skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co vaše okolí na vaši "uchylku" Škoda...
prohledat
81 příspěvků (zobrazeno 51 až 81) od 06.04.2005 do 16.04.2005, založil/a Borin - Král tuzerů
00:57:30
07.04.2005
07.04.2005

aDAm
-> Simi: no ale kvalitou zpracovani a tak vubec je řek bych mnohem dal než 120ka....
00:19:46
07.04.2005
07.04.2005

Tomáš SK
-> Karlos: Presne to iste, len s inym poctom aut (1) a mensim mnozstvom investicii
Ale susedia a rodina sa na to pozera rovnako 
Ale susedia a rodina sa na to pozera rovnako 
23:55:10
06.04.2005
06.04.2005

dial K for Karlos
No v mém případě jde asi o nemoc. Prvního rapídka jsem koupil už částečně upraveného za 60 tisíc, to jsem si myslel, že si kupuju hotové auto, se kterým už bude jenom radost.
Podotýkám, že v té době (3 roky zpátky) jsem o škodovkách prakticky nic nevěděl. No a tak to začalo a hrabu se v tom dodnes. Ostatně to asi většina z vás má doma také. Udělám tohle a pos*re se támhleto. No a ze všech stran do mě rodina a přátelé hustí jak se to nevyplatí, co do toho vrážím peněz a co to ještě bude stát, ať ten krám prodám a koupim si pořádný auto atd.Skoro se to nedá vydržet, ještě že mám kámoše, co do svého sedánka taky sype a tak si dáváme takovou vzájemnou psychickou podporu. Jenže mě to prostě baví a tak místo toho abych to prodal a koupil si jak říkají "pořádný normální auto" jsem si pořídil za 42 tisíc dalšího rapídka a tak mám dvojnásob práce a celé mé výplaty sypu do aut ze dvou stran.To si představte, sousedi už na mě koukaj jak na debila. Prakticky veškerý volný čas trávim v autě nebo pod ním. Jo, uvědomuju si, že bych mohl za těch vinvestovaných daleko přes 150 tisíc složit jako akontaci na leasing nové Fabie,a v pohodičce si platit směšné měsíční splátky. Mě tyhle auta ale prostě nelákají a radši chci stůj co stůj vybudovat si od základu auta svých snů. Jedno showcar a druhé jako z muzea. A budu si za tím stát,dokud to nedodělám, snad to do takových 5ti let stihnu abych si pak taky našel čas na nějaký ten zodpovědný rodinný život

Podotýkám, že v té době (3 roky zpátky) jsem o škodovkách prakticky nic nevěděl. No a tak to začalo a hrabu se v tom dodnes. Ostatně to asi většina z vás má doma také. Udělám tohle a pos*re se támhleto. No a ze všech stran do mě rodina a přátelé hustí jak se to nevyplatí, co do toho vrážím peněz a co to ještě bude stát, ať ten krám prodám a koupim si pořádný auto atd.Skoro se to nedá vydržet, ještě že mám kámoše, co do svého sedánka taky sype a tak si dáváme takovou vzájemnou psychickou podporu. Jenže mě to prostě baví a tak místo toho abych to prodal a koupil si jak říkají "pořádný normální auto" jsem si pořídil za 42 tisíc dalšího rapídka a tak mám dvojnásob práce a celé mé výplaty sypu do aut ze dvou stran.To si představte, sousedi už na mě koukaj jak na debila. Prakticky veškerý volný čas trávim v autě nebo pod ním. Jo, uvědomuju si, že bych mohl za těch vinvestovaných daleko přes 150 tisíc složit jako akontaci na leasing nové Fabie,a v pohodičce si platit směšné měsíční splátky. Mě tyhle auta ale prostě nelákají a radši chci stůj co stůj vybudovat si od základu auta svých snů. Jedno showcar a druhé jako z muzea. A budu si za tím stát,dokud to nedodělám, snad to do takových 5ti let stihnu abych si pak taky našel čas na nějaký ten zodpovědný rodinný život

