skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> Tomaso435: Tomáši, 94 spojení, nejdelší 262 km, kdybych nespal 4 hodiny, byla stovka doma

šerlich... opět :) jen tak lážo plážo 53spojení z toho 204km nejdelší... Vojta z dlouhých strání měl od oběda, do cca pulnoci když jsem odjížděl asi 87spojení.. sem zvědav s čím příjde:)
-> Tomaso435: jo, nejvýš byl 55 metrů
-> Vojtisek: a na to vysílal jo ? :-D
-> Tomaso435: Drak Lelekovice měl taky drátovku, konec uvázal na papírovýho draka a jel, proto se mu říká Drak Lelekovice

něbolo to zlé :-D
Jinak koupím balon nosností 10kg a helium, at mužu dratovku pustit někam hodně vysoko
Jinak koupím balon nosností 10kg a helium, at mužu dratovku pustit někam hodně vysoko

tak dneska portable s drátovkou. rozhledna na ní kud teleskopů ze starýho stanu a na tom pověšená dratovka 5m. překvapivě fungovala :-O mapka až zejtra ale i 160km uměla :-O takže sem rád že ji mám :)
-> Vojtisek: slizoun jeden

-> Tomaso435: nerejpej mi do franty guru město!

-> Vojtisek: aha... tak už vím kdo mi to vyfouknul :-( stal totiž "jen" 1500,- prodaval ho starší pán, už to zkoro bylo když mi napsal že u něj někdo zazvonil a ihned si to bezezkoušení odnesl :-( nenávidím frantu... za to si s ním neudělám spojení
docela prdel... jak mi franta tvrdil že jeho iant má hodnotu tak dvojku a že sem se na aukru moc nevytáhnul teda... :-D že kdyby nekupoval hrozně drahou stanici tak by ho neprodával ale že na to nemá... to je držka....
jo a bacha na soutěže... ten prezident má upravu u výrobce na 30w... takže až bude mit nejvíc spojení ze všeh, nebude to uplně fér.

docela prdel... jak mi franta tvrdil že jeho iant má hodnotu tak dvojku a že sem se na aukru moc nevytáhnul teda... :-D že kdyby nekupoval hrozně drahou stanici tak by ho neprodával ale že na to nemá... to je držka....
jo a bacha na soutěže... ten prezident má upravu u výrobce na 30w... takže až bude mit nejvíc spojení ze všeh, nebude to uplně fér.
-> Tomaso435: toho má teď franta město, ale pro mě toto bude stopka, toto je pro mě nejrozumovější úroveň

-> Vojtisek: a další level bude prezident jackson.. teda aspon u mě :-D
konečně pořádná stanice a ne jen tak obyčejná, ale od Franty Nové Město

Snad tímto nalákám víc volaček, budu vysílat z Velké Deštné (1115 m.n.m.), přímo z kóty, ne někde z chaty od vedle
jo a to 29.6.2013

jo a to 29.6.2013

kozlovský kopec... jen tak decentně.. 20 spojeníček a domu
-> jourin: Jojo... Dovoláš se po celým světě. Ale na 15km s kolegou se neuslyšíš, pokud oba nebudete mít 150W topení...
-> jourin: Už jsem tu psal, jak se slovák v kamionu někde u Milána dovolal do Boskovic ve dvě odpoledne. I já ho měl za devět.
-> Tomaso435: No ja je slysel v Květnici mezi barakama jak kdyby stali za rohem :-) fakt masakr.. Pak jsme se preladili na KV a slyseli typka z Barcelony s nejakym Japoncem na 14Mhz na CB magnetku :) proste slusne to chodilo
-> jourin: letos je nejvěčí bordel... 11ti letý cyklus na slunci... nechá se volat i z auta do zahraničí měl jsem na drátě nějakýho itala....
a když sem byl na spálavě tak sem mluvil s marcelem nederland kterej now driving my car takže masakr :-D
a když sem byl na spálavě tak sem mluvil s marcelem nederland kterej now driving my car takže masakr :-D
-> jourin: v létě tomu říkáme "bordel"

