Berete si na svý miláčky půjčky?

prohledat
204 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 16.05.2011 do 18.05.2011, založil/a Karel.

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Asi jste nepochopili o čem v tématu šlo,respektive mělo jít:o/

Zastavil:Karel.

řadit dle data
11:21:27
18.05.2011
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Matthes, záškodník z TechWebu 18.05.11 11:06:10: 3
11:18:17
18.05.2011
VeTeV
-> Nwkt: tak průměrnej je kolik ? 25 hrubého - tj. cca 18 cisteho mesicne? No pocitej ze horko tezko das 5tis mesicne stranou - takže 5x12 je 60 tis za rok - nebo-li za 20 let mas tak 1,2 milionu - no za to se neco maleho da postavit, ale musis mit take pozemek a nevim jak u Vas, ale ten je dneska drazsi nez ten barak a to nevim jak udelat 3

a jestli u Vas stoji obyvatelnej barak takhle malo, tak cumim - tady je za 2-2,5 mice hujda, kdesi x km za prahou - a tam dalsi melou utopis... tva matika me unika
upraveno 1x, naposled 18.05.2011 11:20:57
11:06:10
18.05.2011
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Tuner#2: Tak on kazdej je trochu zavistivej, pochybuju ze ne. Nekdo zavidi stylem soused ma kozu, ja chci taky kozu nebo radsi dve. No a Cesi zavidi vetsinou tak, ze soused ma kozu, at mu chcipne, to budu mit radost 5
11:00:25
18.05.2011
-> Nwkt 18.05.11 10:53:26: JJ proto tvrdím, že to je náš národní sport a tady to tím taky pěkně smrdí ač zas Ti co to dělaj tvrdí že néééé 47
10:57:09
18.05.2011
-> Nwkt: Jedna lepsi pastika nez druha 3
10:56:04
18.05.2011
Nwkt
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Má Fkovou Astru 1,6 v kombíku polepenou tuzing samolepkama 3
10:55:05
18.05.2011
-> Nwkt: Tak to na tom musi bejt soused hodne spatne kdyz ti zavidi takovou hajtru 3
10:53:26
18.05.2011
Nwkt
-> U-Geen: Sranda musí bejt ne 3 Nechceš tady udělat nějakou funkci na online vlepování facek a podobně? 3

-> Tuner#2: Závist vypadá jinak. Od doby co mam Toledo mi soused neodpoví ani na pozdrav 3

-> Syny 18.05.11 00:32:49: Z průměrnýho platu za 20 let našetříš na barák novej

-> Syny 18.05.11 01:06:01: Já si teda Vánoce představuju tak že jsem se zbytkem rodiny nebo mladou a víc k životu nepotřebuju. To že si dáme nějaký dárky beru jako doplněk k tomu. Když někdo má nutkání kupovat dárky za desetitisíce jenom aby dal víc než druhej a udělal "radost" aniž na to má je podle mě nezodpovědnost.
01:15:30
18.05.2011
palinator
-> Tuner#2:

52 Kde chceš Unterschrift?

-> Syny:

Pakliže půjčku bez problému splatíš, to znamená, že příjem je dostatečný na to, aby se nechala udělat dostatečná finanční rezerva dopředu a nemusíš věci řešit půjčkou. Podívej se třeba na Provident, o kolik ty jejich slavný fofrpůjčky přeplatíš. Je to o uvažování každýho. Hloupost je kvůli půjčce na 20000 Kč o dalších 15000 přijít, to se na mě nezlob. S tím souvisí uvažování každýho nad tím, jak silnej buffer si udělá. Ten, kdo si půjčku vůbec může dovolit, zase tak z ruky do huby nežije.
upraveno 1x, naposled 18.05.2011 01:17:37
01:10:53
18.05.2011
palinator
-> Syny:

Ano, je to jeho věc a v tom případě se o tom nemusíme bavit, ale můj názor je ten, že je to magor, pokud přistoupí na to, že po Vánocích bude třeba půl roku splácet jen ty úroky z půjčky. A pokud si někdo nenechává peněžní buffer a všechno projebavá z ruky do huby, takže potřebuje řešit půjčky na každou kravinu, co se pokazí, to je taky jeho blbost. A snad takovejch případů, kdy fakt rodina nevyžije, tolik není - půjčka jim nic nevyřeší, vše jen odloží a zhorší.
01:08:22
18.05.2011
-> Syny 18.05.11 00:56:29: Díky za odpověď. Myslel jsem si to, že myslíš mě, ale nechtěl jsem aby zas někdo napsal, že jsem vztahovačnej. Konečně jsi to přiznal veřejně...

