tak to je zapeklitý... jak píšeš, zřejmě to je uchcaný a nezbývá než laborovat se svíčkama a se směsí, nic jiného mne teď nenapadá :(
pak dej vědět, jak jsi dopadl
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Scooter - svíčky
21:23:37
11.08.2011
11.08.2011

RON
14:01:46
11.08.2011
11.08.2011

Kloggie
Gufera OK, netečou. Magneto je nasazený na klínek, tam problém není. V elektroinstalaci taky. Dal jsem do karbu menší trysku 80. Svíčka je po našlápnutí mokrá a jiskru hází.
Současnej stav je ten, že mám sundanej vejfuk a svíčku aby to vyvětralo, protože to bylo nejspíš uchcaný. Kit tam je pro Piaggio motory od Stage6. Na ten závit se ještě podívám, ale myslím, že tam mám svíčku s krátkým.
Jinak Runner má podtlakový čerpadlo, který čerpá benál do nádržky nad nádrží, pak z nádržky pomocí podtlakovýho čerpadýlka do karbu. Zapojený to mám dobře.
Současnej stav je ten, že mám sundanej vejfuk a svíčku aby to vyvětralo, protože to bylo nejspíš uchcaný. Kit tam je pro Piaggio motory od Stage6. Na ten závit se ještě podívám, ale myslím, že tam mám svíčku s krátkým.
Jinak Runner má podtlakový čerpadlo, který čerpá benál do nádržky nad nádrží, pak z nádržky pomocí podtlakovýho čerpadýlka do karbu. Zapojený to mám dobře.
22:35:19
05.08.2011
05.08.2011

TUNER
Runner má nádrž dole,takže nemá podtlakovej ventil jako většina skútrú,ale podtlakový čerpadlo.
Taky jsem měl podobnej problem na Aprilce Area,která má nádrž taky dole a byl hroznej problem natáhnout vůbec čerpadlem palivo,když ho tam bylo málo. Pak jsem předělával komplet hadičky,protože to tam bylo nějaký dojebaný a o hodně se to zlepšilo,ale jak to dýl stálo,tak to stejně chvilku trvalo. Každopádně nestartovat elektrikou,ale nožnim. Elektrika je na 70 ccm slabá že nedosáhne potřebný otáčky. Zkus stříknout benzin do válce,jestli to chytne nebo ne.
Mrkni i na tu svíčku,seriová minarelka má třeba krátej závit a většina 70tek dlouhej...nevim jak to bude u pia. Klapky těsní ? Gufero na klice taky ?
Taky jsem měl podobnej problem na Aprilce Area,která má nádrž taky dole a byl hroznej problem natáhnout vůbec čerpadlem palivo,když ho tam bylo málo. Pak jsem předělával komplet hadičky,protože to tam bylo nějaký dojebaný a o hodně se to zlepšilo,ale jak to dýl stálo,tak to stejně chvilku trvalo. Každopádně nestartovat elektrikou,ale nožnim. Elektrika je na 70 ccm slabá že nedosáhne potřebný otáčky. Zkus stříknout benzin do válce,jestli to chytne nebo ne.
Mrkni i na tu svíčku,seriová minarelka má třeba krátej závit a většina 70tek dlouhej...nevim jak to bude u pia. Klapky těsní ? Gufero na klice taky ?
18:16:05
05.08.2011
05.08.2011

Klubko_
-> Kloggie: me to ted taky nechyta
vymenil jsem pist(za prorazenej) a doufam, ze to dnes vyresi zabrouseni ventilu. Trochu OT, ale musel jsem si postezovat

