skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Okružní pila - mafl
iDawe: pekne sis pohral!
Tak s maflem spokojenost, maká výborně, nemám k němu výtku.. no a dnes opět trochu práce 

Tak dnes vyzkoušen, dělá se s ním dobře, ze zbytků co byly doma jsem zatím udělal toto pro prcka.. zejtra to snad dofrknu do finálnější podoby.. musím to domyslet 

-> VeTeV: dneska mám celej den volno.. tak přemejšlím, že bych ji rovnou využil a vyzkoušel.. mám tady dost dřeva na houpačku se skluzavkou pro prcka a tak se na to asi vrhnu
-> Fén: koukam kalsika - ja previnoval vzdy 125ky - vyuzivam je nejvice, a koupujeme jen protool...

-> iDawe: myslim, ze jsi spatne neudelal - dle me je to nejlepsi mafl v pomeru cena/vykon pro bezneho uzivatele...
Tak nakonec jsem po obavě zakoupil Narex.. ve finále se člověk potřeboval utvrdit, že je Narex pro hobby použití ta nejlepší volba.. Z mého pohledu.
-> Fén: Mě zase přímočará pila Bosh podřezává (vertikálni řez je šikmý) od novoty, taky už mi nesmí do ruky a byl jsem moc rád, že dřez nepropadl otvorem :)
-> P@nis: Měl jsem oboje. Teď používám Narex, ale už po výměně rotoru.
-> Fén: Kup narex, bosch.. :)
Napsal bych at mi ji teda pošleš, ale flexou moc často dřevo neřežu
Napsal bych at mi ji teda pošleš, ale flexou moc často dřevo neřežu

-> P@nis: Od Makity jsem měl flexu a už mi nesmí do domu.
-> Discovera: A někomu vydrží dlouho i boty za 100 a chválí si je : ))
Ovšem proč nevyužívat výhody, které jsou poskytovány jako věci odepisovat, nebo je dávat do nákladu, nakupovat pohonné hmoty bez DPH atd
Tady jde o to vyplatí se kupovat skoro za stejné peníze neznámou značku s bůh ví jakou kvalitou, servisem, nahr. díly.... anebo šáhnout po odzkoušené značce
štěstí přeje odvážným a třeba bude sloužit věrně:-)
Ovšem proč nevyužívat výhody, které jsou poskytovány jako věci odepisovat, nebo je dávat do nákladu, nakupovat pohonné hmoty bez DPH atd

Tady jde o to vyplatí se kupovat skoro za stejné peníze neznámou značku s bůh ví jakou kvalitou, servisem, nahr. díly.... anebo šáhnout po odzkoušené značce

štěstí přeje odvážným a třeba bude sloužit věrně:-)
-> P@nis: Víš ono to s tou značkou ani v profi řadě není nikterak zářivé. Když šáhnu po Protoolu (Profi řada Narexu), tak možná budu víc věřit, že vydrží déle než moje AKU příklepová Profi BOSCH vrtačka BSG www.bosch-pt.cz/boptocs2-
cz/.../index.htm a po 5 rokách sem doní vrazil víc než kdybch kupoval šroty za pár kaček. ANO je silná VELMI silná a už udělala hodně práce a to NENÍ dobouchaná a zasraná pač to mám pro sebe jako lepší mašinu místo šmejdů a už jsem musel cálovat za nový spouštěč 1100kč, nabíječku 1700Kč, repas dvou baterek každá za 1350kč (origo stojí 5600kč) ale to je spotřebák, takže s tím jsem počítal. No a teď bych mohl vyřešit vůli v uložení sklíčidla, pač už nejse spokojený s tím jak se vyklá. Vrtačka je dost používána ale není vytížená tak, jak by byla u soukromníka a to jsem do ní nalil těch 11500kč. Tím nechci říct, že BOSCH je na prd....pár dalších od něj mám a uvažují o aku flexe co mají v nabídce
jen chci říct, že už to není co bývalo...byla kvalitnější.
A jen tak pro zajímavost....mám flexu 125ku z LIDLu PARKSIDE a tu mám už přes tři roky a ta dostává zahul takový, že ta Boschka by se z toho už posrala! Flexa má FAG ložiska i ve víku převodovky, převodovka je kalená ocelová (po koupi jsem rozdělal čuměl..nechápal a poměřil šuplerou mezery v ozubení...po těch 3 rokách kuchl poměřil a opět čuměl. Mezera stejná na pohled bez opotřebení). Měla při koupi gumovou přívodní šňuru měkkou ne tu tvrdší a dodnes jak říkám šlape a jsem nadmíru spokojený. Prostě ne vše i hobby je špatné. A to mě tato značka opravdu šokovala. ALe taky vím, že né vše od nich je držák, ikdyž mám od nich už víc než jen flexu.
Tak to jen tak pro rýpnutí
Každý si koupí na co má

