spokojenost, asi by se to dalo svépomocí postavit o malinko levněji ale ten čas na tom strávený by rozdílu cen rozhodně neodpovídal
akorát že byly tenkrát v nějaké akci, vyšla komplet 110tis s daní, dovozem, usazením, oplechováním, žlabem, vratama, bočníma dveřma a přípravou elektriky.+dalších 10tis plánky, nějaká elektrika dovnitř a dva betonové základy pod to.
Spokojenost, asi by se to dalo svépomocí postavit o malinko levněji ale ten čas na tom strávený by rozdílu cen rozhodně neodpovídal
-> Hurdis: Máš s nima zkušenosti?
-> krup: PREFA Brno, pobočka v Kuřimi je vyrábí.
Když jsem tam byl naposledy, cena za korpus byla cca 30, je to pár let vzad.
Když jsem tam byl naposledy, cena za korpus byla cca 30, je to pár let vzad.
Plechové garáže jsou pro naše potřeby a lokalitu bohužel nevhodné. Smířil bych se i s nákupem použité betonové, ale nemůžu nikde vyčenichat ..
Cena takovéhoto řešení není dvakrát nízká, ale láká mě rychlost realizace a navíc jsem línej obětovat tomu vlastní čas a práci :)
Cena takovéhoto řešení není dvakrát nízká, ale láká mě rychlost realizace a navíc jsem línej obětovat tomu vlastní čas a práci :)
mam skusenost u kamarata ktory ma este z cias socializmu take monoliticke garaze a poviem ti je to parada kebyze potrebujem len tak garaz alebo zastavbu garazi tak to je najjednoduchsie riesenie a paradne ked je dobra strecha a spodna izolacia tak sa tomu nema co stat. len co by som nepodcenoval tak je dilatacia tych garazi ale to ti pani to ci to budu montovat urcite spravia dobre lebo to tam rado praska . neviem ako je to teraz z cenou .
to bude dost penez ne?, ja poridil tu polskou plechovou a funguje zatim dobre:)
( budou to tři kusy, kde dvě z nich mají být spojené ve dvojgaráž, budou navazovat na řadovou garážovou zástavbu )
Chlapcové a holčiny, zvažujeme tohle řešení místo stavby, máte někdo reference na dodavatele?