skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kino x domácí videotéka
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 12.05.2011 do 16.05.2011, založil/a Jirik_Tuňák - zrušená registrace
22:09:21
16.05.2011
16.05.2011

VeTeV
já asi do kina nekdy zajdu - spoluzak dela nejakyho sefa ve viliž sinemas - tak zadara proc ne 

12:04:58
16.05.2011
16.05.2011

Nwkt
Já do kina chodim jenom když vyhraju lístky, takže ve středu nejspíš na nový Piráty z Karibiku 

23:44:48
12.05.2011
12.05.2011

MerHanz
Tak kino je asi fajn jak narušit stereotyp všedního života. Ale dnes už skoro každý má doma LCD či plazmu slušných rozměrů a k tomu nějaké to domáci kino s min 2000w :)
.Takže do kina jo, jako spestření. DO kina na novinku, nebo 3D ( i když v HK cinestar změnili rbýle z aktivních na pasivní. Dřív s emi to líbilo, ale s těma new je to na ho.... a jen mě ta kvalita 3D nassss za 200 českých ). O Klimě v létě nemá cenu mluvit, to aby si člověk bral sebou teplý fusekle gatě a bundu.Obraz se dá v poho, je to jiná atmočka to veliký plátno. A zvuk je problém. Maj to většinou vyšponovaný aby ohromili nějakýho blbýho diváka. Při některých tónech to až zabolí a je to dost nepříjemný a to pomíjím často už unavené repro, ve kterých praská. Přitom by stačilo o něco málo polevit v tý honbě za silným zvukem, ne vždy kvalitním... A doma, pro mě je to prostě pohodlí a při dnešních možnostech stahování filmů mnohdy ve slušných kvalitách.... DOma je i lepší intymčo.A když vezmu, že nejbližší kino na úrovni mám skoro 40 km... Nevím asi je to pro mě jedna k jedný. DOma je doma, ale kino je zase takový zpestření, i když většinou celekem nákladný......
.Takže do kina jo, jako spestření. DO kina na novinku, nebo 3D ( i když v HK cinestar změnili rbýle z aktivních na pasivní. Dřív s emi to líbilo, ale s těma new je to na ho.... a jen mě ta kvalita 3D nassss za 200 českých ). O Klimě v létě nemá cenu mluvit, to aby si člověk bral sebou teplý fusekle gatě a bundu.Obraz se dá v poho, je to jiná atmočka to veliký plátno. A zvuk je problém. Maj to většinou vyšponovaný aby ohromili nějakýho blbýho diváka. Při některých tónech to až zabolí a je to dost nepříjemný a to pomíjím často už unavené repro, ve kterých praská. Přitom by stačilo o něco málo polevit v tý honbě za silným zvukem, ne vždy kvalitním... A doma, pro mě je to prostě pohodlí a při dnešních možnostech stahování filmů mnohdy ve slušných kvalitách.... DOma je i lepší intymčo.A když vezmu, že nejbližší kino na úrovni mám skoro 40 km... Nevím asi je to pro mě jedna k jedný. DOma je doma, ale kino je zase takový zpestření, i když většinou celekem nákladný......
23:39:28
12.05.2011
12.05.2011

Flacek
-> Pavel P: Přiznám se že ač tam dělám tak v Regině jsem byl na filmu 1x v životě:D Ale zase u stánku s občerstvením jsem pořád. Jinak to co jsem myslel je letni kino v Stříbrné Skalici:)
22:36:50
12.05.2011
12.05.2011

VeTeV
-> Jirik_Tuňák: jak píšeš - já se na kino můžu vysrat - naposled mě nějaká bába házela ty smradlavý sračky do vlasů, tak jsem se otočil, kýbl sraček jí vyrval, hodil kamsi neznámo a šel do prdele za halasného vřískání... mezitím jsem spokojeně ohluchnul, neb zvuk ve stylu čim víc nahlas, tím víc zážitku mě nějak nebral...
snad chci zkusit ještě malé kino v benešově, kde za ceny 40 - 80 snad nebudu zklamán
snad chci zkusit ještě malé kino v benešově, kde za ceny 40 - 80 snad nebudu zklamán