A jen tak pro zajímavost....mám flexu 125ku z LIDLu PARKSIDE a tu mám už přes tři roky a ta dostává zahul takový, že ta Boschka by se z toho už posrala! Flexa má FAG ložiska i ve víku převodovky, převodovka je kalená ocelová (po koupi jsem rozdělal čuměl..nechápal a poměřil šuplerou mezery v ozubení...po těch 3 rokách kuchl poměřil a opět čuměl. Mezera stejná na pohled bez opotřebení). Měla při koupi gumovou přívodní šňuru měkkou ne tu tvrdší a dodnes jak říkám šlape a jsem nadmíru spokojený. Prostě ne vše i hobby je špatné. A to mě tato značka opravdu šokovala. ALe taky vím, že né vše od nich je držák, ikdyž mám od nich už víc než jen flexu.
Tak to jen tak pro rýpnutí

Každý si koupí na co má
-> palinator: tak to snad ani nejde brát vážně..
-> VeTeV: mám 4 roky Alfu 180.. naprosto bez problému a spolehlivá.. Nedělá každej den, ale udělám s ní všechno..

-> VeTeV: mám 4 roky Alfu 180.. naprosto bez problému a spolehlivá.. Nedělá každej den, ale udělám s ní všechno..
AEG mycka, rok stara, posledni mesic sama od sebe otevre (odjisti) dvere pred dokoncenim programu. Po zaklapnuti program dojede. Nevite co by to mohlo byt? Nemuzu najit paragon, jinak bych ji reklamoval...
-> m8rinek 23.05.11 14:45:12:
U AEG myčky nám taky shořela elektronika.
-> iDawe 23.05.11 13:34:12:
Web zmiňovat ve výběrovým řízení na mafl. Je mi to k smíchu.
U AEG myčky nám taky shořela elektronika.
-> iDawe 23.05.11 13:34:12:
Web zmiňovat ve výběrovým řízení na mafl. Je mi to k smíchu.
-> Fén: já už na ot seru - vrtaček máme asi 5 - Narex (od 250w -1300w, což ti jen nafackuje :-)), Flexy máme komplet řadu Narex/protool 115-125-150-180-230, k tomu je tam nějaká šukačka BaD. mafl narex a horní frézka cosi jako Ferm - což stačí vzhledem k tobu, že sem to použil 3x :-) víc zatím netřeba, raději bych si koupil pořádné COčko a asi nějaký ivertor - přeci jenom KS 350ka moc skladná není 

-> VeTeV: Já se vracím k Metabu tak doufám, že i ta nešla s kvalitou dolů.
-> iDawe: tak to je dobrý, já v praze vím jen o narex/makita/bosh servisech 