Ano člověk co si půjčí na dárky byť je to třeba hračka je u mě debil bez logického myšlení... Radost jde na Vánoce rozdat i jinak a dárek je nejlepší od srdce a třeba vyrobený. Budeš se divit, ale můj nejhezčí dárek v dětství byli garáže od dědy vyrobené ze zbytků sololitu, drátu a dřeva... Tak a teď už fakt končím s OT. Dobrou noc.
upraveno 1x, naposled 18.05.2011 01:12:24
01:07:12
18.05.2011
Syny
-> palinator 18.05.11 01:00:09: A vis proc treba nemohl na ty Vancoe usetrit? Muze se stat ze mas necekany vydaj a musis penize vydat jinam a pak na Vanoce treba uz nezbyva, pritom ale zaroven vis, ze pujcku bez problemu splatis... Pak nevim proc bys byl debil bez mozku...
upraveno 1x, naposled 18.05.2011 01:08:11
01:06:01
18.05.2011
Syny
-> palinator: No co kdo preplati to uz je docela jeho vec ne? A pokud vi, ze si to muze dovolit a splati to treba behem pul roku, tak je debil bez mozku? Tak to jo :)

A jasne ze se daj udelat Vanoce levne, taky se nemusi delat zadny treba... Ale taky chapu, ze nekdo chce nekomu udelat proste radost, nebo si do spolecne domacnosti jakoze k Vanocum neco koupi a proste si na to pujci... Co bys treba udelal v situaci, kdy te z vejplaty meicne zbytde tak 1000-2000Kc a doma te odejde lednicka s prackou zaroven? A neni to situace nerealna - zrovna v podobnej ted sme :) Nastesti neco stranou je, ale ne kazdy to tak ma treba, zejo...
upraveno 1x, naposled 18.05.2011 01:09:03
01:00:09
18.05.2011
palinator
-> Syny:

Stojím za -> Tuner#2: , protože to půjčkou přeplatíš, navíc pěkný Vánoce v pohodě uděláš i bez drahejch dárků.

Doplnění: Pokud má někdo hluboko do kapsy, že není schopen dopředu ušetřit nějaké peníze na Vánoce, tak zaplacení úroků z půjčky mu zaberou pěkných několik měsíců rezerv z vejplaty, pakliže se pohybujeme u úroků 30-60%!
upraveno 1x, naposled 18.05.2011 01:05:26
00:56:29
18.05.2011
Syny
-> Tuner#2: Nechtel jsem tady virit vody, ale kdyz uz je to tak, tak te odpovim... To co jsi napsal o lidech co si vezmou pujcku na Vanoce, to bylo docela dost omezeny :) Zaprve, zalezi co taky k Vanocum kupujou, ze? A za druhe i kdyby to byly picoviny, tak pokud si nekdo zodpovedne propocte, ze pujcku bez problemu zplati a chce treba jen detem necim udelat radost, tak je debil bez mozku? Bohuzel na me tak zapusobil v tu chvili akorat tak autor toho vyroku - sorry 4

Jeste tedy zduraznim, ze ani ja a ani nikdo z blizkych si na Vanoce nic nepujcil, ale dokazpu pochopit, ze si nekdo pujci aby detem nebo pritelkyni udelal radost. A kdyz bych vedel, ze si pucim treba onech 13000Kc (a nemel si je kde jinde pujcit nez od banky) a ze je i s uroky bez problemu splatim, tak nevidim jeden jedinej duvod, proc bych byl debilem bez mozku teda - fakt ne 4
upraveno 2x, naposled 18.05.2011 01:02:26
00:51:14
18.05.2011
-> Syny 18.05.11 00:44:13: Pár lidí? To jsi toho ještě moc nepoznal, řekl bych, že v této republice je to národní sport 8 bohužel...