15:20:19
12.05.2011
12.05.2011

Pavel P..
-> Flacek: v Regině? tam jsem byl dvakrát a bylo to prima

15:18:22
12.05.2011
12.05.2011

Flacek
Nebýt přitelkyně tak jsem do kina nešel cca 10 let. Jinak co má trošku jinou atmosféru tak to jsou letní kina. Tam to pořád zůstává jak to bylo. Kor když to vede někdo jako můj kamarád

14:21:18
12.05.2011
12.05.2011

Karel.
Tak mi teda s přítelkyní do kina už prakticky nechodíme, teď uvažujeme, že půjdeme na jeden film, ale spíš zvítězí, že počkáme až na DVD. Ceny jsou otřesný, nemám tam svůj klid ( už několikrát jsem zažil, že tam byl někdo nalitej nebo po sobě házel popcornem atd ) a souhlasím, že obraz nic moc a o cenách pití atd snad ani nemluvě a moc mě nebaví se plížit jako zloděj a mít colu pod mikinou'
Od té doby co mám doma 127cm tv tak ani na hokej nemusím do hospody
Jediný co mi chybý je domácí kino, ale to během měsíce poladím. Mám klid, můžu si něco udělat na jídlo a u toho jest, ušetřím za pití, popcorn a cestu, kterou tam musím trávit a navíc, když potřebuju na záchod tak hold dám stopku, a pak pokračuju dál
Od té doby co mám doma 127cm tv tak ani na hokej nemusím do hospody

14:13:19
12.05.2011
12.05.2011

Mr_Kubas
Jednoznačně domácí prostředí
Vyberu film do hodiny staženo a můžu koukat
V kině jsem byl naposledy tak 2 roky zpět a vůbec mě to tam netáhne. Ceny a prostředí hovoří proti a kvalita se dá i doma navodit..

V kině jsem byl naposledy tak 2 roky zpět a vůbec mě to tam netáhne. Ceny a prostředí hovoří proti a kvalita se dá i doma navodit..
12:43:43
12.05.2011
12.05.2011

Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> 1560: Ale doma si můžeš taky nadělit kvalitní zvuk bez okolních ruchů a obraz taktéž. Mě trochu vadí, že v kinech jsou barvy takový nijaký. Stravitelný jsou ještě u kreslených filmů, ty jsou tak přebarvený, že se tam nějaká nepřirozenost ztratí.
12:30:04
12.05.2011
12.05.2011

1560 - zrušená registrace
I když jak o tom tak přemýšlím, za poslední dva roky jsem byl v kině pouze na českých filmech, až na vyjímku.
Jinak o kvalitu zvuku a obrazu mi ani tak nejde (to bych se nemohl dívat doma), ale když je člověk doma, má to jednu obrovskou výhodu - můžeš jít močit kdy chceš, můžeš si otevřít pivo (což nejde ve všech kinech), můžeš se hlasitě smát, aniž by se na tebe někdo díval způsobem: "Mlč, rušíš!"
Jinak o kvalitu zvuku a obrazu mi ani tak nejde (to bych se nemohl dívat doma), ale když je člověk doma, má to jednu obrovskou výhodu - můžeš jít močit kdy chceš, můžeš si otevřít pivo (což nejde ve všech kinech), můžeš se hlasitě smát, aniž by se na tebe někdo díval způsobem: "Mlč, rušíš!"
12:27:15
12.05.2011
12.05.2011