-> VeTeV: v HK je přímo oficiální zastoupení přímo ve značkové prodejně Milwaukee.. předpokládám, že když tam byl teď i u předváděčky značek stánek s pomalovaným autem AEG, tak že nebude žádnej problém v budoucnu se servisem a díly..
víc jsem nezjišťoval..
víc jsem nezjišťoval..
-> iDawe: a jak je to se servisem, dílema apod? to je por mě pořád strašně silné pro narex - loni jsem dostal od známého takovou drsnosrtsou příklepovku, že nějak nemaká a nejede... rozeberu jí, vypadne kýbl prachu (dělá montáže žaluzií a stínící techniky), zkoušim vynutí vypínač apod... a koukám, že tma jsou jakási ložiska, co jsou tka zasraná, že se přidírají a nejede to - vemu ložžiska, zajdu do prodejny narexu, druhý den si jdu pro dvě ložiska za 300, veměním a vrtačka jede jak nová... kupní cena byla skoro 6tis... to že to skoro nepoužiju je věc druhá, ale mít 1100W příklep s držením konstatních otáček bez oghledu na zatížení, se za 300 docela hodí :-)
to samé u flexy s vypínačem apod... vím co bylo za problém sehnat občas i posranej uhlík :-)
to samé u flexy s vypínačem apod... vím co bylo za problém sehnat občas i posranej uhlík :-)
-> Fén: jak říkám, za mě škoda peněz :-)
-> P@nis: Já si myslím, že se AEG stejně jako třeba Milwaukee tolik nespecializuje na náš trh a třeba ani tolik ne na EU.. Ale třeba to jede víc v americe a pod.. Tam třeba Narex, Makita atd nefrčí vůbec.. Je to třeba jenom doměnka.. Taky to může bejt blbost..
-> VeTeV: Od Protoolu mám už několik roků přímou brusku a stále drží.
-> iDawe: Já vím na firmu se kupuje jinak bez daně a s odpisy : )
Makita, bosh... dělá taky vyšší řady a mají zkušenosti z minulých řad a vidí co se kazí co je třeba zlepšit, ale jak se zlepšit, když si moje málo kdo koupí a nemám žadnou kritiku či chválu? málo prodám, málo náhradních dílu, malý obrat, malý vývoj, malé zlepšení a konkurence utíka:-)
Šmejd to nebude, ale rols taky ne : )
Makita, bosh... dělá taky vyšší řady a mají zkušenosti z minulých řad a vidí co se kazí co je třeba zlepšit, ale jak se zlepšit, když si moje málo kdo koupí a nemám žadnou kritiku či chválu? málo prodám, málo náhradních dílu, malý obrat, malý vývoj, malé zlepšení a konkurence utíka:-)
Šmejd to nebude, ale rols taky ne : )
-> P@nis: jenom.. Narex je hobby.. nemá s profi nic společnýho.. Makita, je taky hobby.. teda alespoň v mým cenovým rozsahu.. AEG i kdyby bylo jen hobby, pořád jsem ve stejný cenový a určitě není horší než Narex či Makita v týhle ceně.. Dnes jsem držel Milwaukee mafla, je to profi značka, výborně padla do ruky, manipulace skvělá.. kolik truhlářů/dřevačů si ji koupí ??? hodně málo.. Je to drahý a není to tak známý.. Tak šáhnou po Narexu nebo Makitě atd ? Proč ne.. ale bez žádný zkušenosti bych určitě nehanil značku.
Edit, prostě vyzkouším a myslím že budu spokojenej
Edit, prostě vyzkouším a myslím že budu spokojenej

-> spartra: Na koleji v bunce jsme 4 dřevaři a po zmínce AEG se zmínili o myčce, pračce a pistoli :- ))
Proč to lidi neznaj? protože to není dobré, když je něco dobré udělá si to jméno samo. Byl jsem na posledních 3 veletrzích a AEG jsme teda nezaregistroval, zato např. u Boshe bylo plno. 6 let od vyučení stolařem a o tehle značce jsem neslyšel, to taky něco vypovídá.
Na stránkách se podívej komu všemu dodává makita.. a po Wood-tecu ti povím jakou mi dají cenu pro firmu a ještě bez daně
Další věc pro makitu je, že ji někdo kopíruje. Kopíroval by někdo šmejd?
A v neposlední řadě prohlášení:
Makita, spol. s r.o. nedodává žádnému prodejci, který by měl pouze
internetový prodej. Všichni naši autorizovaní prodejci poskytují své
profesionální služby vždy v kamenných obchodech, kde vás podrobně seznámí
s funkcí a doporučenou údržbou každého prodaného stroje.
Proč to lidi neznaj? protože to není dobré, když je něco dobré udělá si to jméno samo. Byl jsem na posledních 3 veletrzích a AEG jsme teda nezaregistroval, zato např. u Boshe bylo plno. 6 let od vyučení stolařem a o tehle značce jsem neslyšel, to taky něco vypovídá.
Na stránkách se podívej komu všemu dodává makita.. a po Wood-tecu ti povím jakou mi dají cenu pro firmu a ještě bez daně