-> Syny 18.05.11 00:32:49: Neodpověděl jsi mě na otázku konkrétného jména kdo je tady debil bez mozku. Neboj, stihl jsem ten Tvůj výlev přečíst než jsi to opět zeditoval... příště raději budu citovat aby to bylo jasně vidět co píšeš... a co se týče Tomáše tak tuším, leč ze strany druhých co nemají ani ponětí mě to prostě jako závist přijde už tím stylem jak reagujou. Ale už mlčím, nechci se s nikým rozhádat, jem rád, že Jiřina přišel na sraz po x letech 1
upraveno 1x, naposled 18.05.2011 00:51:48
00:51:05
18.05.2011
palinator
-> Syny:

Pokud někdo závidí sousedovu novou fábii komby f metle na hlínách f hátépé, tak na to krást nemusel, ale u mnoha majitelů dražších vozů v cenové kategorii Audin Q7 apod., tak tam se šmelka nechá předpokládat, pakliže nejde o vyloženého workholika nebo dobře umístěného manažera.4
00:44:13
18.05.2011
Syny
-> palinator: Bylo to mysleno tak, ze znam par lidi co nemuze vydejchat, kdyz se nekdo ma lip nez oni a ten kdo se lip ma, tak je automaticky zlodej co si na to nakrad nebo podvodnik, protoze prece kdyz na to nemaj oni, tak na to nemuze mit ani nikdo jiny... Takhle to bylo mysleno... 4
00:39:15
18.05.2011
palinator
-> Syny:

Řekl bych, že závist a utroušení poznámky, že někdo na něco nakrad, je docela rozdíl. To, že o někom řeknu, že je podvodník neznamená, že mu závidím.
00:32:49
18.05.2011
Syny
-> Tuner#2 18.05.11 00:02:02: Je v tom to, ze sice muze mit kazdy svuj nazor, ale taky by mel objektivne posoudit vsechny moznosti, nez zacne neco zasadne odsuzovat. To ze ma nekdo zrovna kliku, ze mu tedy barak s autem spadnou do klina (za jakych okolnosti neni podstatny) a ma jisty zdroj prijmu (jaky, taky neni podstatny), ze nemusel do ted sahnout na praci. To je jeho velky plus v tomhle, ale ne kazdy to tak ma a i ten co to tak ma a najednou zdroj prijmu vyschne a bude muset makat ruco a nebude to stacit na nejaou treba zasadni opravu, tak pak si povime jestli radeji veme pujcku a opravi to hned a nebo si pocka 10-20 let, nez si na to nasetri z penez co si usetri z vejplaty. Nidke nepadlo, ze pujcky jsou bezpecny, to vubec. Ale nekdy jsou dost nutny. A v pripade, ze by clovek rad treba zrovna bydlel, kdyz uz jetady o tom rec, tak radsi budu bydlet hned od ukonceni skoly s tim, ze se uvazu na XY let a hotl kus preplatim. Nez byt do 50ti u rodicu a potom slavnostne si zacit stavet barak a uzit si ho o tech XYlet min a to jeste za predpokaldu, ze mi pri stavbe neklepne pepka treba...

A k tomu boji za hodnoceni aut - to uz tenkrat jsem byl obvinovan z toho ze hrozne zavidim, kdyz jsem zkritizoval naky otuzidlo nebo si dovolil kritickou poznamku k nejake "virt modle"... Je to tady asi nejaky druh sportu... Kdo ma vlastni nazor, tak proste vsem ostatnim zavidi i za cenu, ze treba neni ani co :)