1560 - zrušená registrace
Osobně na nové filmy do kina, když se mi libí, zakoupím pak na DVD. Staré pouze na DVD doma a když je chuť, i nějaká stará obehraná kazeta, pro navození atmosféry :-)
Cena lupeňa do kina je vysoká, to ano, ale to jen kvůli tomu, že je to tak nějak IN chodit do multikin. Sám raději zajdu do starších kin menšího formátu, byť na úkor kvality (samozřejmě, jsou filmy, kde to chce kvalitní zvuk, kvalitní obraz, třeba Pán Prstenů, případně 3D projekci). Také raději podpořím malé pomalu zanikající kino než megamultikino.
Jinak moc filmů doma nemám - jen nějakých 200 DVD
Nekupuji vše, jen to, na co mám chuť nebo to, co se mi líbí, většinou to jsou kvalitní filmy, žádný Playgirls nebo tak.
Cena lupeňa do kina je vysoká, to ano, ale to jen kvůli tomu, že je to tak nějak IN chodit do multikin. Sám raději zajdu do starších kin menšího formátu, byť na úkor kvality (samozřejmě, jsou filmy, kde to chce kvalitní zvuk, kvalitní obraz, třeba Pán Prstenů, případně 3D projekci). Také raději podpořím malé pomalu zanikající kino než megamultikino.
Jinak moc filmů doma nemám - jen nějakých 200 DVD

12:22:52
12.05.2011
12.05.2011

Jirik_Tuňák - zrušená registrace
Měli jsme s kolegama v práci zajímavou debatu, při které se předkládalo pro a proti u obou zmíněných možností kulturního rozšiřování si obzorů.
Dáváte spíše přednost filmu na DVD v pěkné kvalitě, kde černá je opravdu černá, v domácím klidném prostředí a s potřebnou ostrostí obrazu?
Přiznám se, do kina občas zajdeme, ale nechodíme pravidelně. Ceny se od doby mojí školní docházky několikanásobně zvýšily, jestli se však zvýšila i kvalita zážitku - toť otázka.
Co do komornosti, atmosféry a zvláštního nádechu dřívějších malých kin určitě ne.
Nebo si vybavujete z kina Mír a Moskva, že by vám zvukovou složku filmu obohacovalo chroustání smrdutého popcornu a nachos, společně se srkáním Coly? Vstávali jste po rozsvícení ze sedaček do závějí pufované kukuřice, která vám sahala až po řitní otvor?
Dokazuje to jen jedno, zvuková a obrazová stránka reprodukce šla nahoru, kultura návštěvníků dolů. Za onu spoušť by se nemuselo stydět ani prase.
Za mě tedy - pokud chci nějaký film vidět a nechci čekat na jeho vydání v podobě lesklé placičky, jdeme do kina. Jinak se multikinům - hromadným vepřínům spíše vyhýbáme. Obraz mi přijde neostrý a rozplizlý, zvuk uřvaný, zápach a zvuky strávníků obtěžující, v letních měsících padají z ventilace téměř kostky ledu, protože obsluha klimatizace nemá soudnost.
Co vy?
Dáváte spíše přednost filmu na DVD v pěkné kvalitě, kde černá je opravdu černá, v domácím klidném prostředí a s potřebnou ostrostí obrazu?
Přiznám se, do kina občas zajdeme, ale nechodíme pravidelně. Ceny se od doby mojí školní docházky několikanásobně zvýšily, jestli se však zvýšila i kvalita zážitku - toť otázka.
Co do komornosti, atmosféry a zvláštního nádechu dřívějších malých kin určitě ne.
Nebo si vybavujete z kina Mír a Moskva, že by vám zvukovou složku filmu obohacovalo chroustání smrdutého popcornu a nachos, společně se srkáním Coly? Vstávali jste po rozsvícení ze sedaček do závějí pufované kukuřice, která vám sahala až po řitní otvor?
Dokazuje to jen jedno, zvuková a obrazová stránka reprodukce šla nahoru, kultura návštěvníků dolů. Za onu spoušť by se nemuselo stydět ani prase.
Za mě tedy - pokud chci nějaký film vidět a nechci čekat na jeho vydání v podobě lesklé placičky, jdeme do kina. Jinak se multikinům - hromadným vepřínům spíše vyhýbáme. Obraz mi přijde neostrý a rozplizlý, zvuk uřvaný, zápach a zvuky strávníků obtěžující, v letních měsících padají z ventilace téměř kostky ledu, protože obsluha klimatizace nemá soudnost.
Co vy?