23:21:34
06.04.2005
06.04.2005

Crack
-> Simi: 

23:15:01
06.04.2005
06.04.2005

Simi
-> Adam Radimovič: coz je asi stejne rozumna investice jako do 120... nic proti :-)
22:21:53
06.04.2005
06.04.2005

aDAm
no kdybych neměl to kabrio a jen obyč shade tak už ji asi střelim a koupim si mou srdcovou zaležitost...E30 v coupe verzi....
21:39:10
06.04.2005
06.04.2005

Hanz - zrušená registrace
minno: No tak to bych měl ale úlovků, jenom na našem parkovišti to je kvalitka a pak škodule rodičů mé přítelkyně to je taky skvost - ovšem na obhajobu musím říci že už jsem jí řídil a jezdí dobře a je spolehlivá
21:37:15
06.04.2005
06.04.2005

5ko
Simi to vyfot 

21:31:07
06.04.2005
06.04.2005

minno
musím niečo pofotiť, potom to sem niekedy hodím
21:27:07
06.04.2005
06.04.2005

Simi
-> minno: hehe, to bych mel rovnou jednu do sbirky :-))) Nejakej manik neprosel technickou kvuli schnilym prahum a a tak se jal vyplnil diry montazni penou. Prvni den mu to z toho teklo jak soply, kdyz pena napenila a naboptnala, promackala mu rzi zeslabene prahy tak, ze vypadaj jak model tater :-)
21:23:49
06.04.2005
06.04.2005

minno
mám nápad, poďme založiť fórum s fotkami bežných škodoviek, čo vídame na parkoviskách, to bude podívaná.

21:23:21
06.04.2005
06.04.2005

5ko
mozme byt aspon hrdy na to ze tie pekne skodovky nevymyznu aj vdaka nam 

21:20:44
06.04.2005
06.04.2005

minno
-> Hanz: súhlasím, lebo to čo človek vidí na tých škodovách nevidí nikde inde - lepiacou páskou polepené blatníky, urvaté nárazníky, obúchané plechy, že sa toho človek bojí dotknúť, nie to ešte na tom jazdiť.
som toho názoru, že vždy treba hodnotiť konkrétnu vec, konkrétne auto a nie súdiť v globále, aj keď tých pekných zachovalých škodoviek je mizivo málo.
som toho názoru, že vždy treba hodnotiť konkrétnu vec, konkrétne auto a nie súdiť v globále, aj keď tých pekných zachovalých škodoviek je mizivo málo.
21:13:28
06.04.2005
06.04.2005

Simi
-> Hanz: protoze jsem stejnej vul, jako vetsina ostatnich tady :-)))
Sice si to vsechno uvedomuju, ale je to jako s ucenim na zkousky do skoly. Moc dobre vim, ze kdyz se ucim jenom posledni vecer pred zkouskou, ze se vzdycky naucim kulovy a ze bych se mel priste zacit ucit driv. Ale hadej, kdy se zacnu ucit na tu dalsi zkousku? :-)))
Sice si to vsechno uvedomuju, ale je to jako s ucenim na zkousky do skoly. Moc dobre vim, ze kdyz se ucim jenom posledni vecer pred zkouskou, ze se vzdycky naucim kulovy a ze bych se mel priste zacit ucit driv. Ale hadej, kdy se zacnu ucit na tu dalsi zkousku? :-)))
21:13:13
06.04.2005
06.04.2005