Pokud nekdo vidi zavist ve vsech pripadech, kdy nekdo hodnoti nekoho kdo ma neco "vic" nebo "lepsiho" (zamerne je to v uvozovkach, protoze myslim, ze zrovna Tomasovo sitauce zavidenihodna neni, pokud o ni alespon neco malo vis nebo tusis), tak tu bude bud tim, ze ma velkej mindrak on sam a nebo ze on sam je clovek co porad nekomu neco zavidi a tak soudi podle sebe i ostatni... 4 Pochybuju ze tady Jirik nekomu neco zavidi a ver, ze fakt bych si tady z nikym nevymenil misto ani nahodou :)
upraveno 8x, naposled 18.05.2011 00:48:31
00:04:36
18.05.2011
-> Karel. 16.05.11 16:22:44: Jinak sorry za OT nechal jsem se jako ostatní strhnout diskuzí, ale jak už jsem psal půjčka na věc co poměrně rychle mění svou hodnotu směrem k nule je dle mě nesmysl a to počínaje dárkama na vánoce, přes elektroniku, dovolenou a třeba novým autem konče...
00:02:02
18.05.2011
-> Syny 17.05.11 23:52:41: Klidně buď konkrétní 4 a co se týče té závisti, tak já v tom nic jiného nevidím. Zrovna Ty jsi tady kdysi bojoval za to, že komentovat a hodnotit auta můžou i Ti co nic nemají a nebo nikdy neupravili, protože svůj názor na to může mít každý, tak nevím co tady startujete na Tomaše, že si ještě nic nevydělal... Taky to nic nemění na jeho názoru. Pokud je za tím něco jiného než v tom vidím já a nejen já, tak mě to tady napiš na plnou hubu a ne zas v dojsmyslech a hádankách...
23:52:41
17.05.2011
Syny
-> Tuner#2 17.05.11 17:29:33: Ano zavist, to tady dlouho nebylo. Zavidim mu a taky zavidim tobe a vlastne vsem 3 Jinak souhlas se zavistivym Jirikem - vic asi netreba dodavat :) Snad jen jednu vec - nikdy v zivote jsem nemel pocit, ze bych nekomu neco zavidel. Mozna to je vychovou a spokojenosti s tim, ze si zivot hezky maluju podle sebe a ze to co dokazu, tak za to vdecim jen sam sobe a pripadne blizkym. Dokonce jsem jeden z tech co kazdyho bohatsiho a v lepsim aute nez mam sam nepovazuje za zlodeje a nekoho kdo to bud dostal nebo si na to nakrad. Lidi co nekomu porad neco zavidi jsou dle me ubozaci a nikdy nebudou stastny a spokojeny s tim co maji. A to fakt diky, ne :) Ale jak je znamo "kazdy soudi podle sebe" :)
upraveno 3x, naposled 18.05.2011 00:11:36
22:55:49
17.05.2011
haso
-> U-Geen: 3
22:34:24
17.05.2011
U-Geen
-> Hurdis: jj a bejt to v hospode, tak uz se perou
22:33:14
17.05.2011
Hurdis
Tohle téma se koukám povedlo. Od začátku do konce. Všichni o všem, každý jinak a větší část z cesty. Fajn.
22:30:31
17.05.2011
-> Matthes, záškodník z TechWebu 17.05.11 22:25:38: Cihla ano, ale ne ta dnešní ve formě Porothermu a nebo Heluzu tam je spousta nectností viz. min. příspěvek 4
22:25:38
17.05.2011
-> Tuner#2: Nojo. Jako osobne se mi taky libi spis cihla. Na druhou stranu mam obavu, ze tohle nikdy resit nebudu, ikdyz me stavbarina bavi :(
22:05:17
17.05.2011
Sita
ja jsem za 3M koupil stoletej barak (se 3ma hektarama), k tomu pujcka v praci 0.5M na cement a neudelal bych to dneska jinak... Prachy se sezenou vzdycky... Bracha se drzel pri zemi, postavil novej barak v satelitu a dneska je zklamanej... Malo soukromi, malo mista, sterilita. Navic je potreba si uvedomit, ze novostavba neni novostavba naporad...

Takze ja rikam: chce to poradne roztocit, dluhy vam nikdo nikdy nesebere 3. V tyhle dobe je to rozhodne lepsi nez setrit nekde na terminakach jak pise nwkt...
upraveno 1x, naposled 17.05.2011 22:05:37
21:53:22
17.05.2011
-> palinator 17.05.11 18:49:15: JJ to je taky perla... 4