Další věc pro makitu je, že ji někdo kopíruje. Kopíroval by někdo šmejd?

A v neposlední řadě prohlášení:
Makita, spol. s r.o. nedodává žádnému prodejci, který by měl pouze
internetový prodej. Všichni naši autorizovaní prodejci poskytují své
profesionální služby vždy v kamenných obchodech, kde vás podrobně seznámí
s funkcí a doporučenou údržbou každého prodaného stroje.
-> iDawe: Než na stůl bych koukal co je uvnitř, a to že makita tak narex je prověřená kvalitní značka je fakt, kdežto AEG se "samozvaně" prohlásilo za profi nářadi a když se podívam na tu jejich pokos. pilu /hoblík tak to není snad ani hobby.
K otáčkám a zubům: je dána nějaka optimální řezná rychlost m/s (otačky, obvod kotouče) takže víc otáček a víc zubů nemusí znamenat lépe ba naopak.. pak je taky posuv na zub čim mín zubů tím můžeš jet rychlejí, ale povrch je hrubší, čím víc zubů tím pojedeš pomaleji, je menší zubová mezera takže se bude víc "dusit" jelikož nebude stačit odvádět piliny a bude větší tření zato bude hladší řez (u OSB bude pořad stejný :-) Pak také záleži na typu zubu... prodejce by mohl vědět :- ))
K otáčkám a zubům: je dána nějaka optimální řezná rychlost m/s (otačky, obvod kotouče) takže víc otáček a víc zubů nemusí znamenat lépe ba naopak.. pak je taky posuv na zub čim mín zubů tím můžeš jet rychlejí, ale povrch je hrubší, čím víc zubů tím pojedeš pomaleji, je menší zubová mezera takže se bude víc "dusit" jelikož nebude stačit odvádět piliny a bude větší tření zato bude hladší řez (u OSB bude pořad stejný :-) Pak také záleži na typu zubu... prodejce by mohl vědět :- ))
-> VeTeV: -> P@nis: www.aeg-powertools.cz/abo
ut-aeg takže ono to tak neznámý není, českej člověk neví, nezná, proto to odsuzuje.
AEG se tolik neprodává to ano, protože to lidi neznaj, v podstatě to platí i u zahradní techniky Hitachi(koupilo tanaku, špičkovej výrobce japosnký zahradní techniky).
-> Čokin: tak nevím na co narážíš epk 16 d 3 290,- ks55c 3 225,- kč s dph
-> P@nis: pěknej odkaz na oficiální stránky, stejně drahou makitu neseženeš z oficiálního dovozu, bude to dovoz mimo, pokud nemaj vlastní servis seš v prdeli
taky neberem makitu z čeký distribuce, servis je zajištěnej, přesto nemůžem kokurovat někdy cenám na internetu, kde maj prodejní cenu pod naší nákupní cenou 
AEG se tolik neprodává to ano, protože to lidi neznaj, v podstatě to platí i u zahradní techniky Hitachi(koupilo tanaku, špičkovej výrobce japosnký zahradní techniky).
-> Čokin: tak nevím na co narážíš epk 16 d 3 290,- ks55c 3 225,- kč s dph
-> P@nis: pěknej odkaz na oficiální stránky, stejně drahou makitu neseženeš z oficiálního dovozu, bude to dovoz mimo, pokud nemaj vlastní servis seš v prdeli