5ko
ale pravda je ze sme vsedci blazni 

21:12:28
06.04.2005
06.04.2005

5ko
->Hanz: suhlasim 

21:12:19
06.04.2005
06.04.2005

minno
no par ludi si o mne mysli v suvislosti so skodovkou ze som blazon, to je pravda :-) lenze ja nevrazam ziadne extra prachy do tuningu, obcas si daco kupim, ale to su v porovnani len drobnosti, urcite nie cele vyplaty, vsetky prachy atd. len chcem mat auto v co najlepsom a najkrajsom seriovom stave lebo to tak mam rad a bavi ma to. to je vsetko.
nesuhlasim s tvrdenim, ze skodovka je len na hranie a neda sa pouzit na normalne jazdenie. poznam viac ludi, ktori so skodovkou jazdia denne (a nie 2 km do prace) a su spokojni.
skodovka moze byt plnohodnotne auto rovnako ako aj hocijake ine (starsie) auto. ide vsak o to, ze vacsina skodoviek je srot alebo v "show-car" tuningu a preto sa ako normalne auto pouzit neda. no ale je aj vela "plnohodnotakov" ;, takze netreba tvrdit, ze skodovka je len na hranie. ja nabeham tak 5-6tis rocne, nemam potrebu jazdit viac a skodovka mi na to absolutne staci a povazujem ju za ten moj "plnohodnotak", lebo sa v tom aute tak citim a odveziem sa kedy potrebujem a kde chcem. ked totiz sadnem do beznej skodovky-srotu, citim sa len ako v srote a nie ako v aute...o tom to je.
No a aby som este napisal k teme, tak od vela ludi teda nemam podporu, lebo "auto je spotrebna zalezitost a netreba sa mu venovat". To by sa potom ale clovek nevenoval nicomu a na vsetko by rovno mohol kaslat.
nesuhlasim s tvrdenim, ze skodovka je len na hranie a neda sa pouzit na normalne jazdenie. poznam viac ludi, ktori so skodovkou jazdia denne (a nie 2 km do prace) a su spokojni.
skodovka moze byt plnohodnotne auto rovnako ako aj hocijake ine (starsie) auto. ide vsak o to, ze vacsina skodoviek je srot alebo v "show-car" tuningu a preto sa ako normalne auto pouzit neda. no ale je aj vela "plnohodnotakov" ;, takze netreba tvrdit, ze skodovka je len na hranie. ja nabeham tak 5-6tis rocne, nemam potrebu jazdit viac a skodovka mi na to absolutne staci a povazujem ju za ten moj "plnohodnotak", lebo sa v tom aute tak citim a odveziem sa kedy potrebujem a kde chcem. ked totiz sadnem do beznej skodovky-srotu, citim sa len ako v srote a nie ako v aute...o tom to je.
No a aby som este napisal k teme, tak od vela ludi teda nemam podporu, lebo "auto je spotrebna zalezitost a netreba sa mu venovat". To by sa potom ale clovek nevenoval nicomu a na vsetko by rovno mohol kaslat.
20:58:18
06.04.2005
06.04.2005

