pracovní úraz

prohledat
76 příspěvků (zobrazeno 51 až 76) od 28.05.2011 do 05.06.2011, založil/a Jarda - zrušená registrace

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

njn :( dekuji vsem co se snazili poradit

Zastavil:Jarda - zrušená registrace

řadit dle data
10:00:16
29.05.2011
aceboss
-> Jarda: Nic neřeš nahlašto ve svém vlastním zájmu případné budoucí komplikace při hojení za to nestoji!!!4
08:19:49
29.05.2011
P@nis
-> Jarda: Pokud se nepletu, tak nahrávání hovoru bez uvědomění protistrany je nezákonné a tudíž bys ho stejnak nesměl použít jako důkaz v řízení.
07:32:11
29.05.2011
Jarda - zrušená registrace
-> Hurdis: dekuji, s tim diktafonem je to dobry napad...

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : dekuji, ale mohlo to dopadnout i podstatne hur, kdybych byl pomalejsi, tak jsem taky na obou rukach mohl mit jen palce :(

No kdyby mi dal to, co ze zakona musi, tak bych se s nim klidne vyrovnal bez hlaseni, jen mam strach z pripadnych komplikaci :(
22:10:50
28.05.2011
Hurdis
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No právě. Tohle všichni se zdravým rozumem berou vážně. Proto jakékoliv cuknutí hned hlásit úřadům. To že nebyl dotyčný pod vlivem a neporušil zásadní předpisy je samozřejmost. Pak bych ho zase velice rád vymáchal z druhé strany.

Jsem proto zvyklý řešit jen spořádané případy, zmrdovinu neznám.
22:00:17
28.05.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Hurdis: Tak já samozřejmě myslím zkušenosti s papírováním a tím jak to má být, ne vlastní zkušenosti s absolvováním úrazů. 6
21:20:41
28.05.2011
Hurdis
-> Jarda/felda: To sem vůbec nepatří.
21:20:21
28.05.2011
Hurdis
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tohle je vždy špatná záležitost.

Hurdis tak akorát poskytne formuláře a rady jak by to být mělo.

A jelikož Hurdis už za těch XY let zažil 2x pád ze střechy, pád ze stožáru VN, pád z lešení mezi roxory (probodnuté veškeré oblečení a hlavou na beton, když přilba spadla), najetí tahačem návěsů, nezpočet řezných ran a zhmožděnin apod. a vždy byl v papírech zodpovědnou osobou, tak nic neřešil bo nebude řešit sám sebe, když se nic nestalo. Jediný evidovaný úraz mám zlomeninu malíčku o obroučku basketbalového koše při bloku. 6

Dvě laparoskopické operace s pracovní neschopností strávenou na stavbě nepočítám.

Na zbytek si platím dvě životní a úrazové pojistky kvůli rodině. Jinak bych mohl tak akorát řešit nezaviněnou dopravní nehodu při služební cestě. Zbytek sotva.

Život je má být radost a proto moji lidé vědí, že jediná doba, kdy řvu a nadávám jak magor na celou obec, je ta, když vidím zásadní porušení BOZP.
upraveno 1x, naposled 28.05.2011 21:34:36
21:20:00
28.05.2011
Jarda/felda
-> Hurdis 28.05.11 21:01:15: jo jenže ČP jsou největší kurvy co se týká plnění za úraz 8
21:09:33
28.05.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Jarda: Teda Jardo, to mě velice mrzí, že se ti něco takového přihodilo, snad budou následky co nejmensí. Já osobně bych rozhodně na nějaké tiché vyrovnání nepřistoupil. Už to, že jsi nebyl nijak proškolen atd. a snaží se to takhle ututlat, svědčí o tom, jaká je to firma. Takže tam bych pracovat dál ani nechtěl. Vezmi si neschopenku, událost rozhodně oznámit oficiálně jako pracovní úraz. Jestli máš ve zprávě od lékaře výslovně, že to byl pracovní úraz, tak to ti napsal dobře (doktoři většinou ví, že je to podstatné). O tom jak to hlásit atd. ti spíš poradí Hurdis nebo někdo jiný, kdo se tím zabývá. V případě problémů se obrať na oblastní Inspektorát práce. www.statnisprava.cz/rstsp /.../d0128
21:01:15
28.05.2011
Hurdis
-> Jarda: Jinak pokud jde o odškodnění za trvalé následky, z mých zkušeností bývá z běžného pojištění ČP na trvalé následky za amputaci článku prstu po roce od úrazu dle protokolu od revizního lékaře kolem 32 tKč.
20:40:26
28.05.2011
Hurdis
-> Jarda: Povinnost nahlásit jakýkoliv pracovní úraz je daná ze zákona. Od 1.1.2011 je tato legislativní záležitost ještě zpřísněna a jsou nové formuláře.