-> Matthes, záškodník z TechWebu 17.05.11 18:53:28: Finančně vychází v podstatě všechny zdiva +/- na stejnou, dneska se každý snaží, na celý barák jsou 40 - 50% slevy a cihly dokonce stojí méně pokud bys použil jen celé. Jenže musíš tam mít půlky a doplňky (což u Ytongu odpadá, protože si vše nařažeš pilou) a tak ve finále jsi jak říkám na stejné ceně. Navíc dnešní "cihla" je dle mě nesmysl, je silná po obvodu a dibrý izolant je to jen přes ty komůrky, ale že ten tlustej obvod je krásnej tepelnej most to nikdo neřeší. Stejně tak se do toho blbě dělá instalace a když vyfrézuješ drážku, tak vlastně to pevné silné okolo zmizne a ztratí to pevnost nehledě na to, že pak krabicema dovnitř regulerně fouká. Proto je nutné to zateplovat.

-> Jirik_Tuňák 17.05.11 19:02:22: Proč by do toho nemohl "kecat"? Na půjčky jsem měl jasný názor už za mlada a to to tehdy nejelo tak jako dnes... To je přesně jako tady propírané téma, nemáš tuning auto 1a, nemůžeš hodnotit moje tuning auto. Syny a další zde bojovali za to, že to je blbost a taky že je, takže i když Tomáš ještě nedělá, je dobbře že ví co chce.

Co se týče mě, tak když dojde, tak je v plánu si vzít hypo ze stavebka to je jasné a rozhodně se tím netajím ale naopak nevidím důvod proč to psát na virt - vzal jsem si půjčku...

Já mám postaveno za týden, snad nebudou reklamace 3 alle vím co myslíš, je jasné, že postavit Ytong na podzim, než je krov, tak do toho naprší a v únoru to zavřít omítkama jak zevnitř, tak venku nejlépe + plystyren je total na ho*no... To bez debat.

Vím kolik utratili známí za rekonstrukce a jak mnohdy rekonstrukce skončí.
19:25:32
17.05.2011
Mr_Kubas
-> Jirik_Tuňák: Co se týká těch řadovej domků, tak to je kapitola sama pro sebe, ale nesrovnával bych to se stavbou svépomocí (na každou práci si seženeš individuálně soukromníky). Stavba na klíč je sama o sobě rychlostavba a jsou schopní do dvou třech měsíců postavit barák, do kterýho se můžeš hned nastěhovat, ale podle toho máš pak tu kvalitu.. Já osobně bych nad něčím takovým neuvažoval ani kdybych na to ty peníze měl.. Co rodiče staví, tak bylo odhadnuto na 4.500.000,- při stavbě na klíč a staví to svépomocí a jsou na necelém 1.500.000,- a už tam bydlí. Samo tam ještě nějaké investice budou ale nepřesáhnou dvě mega. Takže za mě má novostavba skoro jen samé pro... Ale zase je blbost strhnout kvůli tomu barák, kterej je relativně rekonstruovatelnej...

Je to prostě o každýho jednotlivce prioritách, co kde a jak postaví, nedá se to dle mě říct obecně, že novostavba nebo rekonstrukce je blbost...
upraveno 2x, naposled 17.05.2011 19:27:40
19:21:52
17.05.2011
Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> Nwkt: To jsem nenapsal. Psal jsem důvody, proč si je lidi berou, to je rozdíl. Řeš si to s ostatníma, já jsem už napsal svoje.
19:08:02
17.05.2011
Nwkt
-> Jirik_Tuňák: Já ti něco vnucuju? To je pouze muj názor na půjčky a že je absolutně protichůdnej tvýmu je vnucování? To můžu taky napsat, že mi tady vnucuješ jak jsou půjčky super hyper výhodný 4
19:02:22
17.05.2011
-> Tuner#2: Ty máš fakt v hlavě čalamádu.1 Tady nikdo nikomu nezávidí, ale jde o Tomášovo blbý hemzy ve spojení s tím, že nemusel pomálu ještě hrábnout na práci a už dělá závěry co by jak dělal a nedělal. O to hlavně jde. Kecat může až bude stát na vlastních. Vy si na nic půjčovat nechcete, tak si nepučujte, ale nevnucujte ostatním názor, že jsou sebevrazi a blbci. Ať se každej posere, je to každého věc.

Až vyschne pramen, tak po ní možná taky sáhneš, ale počítám že v tichosti, abys nemusel otevřeně přejít k ostatním blbcům.

