-> Fén: Přesně jak říkáš... :-D Nicméně i na tyto účely jsme vybaveni. :-) Jelikož je ten soustruh moc dlouhej, tak na jeho konci je položenej ještě malej (opravdu malej) soustruh. :-) není to nic moc (původně nějakej univerzál z SSSR - snad by to mělo umět i hoblovat atd...) ale na takový sotčení komutátoru startéru to stačí. :-)
Tohle jsme tam měli původně... :-D Šílenej stroj. Sice "funkční", ale šílenej... Převodovka ze Š1203 vůle jak v zemedělství. Ale fungovalo to. Dokud jsem si nevybrečel ten "novej", kterej ležel na druhý pobočce firmy na hale bez užitku...
Tak taky přidám soustruh, na kterým občas něco tvořím... Takovej maličkej. :-D 4,5M točná dýlka, 80cm točnej průmer nad ložem, 60mm projde univerzálou skrz, univerzála TOS 315. Motor je v tom 12kW... :-D
Když už tady byla diskuze o soustruhu, přidám svůj stroj, na kterém ještě Němci dělali V2 Vlevo v době, kdy jsem ho dovezl domů, vpravo po přestavbě pohonu a instalaci měniče, ovládání a odkládacích prostor.
-> myschaak AZNP K.Hora: řeč byla o M1 příp. M2 V3S vs. A31 M6 s DWA motorem maj stejnej nejen motor ale i špajs, nicméně V3S půjde tíž 3 nápravy vs. 1 bude znát
-> Matthes, záškodník z TechWebu: prázdná nějak jede, plná je na tom podobně jako avie. M1 maj 98k, M2 sou na tom o trochu líp ty maj asi 110k ale je jich po málu a M6 maj motory z DWA, ty se prej musej fest točit aby jely.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: S papírama by se někdo našel. Těch dílen bylo mraky typů a byly i na podvozkách avie jinak kdyby tě zajímali armádní nástavby v3s www.brdm2.estranky.cz/str
anka/V3S
-> Matthes, záškodník z TechWebu: no jako budu se snzit ale tak co jsem slysel ze to tam se pekne da i kurvit teda jenom jeden nejvic to dela jenze to je jelito to vi kazdej no snad ja tokovy nebudu ale pak je tam jeden co to nemel nikdy v ruce a ma nejlepsi svary ze skupiny tak nwm
-> Matthes, záškodník z TechWebu: no to jo ale jako nechci aby mi to neslo pac to chci umet tohle budu potrebovat prave tak trochu se boji jestli to nebudu kurvit snad rozumis a pak druhy problem kdyz to neudelam tak 6 000 v pr**li
-> Matthes, záškodník z TechWebu: no ale jako mam z toho bobky ze mi to nepujde nechci byt jako jeden kolega od nas ktery tam ma dve vrstvy svaru a porad mu to prosvita tak se bojim abych to nekurvil kdyby byla moznost se trochu jeste priucit nekde tak jdu klidne