10:03:37
04.08.2011
04.08.2011

RON
-> Kloggie: jestli se nepletu tak u Runnera se dá hýbat alespoň trochu se zapalováním. U kitu taky počítej s tím, že to nejspíš studený starterem nenastartuješ kvůli velké kopmresi. Magneto máš nasazené na klínek?
Mrkni na svíčku, jestli je mokrá, je to jasný...
Pokud není, tak ti tam nejde benzín - nepřipojenej podtlak k ventilu u nádrže, nebo něco podobného, nevím, jak to Runner má.
Nevím, oc jsi tam dával za válec, ale třeba na mojí Aprilce byla hlava pro svíčku s dlouhým závitem - ani za boha jsem to na ní nenastartoval - svíčka s krátkým závitem to vyřešila.
Jinak doporučuji, pokud používáš přímaz, tu a tam přijelt trochu oleje i do benzinu.
Mrkni na svíčku, jestli je mokrá, je to jasný...
Pokud není, tak ti tam nejde benzín - nepřipojenej podtlak k ventilu u nádrže, nebo něco podobného, nevím, jak to Runner má.
Nevím, oc jsi tam dával za válec, ale třeba na mojí Aprilce byla hlava pro svíčku s dlouhým závitem - ani za boha jsem to na ní nenastartoval - svíčka s krátkým závitem to vyřešila.
Jinak doporučuji, pokud používáš přímaz, tu a tam přijelt trochu oleje i do benzinu.
09:38:00
03.08.2011
03.08.2011

Kloggie
Tak jsem nabil baterku, dal novou svíčku a stejně nic. Nechytá to.
Tady je fotka zapalování, předstih se nedá seřídit.
Tady je fotka zapalování, předstih se nedá seřídit.
13:41:46
24.07.2011
24.07.2011

Kloggie
Předělával jsem Gileru Runner 50 r.v. 97. No měnil jsem kliku a tak jsem musel sundat i magnet a vinutí. Vinutí se tam nedá dát špatně, pokud by se otočilo, tak to nepřišroubuju. Ještě zkontroluju kabely, co vedou k vinutí, ale když to jiskru hází...
13:31:49
24.07.2011
24.07.2011

alpin
-> Kloggie: na rotore je magnet a ten vyrobí iskru len ked prejde nad vynutím takže pokiaľ si nezhadzoval vynutie ( tá časť čo je na pevno ) tak tam chyba nebude
13:30:29
24.07.2011
24.07.2011

Klubko_
-> Kloggie: jakyho skutra jsi predelal? Ta svicka vypada podezrele. Nedavno jsem startoval elektocentralu. Venku hazala jiskru, ale ve valci nezapalila. Po vytazeni byla mokra. Kdyz se svicka vymenila, chytla na poprve.
13:29:29
24.07.2011
24.07.2011

Kloggie
Mokrá je, jiskru hází, ale nevím jestli ve správný moment, protože tam rozdělovač není, je tam magneto a kabel od svíčky vede z krabičky. Já to nafotim.
12:51:34
24.07.2011
24.07.2011

Matthes, záškodník z TechWebu
A je ta svicka mokra? Zapaluje ve spravny okamzik? Nevim teda jakej to ma system zapalovani, ale zapalit by to mela tak jako tak. Maximalne by se po chvili jizdy zanesla.
12:49:51
24.07.2011
24.07.2011

Kloggie
Ahojte,
poskládal jsem si teďka skůtra. Přestavěl jsem ho z 50tky na 70tku. Jenže svině nechytá. Benzín teče tam kam má, všechny pumpy jsou zapojený správně.
Otázka zní - může být na vině svíčka?? Mám tam původní která zapalovala 50ccm objem a navíc má nalítáno přes dvě sezony, tak si myslim, že to prostě nezapálí.
poskládal jsem si teďka skůtra. Přestavěl jsem ho z 50tky na 70tku. Jenže svině nechytá. Benzín teče tam kam má, všechny pumpy jsou zapojený správně.
Otázka zní - může být na vině svíčka?? Mám tam původní která zapalovala 50ccm objem a navíc má nalítáno přes dvě sezony, tak si myslim, že to prostě nezapálí.