Konecne jsem se v patek dokopal a koupil jsem alespon magnetku na auto. Puvodni plan bylo vyjet na kopecek u Sibriny a jen zkusit jestli to vubec funguje. Uz cestou jsem byl ale velice prekvapeny. Lokalni spojeni nic moc, v cestine provoz jen na kanale 18. Ale najednou jsem slysel uplne ciste nemce. Rikal jsem si ze tady asi nekde bydli, ale nakonec jsem pochopil, ze se ze severu Nemecka od nekud od Baltu vykecava s chlapikem jehoz QTH je Manchester. Malem jsem se naboural jak jsem nevericne sledoval S-meter ktery se pohyboval mezi 8 - 9++. Zavolal jsem kamaradovi a vytahl ho az na Hradesin. Za ten vecer jsme jeste slyseli centralni svedsko, italii, svycarsko, polsko a spanelsko. Bohuzel jsem nestihl naladit antenu tak jsme jen nevericne poslouchali. Tyhle podminky byly asi od 22:00 do 0:00 a pak to zmizelo. Tak pred 15ti rokama jsem sedel u CB kazdy vecer, ale tohle jsem teda jeste neslysel. Budu muset koupit jeste nejakou antenu na strechu :)
-> Stepan FUN: ze Zvičiny byla rozhledna č.4, která byla před námi, report na tu dálku více než luxusní

