skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ebay - Česká Pošta
12:06:10
28.07.2011
28.07.2011

Toplip
O.K, tak pěkně děkuji za vysvětlení 

11:33:52
28.07.2011
28.07.2011

Zazaa
clo i dph se plati jen u zasilek ktere prijdou odkudkoliv mimo EU
11:09:30
28.07.2011
28.07.2011

CHIP
-> Toplip: Dřív jsi měl na balíčku nalepenou něco jako složenku, a tu jsi šel zaplatit .. nevím jestli je to teď stejně. Objednávám zatím do 22 € ..

11:06:49
28.07.2011
28.07.2011

Toplip
Jasný, předpokládám, že dostanu nějakou obsílku, že se mám dostavit na celní poštu, je to tak?
10:57:17
28.07.2011
28.07.2011

CHIP
-> Toplip: Jak píše Luky. clo se platí jen mimo EU .. u DPH si tím nejsem jist .. ale to si myslím se platí u kterékoli zásilky ze zahraničí, tedy i z EU .. zkusím ještě pohledat.
Jinak clo si sám zaplatíš, ale vyměří ti ho právě celník na proclívací poště.
Jinak clo si sám zaplatíš, ale vyměří ti ho právě celník na proclívací poště.
10:50:45
28.07.2011
28.07.2011

Luky
-> Toplip: EU je bezcelní zóna, tj. mělo by se to týkat pouze zásilek zvenčí (USA, Asie,...)
10:46:34
28.07.2011
28.07.2011

Toplip
Jasně, děkuji za vysvětlení. V tuto chvíli právě na cosi čekám, dříve to chodilo do týdne a teď už 14 dní nic... Ještě bych se zeptal, tyhle věci, jako clo a daň si vyřizuji sám, nebo to dělá rovnou pošta - celníci? Jo a ještě, je nějakej rozdíl, jestli je to objednaný z EU, USA, nebo Asie? Ještě jednou díky

10:36:39
28.07.2011
28.07.2011

CHIP
Přesně je to takhle ..
Od 1. 4. 2011 je snížena částka z které se neplatí DPH na 22 EUR (cca. 30 USD), tozn. že do hodnoty 150 EUR neplatíte sice clo, ale od hodnoty zboží vyšší než 22 EUR zaplatíte 20% DPH.
Celní dluh se musí platit za balík, jehož hodnota je vyšší než 150 EUR. Celní dluh se skládá ze cla, které se pro jednotlivé kategorie zboží liší (možno vyhledat v systému TARIC), a dále DPH, která činí 20% (do základu pro výpočet DPH se k hodnotě zboží v balíku započítává i poštovné).
To znamená, že ikdyž je na balíčku napsáno present .. celník může usoudit, že o present nejde .. a napálí ti všechny poplatky .. dle posouzené ceny. Ono vůbec present je nesmysl na balík psát .. lépe je cenu zboží podhodnotit .. ovšem ani tak se nemusíš vyhnout placení poplatků, pokud celník usoudí, že cena zboží je vyšší.
V tvém případě je otázkou jak dlouho balíček nejde .. jestli je to týden, nebo 14-dní .. nebo měsíc .. já bych byl klidný .. několikrát se mi stalo .. že zboží dorazilo i za dva měsíce. Doručovací doba je delší, právě kvůli tomu, že na celní poště musí projít mnohonásobně více zásilek.
Od 1. 4. 2011 je snížena částka z které se neplatí DPH na 22 EUR (cca. 30 USD), tozn. že do hodnoty 150 EUR neplatíte sice clo, ale od hodnoty zboží vyšší než 22 EUR zaplatíte 20% DPH.
Celní dluh se musí platit za balík, jehož hodnota je vyšší než 150 EUR. Celní dluh se skládá ze cla, které se pro jednotlivé kategorie zboží liší (možno vyhledat v systému TARIC), a dále DPH, která činí 20% (do základu pro výpočet DPH se k hodnotě zboží v balíku započítává i poštovné).
To znamená, že ikdyž je na balíčku napsáno present .. celník může usoudit, že o present nejde .. a napálí ti všechny poplatky .. dle posouzené ceny. Ono vůbec present je nesmysl na balík psát .. lépe je cenu zboží podhodnotit .. ovšem ani tak se nemusíš vyhnout placení poplatků, pokud celník usoudí, že cena zboží je vyšší.
V tvém případě je otázkou jak dlouho balíček nejde .. jestli je to týden, nebo 14-dní .. nebo měsíc .. já bych byl klidný .. několikrát se mi stalo .. že zboží dorazilo i za dva měsíce. Doručovací doba je delší, právě kvůli tomu, že na celní poště musí projít mnohonásobně více zásilek.
10:30:24
28.07.2011
28.07.2011

Luky
Nezměnilo se to u české pošty ale u celníků. Nějak se snížila tuším cena, od kdy musíš danit a celníci po tom hodně jdou
10:25:49
28.07.2011
28.07.2011

Toplip
Ahoj,
chtěl bych se zpetat, jakě máte v posledních pár měsících zkušenosti s objednávání zboží z ciziny? Dříve, cca rok zpátky jsem s tím neměl problém, vše, od drobných položek po drahý věci chodilo bez problémů a teď, párkrát, objednaná věc vůbec nedorazila... Vím, že u Český pošty se "cosi" změnilo, co se týče daní a snad je prý teď problém, když je na balíčku napsano "present"...
chtěl bych se zpetat, jakě máte v posledních pár měsících zkušenosti s objednávání zboží z ciziny? Dříve, cca rok zpátky jsem s tím neměl problém, vše, od drobných položek po drahý věci chodilo bez problémů a teď, párkrát, objednaná věc vůbec nedorazila... Vím, že u Český pošty se "cosi" změnilo, co se týče daní a snad je prý teď problém, když je na balíčku napsano "present"...