-> m8rinek: Myčka je doma BEKO a musíme ji pochválit.. parádní 

-> P@nis: makita mě překvapila, že má plechovej stůl.. to je takový levný řešení.. Narex má slitinu stejně jako AEG.. což se mi líbilo.. ale Narex je relativně slabej.. AEG má 1200W a váhu 3,7kg.. chtěl jsem něco lehčího.. Makita 4,2 a Narex 3,4kg.. AEG kabela na přenášení bonus.. nevím jestli k dobru či ne, ale Narex 4700ot. AEG 6100ot... Narex 12zubů.. AEG 24zubů.. Narex 0-45° AEG 0-50°.. atd.. Proto tohle rozhodnutí.. Makita není o nic moc jinde než Narex.. jenom je Makita těžší.. lepší parametrama v ničem snad.. Srovnávám Makita 5603R.. Co kterej stroj vydrží srovnání nemám a nikdy mít nebudu.. Stejně tak jak moc jsou kvalitně postavený..
-> iDawe: kdyby jsi si raděj koupil od AEG myčku...
-> iDawe: Hnůj to nebude, ale je na úvahu jestli cena nehraje až moc velkou roli. Pak můžeš poreferovat jak řeže 

-> P@nis: je sice hezký, že makita jich má tolik, ale mě to nic neřeší.. AEG se posouvá samo do profi zařazení a tak nepředpokládám, že to bude hnůj.. za svým rozhodnutím si stojím.. pokud mě zklame AEG, což nepředpokládám, tak půjdu do Narexu.
Tím to pro mě v tuhle chvíli končí a mám vybráno.
Tím to pro mě v tuhle chvíli končí a mám vybráno.

-> iDawe: Koukni kolik mají druhu nářadí v jednotlivé kategorii v aktuální nabídce na webu značka co má 1 pokosovou pilu (historickou), 1 hoblík, (seznam.cz mi najde 2 druhy maflu) atd... proti nabídce a dlouholeté tradici makita či narex.... myslíš že jsou ty značky na stejné urovni, když vezmu v ohled, že AEG bez slevy chce ty samé peníze co makita?
Příklad výběru pily:
www.aeg-powertools.cz/pro duct/.../ps-305-dg-ps305dg
www.makita.cz/katalog/... /8
Pokud ušetřit, tak vzít narex, od tohodle bych rychle utíkal.
Příklad výběru pily:
www.aeg-powertools.cz/pro duct/.../ps-305-dg-ps305dg
www.makita.cz/katalog/... /8
Pokud ušetřit, tak vzít narex, od tohodle bych rychle utíkal.
-> P@nis: -> aceboss: vyzkoušíme, uvidíme.. věřím že to nebude nic špatnýho.. je to klasicky značka, která se v běžným krámu neprodává.. tím to taky může bejt, že ji moc lidí nezná.. ale web mají pěknej.. tak to třeba něco umí
www.aeg-powertools.cz/

-> aceboss: Plně svámi souhlasím pane
Zastávám heslo, že nejsem tak bohatý abych kupoval levnější a neodzkoušené věci

Zastávám heslo, že nejsem tak bohatý abych kupoval levnější a neodzkoušené věci

-> VeTeV: Souhlasím, neznámá firma bez reputace v dřevo oboru a ještě drahá
Za 8 let jsem neslyšel o tehle značce, natož aby ji někdo chválil, jen jestli to není pro fajnšmekry s heslem, když chceš poznat co je to dřina kup si kolo ukrajina
Za 8 let jsem neslyšel o tehle značce, natož aby ji někdo chválil, jen jestli to není pro fajnšmekry s heslem, když chceš poznat co je to dřina kup si kolo ukrajina

Za mě jednoznačně Narex mafla máme asi šestým rokem sice se nepouživá každý den, ale nemám žádné výhrady. Co se týče brusek od Narexu máme jich ve firmě asi 14 jak uhlové tak přímě od velkých až po malé. Každý den se použivají a řeší se jen uhlíky případně rotor či ložiska, ale vzhledem k odvedené práci běžné opotřebení.Co se týče značek Makita či Bosch tak vždy jejich životnost byla nižší.