Simi: to jest moudrá úvaha a má něco do sebe. Ale tudíž nechápu proč si ještě držíš škoduli?
Já už to tu jednou říkal. Mno co okolí přítelkyně mě podporuje a dokonce jsem jí stáhnul sebou do útrob škoda-šílenství (chce si ale pořídit clio
). S kamarády se nějak o tomhle nebavim občas si jí všimnou a zjistí, jé ty máš tohle a tohle, tak to pochválí a život jde dál. Co se týče rodiny mamka říká že to je zbytečnost a proč takhle blbnu no a otec - z toho nejsem vůbec moudrý někdy je nadšen a pomáhá mi a někdy to jsou řeči jako:"prosimtě kup si radši lepší auto" nebo "je to starý auto proboha co na tom chceš dělat" a taky "prosimtě jezdi a nevymejšlej blbosti" atd.
A to mě štve já to auto mam rád a jen tak se ho nevzdám, já vím že ivestyce co do něj narvu se mi neviplatí a nevrátí, jak říká Simi za tyhle peníze můžeme mít lepší auta.
Dnes jsem zrovna uvažoval když jsem tak koukal po ulici proč je nám určena taková pověst. Tak za prvé je to auto z dob totality a to se dnes nenosí, za druhé ještě nedávní řidiči (myslím dědulové atd.) s ní jezdili jako posr..., za třetí jak jsem říkal o tom koukání po ulici projelo kolem mě několik škodovek a ač toto auto vlastním musel jsem se smát co to je za stroje: všechny téměř vraky na rozpadnutí, zadek jim sedí těsně u země, šíleně to řve a jede to dvacet, hulí se tomu z vejfuku apodobně no prostě klasika, no a pak ještě nějací borci takovéto stroje ozdobí moderními tjuningovími sadami seříznou pružiny dají navařenou rouru z babiččiných kamen na vejfuk a jsou IN.
Tohle je to co dle mě škodovkám dělá špatnou reputaci
Já už to tu jednou říkal. Mno co okolí přítelkyně mě podporuje a dokonce jsem jí stáhnul sebou do útrob škoda-šílenství (chce si ale pořídit clio
). S kamarády se nějak o tomhle nebavim občas si jí všimnou a zjistí, jé ty máš tohle a tohle, tak to pochválí a život jde dál. Co se týče rodiny mamka říká že to je zbytečnost a proč takhle blbnu no a otec - z toho nejsem vůbec moudrý někdy je nadšen a pomáhá mi a někdy to jsou řeči jako:"prosimtě kup si radši lepší auto" nebo "je to starý auto proboha co na tom chceš dělat" a taky "prosimtě jezdi a nevymejšlej blbosti" atd.A to mě štve já to auto mam rád a jen tak se ho nevzdám, já vím že ivestyce co do něj narvu se mi neviplatí a nevrátí, jak říká Simi za tyhle peníze můžeme mít lepší auta.
Dnes jsem zrovna uvažoval když jsem tak koukal po ulici proč je nám určena taková pověst. Tak za prvé je to auto z dob totality a to se dnes nenosí, za druhé ještě nedávní řidiči (myslím dědulové atd.) s ní jezdili jako posr..., za třetí jak jsem říkal o tom koukání po ulici projelo kolem mě několik škodovek a ač toto auto vlastním musel jsem se smát co to je za stroje: všechny téměř vraky na rozpadnutí, zadek jim sedí těsně u země, šíleně to řve a jede to dvacet, hulí se tomu z vejfuku apodobně no prostě klasika, no a pak ještě nějací borci takovéto stroje ozdobí moderními tjuningovími sadami seříznou pružiny dají navařenou rouru z babiččiných kamen na vejfuk a jsou IN.
Tohle je to co dle mě škodovkám dělá špatnou reputaci
20:56:59
06.04.2005
06.04.2005

fine_ray
-> Zazaa: no tak celkem nic, spolubydla jí má v 1,9D a pohoda a dělá si ze mě srandu, že plyn patří na sporák a já mu říkam, že nafta patří do kamen
stejně tak sem moch napsat hějakýho golfíka, bo eskorta, bo kadeta, CRXku, nevim prostě 10-15let starý auto v mej cenovej kategorii 
stejně tak sem moch napsat hějakýho golfíka, bo eskorta, bo kadeta, CRXku, nevim prostě 10-15let starý auto v mej cenovej kategorii 
20:30:03
06.04.2005
06.04.2005

kirri
mojer okolí si nic nemyslí, no táta říká ať si koupím něco novějšího, asi to znáte, mě je to jedno, neberu to jako nějakou úchylku, čí problém, a vůbec moje auto není žádnej zázrak a při parkování venku to je asi dobře, užř vidím hodně lidí - sousedů kdybych přijel v golfu, to by asi nepřežili................
., prostě to beru jak to je
19:12:59
06.04.2005
06.04.2005