-> Tomaso435: Schválně zkus na tom kanálu 34 odpojit anténu. Předpokládám, že to rušení úplně nezmizí. ;-)
300-500W zesilovač? Hochu tohle bylo na "portejblu". Byli jsme na horách a byť se vysílalo z chaty, tak to bylo velmi přechodný stanoviště. Takže tahat tam takovýhle zvěrstva... :-/ Stačil malej zdroj, stanice, anténa, PSVmetr, kabely a stožárek z plastový vodovodní trubky. Víc se mi těch 800m pěšky od parkoviště tahat nechtělo. Hlavně když to nebyl hlavní důvod vyjletu na tu chatu...
Navíc to bylo v době, kdy se CB používalo velmi hojně (rok 1998) a věř tomu, že vysílat tam s něčím takovým, tak mám nejdéle druhej den špendlík v kabelu od antény.
300-500W zesilovač? Hochu tohle bylo na "portejblu". Byli jsme na horách a byť se vysílalo z chaty, tak to bylo velmi přechodný stanoviště. Takže tahat tam takovýhle zvěrstva... :-/ Stačil malej zdroj, stanice, anténa, PSVmetr, kabely a stožárek z plastový vodovodní trubky. Víc se mi těch 800m pěšky od parkoviště tahat nechtělo. Hlavně když to nebyl hlavní důvod vyjletu na tu chatu...
Navíc to bylo v době, kdy se CB používalo velmi hojně (rok 1998) a věř tomu, že vysílat tam s něčím takovým, tak mám nejdéle druhej den špendlík v kabelu od antény.
-> Stepan FUN: však jo,
no ja se toho dotažení bojím, jelikož sem to už jednou strhnul a dělal novej závit :-D ale ony otáčky izolačky to už jistí i ted.. a funguje to i tak že to ani neladím jelikož to lip nejde. zaleží pak už jen na místě vysílání... nejlip se osvěčil šerlich a spálava kde jsem měl psv 1,1 / 1,2 . ostatní mista tomu něco vyvedli a i když sem se snažil ladit nenaladil... takže takhle to máte.. :D
Na led je ideální tak 300-500w zesik.. par vteřin to tam podržíš a pak jen drcneš do anteny :-D :-D :-D doporučuju kanál 34 kde je nonstop rušení uplně všude :D
co se tejče zvičiny u dvora, tak je v plánu, tabulky na ni už mám... ale jezdívá tam kde kdo a je problém si to tam zamluvit :-D každopádně taky zkusím.
ono moc míst tady ani není, takže se spíš vyplatí chytit jedno a pilovat na něm detaily.... Do budoucna bych rád lepší antenu... ale uvidime co se kde neskytne.... nějaký dvojčátko třeba :D
no ja se toho dotažení bojím, jelikož sem to už jednou strhnul a dělal novej závit :-D ale ony otáčky izolačky to už jistí i ted.. a funguje to i tak že to ani neladím jelikož to lip nejde. zaleží pak už jen na místě vysílání... nejlip se osvěčil šerlich a spálava kde jsem měl psv 1,1 / 1,2 . ostatní mista tomu něco vyvedli a i když sem se snažil ladit nenaladil... takže takhle to máte.. :D
Na led je ideální tak 300-500w zesik.. par vteřin to tam podržíš a pak jen drcneš do anteny :-D :-D :-D doporučuju kanál 34 kde je nonstop rušení uplně všude :D
co se tejče zvičiny u dvora, tak je v plánu, tabulky na ni už mám... ale jezdívá tam kde kdo a je problém si to tam zamluvit :-D každopádně taky zkusím.
ono moc míst tady ani není, takže se spíš vyplatí chytit jedno a pilovat na něm detaily.... Do budoucna bych rád lepší antenu... ale uvidime co se kde neskytne.... nějaký dvojčátko třeba :D
-> Tomaso435: -> Vojtisek: Jo mimochodem - když takhle jezdíte po těch kopcích... Už jste zkoušeli Zvičinu? To je na vysílání velmi zajímavej kopec. A dle zkušeností se tam vyplatí i laborovat s vejškou antény nad zemí. Ideálně 2,75, či 5,5m nad zemí...
-> Tomaso435: Mluvím o tom, že se sama nerozladí. Pokud dojde k nějaký extrémní změně počasí, tak samozřejmě změřit. Taky jsem naladil večer anténu, do noci vysílal v pohodě. Když jsem ráno zapnul stanici, připojil PSW metr s integrovaným matchem, tak jsem ho už ani nedpojoval. Při pohledu z okna anténa stála tak jako večer, na vzdálenost 10m nebyl vidět žádný problém. Ale PSV bylo úplně v pr... Doladěno Matchboxem, po bližším ohledání jsem zjistil, že s tím prostě nic neudělám a když ano, tak krátkodobě. Na anténě bylo cca 1cm ledu, tudíž se zbytek tejdne vysílalo přes Matchbox. Ale vzhledem k nadmořský vejšce, minimu rušení, otevřenosti terénu a kvalitě stanice to nebyl problém. :-)
Edit: Ladící člen spadnul? Asi chyba v dotažení... ;-) Nicméně proti tomuhle jsme bojovali několika otáčkama izolačky, jako dorazu. ;-)
Edit: Ladící člen spadnul? Asi chyba v dotažení... ;-) Nicméně proti tomuhle jsme bojovali několika otáčkama izolačky, jako dorazu. ;-)
-> Stepan FUN: tak určitě, nejedu stále přez to... ale onen psw metr je nutnost.. onehdá při krupobití byla antena zasažena a ladící člen spadnul a ja si v klidku vysílal hodinku na psv 3 :-D :-D :-D to ostatní je jen pro případ.. zapojeno to není...
jinak vzhledem k tomu že sem měl možnost porovnat kabely, tak rg58 posilam do haje... shanim h155. či něco podobného... neuvěřitelnej rozdíl...
jinak vzhledem k tomu že sem měl možnost porovnat kabely, tak rg58 posilam do haje... shanim h155. či něco podobného... neuvěřitelnej rozdíl...
Tomaso435 04.06.13 22:03:43 napsal:
→ Vojtisek: málo přístroju :D mam navíc noise clipper,
matcher a možná že ještě něco vylovím :-D :-D :-D
Jen abys to nepřetechnizoval. ;-) Přece jenom ztráty na tý hromadě propojů jsou větší než malý... Méně je někdy více. ;-)
Třeba nejlepší Matchbox je naladěná anténa. A pouze pokud z nějakýho důvodu nelze, tak potom tohle zařízení použít. To samý PSV metr. Anténa se Ti z ničeho na nic sama za pár hodin nerozladí. Takže naladit, a následně odpojit. Ty ztráty nejsou ani tak znát na vysílání (nota bene když tam topíte), ale na příjmu...
→ Vojtisek: málo přístroju :D mam navíc noise clipper,
matcher a možná že ještě něco vylovím :-D :-D :-D
Jen abys to nepřetechnizoval. ;-) Přece jenom ztráty na tý hromadě propojů jsou větší než malý... Méně je někdy více. ;-)
Třeba nejlepší Matchbox je naladěná anténa. A pouze pokud z nějakýho důvodu nelze, tak potom tohle zařízení použít. To samý PSV metr. Anténa se Ti z ničeho na nic sama za pár hodin nerozladí. Takže naladit, a následně odpojit. Ty ztráty nejsou ani tak znát na vysílání (nota bene když tam topíte), ale na příjmu...
a z domu vysílat nejde .. extrémní rušení..... nevim co to dělá
dnešní portable chloumek s ručkou teleskopem a kusem pletiva jako protiváhy :-D platné jedno spojení 38km :-D prostě tam kam sem chtěl jet sou lokální bouřky :-D
-> Vojtisek: málo přístroju :D mam navíc noise clipper, matcher a možná že ještě něco vylovím :-D :-D :-D
-> Vojťas: než se mi dostal do ruky favorit, tak mi byl taky uplně u prdele a teď? .. zničilo mi to celej život
Stejně je to zajímavý, před rokem jste o tom ani jeden neměli skoro páru, a teď jsou z vás takový pacienti
Teda nechci vás urazit, ale je to tak ne ?