Pracovních úrazů naštěstí nemám mnoho, ale už jsem měl i tu čest hlásit dle nového zákona.

Vzhledem k tomu, že si svou povinnost důsledně plním (i celá firma) dle zákona, s takovýmto zmrdským chováním (jinak tomu říci nelze, takže bez ohledu na pravidla) zkušenosti nemám.

Ve stručnosti pokud nenahlásí zaměstnavatel ihned, max. do 3 dní a pokud by hospitalizace trvala přes 5 dní, má problém.

Nebudu psát přesná data, formuláře a legislativu mám v NTB a v sobotu večer a neděli ráno si dávám jediný oraz.

Pokud nebude mít zaměstnavatel snahu řešit věc ihned, už teď by měl mít hotový zápis o pracovním úrazu, zápis do deníku BOZP a měl by mít maximální snahu vše v pondělí odeslat koordinátorovi BOZP a příslušným úřadům.

Pokud tak neučiní, či evidentně nemá zájem tak učinit, ba to naopak ututlat, ihned informuj správu sociálního zabezpečení, nebo ještě lépe ihned oznámení na policii ČR.

Pokud předtím zajdeš na konzultaci se zaměstnavatelem s diktafonem v kapse, jen dobře.
upraveno 2x, naposled 28.05.2011 20:42:25
20:36:35
28.05.2011
Maťulo
Matulo 28.05.11 20:24:07 napsal: → Jarda: Treba sa obratit na inspektorat prace… Nahlasit vsetko este raz ako sa to stalo…
20:26:59
28.05.2011
www.julda.cz/2009/.../zaz nam-o-pracovnim-urazu-vzor -formular-ke-stazeni

do 5ti dnu od urazu... sepisuje zamestnanec a zamestnavatel...

ale on semnou nebude chtit nic sepisovat :(
20:24:07
28.05.2011
Maťulo
-> Jarda: Treba sa obratit na inspektorat prace... Nahlasit vsetko este raz ako sa to stalo...
20:18:25
28.05.2011
-> Matulo: a komu proboha? doktorovi jsem rekl vse jak bylo a on to zapsal do lek. zpravy

mezi pracovni urazy patri i smrtelny, tak bych chtel vedet, jak by jsi ho nahlasil :)

Nevim, jestli tam je nejaka kniha prac. urazu a jestli jo, tak jsem stejne nebyl ve stavu cokoliv zapsat.
upraveno 2x, naposled 28.05.2011 20:23:21
20:15:15
28.05.2011
Maťulo
-> Jarda: Veru! To si mal nahlasit okamzite! A vobec neries to ze by mu to nejako mohlo zruinovat firmu... Potom uz ti ostava len vymahat nejake odskodne sudnou cestou... Chlape nic v zlom, ale ty mas 30 rokov a sam by si mal vediet ze taketo urazy treba hlasit okamzite!!! 4
20:14:31
28.05.2011
-> darklord: no nevim, jak bys to nahlsil a kam, kdyz mas z prstu cucky a nemuzes ani mluvit ani se udrzet na nohou, pri odvozu do nemocnice jsem ondlel

Ted me to poradne boli a ibalgin temer nezabira.... doufam, ze se s nim nepredavkuju, v noci jsem se budil temer kazdou hodinu bolesti, ale stanou se zas horsi urazy, kdybych nedal ruce pryc, tak jsem mohl prijit o vsechny prsty :( a tema dvema jsem to uz proste nestihl, nejdelsi prostrednicek to odnesl tim padem nejvic :(
20:03:18
28.05.2011
castrol
-> Jarda: potrebujes doklad ze sa s tebou vyrovnal a da sa to vysudit ale to je ta horsia zdlhava cesta 7
20:02:49
28.05.2011
darklord
-> Jarda: Nahlasit. O tom niet pochyb, ale teda neviem ako sa hlasi pracovny uraz - ja mam za to ze to musis nahlasit HNED este pred odchodom z prace do nemocnice, pretoze potom uz ti to nikto neuzna (aspon u nas to tak je)
20:01:56
28.05.2011
-> Matulo: dekuji, tak ten clanek prostrednicku uz mit nebudu, takze to je trvaly nasledek jednoznacne :( ona to neni moc velka fabrika - asi 10 zamestnancu - 5THP (z toho 2 reditele:) a 5D