Simi
To je asi udel nas vsech. Ono jde totiz o to, ze to kritizujici okoli ma plnou pravdu. Jsou to proste jenom utopeny prachy. Obvykle to zacina tak, ze na nic lepsiho nemame a tak se snazim sobe i ostatnim dokazat, ze za tim je neco vic. Honime se za tema par kobylama, ktery z toho muzeme vymacknout navic. Kdyz nekdo vymeni 120 motor za favorita, ma z toho vanoce. Jenze vzijte se do situace, ze se bavite napr. s majitelem takovy 100kovy audiny s vykonem >100kw a ze mu nadsene popisujete, jak jste z 37,5kw udelali 43 a jak to ted jede jak blazen. Narust 5,5kw v nem nikdy nemuze vyvolat nic jineho nez usmev a neverici krouteni hlavou. A kdyz se nahodou zminite, ze jste do ty skodovky nacpali castky prevysujici 50t, leckdy atakujici i presahujici 100t hranici, musi se zakonite smat o to vic, vzhledem k faktu ze jeho podstatne bezpecnejsi, uzitecnejsi a vykonnejsi audina ho vysla na stejny prachy.
Dalsi fakt je, ze vetsina nasich tatiku si necim podobnym taky prosla (i kdyz v mezich tehdejsich moznosti). Na jednu stranu tedy maji pochopeni, protoze si pamatuji, jak z toho byli nadseni. Jenze zaroven si taky pamatuji, ze ackoli si puvodne mysleli, ze nikdy nebudou chtit jine auto, ze je to pomerne brzo preslo a po svezeni v necem jinem byl ortel jejich mazliku podepsany. A ze pak litovali penez a casu stravenych v tak "neperspektivnim&quo t; aute. Skodovka proste dneska az na par vyjimek NENI a ani NEMUZE byt zamyslena jako dopravni prostredek. Je to proste hracka. Je jen otazkou, kdy budeme potrebovat s necim opravdu jezdit = kdy se zacneme poohlizet po necem normalnim. Drzet si dve auta je bohuzel luxus, ktery si muze dovolit jenom par vyvolenych. A tak vetsina z nas zakonite dopadne jako nasi tatici. Se smutkem se jich zbavime, po pul roce uz si na ne ale ani nevzpomeneme a az jednou uvidime nase kluky jak tuni oktavky, budeme jim to rozmlouvat stejne jako nasi tatici dneska nam :-)
Dalsi fakt je, ze vetsina nasich tatiku si necim podobnym taky prosla (i kdyz v mezich tehdejsich moznosti). Na jednu stranu tedy maji pochopeni, protoze si pamatuji, jak z toho byli nadseni. Jenze zaroven si taky pamatuji, ze ackoli si puvodne mysleli, ze nikdy nebudou chtit jine auto, ze je to pomerne brzo preslo a po svezeni v necem jinem byl ortel jejich mazliku podepsany. A ze pak litovali penez a casu stravenych v tak "neperspektivnim&quo t; aute. Skodovka proste dneska az na par vyjimek NENI a ani NEMUZE byt zamyslena jako dopravni prostredek. Je to proste hracka. Je jen otazkou, kdy budeme potrebovat s necim opravdu jezdit = kdy se zacneme poohlizet po necem normalnim. Drzet si dve auta je bohuzel luxus, ktery si muze dovolit jenom par vyvolenych. A tak vetsina z nas zakonite dopadne jako nasi tatici. Se smutkem se jich zbavime, po pul roce uz si na ne ale ani nevzpomeneme a az jednou uvidime nase kluky jak tuni oktavky, budeme jim to rozmlouvat stejne jako nasi tatici dneska nam :-)
19:09:38
06.04.2005
06.04.2005

5ko
ked uz 306ka 

19:06:27
06.04.2005
06.04.2005

Zazaa
-> fine_ray: co mas proti 205ce ?? 
ja v ni nalital poslednich 80tis. km

ja v ni nalital poslednich 80tis. km

18:47:11
06.04.2005
06.04.2005

5ko
najviac ma stve ze niektory ludia sa na mna pozeraju ako na debila 

18:36:58
06.04.2005
06.04.2005

fine_ray
slýchávam to kurv* moc často, snad jen přítelkyně mi trochu podporuje, dáli se mlčení nazvat podporou
. Ale rodiče (hlavně mamka) říkaj že je to zbytečný, spolubydlící taky, kámoší, rodiče přítelkyně, všichní by asi chtěli abych jezdil v ňákej 205tce a byl seriovej
. Ale rodiče (hlavně mamka) říkaj že je to zbytečný, spolubydlící taky, kámoší, rodiče přítelkyně, všichní by asi chtěli abych jezdil v ňákej 205tce a byl seriovej
18:35:07
06.04.2005
06.04.2005