Co se týká Ytongu, tak jasný. Je to přesnější, modernější, líp se s tím pracuje, máš menší riziko, že se ti budou rozbíhat zdi, jako tomu je u paneláků a starejch cihláků. U novýho taháš všechno zčerstva, takže nemusíš vykopávat nic starýho apod. Když stavíš svépomocí, dejme tomu, viděl jsi ale někdy, jak se dělají a jak rychle vyrostou řadový domky a co se na nich pak řeší reklamací?

Na jednu stranu zase meleš kraviny ty, protože to bereš v podstatě tak, že starej barák v solidním stavu je lepší shrnout buldozerem a postavit na jeho místě novej, což je taky kravina. Ono se rekonstrukcí starýho můžeš dostat pořád níž, než stavbou novýho. Ono to chce taky propočítat. Pak hraje roli samozřejmě i lokalita a materiál ze kterýho je dům udělanej + zda se zásahy vyplatí. U nás bohudík poctivá pálená cihla všude.
upraveno 1x, naposled 17.05.2011 19:03:37
18:53:28
17.05.2011
-> Tuner#2: Mas spocitany jak to vychazi financne Ytong proti cihlam Porotherm? Me osobne by se taky cihly libily vic, ale na druhou stranu se nedivam na Ytong nejak spatne. My mame nektery zdi ze starejch tvarnic a taky to jde...
18:52:08
17.05.2011
palinator
-> Matthes, záškodník z TechWebu:

Kdyby to lidi nedělali, tak to nenabízej.4
18:50:32
17.05.2011
-> palinator 17.05.11 18:49:15: Tak to udela fakt idiot 3 3 3 Ale jsou taci lide.
18:49:15
17.05.2011
palinator
-> Tuner#2:

Ještě lepší jsou půjčky na dovolený.4
17:43:24
17.05.2011
VeTeV
je barák od baráku - třeba můj praděda stavěl barák v \Praze jako chatičku :-) takže barák z roku 27 je tak zkurveně udělanej, že už vážne uvažujuo jeho budoucím prodeji a stavbě čehokoliv jiného - neb to vyjde levněji...

na druhou stranu kámoš má barák stejně starej a byl udělanej zaúčelem bydlení a je to rpostě znát...
17:37:21
17.05.2011
-> Fén 17.05.11 17:30:15: Asi tak... Mnohé zdi z vepříků a splácená hlíny a taky to stojí dodnes...
17:30:15
17.05.2011
Fén
Jirik_Tuňák 17.05.11 15:38:27 napsal:

→ Mr_Kubas: Jseš si jistej, že dnešní novostavba

z křídy vydrží stejně dlouho jako starej barák z pálený cihly?

1

Soused je malíř (interiery, fasády) a to bys koukal co dělají dnešní

novostavby, když tam jde malovat. 1

Ale ne všude se tehdá stavělo z pálených cihel.
17:29:33
17.05.2011
-> Jirik_Tuňák 17.05.11 15:38:27: Ty Tvoje komenty taky občas stojí za to... Dnešní Ytong je o mnoho dál z hlediska přesnosti, složení a zdění než dřív a my máme 2 patrový dům starý 30 let, zdivo se bralo tehdy přímo v Chlumčanech a krom nějakého praskání omítky (s tím je třeba u Ytongu počítat byť se to dnes dá eliminovat perlinkou atd. atd.) nevidím jediný problém... Takže opravdu nechápu proč ne novostavbu, naopak mě přijde jako nesmyl opravovat starý barák. Pár mých kamarádů do toho šlo a řekli, že už nikdy, protože je to horší než stavět kor když dneska máš hrubou za týden...

-> All: Jinak souhlas s Nwkt a nechápu proč se do něj tady tak obouváte? Já z toho cítím závist a nikdo mě nevymluví že ne... Znám mnohem horší případy, kdy synáček dostane fungl nový dům s kinem za půl mega a k tomu novou M5. Tomu říkám rozmazlený fracek a taky že skutečně je, ale tohle nelze říct o Tomášovi... Myslím, že by to chtělo na ubrat na závisti a diskutovat k tématu.