poskytnuto mi nebylo vubec nic :( rekl mi jen at si vezmu monterky a ze me potrebuje na dilne, tak jsem si vzal neco pracovniho z rapida, rikal jsem si, ze jen neco pridrzim, hlavu jsem mel plnou toho co jsem zrovna kreslil a takhle to dopadlo :(
upraveno 1x, naposled 28.05.2011 20:04:22
19:58:13
28.05.2011
-> castrol: -> Pavell: -> 1560: tak to se asi budu moct s tou praci rozloucit.... ale zase s tim vyrovnanim, jsem si rikal, ze pak muzu mit nejake potize, treba infekce, vlastne ani nevim, jak to bude s tim ukazovackem a on rekne ze uz se semnou vyrovnal a je z obliga.

Zase kdyz to nahlasim, tak mu to tam mohou zavrit a uz z neho ani nikdy nic nedostanu.

Je to tezke :(
19:52:03
28.05.2011
Maťulo
-> Jarda: Uf... Dost neprijemna situacia... V prvom rade ti zelam skore zotavenie a hlavne bez nejakych nasledkov... Tiez robim vo velkej fabrike a z vlastnych skusenosti viem, ze kazdy uraz aj drobny treba nahlasit! Veduci uz asi tusi ze by mohol mat problemy, tak sa mi zda ze sa to snazi ututlat... Kazdopadne nahlasit vsetko! Ze si nebol zaskoleny, zauceny... Poslali ta robit bez prestudovania nejakeho pracovneho postupu... Dufam ze si mal aspon nejake ochranne pomocky... Veduci je povinny ti ich poskytnut, ked mas u neho vykonavat nejaku pracu! Mozes potom vyrukovat s tym ze si nic nepodpisal a nebol si preskoleny... Kazdopadne z prace neodchadzaj, chod na marodku - dlhodobu a pozaduj vsemozne odskodne co sa bude dat!!!
19:47:10
28.05.2011
castrol
hlavne nic nepodpisuj a nahlas
19:38:20
28.05.2011
Pavell
-> Jarda: to je dost nepříjemný úraz a o to víc nepříjemná situace. Já bych to asi nahlásil jako prac. úraz, můžeš s tim mít pak problémy, on se zbaví průseru. Těžké radit.
19:35:00
28.05.2011
1560 - zrušená registrace
-> Jarda:

Podle toho, co píšeš, šéf zjevně ví, že by mohl mít průser... Takže už jen z principu, nahlásit.
19:24:03
28.05.2011
včera se mi stala dost nepekna vec, ktera jsem myslel, ze se mi nikdy nestane :(

Pracuji podle pracovni smlouvy jako Konstrukter a jsem ve zkusebni dobe, reditel chtel pridržet hridel, bohuzel jsem se ji snazil drzet, ale on a kolega ji pustili a hridel mi zpusobila amutaci posledniho clanku prostředníčku pravé ruky a vazne poraneni na ukazovacku - tristiva zlomenina s nutnosti odebrani kosti z clanku prstu - pry by to dle doktora melo byt temer bez nasledku, ale mam strach, ze v nem nebudu uz mit cit nebo se to zhorsi :( - aby neodumrela tkan, kdyz byla dost znackla, kost mi vyjmul bokem a zasil to.... operace trvala hodinu a omdlela pri tom sestricka, tak to musela vzit vrchni.

Reditel se semnou chce vyrovnat a nechce abych to hlasil jako prac. uraz - tak se chci zeptat na co vse mam narok? dival jsem se, ze to resi vyhlaska 440/2001 a dle bodoveho ohodnoceni je to prevedeno na kc (x120kc) - 1.cast je boletne a 2. trvale nasledky.

Nevim, jestli se ty polozky scitaji, treba trvale nasledky - ztrata clanku prstu je 150b a porucha uchopovaci funkce 50b (tak celkem 200?)

Dekuji za odpovedi, doufam, ze jeste nekdy budu moct delat neco na aute :( Z te prace bych ted nejradeji odesel.

p.s. nebyl jsem ani proskolen o bezpecnosti prace a nic jsem nepodepsal a myslim, ze to bude prvni, co po me bude chtit podepsat... a tyky myslim, ze jsem to nemel ani delat jako konstrukter
upraveno 1x, naposled 28.05.2011 19:43:14

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

njn :( dekuji vsem co se snazili poradit

Zastavil:Jarda - zrušená registrace

Extreme Tyres