5ko
no mna od toho kazdy odhovaral aj odhovara, kazdy
musim byt silny, ludia to nepochopia 
musim byt silny, ludia to nepochopia 
18:03:37
06.04.2005
06.04.2005

xtuner
no náhodou musim rict ze me nedavno otec pomahal s polepama na budiky ale taky takove reci obcas slychavam od sveho okoli

18:01:38
06.04.2005
06.04.2005

Darkness
Jo to znám jedinej kdo mě v tom podporuje je táta taky jednu vlastní.
17:56:17
06.04.2005
06.04.2005

17:55:35
06.04.2005
06.04.2005

Komár 1981
Jako bych to slysel..... 
Ale diky bohu se v otci vzdycky probudi takovej ten kluk, kterej ma z tech novych veci radost stejnou jako ja.

Ale diky bohu se v otci vzdycky probudi takovej ten kluk, kterej ma z tech novych veci radost stejnou jako ja.

17:49:57
06.04.2005
06.04.2005

Borin - Král tuzerů
Čau lidi, možná tu už něco podobného bylo ale...
Co vaše okolí na vaši lásku ke Škodovkám ??? Podpoju vás nebo vás za to zatracují ??? Nadávají vám nebo vám pomáhají ??? Od chvíle kdy jsem měl auto po laku a začal jsem ho dělat podle svých představ mě od Škodovky otec odrazuje.Už nemám sílu na řeči stylu : Seš blbej do tý popelnice pořád vrážíš peníze ??? Dyť je to k hovnu, stejně ty prachy za to nikdy nedostaneš zpátky.Nejvíc mi vadí věta typu : Prodej ten sráč a bude klid
A pořád mi íká hele támhle v bazaru mají tohle a tohle auto a za tolik a za tolik, to je dobrá cena atd...Když vidím ty hodiny práce do noci, všechny moje utopené výplaty a radosti z toho když jsem měl něco novýho, nebo se mi něco povedlo pěkně udelat...Tak bych ho prostě nedokázal prodat...Vím že je to jenom auto, ale prostě je to moje druhá láska (po té mojí).Nedokázal bych ho prodat a vidět nějakýho mladýho "magora" nevážícího si spousty vynaložené práce jak ho někde prasí, nedejbože aby ho někde rozštípal...Máte někdo stejné problémy jako já ???
Co vaše okolí na vaši lásku ke Škodovkám ??? Podpoju vás nebo vás za to zatracují ??? Nadávají vám nebo vám pomáhají ??? Od chvíle kdy jsem měl auto po laku a začal jsem ho dělat podle svých představ mě od Škodovky otec odrazuje.Už nemám sílu na řeči stylu : Seš blbej do tý popelnice pořád vrážíš peníze ??? Dyť je to k hovnu, stejně ty prachy za to nikdy nedostaneš zpátky.Nejvíc mi vadí věta typu : Prodej ten sráč a bude klid
A pořád mi íká hele támhle v bazaru mají tohle a tohle auto a za tolik a za tolik, to je dobrá cena atd...Když vidím ty hodiny práce do noci, všechny moje utopené výplaty a radosti z toho když jsem měl něco novýho, nebo se mi něco povedlo pěkně udelat...Tak bych ho prostě nedokázal prodat...Vím že je to jenom auto, ale prostě je to moje druhá láska (po té mojí).Nedokázal bych ho prodat a vidět nějakýho mladýho "magora" nevážícího si spousty vynaložené práce jak ho někde prasí, nedejbože aby ho někde rozštípal...Máte někdo stejné problémy jako já ???