Za mě půjčka jedině ze stavebka a na bydlení, jinak je půjčka na cokoliv největší kravina na světě... Vždycky se směju tomu, že Čechy stojí vánoce v průměru 13tKč a že si na to masivně půjčujou 41 To udělá jen debil bez mozku...
upraveno 3x, naposled 17.05.2011 17:31:21
16:26:40
17.05.2011
Sita
mr_kubas: jestli mate plyn, tak muze spadnout do vsech stran 3
15:52:14
17.05.2011
Mr_Kubas
-> Jirik_Tuňák: To jestli vydrží tak dlouho nevim, ale hlavně když to vydrží do mého důchodu, potom si koupim karavan a budu cestovat po světě v obytným autě 3 3 3

Novostavby bych se ale nebál, rodiče teď staví svépomocí, tak to sleduju a už hledám, jak udělat určitý věci, případně jak je udělat líp a čemu se vyvarovat. Nás ta stavba dle mě určitě přežije 1 To není jako v automobilovym průmyslu, kde se dělaj auta jen na "pár" let a pak musíš zase utratit veškerý úspory za nový 3

Jinak hlavně náš "stoletej" barák drží pohromadě sousedící baráky, takže jediný kam by mohl spadnout je dopředu nebo dozadu 3 3 A nebo dolů 3
upraveno 2x, naposled 17.05.2011 15:55:06
15:38:27
17.05.2011
-> Mr_Kubas: Jseš si jistej, že dnešní novostavba z křídy vydrží stejně dlouho jako starej barák z pálený cihly? 1

Soused je malíř (interiery, fasády) a to bys koukal co dělají dnešní novostavby, když tam jde malovat. 1
15:07:30
17.05.2011
Mr_Kubas
-> Nwkt: Neboj vím o čem mluvíš, dle diskuze vyplynulo, že jsme na tom defacto stejně. Zůstal jsem v baráku sám s přítelkyní a barák je přes sto let starej a furt se něco se.. v tu nejmíň vhodnou dobu.. Naštěstí to rodiče ještě financují, jinak nevim, jak bych to momentálně jako student celé utáhl.. Po studiu, bych taky rád začal uvažovat a novém stavení, než pořád renovovat dokola ten samej barák a pořád to nebude 100%.. Když stavíš nové, tak si ho navrhneš podle tvých aktuálních a budoucích představ + si víceméně vybereš i vhodnou lokalitu..
15:03:14
17.05.2011
Nwkt
-> Mr_Kubas: Když se tu bavíme o tom baráku, tak pokud ho máš a nemáš danejch stranou pár tisíc na mimořádný výdaje tak to hodně špatný. Neni rok co by se něco neposralo a nejideálnějš v tu nejmíń vhodnou dobu.
14:59:27
17.05.2011
Mr_Kubas
-> Karel.: Na druhou stranu, když se ti posere spotřebič jako lednička, pračka, kotel nebo bojler, tak většinou nemáš bokem minimálně desítku, aby sis to mohl hned jít koupit a čekat dva tři měsíce, než si na to bokem ušetříš je dle mě nesmysl.. Vezmeš si to holt na splátky, což je forma úvěru, byť jen v menší částce..

Potom je ještě možnost nějakých rodinných rezerv, což je mnohdy pro rodinu problém vytvořit. Pak do nich šáhne při kdejaký "blbosti" a když jsou potřeba tak stejně nejsou.. Je to holt o tom, jak si kdo dokáže vést rodinné finance..
upraveno 1x, naposled 17.05.2011 15:00:39
14:48:14
17.05.2011
Karel.
-> Jirik_Tuňák: zas na druhou stranu, pokud ho k tomu vedli rodiče už od věku, kdy chodil na brigády, jako stylem chceš bydlet budeš přispívat na opravy, tak proč ne, já s tím souhlasím, ale jen do určitých mezí, jako brát si půjčku na spotřebiče je kravina, to si člověk našetří, ale na stavební věci to jinak nejde4
14:46:56
17.05.2011
Karel.
-> Jirik_Tuňák: 3 3

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Asi jste nepochopili o čem v tématu šlo,respektive mělo jít:o/

Zastavil:Karel.

Extreme Tyres