-> spartra: slušný.. tak vím kde to budu kupovat a komu pak vynadám
.. dobrý.. takže se těším 

-> iDawe: to je stejná firma jako vyrábí pračky apod? jsem zvědav, ale asi bych do toho nešel - jak je to třeba se servicsem, dílema?
-> iDawe: už vím došla nám objendávka
bohužel prodejnu nevedem.

-> spartra: tak zejtra bude zřejmě doma AEG KS 55 C... půjdu jiným směrem asi než hromada dalších uživatelů, ale říkám si to nemůže bejt špatný.. navíc vybavený za ty peníze.. už to mám domluvený zatím přes telefon ale je to rozhodnuto.
Tak jsem zklamanej, nemohl jsem vyzkoušet v ruce AEG 55.. ale za to jsem měl možnost vyzkoušet Milwaukee CS 55.. ta byla v ruce super, škoda jen tý ceny..
Ale to AEG možná vyzkouším brzo.. pokud to bude zajímavý tak se snad i vydal směrem k aeg.. za cenu 3220,- .. běžně těsně pod 5t je to zajímavý
Ale to AEG možná vyzkouším brzo.. pokud to bude zajímavý tak se snad i vydal směrem k aeg.. za cenu 3220,- .. běžně těsně pod 5t je to zajímavý
-> Fén: za mě je rozfíl v tom, že protool flexy jsem odrovnal 3x rychlejc než narex 

Rozdíl mezi Protool a Narex by měl být jako u modrého a zeleného Bosche.
Pokud se nepletu tak pro-tool je narex pro zahranici v jinem designu.
Doma máme již třetí rok viz odkaz:
www.extrastore.cz/index.p hp?cat=0&...
A šlape bez problémů, je k tomu dodělávaná vodící lišta přikoupen nějaký ten kotouč, a samozřejmě i dodělaný stoleček pro uchycení, vznikne klasická pila, zatím bez problémů zvládnul zatím vše.
Co se týče Protool máme v práci, tak nějak taky se dá na to domácí řezání, pak je tam něco od Festool, ale to je na jiné cenové relaci a hlavně to asi nevyužiješ je to takzvaná ponorná pila pro nařezávání, Narex jsem v ruce nikdy neměl, nemohu posoudit, ale řezat s tím určitě půjde.
Kup co se ti bude zamlouvat, prakticky dneska jde vše vrátit do druhého dne, a je po problému, většinou okamžitě vrátí peníze na prodejně, toť můj názor s kterým však nemusíš souhlasit .
www.extrastore.cz/index.p hp?cat=0&...
A šlape bez problémů, je k tomu dodělávaná vodící lišta přikoupen nějaký ten kotouč, a samozřejmě i dodělaný stoleček pro uchycení, vznikne klasická pila, zatím bez problémů zvládnul zatím vše.
Co se týče Protool máme v práci, tak nějak taky se dá na to domácí řezání, pak je tam něco od Festool, ale to je na jiné cenové relaci a hlavně to asi nevyužiješ je to takzvaná ponorná pila pro nařezávání, Narex jsem v ruce nikdy neměl, nemohu posoudit, ale řezat s tím určitě půjde.
Kup co se ti bude zamlouvat, prakticky dneska jde vše vrátit do druhého dne, a je po problému, většinou okamžitě vrátí peníze na prodejně, toť můj názor s kterým však nemusíš souhlasit .
-> P@nis: V klidu, nehádám se, věřím Ti. Nestavím ze dřeva, takže nepotřebuji veletrh.
-> Hurdis: Tak o maflech už jsem psal níže. Pro tebe jinak teda 18. - 21. 10. 2011 je Wood-tec a tam si budeš moct sám porovnat tyhle značky a pochopíš kdo z nich je dál.